Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #525568   tukasG
 24 Lap 2013 19:34
Nepyk, Hipy, bet tuščių ginčų karaliaus titulo tikrai netrokštu.
Pasiteiravau - pasitikrinau, ar yra poreikis (jei išvis yra) diskusijai apie naująją organizaciją. Buvo atsakyta, kad poreikio diskusijai nėra ir išvis nėra apie ką diskutuot. Tai kas dar neaišku? Kaip ne vienas iš po to pasisakiusiųjų taikliai pastebėjo, kokia prasmė dėl kažko ginčytis tiems, kas jokios realios įtakos sprendimams neturi, o tų kas tą įtaką turi toks mūsų ginčas nedomina. Tuščias laiko gaišimas. Kokia prasmė, kad čia aš tau, ar tu man, ar dar kažkas kažkam kažką siūlys ar įrodinės...? Ką norėjau pasakyt - pasakiau, kas norėjo išgirdo, kas pajėgė suprato. Ir gana.
 #525571   SauliusM
 24 Lap 2013 19:43
tukasG rašė:Nepyk, Hipy, bet tuščių ginčų karaliaus titulo tikrai netrokštu.
Pasiteiravau - pasitikrinau, ar yra poreikis (jei išvis yra) diskusijai apie naująją organizaciją. Buvo atsakyta, kad poreikio diskusijai nėra ir išvis nėra apie ką diskutuot. Tai kas dar neaišku? Kaip ne vienas iš po to pasisakiusiųjų taikliai pastebėjo, kokia prasmė dėl kažko ginčytis tiems, kas jokios realios įtakos sprendimams neturi, o tų kas tą įtaką turi toks mūsų ginčas nedomina. Tuščias laiko gaišimas. Kokia prasmė, kad čia aš tau, ar tu man, ar dar kažkas kažkam kažką siūlys ar įrodinės...? Ką norėjau pasakyt - pasakiau, kas norėjo išgirdo, kas pajėgė suprato. Ir gana.
tik realybes nereikia iskraipyt OK? nes atsakyta buvo ne taip.
 #525573   SauliusM
 24 Lap 2013 19:51
tukasG rašė:Nevisai taip buvo atsakyta, bet mintis norėta pasakyt, tai labai panaši tai taip supratau. Ir beje, ne tiek iš tavęs, Sauliau, bet iš visų kitų rašiusiųjų...
nezinau ka tu supratai is kitu rasiusiu, bet is manes pasakyta mintis nebuvo net panasi. taip kad nereikia skleist niekuom nepagristu gandu.
 #525576   tukasG
 24 Lap 2013 20:05
Gerai, spjaunam ant visų asmeninių įsižeidimų ir užsigavimų - pašnekam į temą.
Kokių turit minčių apie būsimosios organizacijos struktūrą? Konfederacija ar federacija iš šiuo metu esančių žvejų organizacijų? Kas būtų naudingiau, efektyviau? Kodėl?
 #525577   Ulafas
 24 Lap 2013 20:11
tukasG rašė:Gerai, spjaunam ant visų asmeninių įsižeidimų ir užsigavimų - pašnekam į temą.
Kokių turit minčių apie būsimosios organizacijos struktūrą? Konfederacija ar federacija iš šiuo metu esančių žvejų organizacijų? Kas būtų naudingiau, efektyviau? Kodėl?
Tai tu neklausk, bet pats destyk savo idejas ir pamastymus. Jei bus rimtu minciu, gal kas ir sukritikuos :grin: :grin: :grin:
 #525580   tukasG
 24 Lap 2013 20:16
Matai, Ulafai, man kur kas labiau už tamstos kritikas ir šypsenas įdomu ką SauliusM apie tai mano. Kai žinosim, ką jis apie tai mano, tuomet galėsim kažką siūlyt, jei galvosim, kad turim, ką protingiau pasiūlyt. Taip aš suprantu demokratiją ir atstovavimą, bei pagalbą atstovaujančiajam.
 #525584   Ulafas
 24 Lap 2013 20:34
tukasG rašė:Matai, Ulafai, man kur kas labiau už tamstos kritikas ir šypsenas įdomu ką SauliusM apie tai mano. Kai žinosim, ką jis apie tai mano, tuomet galėsim kažką siūlyt, jei galvosim, kad turim, ką protingiau pasiūlyt. Taip aš suprantu demokratiją ir atstovavimą, bei pagalbą atstovaujančiajam.
Na idomiai gaunasi, gerb.Tukai... Kadaise pats rasei, kad "tautai" neleidziama pasisakyti ir siulyti ideju, tai dabar aiskeja, kad tariama "tauta" neturi ka ir pasiulyti. Tai gal panasiais atvejais ateityje butu geriau patyleti ir palaukti, nei geguzinukes plesyti atstatant krutine? Na sutik, kad dar menuo atgal nelabai ir tikejaisi, kad apie galima "meskeriotoju sajunga" pagalvoti, o dabar jau ir aptarineti norisi...
 #525587   Vytenisnl
 24 Lap 2013 21:00
O aš prisimenu, kaip vienas ponas išdėjo į šuns dienas mano pasiūlymą dėl skėtinių organizacijų... Tik dabar toks pats reikalas gimsta, kaip nebūtų keista.

Dabar rimčiau: ar yra gairės veiklos konkretesnės ar tas planuojama pasidaryti su įstatais (o iš mano patirties dažniausiai įstatai būna maksimaliai platūs dėl keitimų sudėtingumo, o tada kažkurios veiklos prioretizuojamos) ir jų tvirtinimu? Jei taip - gal būtų galima jas išgirsti, kad ir konkretūs siūlymai po to ateitų? Nes ką čia pasiūlysi, kai galvojama apie veiklos formą, veiklas.. Nesiūlysi gi rūpintis leidimais limituotai žvejybai Marse :)))
 #525589   tukasG
 24 Lap 2013 21:05
Būtent. Pritariu ;uolrait Pagaliau prie diskusijos prisijungė dar bent vienas žmogus šnekantis ta pačia kalba. :gutgut
Kaip jau minėjau anksčiau, svarbiausia išgirst SauliausM mintis visais aktualiais klausimais tam kad neklaidžiotume po pievas su savo mintimis ir pasiūlymais.
 #525597   SauliusM
 24 Lap 2013 21:31
Tukai, na matai,mano asmenine nuomone cia mazai groja. nes svarbu yra del ko 22 nariai bendrai sutars.
o kadangi kolkas jokiu sutarimu, ar juo labiau istatu nera, tai ka as jum galiu pasakyt?
tik tiek,kad pirma darbo grupes susitikima planuojam gruodzio 6 diena...
tuo paciu ir Vyteniui atsakau, kad anksti kalbet apie istatu projektus ar juos aptarinet, kol net kokia bus sajungos teisine forma neaisku.

bet savo mintim,kaip tai turetu but jusu nuomone, tai galit pasidalint.
nes kazkoks istatu projektas, kuri galima paviesint, tai matyt atsiras tik paciu paskutiniu momentu ir jo aptarimui iki steigiamojo suvaziavimo tai kazin ar laiko bus.
 #525599   tukasG
 24 Lap 2013 21:40
Ačiū, Sauliau, už atsakymą. Jei (kai) atsiras poreikis paklaust, ką vienu ar kitu klausimu mano forumiečiai, o ir šiaip žvejai, prašau tuo pasidalint. Jei kažkuo galėsim būt naudingi, mielai prisidėsim. :/brazasista
Ulafas rašė:Esu priverstas atsiprasyti
Baikim ;-) :/brazasista
Prie esmės.
 #525602   SauliusM
 24 Lap 2013 21:45
tukasG rašė:Ačiū, Sauliau, už atsakymą. Jei (kai) atsiras poreikis paklaust, ką vienu ar kitu klausimu mano forumiečiai, o ir šiaip žvejai, prašau tuo pasidalint.
bijau, kad kai prasides rimti darbai, tai man nei kada klausinet, nei kada diskutuot nebebus. jau konferencija kai organizavom, tai paskutine savaite gal tik 10 zinuciu forume teparasiau. todel, galit patys destyt savo supratima, kaip kas turetu but, o jau as pasiskaites jusu mintis, jei rasiu kazka protingo, tai pasinaudosiu. ta prasme, nesitikekit, kad as eisiu ir kiekvieno jusu nuomones asmeniskai klausinesiu ir diskutuosiu su kiekvienu, nu nerealu tai paprasciausiai. todel kuriem aktualu, tai savo pasiulymais ir idejom dalinkites patys.
 #525603   tukasG
 24 Lap 2013 21:52
SauliusM rašė:ta prasme, nesitikekit, kad as eisiu ir kiekvieno jusu nuomones asmeniskai klausinesiu ir diskutuosiu su kiekvienu, nu nerealu tai paprasciausiai. todel kuriem aktualu, tai savo pasiulymais ir idejom dalinkites patys.
Be abejo, kad esi teisus. ;uolrait Tiesiog, gal būtų galima išgirst kažkokį temų karkasą, kurį apmąstyt kolektyviai artimiausiu metu būtų prasminga. Na, ta prasme, kažkas panašaus, kaip kad vakar užsiminei (struktūra, finansavimas ir t.t ir pan.). O mes tada kiekvienas pasuksim savo smegenines, ką čia tokio tais klausimais būtų galima paporint. Na, kaip Vytenis, kad minėjo, kad neklaidžiotume su vizijom apie "žvejybą Marse".
 #525611   valgykitmorkas
 24 Lap 2013 22:29
tukasG rašė: Nemanau, kad kažką kardinaliai naujesnio išgalvos ir būsimoji žvejų ORGANIZACIJA, jei norės atstovaut VISUS žvejus... Kad ir formali, bet masinė narystė suteikia svaresnes teises vadovaujantiesiems šnekėt VISŲ žvejų vardu, skirtingai nuo to, jei susivienys tik realiai kažkokioms organizacijoms priklausantieji, o visiems likusiems "žmogeliams" visos tos organizacijos, bei narystė jose ir toliau bus "pofig" išskyrus tada, kai norėsis paburbėt apie organizacijų "marazmatiškumus"...
Yra viena, kai organizacija, suburta tam tikrų žmonių su savo vizija, skelbia savo tikslus ir siekius ir tiem siekiam pritardami į ją stoja žmonės ką nors norintys nuveikti (tikrai nieks nevers tavęs į ją stoti), ir yra kita, kai sovietiniu principu veikianti organizacija bando tais senais metodais deklaruoti didelį narių skaičių ir skelbtis didžiausia organizacija, atstovaujančia meškeriotojus. Nesakau, kad jie tai daro, bet dalies veikėjų galvose ir kalbose tai vis dar egzistuoja....
Dar bandau prisiminti per paskutinius 20 metų kiek girdėjęs diskusijų, pasiūlymų dėl mėgėjų žvejybos, tai dažniausiai žurnalų, portalų redaktoriai, vėliau visa internetinė erdvė, įskaitant šį klubą, MŽT, įvairūs sprotinės žūklės klubai, ar karpininkai, ar tie patys muselininkai visada turėjo kažką pasiūlyti, padiskutuoti, o dalis kalbų vienokia, ar kitokia prasme virto, ar virsta kūnu. Niekur neradau, kaip tokia skaitlinga organizacija, su tiek "būrelių" būtų ką nors naudingo pasiūliusi ir nuveikusi įstatyminėj bazėj, kad tiem patiem meškeriotojam būtų geriau.
 #525625   tukasG
 25 Lap 2013 01:53
SauliusM rašė:ka ir kaip ta organizacija turetu daryti, kokia turetu but jos struktura, kaip jinai turetu buti valdoma, is kokiu lesu ir kaip jinai turetu gyvent.
va tai siam momentui yra esminiai klausimai mano supratimu. ir tikrai visi galit teikt savo pasiulymus tiem 22 istatus rasantiem nariam
Ka gi, po truputį pradėsiu dėstyt, ką manau ir ką siūlau. Atsiprašau, kad tai nebus viena koncentruota žinutė, nes laisvo laiko turiu tiek kiek turiu, tad barstysiu po trupinį vis prie kompo prisėsdamas. Kai kurios mintys atrodys utopinės, bet kadangi tai tik pafilosofavimai įstatų tema, o ne įstatai, tai jaučiuosi turys teisę kalbėt ne tik apie tai, kas realiai šiandien įgyvendinama, bet ir apie tai, ko mano galva verta siekt ateity.

Manau, kad meškeriotojų organizacija turėtų būt viena, visuotinė, apimanti visus Lietuvos meškeriotojus, tiek jau priklausančius kažkokioms egzistuojančioms žvejų organizacijoms, tiek iki šiol vis dar laisvus. Teisė legaliai meškerioti valstybei priklausančiuose vandens telkiniuose turėtų būti siejama su naryste šioje organizacijoje. Privatūs telkiniai nepapuola į šios organizacijos "jurisdikciją", tačiau siektina, kad jiems būtų naudinga jungtis prie jos. Žvejų organizacijoms, klubams priklausantys žvejai per savo atstovus turėtų valdymo ir balso teisę organizacijoje, proporcingą klubo narių skaičiaus "svoriui" lyginant su bendru respublikinės organizacijos narių skaičiumi (kuo skaitlingesnė organizacija, klubas, tuo įtakingesnė), bei teisę meškerioti visuose organizacijai "pavaldžiuose" vandenyse; neasocijuoti žvejai balso ir valdymo teisės neturėtų, kol neprisijungtų ar nesusiburtų į klubus ar kitokias draugijas, per kurių atstovus tas teises galėtų įgyt, bet kaip ir kiti žvejai turėtų teisę žvejot visuose organizacijai "pavaldžiuose" vandenyse. Visuose tuose telkiniuose galiotų vienas bendras žūklės leidimas, išskyrus telkinius kuriuose būtų vykdoma licenzinė žūklė. Leidimai platinami per "ALIS", "Perlą" ir pan. Licenzinė žūklė galėtų būt vykdoma tiek sakykim lašišinių žuvų apsaugos tikslais, tiek specifiniuose telkiniuose ("žvejų rojus", karpininkų, muselininkų, povandenininkų ar pan. telkinys). Susitarimo reikalas. Organizacija turėtų gaut ir disponuot savo nuožiūra visomis už žūklės leidimus surinktomis lėšomis, nuo kurių mokėtų valstybei fiksuoto dydžio procentą (gamtos išteklių mokestis, GA išlaidų mokestis ar kažkas panašaus pagal susitarimą). Likusios nuo mokesčio valstybei lėšos būtų naudojamos telkinių žuvinimui, priežiūrai ir organizacijos gyvavimui paremti. Norint tapt organizacijos nariu, reiktų išlaikyt vienkartinį egzaminuką (žūklės taisyklės, žuvų pažinimas ir pan.). Teisė įsigyt žvejo bilietą suteikiama tik tapusiems nariais, tačiau narystė, tuo pačiu ir teisė žvejot gali būt stabdoma kažkuriam laikui, ar išvis atimama už užfiksuotus MŽT pažeidimus. Nuo egzamino ir mokesčio siūlyčiau atleisti pensininkus ir vaikus iki tam tikro amžiaus. Skatintinas ypatingas dėmesys vaikų pritraukimui ir mokymui (būreliai, varžybos, konkursai, gal būt net žūklės čempionatas vaikams).

Pradžiai tiek :ks> . Turėdamas minutę laisvo laiko pratęsiu.
Diskusija pageidautina, tik "stipriai nemuškit"... :lol:
 #525632   Wytux
 25 Lap 2013 08:53
tukasG rašė:... Teisė legaliai meškerioti valstybei priklausančiuose vandens telkiniuose turėtų būti siejama su naryste šioje organizacijoje. ..
Su situo nesutikciau - argi kad pazvejoti butinai turi stoti i kazkokia 'partija' ? Dvekia komunizmu....
 #525637   Tadass
 25 Lap 2013 09:17
Wytux - kad pamedziot, tai pvz reikia but kokioj nors "partijoj". Aisku negalima statyt i visiskai i ta pacia lentyna medziokle ir meskeriojima, bet abi veiklos yra susijusios su gyvosios gamtos istekliais, ju naudojimu, tausojimu, saugojimu ir pan.

Tukas G - ar buvo sunku is karto pradet diskusija nuo vat tokio posto, be, atsiprasant, keliu puslapiu "smegenu kru...imo"? :)
 #525638   tukasG
 25 Lap 2013 09:22
Mano galva tas būtinas priklausymas organizacijai norint žvejot būtų daugiau naudingas nei žalingas. Visų pirma organizacija taptų masiška ir išties vienijančia VISUS Lietuvos žvejus. Tas faktas atimtų iš kai kurių nedraugiškai ar populistiškai nusiteikusių politikų galimybę spekuliuot "visuomenės interesu" ar "gamtos gėrybių neprieinamumu liaudžiai".
Be to, per priklausymą organizacijai galima išspręst dar dvi problemas, bent jau iš dalies. 1. Nemažos dalies žvejų nekompetentingumo. Egzaminas stojant paskatintų bent šiek tiek susipažint su veikla, kuria norima užsiimt, su ją reglamentuojančiais įstatymais. Neužtenka gi tam kad galėtum žveju būt vien tik sliekų pasikast ir teleskopą už 10 lt nusipirkus eit upėtakiukų smaugt teisinantis, kad nieko nežinai ir nepažįsti. 2. Nemažos dalies žvejų atsainaus požiūrio į MŽT. Galimybė netekt narystės organizacijoje ir per tai teisės į žūklę būtų papildomas stabdis elgtis nederamai, šalia baudų.

P.S. Tadai, atsiprašau, nesu žmogus be trūkumų ir ydų. :oops:
 #525639   hipy
 25 Lap 2013 09:24
kad cia turbut tarybiniai kazkokie mzd istatai :) as isvis atskirciau visas lesas nuo sios organizacijos, nes pagal si pasiulyma gryzimas atgal gaunas - stok sudan arba neleisim zvejot... organizacija kaip suprantu kuriama siekiant apgint megeju interesus leidzian istatymus ir pan, o ne dalintis telkinius ir uz tai jamt bablo... organizacijos islaikymui tikrai reiketu kitu keliu kaip surinkt pinigu paieskot...
 #525641   Wytux
 25 Lap 2013 09:29
Tadai, bet gausis tada kaip su bureliais- stos i 'partija' kad pigiau bileita nusipirkt, o didzioji dauguma bus bbd kas ten vyksta ir panasiai. Ar to reikia? Jei tik tam ,kad pririnkt nariu - tada toks metodas tinka, bet nesenai ( per kelis puslapius atgal) nemazai piktinosi, kad zveju bureliai taip elgesi ir tai buvo neteisinga, o dabar jau tipo butu OK ? Mano nuomone i 'partija' stoji kad kazka nori nuveikt, o ne del pigesnio zvejo bilieto ( ar karjeros galimybes kaip kad buvo komunistu partijoje). Ir kaip ta rieketu isivaizduot- kaime zvejoja Petras ir Jonas . Jonas priklauso 'patijai' ir uz bilieta moka 50,- , o Pertras - nepriklauso, todel moka 100,- uz ta pati? Sakyciau kazkas panasaus i priesrinkimine ledu svente Kedainiuose....
 #525644   tukasG
 25 Lap 2013 09:40
Hipy, jei pavyktų organizacijai susiderėt dėl lėšų už leidimus disponavimo, tai visų pirma išsispręstų problema su politikų norais iš lėšų už žūklės lėšas "paminklus lietuviškam skalikui" statyt... Ką nuspręstų su jais žvejų bendruomenės atstovai padaryt, tą ir padarytų. Jei žuvies pagausint kažkur, tai pagausint, jei brakonierius gaudyt, tai gaudyt, jei pragert, tai pragert. Nebeliktų ko kaltint neveiklumu. Jei tuomet žvejai neveikiam nieko naudingo su tais pinigais, tai patys dėl to ir kalti būtume, o ne koks politikas "kubilius" ar "babilius" pinigus bedalijantis. Be abejo, tuos pinigus reik administruot kažkam, tad natūralu, kad už jų administravimą kažkoks fiksuotas procentas nuo visos sumos galėtų, o ir turėtų būt skiriamas ir organizacijos išlaikymui.
O kas dėl juokelio apie meškerės turistus, tai nemanau, kad jis vykęs. Aišku, turistas neprivalėtų tapt organizacijos nariu, tam kad gautų teisę pažvejot, bet trumpas simbolinis "egzaminukas" apie tai kuo, ką, kada ir kur galima žvejot gal visai ir praverstų...
 #525647   Tadass
 25 Lap 2013 09:44
As nesu nei uz nei pries, kad visiems reiktu stot "i partija". Tiesiog iskart iskilo analogija su medziotojais - ten tai yra privaloma. Tai vat ir reikia paziureti kokia tvarka ten, kokie uzsienio saliu pavyzdziai, kokie pliusai-minusai.
Ta prasme reikalinga diskusija - kas dabar ir vyksta :gutgut
 #525648   hipy
 25 Lap 2013 09:46
vat butent - del dideliu pinigu organizacijon stos ne kas nori gerus darbus dirbt, o tas kas apsukresnis ta "pinigine" paturet... tukai suauges zmogus esi (rasiau senas, bet pasitaisiau, nes nepazystu, o is kalbu tokia nuomone turiu) turetum zinot kad pinigai gadina zmones...
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė