Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #532805   ninja
 27 Gru 2013 19:04
neklausiu vyrai konkrečių vietų kur gaudyti, klausiu kokiuose vietose upėj dabar galima tikėtis šlakių , pvz. ar galima dabar tikėtis upės aukštupiuose jų, ar kur žemiau, ar sraunioje vietoje, ar kur lėtesnė srovė. Beje dėl vietos, tai manau, kad tokią atradau šį pavasarį visai atsitiktinai žvėjodamas upėtakius, pagavau nedidelį, bet visai gražų šlakį, po kovos su šia žuvimi noras susikauti su ja dar kartą tik sustiprejo.
Prikabinti failai
DSCF2810.JPG
DSCF2811.JPG
paleidau atgal
 #532806   mindoze
 27 Gru 2013 19:12
galiu tau tiesog duoti tokios informacijos, susio pirma tiketis slakio reiktu mazdaug vidurupi. slakiai po nersto leidziasi zemyn ir ilsisi gilesnese vietose su ramiu vandens tekejimu.
 #532852   Wytukaz
 27 Gru 2013 22:44
turi ieskoti duobiu, slakis sedi ties duobes pradzia (iejimu) ir ties pabaiga (isejimu), duobes pastebeti gali kur srauni tekme staiga nurimsta, tai buna iejimai i duobes, taip pat ir duobes isejimas, slakio labai megstama vieta. turi labai stebeti upe ir mokytis ja skaityti, o tai ateina su laiku, kuo daugiau zvejybu, tuo daugiau kazko suzinai, susipazisti su upiu ruozais. neblogos vietos yra ir upiu vingia - ju isorinai krantai, dazniausiai jie buna isgrauzti ir ten yra duobes. kai zvejoji stebek vandens pavirsiu, gali pastebeti stambu ratila - tai slakio isejimas, pastebejes ji ta vieta turi apgaudyti nuosekliai. nepagavai ant vieno voblerio, dedi kita ir vel bandai. jokiu budu nemesk masalo iskart i ta vieta kur matei ratila ar manai kad yra duobe. pirmas metimas beveik skersai upes ir kiekvienas sekantis metimas keliais metrais vis zemyn arteji link duobes, kaip pagal laikrodzio rodykles. duobej stenkis uzlaikyti vobleri, kuo leciau pravesti, kad jis patektu is slakio apzvalgos rata. slakis daznai atsiveja masala iki pat taves, jei jis negrobe (kazkas netiko) ir jo neisbaidei, keisk spalva, pravedimo tempa, jis ten yra, tik turi ji isprasyti, va cia ir menas. jei sauleta diena stenkis zvejoti taip kad seselis nuo taves nekristu i vandeni (menama slakio sleptuve). pradzioj tiek, toliau tik tavo zvejybos, ir to ka zinai, perskaitei, ar dar kur perskaitysi pritaikymas tose zvejybose. ;) nei zvyno tau.. :))
 #532870   Airis
 28 Gru 2013 09:56
nors ir nedaug gaudziau gryztancius slakius, man uzkibo ar kibo visiskai kitokiose vietose.
ramioje tekmeje pries reva, revos sroveje, net nedideliame gylyje, is po ledo pakranteje.
 #532960   Mike
 29 Gru 2013 08:17
Prieš gerus penkis metus lapkričio vidury begaudydamas lydekas Nemune ant Sandra balto perlamutrinio guminuko pagavau šlakį. Griebęs užtikrintai, guma giliai gerklėje. Berods 63 cm buvo.
 #533004   Vaidis
 29 Gru 2013 18:05
Esu ir aš ant Relax riperio šlakį 60kelių cm pagavęs, bet kaip ir kiti kurie rašė - lydekas begaudant :)
Beje, segė taip pat užtikrintai, nes matyt ant galvos užmečiau :-D tik pliumptelėjo po krūmu, kai jau žiebė ;-var-var.
 #533057   zaltyzz
 29 Gru 2013 21:34
Gal kas patarsit ar verta bandyti tikslingai gaudyt šlakį Neryje tarp Kauno ir Jonavos, ar vis dėl to geriau iki Šventosios nusibelsti :roll: ??
 #533090   Sportininkas
 30 Gru 2013 00:40
nu visi isikale tuos japoniskus voblerius uz 70-100 litu ir bando irodyti kad ant nieko kito kaip tik ant voblerio nepagausi , vieni sako kad guminuko galvakabli netyciuke lasisa istiesins ant sekundziu ir as sutinku, bet gi siais laikais tokios technologijos kad yra ir geru galvakabliu ir siaip sistemeliu kaip trisakis prie galvakablio, as irgi gaudau pvz upetakius vobleriais bet mano vobleriai kainuoja 20 litu max, kai kiti sako kad ooj cia megabasai, duel, yozuri ,pontoon, man tai va strike pro kiekviena zvejyba apsizuvina, o kainuoja 15 litu, tai patys darykit isvadas del kainos ir kokybes, ant voblerio uzsidedat trisakius neatlenkiamus ir jau del to kibs ir neatenks? nu as gaudyciau lasisas ar slakius tai parodyciau kad ir ant menkiausio guminuko 5 litus ar ant sukres pagaut galima...
 #533095   Sakys
 30 Gru 2013 08:02
Sportininkas rašė:nu visi isikale tuos japoniskus voblerius uz 70-100 litu ir bando irodyti kad ant nieko kito kaip tik ant voblerio nepagausi , vieni sako kad guminuko galvakabli netyciuke lasisa istiesins ant sekundziu ir as sutinku, bet gi siais laikais tokios technologijos kad yra ir geru galvakabliu ir siaip sistemeliu kaip trisakis prie galvakablio, as irgi gaudau pvz upetakius vobleriais bet mano vobleriai kainuoja 20 litu max, kai kiti sako kad ooj cia megabasai, duel, yozuri ,pontoon, man tai va strike pro kiekviena zvejyba apsizuvina, o kainuoja 15 litu, tai patys darykit isvadas del kainos ir kokybes, ant voblerio uzsidedat trisakius neatlenkiamus ir jau del to kibs ir neatenks? nu as gaudyciau lasisas ar slakius tai parodyciau kad ir ant menkiausio guminuko 5 litus ar ant sukres pagaut galima...
Tai kad šlakiams mažai kas laidoja japonus ar kitus brangius voblerius, daugelis renkasi paprastesnius Pvz. Vivigra ;-) Žinau kas ir upėtakius gumom gaudo ir pagauna, kiekvienam savo.
 #533111   DainiusM
 30 Gru 2013 09:55
Sportininkas rašė: nu as gaudyciau lasisas ar slakius tai parodyciau kad ir ant menkiausio guminuko 5 litus ar ant sukres pagaut galima...
nu bet pasiseke aniems, kad ju negaudai... isnaikintum populiacija juk jei pradetum gaudyti... :e:e
 #533113   Tadunce
 30 Gru 2013 10:15
Sakys rašė:
Tai kad šlakiams mažai kas laidoja japonus ar kitus brangius voblerius, daugelis renkasi paprastesnius Pvz. Vivigra ;-) Žinau kas ir upėtakius gumom gaudo ir pagauna, kiekvienam savo.
Tai čia žemaitijoje, kur, tikriausiai, gaudai taip yra..

Aukštaitijoj tikrai naudojami japonai, nes visai kitos upės ir kitokia gaudymo specifika
 #533126   AMode
 30 Gru 2013 11:05
Na Sventojoj abu savo kol kas pagautus slakius ant sukres esu pagaves. Vobliku brangesniu nebandziau, Vivingros tik keleta.
 #533132   Tadunce
 30 Gru 2013 11:13
Sukrėm negaudau, bet taip, pagauna.

O vobleriais, tai visais, nuo pigiausio (vivingrų), iki brangiausio (pagal mano dėžutės turinį) esu pagavęs ar pakabinęs.

Žinomoj vietoj gaudant nelabai yra kur nurauti tuos voblerius, tai būna, kad per sezoną rudens pragaudau be nuostolių (tfu3x)
 #533201   marenas
 30 Gru 2013 18:43
gumu duobiese daugiau palaidot eitu negu voblu,blyzges irgi gerai laidojas tik kliuvynis taip ir isikabina,nebent pavirsium traukt :grin:
suspenderius irgi laidotumet daugiau kaip ir gumas,tad ir gaudo visi vivingrom plaukianciom,kas euru uzlaiko belekiek tas ir su japoskem bando plaukianciom.
 #533515   looking4snow
 01 Sau 2014 16:52
Sraunumose ar susiaurejimuose irgi visokiu kliuviniu netruksta. Siandien kur zvejojau su guminukais butu sakes. Ypac, jeigu dar papildomu trisakiuku apginklavus. Itariu buciau isnaudojes visa valo bugneli. :grin: O voblerio ne vieno nepraradau. Tik istiesinau du Owner kablius ir viena isvis net su ziedeliu palikau kazkokiame kere. Vobleris ne karta atsimuso kazkur, bet atsoko. Kur sekliau net matosi, kaip pasiekes saka, virsta ir perlipa ja neisikabines.
 #533552   ninja
 01 Sau 2014 19:20
atidariau ir aš sezoną, kaip ir daugumai sekėsi nekaip, vienas šlakiukas ir viena lydekaitė, abi žuvys buvo aplipusios dėlėmis, vanduo neperaukštas, bet drumstas, kaip pradžiai gal ir nieko. Tikrinau veiviržos upę. Kažin kas dar ten šiandien iš forumiečių žvejojo, norėčiau sužinoti kaip sekės
 #534135   Tošis
 04 Sau 2014 17:34
Kur viriukai korteles perkat? Mano sitam kaime terminalu pardavejos tokiu dalyku nemate ir nezino, tik zvejo bilieta zino ir nemuno deltos. Su pastaraja siandien ir zvejojau, vis geriau nei nieko :grin: Tiesa , nieko nepagavau sventojoi
 #534364   looking4snow
 05 Sau 2014 18:04
Pagaliau. :grin: Nors ir nelegalas ~45 cm, bet pirmas, kuri palaikiau rankose. :lol: Dar buvo upetakis ~40, kitas ant legalumo ribos ir kokie 5 pypliai. Viskas ant mazos vartykles. Neima man tu Vivingriniu vobleriu slakiecai... Jauciu ir toliau nieko nepagauciau ant ju gaudydamas. Nuo siol slakius gaudysiu vartyklem, kai salygos leis. Dar priedo, kai ir upetakiai jas ima nesibaidydami nei pinto valo, nei didziulio slakinio segtuko su sukuciu. Va cia man naujiena. Nezinojau, kad net mazi upetakiai noriai atakuoja vartykles. Galvojau cia masalas ypac dideliems upetakiams ir tai retai juos sugundantis, o pasirodo visai priesingai.
 #534404   DainiusM
 05 Sau 2014 19:41
o tai kiek cm vartikle? kad jau toks akcentas del netinkamumo maziems taskiams...
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 41
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė