Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #523506   Pfk
 15 Lap 2013 11:46
Tironas rašė:oi *pyp*, ar tik ne mano straipsni rasyta pries 8 metus...
Tironas rašė:sita straipsni rase profesore imones savininke, kuri dirba Klinikose Kauno. as ji tik patalpinau ten kur reikia :)
:shock:
 #523523   Pfk
 15 Lap 2013 13:53
Tironas rašė:...mano straipsni rasyta pries 8 metus...
Tironas rašė:sita straipsni rase profesore imones savininke <...> as ji tik patalpinau
:shock:
 #523567   alkanas
 15 Lap 2013 16:25
o man kuo toliaqu, tuo labiau tironas patinka :gutgut ir i liustra jau pasiulo, ir siaip, jau murziais visu nebevadina, nes ir pats su donke pagaudo, nu malacius, atsivertelis :-D aj, dar atsiminiau, kai tirona ia gasdint kad nebepirks nieko is salmo, dar paerzinciau parasydamas, kad ne tik salmo produkcija jie vezasi, ir kiti pardavejai is ju prekes uzsisakineja, tie turbut ir zvejot mestu :-D
o del akiniu remeliu, na man kazkaip tai jokio skirtumo kas juos gamina, svarbu kad patogus butu, ir cia kai rasot kad gerai priglustu norit, tai man nepatinka, nes rasoja man ar net prakaituoja per karscius gal reiketu rasyt tos vietos kur glaudziasi.
o lesiai, nu kiek esu skaites tai supratau kad tik biski nesciu ju nebuna, arba poliarizuoti arba ne, kaip is tirko nezinau
 #523569   krioklis
 15 Lap 2013 16:37
Gerai kad medicinos mokslu daktare Jolanta Bendoriene nesilanko Zvejotribunoje, o tai po tokiu pareiskimu ...mano straipsni rasyta pries 8 metus... ir po jo pasirasyta Eugenijus, padavus i teisma galima grzaus pinigo uzsidirbti!
 #523573   Seraphim
 15 Lap 2013 17:01
krioklis rašė:Gerai kad medicinos mokslu daktare Jolanta Bendoriene nesilanko Zvejotribunoje, o tai po tokiu pareiskimu ...mano straipsni rasyta pries 8 metus... ir po jo pasirasyta Eugenijus, padavus i teisma galima grzaus pinigo uzsidirbti!
Nebent iš tavęs ;D nes tamsta nenurodėte šaltinio, o Tironas nepasakė, kuris konkrečiai straipsnis jo.
 #523583   krioklis
 15 Lap 2013 17:29
Seraphim rašė:
krioklis rašė:Gerai kad medicinos mokslu daktare Jolanta Bendoriene nesilanko Zvejotribunoje, o tai po tokiu pareiskimu ...mano straipsni rasyta pries 8 metus... ir po jo pasirasyta Eugenijus, padavus i teisma galima grzaus pinigo uzsidirbti!
Nebent iš tavęs ;D nes tamsta nenurodėte šaltinio, o Tironas nepasakė, kuris konkrečiai straipsnis jo.
Nurodyti nebutina! Bet kai jau nurodai kad parase koks apsisaukelis po svetimu straipsniu be autoriaus sutikimo, tada jau gresia teismai....
 #523585   silkius
 15 Lap 2013 17:36
Matau, diskusija nuriedejo i pievas... Gal griztam vel prie akiniu...
Gal kas turite geresnes poliarizacijos akinius, nei "Palaroid" atsiliepkite, but idomu suzinoti...
 #523596   krioklis
 15 Lap 2013 18:52
Silkius ko tau nepatinka Polaroid ,ar kazkokie isitikinimai ar kas? Polaroid isrado polirizacija ir plius yra tikri akiniu gamintojai, o nesurinkinetojai is daliu akinius ju specilizacija akiniai!
Cia raso kokie turetu but akiniai polirizuoti : Kokybiški poliarizuoti lęšiai pagaminti iš septynių sluoksnių. Poliarizuojantis filtras yra lęšio viduje, todėl jis taip greitai nenusibraižo. Nekokybiškuose lęšiuose poliarizuojanti plėvelė yra klijuojama ant viršaus, todėl po kurio laiko ji pradeda luptis.
http://www.optio.lt/index.php?id=902

Beje "Polaroid" savo veiklą pradėjo 1937 metais nuo poliarizuotų akinių gamybos, tai jau daug ka pasako. Polaroid naudoja net devinis sluoksnius, apie ju technologija paskaitinek cia gal suprasi kad tai tikrai gamintojas is lyderiu uz protinga kaina:
http://www.tim.lt/index.php?page=lt_pro ... oid_sungla
 #523603   Sokratas
 15 Lap 2013 19:15
renkatės , lyg ruoštumėtės ne akinius pirkt o Ferrari...
Akinius žvejyboj naudoju apie 10-15 metų. Pirmus pirkau patamsintus... Užsidėjau, pasimatavau, akyse neraibuliuoja, nusipirkau...Paprastus, plasmasinius už 30 lt. Ir dar būčiau gal 10 metų juos naudojęs, bet prieš mėnesį nukrito nuo kepurės ir užmyniau... 'viarkt. Turbūt vėl tokius pat imsiu...

Į ką pirmiausiai reikia žiūrėti, tai tamsumą... Jei pasiimsi per tamsius, apsiniaukusiai dienai nelabai kas bus...
Dar, žiūrėčiau kad būtų būtinai su virvele, nes migom nuskandinsi...

Galvoju, užsisakius specialiai, pagal veido profilį akinių salone už kokius 500 lt, blogesni nebūtų, bet aš imsiu vėl už 30-35 lt, tiek jau to :lol:

O gal ir iš vis neimsiu, nes turiu dar gelsvo atspalvio, tuos pirkau vėliau, nes pirmieji buvo per tamsųs. Net nebuvo kaip virvutės pritaisyt, tai išgręžiau skylutes ir parišau, ir man liux ...
 #523607   Slovak
 15 Lap 2013 19:44
Pirkau pas Tim polaroidus, neesu toks patires zvejys kaip dauguma cia, bet geresniu kol kas neteko matyti.
Jau pabraizyti jie, bet jokiu pleveliu nenusiima, kaip krioklis ir rase.
Bet jeigu reikia praeiti nemaziau 500 m. geru tempu iki kitos vietos, tai geriau nuimti, rasoja.
 #523618   looking4snow
 15 Lap 2013 21:11
bobis rašė:Dar, žiūrėčiau kad būtų būtinai su virvele, nes migom nuskandinsi...
Nu ka as zinau, raisioti visokius virvagalius... :grin: Nors is kitos puses, pacius pacius pirmuosius poliarizuotus akinius gal pries 7 metus ir paskandinau Minijoje auksciau Medingenu. :lol: Tada buvau dar nemokytas ir kai ju nereikejo, buvau uzsidejes ant kepures. Lyg ir tvirtai laikesi, bet brendant nukrito ir ba ba - taip ir neberadau. :grin: Per gilu ir per drumzta ten buvo. Po to atvejo jie arba ant veido, arba dekle kuprineje. Ne karto nebebuvo nukrite. Reiskia niekam nereikia tu virvagaliu. :/braj;
 #523622   Sokratas
 15 Lap 2013 21:26
nenukrito, tai nereiškia kad nenukris...
Nors ir pats sakai kad nukrito ...
Kiti būna kartu su spec virvutėm, o ant galo- gumlės, tik jos per laiką suskirta ir sutrūkinėja...

Aplamai, tai upėtakiai kimba kur kas geriau, jei be virvutės nešioji :lol:
 #523632   Paulius_K
 15 Lap 2013 22:15
Pries perkant pigius akinius (30 lt ir pan) pagalvokit apie savo akis. Kruva akiu ligu yra letai progresuojancios (pvz. Makulos degeneracijos ir pan). Ko tai as labai abejoju, kad akiniai uz 30 tures normalu, tikra UV filtra. Straipsnyje cituotam labai gerai apie tai parasyta. Pasitaupykit biski ir nusipirkit polaroid, vision, scierra ar kazka panasaus, ten bus viskas ok, o kurie kam fainiau - skonio reikalas. Brangus akiniai oakley, smith ir pan turi dar daugiau priedu uz kuriuos moki: vienu lesiai suteikia daugiau kontrastinio jautrumo, kiti filtruoja dar ir melynos sviesos spektra ir pan. Visa tai yra labai gerai, tik kaina tu priedu ne visiems ikandama. Vienas pazistamas kazkada pasake labai gera fraze - sveikos akys neprabanga. Vat jei diskutuot apie stiklu spalva zvejyboj tai cia daugiau galvos skausmo turetu buti. Man asmeniskai labiausiai patiko kazkada tureti amber spalvos stiklai. Su jais ir sauleta diena ir tamsia budavo super. Turejau pilkus, tai temstant ir ryte jau trukdavo sviesos. Kolegos turi geltonus - tai sauleta diena uzknisa (per rysku). Dabar turiu Vision, pasirinkau del stiklo spalvos (toks nei geltonas nei amber). Kol kas man gerai, as daznai zvejoju anksti ryte, kai sciesos nera daug. Vat jei zvejociau pagrinde ezere ir diena tai gal rinkciausi pilkus stiklus, nes duoda naturalesni vaizda ir turetu akys maziau pavargt. Jei kas turit kokiu kitu pastebejimu, butu smagu isgirst ;)
 #523633   Sokratas
 15 Lap 2013 22:27
pilka pilkai nelygu. Jei perki tik vienus, tai geriau šviesesnius, nei tamsesnius.

Esu pirkęs, Kanaruose akinius damai, nepamenu kokios garsios firmos. Turėjo ir UV filtrą ir polaroidiniai buvo. Prašė 90 eurų, nupirkau už... 20 ir dar futliarą pridėjo :lol: ... Tiesa, pirkimas vyko apie pusvalandį ...
 #523634   iusegun
 15 Lap 2013 22:32
i zvejyba pasiimu 2 komplektus - geltonus (rytas, vakaras), kai mazai sviesos. ir tamsesnius - rudus arba gintarinius. pastarieji universalesni. zvejybos vietos ne ezerai - t.y. ne atviros vietos. o i visokius upetakinius upelius, kur medziu sakos sudaro virs galvos saku raizgalyne ir saules mazai patenka, geltoni stiklai ir sauleta diena buna :gutgut
 #523637   vava
 15 Lap 2013 22:35
Paulius_K rašė:Pries perkant pigius akinius (30 lt ir pan) pagalvokit apie savo akis.
o yra pirkt poliarizuotu uz 30?
 #523643   silkius
 15 Lap 2013 23:52
krioklis rašė:Silkius ko tau nepatinka Polaroid ,ar kazkokie isitikinimai ar kas? Polaroid isrado polirizacija ir plius yra tikri akiniu gamintojai, o nesurinkinetojai is daliu akinius ju specilizacija akiniai!
Cia raso kokie turetu but akiniai polirizuoti : Kokybiški poliarizuoti lęšiai pagaminti iš septynių sluoksnių. Poliarizuojantis filtras yra lęšio viduje, todėl jis taip greitai nenusibraižo. Nekokybiškuose lęšiuose poliarizuojanti plėvelė yra klijuojama ant viršaus, todėl po kurio laiko ji pradeda luptis.
http://www.optio.lt/index.php?id=902

Beje "Polaroid" savo veiklą pradėjo 1937 metais nuo poliarizuotų akinių gamybos, tai jau daug ka pasako. Polaroid naudoja net devinis sluoksnius, apie ju technologija paskaitinek cia gal suprasi kad tai tikrai gamintojas is lyderiu uz protinga kaina:
http://www.tim.lt/index.php?page=lt_pro ... oid_sungla
Kriokly, zinok 2 Polaroidus ir pilkus ir "gintaro" turiu, bet nei vienu pagirti negaliu uz poliarizacija, nebent kad remeliai patogus ir ausys neatsiraito ilgiau panesiojus... O be to negaliu but kategoriskas, bet uzsienyje, manau, jie yra labai ekonom klases... Nes teko uz Atlanto uzeiti i specelizuota nuo saules akiniu parduotuve, tai is poliarizuotu pigiausi tenai buvo Maui Jim, kurie kainavo 180 USD, Palaroid deja tenai kazkodel nemaciau... matyt, del tiekimo salygu nesutare... :lol:
Buvo ten ir "prieinama" kaina klasikiniu nuo saules akiniu, kurie kainavo tik apie 1000 USD :shock: Pripazinsiu, kaina tikrai paliko ispudi!
 #523644   ramkis
 15 Lap 2013 23:55
vava rašė:
Paulius_K rašė:Pries perkant pigius akinius (30 lt ir pan) pagalvokit apie savo akis.
o yra pirkt poliarizuotu uz 30?
Yra yra,ir nemažai :-D Tik ant kiek jie poliarizuoti tai fig znaet :roll:
 #523645   Paulius_K
 16 Lap 2013 00:07
Na plius minus 30 Lt tikrai yra. Beje poliarizacijos filtras vienas kitam nelygus. Vieno poliarizacija gali buti labai simboliska ir atspindziu jis nuims tik maza dali, bet vis tiek skaitysis poliarizacija.
 #523648   silkius
 16 Lap 2013 00:41
Paulius_K rašė:Na plius minus 30 Lt tikrai yra. Beje poliarizacijos filtras vienas kitam nelygus. Vieno poliarizacija gali buti labai simboliska ir atspindziu jis nuims tik maza dali, bet vis tiek skaitysis poliarizacija.

Tik as niekaip negaliu suprasti tu burzuju, vieni gamina kiti perka po kelis simtus USD kainuojancius akinius :shock: gal jie durni ar ka? neshiotu sau uz 10USD akinius ir dziaugtusi gyvenimu :-D
Bet matyt, jiems tie uz 10 nepatinka, o kodel nepatinka, mums nesako...
Siaip, jeigu rimtai tai uz 30 Lt daugiau panesiojus gali nebereikt jokiu akiniu... visalaik but tamsu... :(
Geriau siuo atveju pataupykit akis, o ne pinigus...
 #523651   krioklis
 16 Lap 2013 01:12
iusegun rašė:i zvejyba pasiimu 2 komplektus - geltonus (rytas, vakaras), kai mazai sviesos. ir tamsesnius - rudus arba gintarinius. pastarieji universalesni. zvejybos vietos ne ezerai - t.y. ne atviros vietos. o i visokius upetakinius upelius, kur medziu sakos sudaro virs galvos saku raizgalyne ir saules mazai patenka, geltoni stiklai ir sauleta diena buna :gutgut
Na as irgi panasiose faunose gaudau, turiu rudus ir geltonus, bet kai nusipirkau geltonus tai taip ir nepavyko issitraukt rudu. Beje ir vakarejant net ir geltonus nusiimu nes ir su jais jau per tamsu.
 #523711   Sokratas
 16 Lap 2013 15:52
silkius rašė:
Paulius_K rašė:Na plius minus 30 Lt tikrai yra. Beje poliarizacijos filtras vienas kitam nelygus. Vieno poliarizacija gali buti labai simboliska ir atspindziu jis nuims tik maza dali, bet vis tiek skaitysis poliarizacija.

Siaip, jeigu rimtai tai uz 30 Lt daugiau panesiojus gali nebereikt jokiu akiniu... visalaik but tamsu... :(
Geriau siuo atveju pataupykit akis, o ne pinigus...
Nors vieną pavyzdį, prašau, į eterį žmogaus, apakusio nuo poliarizuotų akinių... ir mes tavim patikėjom :lol:
 #523713   gintars
 16 Lap 2013 16:11
Apakt tai gal neapaksi, bet kad jie akis vargina tai faktas. Turejau poliarizuotus, uz 30 lt, pirktus, tai ismeciau neuzilgo, nes panesiojus koki pusvalandi akys ziauriai pavargdavo, ilgiau panesiojus net skaudet pradedavo. Pasiemiau po to is optikos biski normalesnius ir baigesi visos problemos.
 #523742   Sokratas
 16 Lap 2013 19:19
tikiu kad gali taip būt, ne visų veido konfigūracija vienoda...
O maniškiai manęs iš vis nevargina, kaip sakiau, naudoju virš 10 metų...
 #523761   looking4snow
 16 Lap 2013 21:52
Maciau kazkas Oakley paminejo. Va situo brandu visiskai pasitikiu ir mielu noru prigriebciau poliarizuotus. Bet turbut kvaila klausti ar Klaipedoje kur nors yra?.. :roll: Visgi akinius reikia matuotis.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 21
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė