Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #527846   Rapolas
 03 Gru 2013 12:19
Evaldas Z rašė:Nes firetigeri belekas nudazyt gali, o ir pats spalvu derinys bjaurokas :) As tai kazkaip apsieinu be ju ir nepastebejau, kad maziau pagaciau negu kiti :)
Nu čia tai stipriai "užlankstei" :-D belekas tikrai negali taip nudažyt, beto - pats spalvų derinys yra fantastiškas (geltona, žalia, oranžinė - geriausiai pramušančios spalvos "mutniaką"), ir dar beto- veikia šitas spalvų tandemas ir skaidriam vandeny ;-)
Dėl pagavimo "kiekio"- tai taip pat slidus reikalas, nes viską tą patį galima parašyt ir atvirkščiai, pvz. gaudydamas su FT spalvom, aš nepastebėjau, kad pagaučiua mažiau negu kiti :)
 #527859   Evaldas Z
 03 Gru 2013 13:10
Nu gerai, belekas is tu, kas bent kiek dazyt bandes :) gal net as nudazyciau :roll:
Jeigu pagavimo kiekiai nesiskiria, tai tada as nieko ir neprarandu pasirinkes kas man akiai mieliau, nes tas fantastiskas derinis tai man toks siaip sau (psichologines problemos) :)
 #527866   dead_drift
 03 Gru 2013 13:35
gal truputi i FT tema :D
gavau ka tik sita fotke is goliando, kuriam nusiunciau mano galva beviltisko dazymo dzerka :D
pagavo ir lydeku, ale sitas ispudingas

Paveikslėlis
 #527872   Sokratas
 03 Gru 2013 13:50
:shock: geras :lol:

Čia jis norėjo pabūti, na kaip ten tos žuvys vadinas, kur greta kartu su rykliais, žymiai mažesnės už juos, plaukioja, ,,prilipala" ar kažkaip...Jom taip saugiau... tai ir ešeriuks gal saugumo ieškojo :grin:
 #527876   Rapolas
 03 Gru 2013 14:03
Evaldas Z rašė: Jeigu pagavimo kiekiai nesiskiria, tai tada as nieko ir neprarandu pasirinkes kas man akiai mieliau, nes tas fantastiskas derinis tai man toks siaip sau (psichologines problemos) :)
beprotiškai fantastiškas derinukas - tai kai ant nedažyto medinio voblerio tokie patys rezultatai (arba net geresni :D) kaip ant kokio nors superinio dažymo :-D
p.s.: lydekoms, aišku, arba jūroj- "rykliams" :-D
 #527878   Rapolas
 03 Gru 2013 14:07
dead_drift rašė:... kuriam nusiunciau mano galva beviltisko dazymo dzerka :D
"beviltiško dažymo"... kuria čia prasme beviltiško? orange papilvė, ugninis raudonas tigras, kodėl beviltiškas dažymas?
 #527883   dead_drift
 03 Gru 2013 14:19
nu as pats tokiu gaudyciau tik is visiskos nevilties :D gal del to beviltiskas tas dazymas man atrodo.
Bet sitoj vietoj labai tinka patarle - на вкус и цвет товарищей нет
 #527900   Rolas
 03 Gru 2013 15:07
Kaip visada :gutgut Klausiu tik šiaip sau, :grin: ar turi Probe nors viena pirktinį voblerį dėžutėje?
 #527913   Rapolas
 03 Gru 2013 16:30
dead_drift rašė:nu as pats tokiu gaudyciau tik is visiskos nevilties :D gal del to beviltiskas tas dazymas man atrodo.
:gutgut aaa ,tai užtat visus tokius beviltiškus ir parduodi golandams :-D
 #527927   PRobe
 03 Gru 2013 17:28
Rolas rašė:Kaip visada :gutgut Klausiu tik šiaip sau, :grin: ar turi Probe nors viena pirktinį voblerį dėžutėje?
Ne, nebeturiu. O ir turėjas esu nedaug, du buvau pirkęs, vieną radęs ir vieną dovanų gavęs, bet jau visus išdalinau ir nesigailiu. :grin:
 #527953   Rapolas
 03 Gru 2013 18:49
PRobe :gutgut
gražios Tavo siliotkos :gutgut
Aš jau ir suku makaulę, kaip ir kiek reiks laiko, kad pirktinius voblerius realizuot, o da kiek pirktų iš samadielščikų turu :-D oj verktų mana čemodanai :-D
 #528038   S.A.G
 03 Gru 2013 21:43
shelwius ; f'eD ; medvis ; savasmenas ::liux ::liux

Rapolas rašė:Ne, bobi, yra ir ant mano staklyčių (antroj foto )dulkių, bet aš jas tvarkingai sunaudoju su klijais tarpus užklijuodams, kai kilpeles (arba karkasus į minkštą medieną )įstatau į voblerius. O ąžuolinis stalas tai čia salione, o ir ne tik fotografavimui skirtas;) Balkono namie ir rūkymo kambario darbe neturim, bet nesigailiu dėlto.
Aišku, katilinėj, kur staklikės stovi, vietos trūksta, bet kai gamybos neplėtoju, tai šiaip taip viens sukuos :-D

Labai pazystamas stakliukas,kolega ... :) ::liux

Rapolas rašė:TAi kad ta "obliarka" pavyzdy fotkinimui vietoj stalo naudojama (nu kaip mana pavyzy- tai stals normalus :D ąžuolins :D) :-D
Ai, dar galima obliarką kaip ventiliatorių panaudot - propeleris sukas, sukel vėjuką ir mediena džiūst :-D
:lol: :lol: :grin:
 #528090   Rapolas
 04 Gru 2013 08:56
S.A.G rašė: Labai pazystamas stakliukas,kolega ... :) ::liux
Na taip, kolega ;-) kaip nebus pažystamas, jei tiek vargo per sava gyvenimą matęs :-D
Jau dairausi kažkokio rimtesnio pagalbininko ,o šits stakliuks jau liks tik vienetiniams (unikaliems :D)vobleriukams ;-)
 #528358   Kairys
 05 Gru 2013 12:02
Būsimieji žudikai pradinėje vystymosi stadijoje. :) :gutgut
 #528369   Sokratas
 05 Gru 2013 12:33
nu kad jau bais dideli paaugę kaip pradinei stadijai :grin:
 #528373   Evaldas Z
 05 Gru 2013 12:50
Klausot, toks klausimas durnas iskilo... turiu keliasdesimt aerozoliniu dazu flakoneliu ir galvoju, ar pavyktu tuos dazus (ispurskus) panaudot su aerografu ?
 #528376   Rapolas
 05 Gru 2013 12:55
Išpurškus (unt spaudimo :D)tai jau nebeitų panaudot :-D bet jei kažkaip gražiai išpylus iš balionėlio į indelį- tai tuomet turėtų eit.
Šiaip tai pastebėjau, kad purškiant iš balionėlių tiesiogiai, lb neokonomiškai dažai panaudojami, ypač nedidckams vobleriams.
 #528386   Evaldas Z
 05 Gru 2013 13:50
Na, kazkada esu bandes prisipurkst i indeli peckiojimui su teptuku, tai lyg ir gavosi. Ispaudi atsargiai nestipriai ir gaunas toks spjaudymas lasiukais, tik, atrodo, antgalis buvo uzdetas placiausias, koki tik turejau.
 #528403   savas
 05 Gru 2013 14:44
Naudoju is flakonu dazus su aerografu. Tik balioneli graziai pragreziu ir atsipilu kiek tam kartui reikia. Aisku balionas jau nebenaudojamas lieka. Pries greziant reik baliono nejudint kelias paras ir grezt labai atsargiai, o pragrezus dar ilgai laikyt kol nugaruos, bo gali atsirast rimta priezastis patalpose remonta daryt. :-D Paskum baliono skylute su medvarzciu uzsuku ir gali stovet dazai N menesiu (atlaiko nesutirsteje ir kelis metus).
 #528405   Rapolas
 05 Gru 2013 14:48
O tai kurioj vietoj saugiau yra gręžt tą skylę ,ar dzin?
 #528466   savas
 05 Gru 2013 18:16
Siaip visiskai dzin, tik gal dugne nevertetu... :-D As greziu prie virsaus arciau labiausiai isgaubtos vietos ar salia briaunos, bet tai tik tam, kad pilant dazus is baliono, jie kuo maziau nuteketu per sonus :roll: .
O siaip - neapsimoka tokia zabova. Geriau pasiimti auto dazu pardej maza kieki normaliu. Pigiau atsieis ir norimas spalvas turesi, o ne po beveik puslitri neaiskiu savybiu ir spalvu dazu.
 #528494   spiridonas
 05 Gru 2013 19:43
O nelengviau apverst balionėlį ir išpurkšti visą jame esantį orą ? ir tada jau su plačiai atmerktomis akimis durti skylę? :-D :koliorava
 #528515   ansanas
 05 Gru 2013 20:46
bandziau kazkada purkst is aerozolio letai i aerografa ir tada dazyt, lyg ir gavos kazkas tokio.. tik labai jau jie greit dziusta..
Bandziau ir is balionelio perpilt i stiklaini dazus...
instrukcija tokia.. pasiemi balioneli,isleidi apvertes ora (tiksliau issivaizduoji kad isleidai ora) patogiai pasidedi ant kedes, priededi nedideli vini ir kaukstelni plaktuku... po to kai nusidazys kede ir kelnes kazkiek liks dazu, kuriuos galima supilt i stiklaini :-D Juokauju nedarykit taip, nes as dariau ir man toks budas nepatiko..
 #528536   savas
 05 Gru 2013 21:43
spiridonas rašė:O nelengviau apverst balionėlį ir išpurkšti visą jame esantį orą ? ir tada jau su plačiai atmerktomis akimis durti skylę? :-D :koliorava
Nepadeda. Grezt reikia dujas isleidus (as greziu balionus, kurie jau nebepurskia normaliai, bet dazu dar turi). Bet ir po to paciuose dazuose dar dafiga istirpusiu duju ir jos stipriai putoja. Net palikus atvira skyle, po paros sujudinus baliona, prasideda duju issiskirimas. Reik laikas nuo laiko pajudint baliona - galu gale lieka tik dazai - tada ir pili aerografan.
ansanas rašė: instrukcija tokia.. pasiemi balioneli,isleidi apvertes ora (tiksliau issivaizduoji kad isleidai ora) patogiai pasidedi ant kedes, priededi nedideli vini ir kaukstelni plaktuku... po to kai nusidazys kede ir kelnes kazkiek liks dazu, kuriuos galima supilt i stiklaini :-D Juokauju nedarykit taip, nes as dariau ir man toks budas nepatiko..
Gerai, kad tokiu budu tik kelnes, o ne visa patalpa sugadinta... Net isleista baliona reik grezt su plonyciu graztu, uzgalastu pradurt pradzioj mikro skylute (metalo graztukas, uzgalastas panasiai i medzio grazta). Tada pradzioj atsiranda tik adatos smaigalio dydzio skylute... ir ta pati uzkista graztu... Pro ja net is isleisto baliono jasuciasi duju verzimasis, o jei balionas dar buvo pajudintas (manau stuktelejimas plaktuku ana sujudina :-D )... Vienzo - toki bajeri apsimoka daryt jei liko dazu balione, o duju normaliam purskimui neber (kas dazniausiai ir buna, ka turbut ir numato gamintojai), kitaip vargu bau... Tiesa, buvo atvejis ir su nauja deze su "auksiniais" dazais - spalva tikrai auksine, bet purskimas - 60 laipsniu kampu ir be galimybes pakeist galvute. Dazai is dailes pardes ir labai brangus. Teko operuot beveik pilna baliona. Nuostoliu nebuvo, dazai flakone uzdaryti medvarsciu darbingi isliko apie 5 metus (plius anie buvo acetonu skiedziami).
 #528555   spiridonas
 05 Gru 2013 23:47
Kaip tais visas šis reikalas priminė išleistuves 12 klasės :-D

turėjau klasiokę, kuri turėjo tokį abaldujų draugą, keliais metais vyresnį. Po oficialios dalies jau beveik paryčiui kai buvo likęs tik jaunimas ir jau visi po truputi skirstėsi namo pastarasis niekam nepastebint nuvilko švyturio metalinę statinę prie lango ir išmetė lauk iš antro aukšto. Apie tai mes sužinojome tik po kelių dienų. Pasirodo tai satinei nieko neatsitiko. Herojus pirmiausia palydėjo savo draugę, o paskui parsivilko statinę namo (gyveno netoli mokyklos). Bėda ta, kad pompa buvo likusi salėje. ... :-D numanot kur link suku ?...

Ne nieko tragiško neįvyko.. rado jį tėvai gryžę ryte sukniubusi ant fotelio šalia statinės ir plaktuko su atsuktuvu, matyt jėgų neužteko pradurti, nors pažeidimai bačkoje matėsi rimtoki :-D va tokį flakonėlį pradurus ;-var-var.

truputi off topic :oops:
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė