Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklė dirbtiniais ir gyvais masalais
 #512587   Rolas
 04 Spa 2013 16:26
Trumpai, fineza su T viršūnėle. Nežinau, ką apie tai dropshoto sensėjai pasakytų, :-D bet man gerai, o svarbiausia, kad ir žuvies pagaunu... Esu labai patenkintas koto jautrumu, buvau pasiėmęs keletą kotų pabandymui dropshotint, bet taip ir likau prie finezos. Labai universalus kotelis, kai reikia ir mažiukus vobleriukus su juo patvičinu ir džigauti geras...
Man užtenka 7-10 gr. švinukų, o su tokiu svoriu fineza tvarkosi puikiai. Naudoju #4 Varivas Mebaru pintuką, tai metasi man "už horizonto", pavėjui tai iš viso ant ritės lieka tik kelios apvijos. (Per sezoną jau truputį aptrumpinau valo) :cry:
Gyliai kuriuose žvejojom apie 2-3 m. Geriausiai kibdavo, kai švinukas nuo masalo būdavo nutolęs apie 20 cm. (čia reikia eksperimentuoti). O kaip "žaisti" su kotu dropshotinant, tai gali pažiūrėti youtbej...
 #512663   dagys
 04 Spa 2013 21:27
Rolas rašė: O kaip "žaisti" su kotu dropshotinant, tai gali pažiūrėti youtbej...
ačiū už ats.
youtubė nieko gero nedavė, praktikos reik. o viską gerokai sulėtinus rezultats atsirado. bet iš valties, starkiams ir didesniuose gyliuose. todėl ir klausiu. Ir kodėl dropžopas, panašiom sąlygom kitus būdus bandėt :?: Sorry už ikyrumą, bet realiai aktuali tema, beto biškį :'blud;/ aš.
 #513071   Evaldas Z
 07 Spa 2013 15:00
As irgi upese dropshotu gaudau. Ir siaip dabar beveik ~80% zukles laiko siuo budu pragaudau (likes laikas mj). Kotas - unitra (virsune T), svoriai 6-8g (kartais 10), valas 0.04 sasame samuline +0.16FC. Atstumas nuo svino ~40-50cm (reik pagal vieta ir eserius taikyt, esu gaudes ir 1m atstumu nuo svino). Kodel sitas budas ? Nzn, gal todel, kad siuo metu idomiausias, o ir rezultatai dziugina :roll:
 #513150   Evaldas Z
 07 Spa 2013 20:14
Gumas naudoju keitech, reins, baitbreath, crazy fish ir panasias smirdancias ir su prieskoniais. Dydziai 3-7cm (kartais didesni). Modeliai ivairus: zuveles, sliekai, veziukai... Kabliukai daiichi, owner ar dar kokie tinkami pagal dydi ir lenkima. Daznai didesniems masalams naudoju ir savadarbius "spinshot" kablius (owner chinu). Mazesnius kablius tiesiog risu ant valo.
Paveikslėlis
Siaip, man patinka kuo maziau suvarzyt masala, todel ir naudoju laisvai tabaluojanti kabliuka bei palyginti plona FC. Kabliukai, apie kuriuos klausi, kazkada domino, bet kol suradau tinkamo dydzio, supratau, kad man ju nebereikia :)
 #518363   Marka
 27 Spa 2013 11:43
Sveiki, prisiskaičiau aš čia jūsų mikroreceptų ir jau kad seilė ištįso tai ištįso, sakau reik ir man ešeriui į akis pažiūrėt nes visad vobleriais barškinau aštriadantes, pasigirti dar dideliais laimikiais negaliu nes tik šios vasaros pradžioj atradau kas per malonumas ta žvejyba. Tai va pirmas prisilietimas prie mikrinimo buvo toks: pamačiau vienoj žvejų pardei jau paruoštą sistemėlę, man kaip pradedančiajam maniau pabandymui užteks. Sistema iš mono valo 0,2 storio apie 50cm ilgio, joje vienodais atstumais vieni nuo kitų pririšti trys apie penkių centimetrų ilgio pavadėliai su kabliukais, ant kabliukų mažyčiai tvisteriukai. Susimokėjau pitaką už šitą girliandą pasiėmiau 10g kriaušytę ir pirmyn į nevėžį. Salotinis kirminukas padovanojo "net" du žuveliokus kurių dydis tikrai neįspūdingas. Deja kelmas dugne pasiglemžė mano naująjį pirkinį. Grįžęs ėmiausi pats rišti tokią sistemėlę ir kaip tyčia ieškodamas info užmačiau jūsų diskusijas, o jūs čia žiūriu jau su stažu. Pasiskaitęs nusprendžiau gaudyt paternosteriu su vienu mikriuku o ne su trim ir dešimtgrame kriaušyte, vėlgi viską dariau iš mono, naudojau salmo hi tech 0,20mm, pati sistemėlė kokių trisdešimt centimetrų ilgio gavos tokia lengviau užmest (nors daug kas skaičiau čia pas jus ir metrines sėkmingai mėto), pavadėlį dariau 40cm ilgio, viska tvirtinu prie pintuko su pavadelių. Pasiemiau gal dešimt skirtingų spalvų tvisteriukų ir tepalinių ir jaučio kraujo spalvos, dar lucky john tiogos modelių 5 cm didžio irgi įvairių spalvų. Tai va liudnoji dalis mano istorijos kad jau kokios penkios žvejybos be laimikių sedžių, nežinau kur darau didžiausia klaidą ar neatrandu tinkamų spalvų ar dar rankos neatmušęs dėl pravedimo ar pati sistemėlė gavos ešerius baidanti o ne gaudanti. Kas liečia traukimą tai bandau labai įvairiai pravest masalą, tai didinų ritės prasukimų skaičių tai mažinu taip pat ir su sukimo greičiu mėginu įvarius variantus ir su pauzės ilgiu žaidžiu. Spalvas taip pat keičiu gana dažnai, tačiau kaip tuščia taip tuščia. Galvoju visą kaltę suversti savo pintam valui ir pavadėliui metaliniui prie kurių kabinu sistemą, bet visgi pats masalas nutolęs nuo visų suktukų 40 cm, nejaugi ešero smalsumas nepražudo jo manuoju atveju? Gaudau arba nevėžyje ties Kaunu arba vietinės reikšmės karjere kuriam esu matęs kai feederistai ant slieko ne viena ešerį ištraukė nors susirinko visai ne jų. Vienas kolega patarė iki minimumo sumažinti traukimo greitį atseit žuvis labai pasyvi šiuo metu ir jai palei nosį itin delikačiai reik kirmėles traukiot. Sekantis planas mest velniop pintuką ir užsiviniojus mono valą pabandyt gaudyt su 3g galvakabliukais, žinoma ir koto minkštesnio reiks nes dabar su 5-25g spinu dirbu.
 #518401   Daxidas
 27 Spa 2013 15:24
Vala sistemai naudok 0,12-0,16mm. eserys ne lydeka nereikia jam tokiu storiu,o su minsktu spiningu su tokiais valais istraukt tirkai imanoma.
 #518636   augutis
 28 Spa 2013 11:18
Sutinku su tavo kolega kuris pasiule letint pravedimus, siuo metu eserias tikrai reikia letu pravedimu ir pauziu!sustemele pasiilgink sik tiek, 40 cm pavadelis trumpokas. Trololo teisingai sako, del valo storiu, bent jau as, tai max 0,16 naudoju, jai zinau telkini, tai iskart 0,14/0,12 dedu! O toliau jau kaip sko rusai ir Rusla02, DELA TECHNIKI :) turi jausti dugna :) O pintuko nemesk lauk, bent jau kol ranka atkalsi, jis tikrai tau pades geriau ta dugna pajausk, jai aisku pintukas ne kokiu 0,2 pas tave :)
 #518686   Marka
 28 Spa 2013 14:39
Turiu mono 0,16 baltai žuviai pasidėjęs pavadėliam daryt, tai reiks iš šito susirišt. o dugną jaučiu, jaučiasi kada per kokias kriauklytes ar akmenukus važiuoji kada per dumblą brauki ar žoles, aišku paskutinės tai ir į krantą su visa sistema mėgsta išlipt :-D vat koks tiksliai pintukas pas mane nepasakysiu, o dėl pauzių tai aukščiau rašė kažkuris kad net iki 10 sekundžių laukia, va šitas įdomiai pasirodė nes aš max 4s laukiu :oops:
 #519646   augutis
 31 Spa 2013 02:44
oras orui ir telkinys telkiniui nelygus, vienur uztenka 1, kitur 4, o kazkur i 10 sekundziu tenka palaukt :) Siaip jai guma valgoma naudoji, tai ja daznai ir stovincia eseriukai kala :)
 #526890   Sokratas
 30 Lap 2013 04:46
esi jau taip gaudęs, ar čia bus tik pirmieji bandymai?
 #526995   Sokratas
 30 Lap 2013 17:04
kaip tai kam, ir ten ne guma... ar nematai kad šratų prikiša, ne? :grin:
 #531206   Saugirdas
 18 Gru 2013 15:46
Jauka?? :-D

Nuo masalo dydzio priklauso...
 #531352   Saugirdas
 19 Gru 2013 01:28
Arba pavadelis "metalinis" arba tiesiai ant valo... Atskitai segtuku nebenaudoju. Kiti gal kitaip.
 #531983   Saugirdas
 22 Gru 2013 03:53
Patarkit kokius ofsetinius kablius dėt dviejų colių valgomom gumom? Nes tie dydžiai skirtingų gamintojų skirtingai rašomi. O apie tokius kablius aš žalias... :oops:
 #532349   Saugirdas
 24 Gru 2013 13:50
Dar vaistinei b*b* išsitraukt ir vaistininkei sakyt: "Prašyčiau šiam džentelmenui palto"

Hayabusa pasiemiau pora pakeliukų 6nr, ale didoki tiogom.
 #532362   dagys
 24 Gru 2013 14:36
klausinėji to paties keliose temose, žmonės tau patarti bando, o nusipirkai vis tiek ,,paltą džentelmenui".
 #532363   Saugirdas
 24 Gru 2013 14:44
Dagy, nu supirkau ir 8nr, bet tai palikau vln, tad su gumom dar nematavau, gal tiks tiogom. 6nr didoki.
 #532396   Keme
 24 Gru 2013 18:53
siandien "prisizaidziau". mirkiau siaip meskerele su ta vadinama valgoma guma (2 coliu gan riebus slieko galas su tvisterine uodegyte, slieko spalvos, galvakablis lygtais 3gr, #4) tikedamasis vieno kito eserio, bet Kaledu proga gavau netiketu dovanu :ruko

Paveikslėlis
 #556445   cesius
 29 Kov 2014 19:07
bandai su galvakabliu, jai neim bandai split shota, jai neim bandai peter nostery, jai dar neim drop shotink. Kazkas sudirbs ;uolrait
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 32
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė