Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos

#50725   cesius
 15 Vas 2008 19:37
Teisinga kryptim eini brolau :grin:

#50727   Vegys
 15 Vas 2008 20:03
senuks rašė:O pagavau aš jį ant savo numyluoto bučerio,taigis jau ketvirta žuvies rūšis jo sąskaitoje :-D
Senuks, papasakok, koks tavo Butcher'is : F / S / SDR ? Kokia spalva ?
Siandien buvau Vilniuje Kestucio gatveje esancioje parduotuveje. Ir taip ziurejau i Butcher'i, ir anaip - nedrysau jo imt upetakiams ... :roll: Man jis per storas pasirode :) Upetakistai - ar naudojat jus Butcher'ius upetakiu zukleje ? Sekmingi ?

Ale parduotuvej uztikau nebloga asortimenta Salmo gaminiu. Keleta nusipirkau.

- Tiny 3 cm http://www.salmo.com.pl/page.php?id=34 Spalvinimas BT. Skestantis.
- Hornet 3.5 cm http://www.salmo.com.pl/page.php?id=30 Spalvinimas T. Plaukiantis.
- Hornet 4.0 cm http://www.salmo.com.pl/page.php?id=30 Spalvinimas D. Plaukiantis.
- Minnow 5.0 cm http://www.salmo.com.pl/page.php?id=35 Spalvinimas D. Plaukiantis. Si jau turejau - geras vobleris !

Uz visus 58 Lt su kapeikom sumokejau. Kitur Salmo brangesni bent jau man susirode.

Jei oras leis - per si ilgaji savaitgali reiktu bent jau pora kart isvaziuot prie upes.

#50728   Vegys
 15 Vas 2008 20:09
cesius rašė:Teisinga kryptim eini brolau :grin:
A 7 cm neperdidelis ?
Pries kokia 18 m, dar budamas pacaniokas (~15 m man tada buvo), nusipirkau CountDown 7 cm, RT spalvinimas. Tai buvo mano pirmas Rapala vobleris ! :) Lig siolei ji turiu ir niekur as jo nenaudoju - upetakims man jis didokas, lydekoms per mazas, + dar skestantis ... :cry:

#50736   cesius
 15 Vas 2008 22:11
Zinoma neperdidelis, ziurint y kokius orientuojies, jei nenori kad maziukai knistu prota , tai imi 5-7 ir lauki gero upetakio ar slakio :!: , juolab pavasary jie buna labai agresyvus, kai prades viskas zaliuoti galesi mazinti kalibra.

#50742   Tadas
 15 Vas 2008 22:53
o jus butcherius upetakiam perkat ilgaliezuvius ar trumpaliezuvius? :roll: ir ar kokiom nors darbinem savybem skiriasi ilgaliezuviai nuo trumpaliezuviu?

#50745   senuks
 16 Vas 2008 00:47
To Vegys.Zinai,ash cia pradejau taikyt lydziu gaudymo ypatumus.Didesnis masalas,pabolshe ryba :-D Va dabar vartau count downa 7cm ir mislyju,turi jis ateity,tikrai turi :-D Aishku jei neptunas nepasiglemshs savo globon :-D Zinai ,nesibaiminu ash didesniu,ankschiau ar veliau,ash dainuosiu daina we are ze chiampion mai frend :-D Na cia tipo jokas :-D ,o jei rimciau,7cm tikrai negriebs 30 cm upetakas,na nebent kamikazis :-D aleliuja

#50746   senuks
 16 Vas 2008 00:57
Again to Vegys.Bucheris tik atrodo storas,ale jo zaismo amplitude gan leta ir flegmatishka.Apskritai.pamegau sinking variantus,nes juos labai sekmingai galima pravesti lyg tai butu plaukiantys :-D Mazu ash jais labai ytikejau ar ka :?: Na bet rezultatai rodo savo.Niekada dar neturejau tokio univ.vobleriaus :-D ypach BE spalvinininininimo :cool:

#50747   senuks
 16 Vas 2008 01:04
To Tadas.Taip, ju darbine amplitude skiriasi.Ilgaliezuvis dirba kur kas arshiau(amziatilsy jam),o trumpu liezuviu metasi puikiai ir jo darbines savybes matyt turi koldovctvo,nes zuvinai jy respektina :-D

#50763   MatasM
 16 Vas 2008 13:44
esu ant Original 7 cm nemazai ir sprindiniu upetakiuku pagaves, taip kad..

#50768   lauris u
 16 Vas 2008 14:42
Jo as kaiptik zadu nusipirkt Original Rapalos , 7cm tai tikrai nemanau kad bus per didelis. Beto kai man rapala geriausias masalas upetakiam tai abejoniu nera :-D

#51344   wincaz
 24 Vas 2008 13:24
na turiu ir as sukaupes nemaza kolekcija:
rapala original 3-5 cm.(manau kad nebloga kaina. darbas geras)
dorado sticku , classicu, 1 magica.(dorado ir kaina gera + dirnba neblogai.geras spalvinimas)
1 yozuri l-minnow 33mm.(na kaina manau normali, metasi super, dirba taip pat labai graziai)
1 awa-shima (l-minnow kopija) (metasi gerai su sratukais na pataikiau ant gal ant brokuoto nes nedirba kazkaip ziedukas kreivai stovi reiks pasukiot)
1 rebel big ant.( na cia daugiau pavasariui, gal daugiau sapalam-kirsliam bandysiu)
sukriu ir nemazai kazkaip is pradziu buvau susizavejas blue fox"ai bet dabar dauguma meeps firmos 00-3 nr.
pradejau dometis upetakiu zukle rimciau seis metais 4-kartus buvau. pagavau 1 virs 30cm. papuole ant 2 ar 3 nr. mepps"o varis su raudonais taskais.renku informacija bandysiu specilizuotis tik ant mini vobleriu ir mepsu ;)

#51345   djxz
 24 Vas 2008 13:39
Buvau gariunai, tai prigriebiau viena Kenart'a kaina 12lt :roll: plaukiantis ,gramaturos nzn,kiek neria nzn nes pardavinejo ne atskiruose pakuotese, o dezuteje "special collection" :grin: suzinosiu kada veliau
Paveikslėlis :grin:

#51346   Vegys
 24 Vas 2008 14:13
wincaz rašė:1 rebel big ant.( na cia daugiau pavasariui, gal daugiau sapalam-kirsliam bandysiu)
Jama !-kliovas-! ir upetakiai .... Tik man (taip pat ir Fabu pardavejams beigi kazkam is Zukles+ straipsniu autoriui) nepatiko kabliai ant sio modelio - reik didint, turejau nemazai tusciu kibimu. Tiesa, kibo maziukai ... Koks pas tave spalvinimas ? Pas mane http://www.landbigfish.com/tacklestore/ ... fm?PID=786 Copper Ant

P.S. nuotraukoje kabliai atrodo normaliai, o realybej jie per mazi ... Kaip cia yr ? :evil:

#51350   wincaz
 24 Vas 2008 14:36
na kabliai sudeti neblogi bet del didzio manau reiks persimest kai margiu bandysiu pagaut, labau jau smulkus.

#51665   crg
 27 Vas 2008 11:55
Kiek paskaitinėju forume tai dažniausiai vyrai upėtakius gaudo su vobleriais man kadangi nelabai sekasi ant jų gaudyti bandau dėti sukres gal kas patartu kurios veiskmingesnes. Supratau, kad sukrės upėtakiams dažniausiai būna sidabro spalvos kokias spalvas ir modelius dar naudojat :?:

#51708   cesius
 27 Vas 2008 15:47
Man labiausiai is mepsu dirbo 1+green tigeris longas ;-var-var.
Zinoma black fury be klausimu, bet cia ir taip aisku :grin:

#51741   lydekiukstis
 27 Vas 2008 18:28
crg rašė:Supratau, kad sukrės upėtakiams dažniausiai būna sidabro spalvos kokias spalvas ir modelius dar naudojat :?:
:superšokas nu nepastebejau, kad kas cia sidabru itin zavetusi. Man tokie masalai sugundo max 10 procentu laimikiu :roll: Pagrindines indikacijos siai spalvai :-D drumstas vanduo, labai tamsi diena, bei kaikada upeliai su zvyruotu dugnu. O siaip man asmeniskai vienos perspektyviausiu vario, bei zalvario spalvos " BLUE FOX" Ten kur srove nedidele, bei gylis neipatigas, puikiai suzaizia ir "MEPPS'as" ( comet su ivairiais taskeliais, bei aglios "kiwi" )
Kontraindikacijos ( vis negaliu atsisakyt profesiniu terminu :lol: ) 1 ir mazesnis numeris ( ipatingai pavasari) Viskas kas didesnis - puikiai tinka stambiem zabtam ;-)

#51742   cesius
 27 Vas 2008 18:36
A vot turiu ir as klausimuka. Kiek teko gaudyt upetakius ir sapalus nieko nesu pagaves ant matinio sidabro su melynais taskais, nors daug kur skaiciau , kad tai geras sapalinis mepsas. Kaip jums tas zaislas :?: :?:

#51744   Vegys
 27 Vas 2008 19:17
lydekiukstis rašė:Ten kur srove nedidele, bei gylis neipatigas, puikiai suzaizia ir "MEPPS'as" ( comet su ivairiais taskeliais, bei aglios "kiwi" )
Kalbekite lietuviskai :) Ty paaiskink prasau kas tas "kiwi" ?

Beje, o kaip Blue Fox'o Classic Vibrax (Painted arba Foxtail) spalvinimas "Rainbow Trout" ? Man kazkaip visai nieko atrodo (pagaves, ale pas mane apskritai pazai patirties gaudant su sukrem) ... O varis/zalvaris - ta cia spalvinimas "Copper" ar .... ?

#51745   lydekiukstis
 27 Vas 2008 19:33
Geri visi, kurie turi zalvario AR vario spalva. Juk reikia bandyti. Kiekvienam konkretus modeliai pasiteisina individualiai. Vegi, jei pats esi pagaves, vadinasi pasiteisina. Logiska. Man VISI "blue fox" geri upetakiam ( tik kaip minejau sidabriniai retai naudojami, o dazyti dazais nelimpa prie sirdies nors tu ka) "KIWI" - aglia lapelis, viduryje raudonas papuosimas, o sonuose juodi taskai ;-)

#51747   lydekiukstis
 27 Vas 2008 19:40
cesius rašė:A vot turiu ir as klausimuka. Kiek teko gaudyt upetakius ir sapalus nieko nesu pagaves ant matinio sidabro su melynais taskais, nors daug kur skaiciau , kad tai geras sapalinis mepsas. Kaip jums tas zaislas :?: :?:
Nors cia tema upetakiams, bet atsakau trumpai: zvaidzuviu pagaves tik su geltona sukre + melyni taskeliai, o kas del sapalu... tai man asmeniskai super masalas, ypac kada diena apniukusi, o dambos virsugalvi siausia didokos bangeles. Mazose upeliuose daug nebandes, bet tarp zoliu pasislepe Dubysos raudonpelekiai kirtu su argesija.Keista, bet melyna spalva (aisku proto ribose) sapalam turi magiska galia. Kas jau kas, bet cesius galvojau lupa siuo masalu storasprandzius viena po kito. :grin:

#51846   cesius
 28 Vas 2008 23:27
Apsirikai, kazkada droziau vien mepsais-uzkniso metalas, labiau yra kur pasireiksti su vobleriais. Dabar kai uzsikablevau su muse tai ir visuokie savos kurybos pukuotukai ein y trasa, turbut ispyzdejau arba kaip Rimsa sako pasikeliau(SHUTKA)

#51862   crg
 29 Vas 2008 09:59
Gal kas gaudot su šita serija Aglia Mousche įdomu kokios žuvys kimba :?

#51872   Gdainius
 29 Vas 2008 10:41
crg rašė:Gal kas gaudot su šita serija Aglia Mousche įdomu kokios žuvys kimba :?
Naudoju 0 ir 00 vasarą gaudant upėtakius, kai brendi, nes stabiliai dirba traukiant pasroviui.Geriausiai pasiteisino geltona ir juoda.

#51888   lydekiukstis
 29 Vas 2008 12:37
Jei klausi UPETAKIU temoje, vadinasi pats zinai kas kimba :roll:

#52217   Vegys
 04 Kov 2008 20:52
wincaz rašė:kita savaite imsiu sita.
imsiu toki
irgi fabinis.
A emei ? :) Buvau siandien fabu pardej. Pirkau sia varlyte "Wee Frog" :
Paveikslėlis

Prie to pacio ir valo plonesnio 0.16 (Owner) nusipirkau, reiks toki seklesnese upeliuose naudot. Man patinka REBEL vobleriai. Ydomus :) As ant ju kimbu gan gerai :lol: Domejausi dar keletu :

"Bumble Bug" - buvo, ale didokoki. Nesiryzau :
Paveikslėlis

Kitas ydomus masalas - ziogas "Crickhopper". Sako, sapalams geri (negaudau sapalu - nepirkau) :
Paveikslėlis
Ydomu, ka tie kvaili zuveliokai galvoja, kai griebia nardanti zioga ? :lol:
Ydomus ir sis vabaliukas "Hellgrammite" :
Paveikslėlis

Smagus turetu but ir sis "buozgalviukas" Rebel Tadfry :
Paveikslėlis

Gal kas nors esat ant siu masalu gaude ir pasidalinsit kaip sekesi ? As baigdamas rasini apie REBEL, galiu pasakyt kad lig siol turejau tik "Big Ant"
Paveikslėlis
Kibo. Sugaves. Ale nedideli. Seklesnese vietose daznokai naudoju. Judesiai agresyvi. Originalus kabliukai - per mazi. Neria ne daug (reiks naudot butent 0.16 mm, o ne 0.2 mm vala).

Dar turiu Minnow :
Paveikslėlis
ale ant jo kol kas nieko nesugaves. Jis zymiai sunkesnis uz pvz Salmo tokio pat dydzio Minnow, todel pirmi metimai daznai skrieja toliau nei kad noretusi :)

#52220   Sokratas
 04 Kov 2008 21:26
O tai kaip čia yr, kad jie net kilpučių kabliams neturi ?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė