Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #509230   Midel
 20 Rgs 2013 12:49
mazylisxl rašė:cia kiek skaitau tai vis šnekat kas kaip ir panašiai, bet ar kas pagauna taip niekas nepasigiria.
praeita penktadieni buvau Nery prie Paneriu tai buvo dar tuščia praėjau šitą ruožą nuo čia
http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=557 ... tops,zebra
iki cia
http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=561 ... tops,zebra

Praeita sestadieni turejau 4 kibimus per 6 val. zvejybos. Du lasius laikiau gal po 20 sekundziu. Vienas du kartus dave zvake (apytiksliai toks apie 16kg.). Visi nusipurto.

Tai kad jau kimba.
 #509287   Arturijus
 20 Rgs 2013 17:52
Zodziu ir as blin pasidaviau lasiu medziokles karstlygei, pagrindinis argumentas, kad gamta dovanuoja man sansa pakovoti su sia zuvimi ir viskas yra salia namu, tad po truputi pradejau ruosti savo arsenala. Aisku as ne toks saunuolis, kuris des daug pinigo jas zvejojant... zodziu pradziai nusipirkau metalo lenkisko vario spalvos 22 g. jaxono, dar kitaisku kazkokiu labai margu blizgiu desiu dvi ir bus svoris, ir papildomai owner kabliu na plius dar ziedu reiks paieskoti, desiu mono zilka 0,27 (jaxon), turiu toki nebloga sluotkuoti eisu ir as kokia diena tu velnu ieskoti. Neris reikalauja metalo :D
 #509354   CameL
 21 Rgs 2013 07:47
Laba,kas zino,ei nusiperki leidima lasisom/slakiam per alis.am.lt gali pateikti ataskaita,kaip pateikti ataskaita eigu leidimas buvo pirktas perlo terminale?
 #509410   Feniksas
 21 Rgs 2013 16:11
Tai negi butina ataskaita pateikt nepagavus? Ir isvis jei pac buni isvaziaves kur nera neto tai kaip isvis ta ataskaita pateikt. Per tlf juk neimanoma
 #509550   iusegun
 22 Rgs 2013 17:22
tiek ant atspausdintos korteles, tiek am puslapyje prasoma pateikti ataskaita apie pagauta lasisa arba slaki. tai jei nesugavai - tai ir neteiki.

Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #509604   gabras
 22 Rgs 2013 20:16
Du savaitgalius atmečiau sąžiningai žemiau Vilniaus,rezultatas 0 lašišų, 5 salačiai, 6 blizgės dugne. Išėjimai kiek mačiau atrodo visi buvo salačių,
 #509758   ramis702
 23 Rgs 2013 09:29
Atidirbom su draugu sekmadieni prie neries saziningai visa diena nuo ryto, vos trys saudykles, o lasisos ne isejimo nematem. Teks pakartot. Is kalbu girdejom kad pora buvo ikabine bet neistrauke.
 #509857   Arturijus
 23 Rgs 2013 15:46
Sendiena Neris, lasiu nesimato saziningai atsukta nuo 8.00 iki 16.00 , sutikti spiningautojai t.p. nemate nieko... Vanduo pusetino matomumo. Kas metimas arba zole arba lapas, jei buciau botanikas tusciomis negrizciau.
 #510217   pjuska
 25 Rgs 2013 09:36
sveiki, gal kas galetu padeti susiorntuoti, kokie yra ruozai lasisu zvejybai, aukstaityjos sventojoja? kur galima gaudit kur negalima iki kada ir pan.
ACIU
 #510220   Rapolas
 25 Rgs 2013 09:48
pjuska,
aukščiau akis pakelt galėjai, buvo nuoroda įdėta bent du kartus šitame puslapyje ;)
http://www.am.lt/VI/index.php#a/13614
Su žvejo mėgėjo kortele (licencija) gali žvejoti dviejuose ruožuose:
- nuo žiočių iki tilto kelyje Kavarskas–Kurkliai ir
- nuo Kavarsko užtvankos iki Virintos žiočių
p.s.: iki spalio 15 dienos (imtinai) :)
p.p.s.: Šventosios žiotys- tai santaka su Nerimi (Jonavoj :D) :-D
 #510538   ramis702
 26 Rgs 2013 13:12
Vyrai turiu klausimeli kaip jus susitvarkot su vobleriais tarkim Neries upej ( ta prasme koki pravedimo tempa naudojat), nes srove ir vartykliu tandema kuriu bendra mase 44gr. nesa kaip pasiutus :-D Su vartiklem kaip ir aisku kuo arciau dugno pravedineti.
 #510834   JustasM
 27 Rgs 2013 14:27
ramis702 rašė:
Airis rašė:paprasciausiai reikalingi tam tikri vobleriai.
neklauskit kokie
Na modeliai ir aisku, bet kokia taktika naudojat(metat skersai upe, pries srove, pasroviui ir kaip pravedinejat greitai, su pauzem)?
Va paprasta, Gintaras lygtais kaip pamenu pasakojo apie taktiką, pravedimus
http://www.youtube.com/watch?v=SjJ8q40w3Ls
 #511050   Taacis
 28 Rgs 2013 12:55
PelkiuSenis rašė:Visiskai jokio judesio upeje(bent ten kur buvau)
Va ir man tas pats :( ...
 #511077   Andrius2013
 28 Rgs 2013 15:29
nuo 8 ryto iki 13h droziau nery ir netik as dar 15 sutikau bendraminciu visiska tyla niekas nieko....
o uzvakar girdejau buvo zvakiu festivalis...
 #511105   ramis702
 28 Rgs 2013 18:55
buvau ir as siandien nuo 8:30 iki 18:00 atidirbau Neries upe nuo Jonavos virs Šventosios intako, kitam krante maciau tris pagautas lasiseles, viena is ju muselinku laimikis ir kaip jiem pridera paleido. Man vienas barkstelejimas per nagus ir nieko daugiau. GA pareigunai dirba su valtele tikrina, pasnekejus su jais apie pazeidejus tai is 20-ies tikrintu vienas be leidimu tik pagautas. Pries mane tikrinant maciau kaip vienas patepe slides i miskeli kaip zuikis pamates GA pareigunus. Zmogeliai ima nelegales lasisas ir jas prisitrauke prie kranto metaliniu kabliu persmeige issiima, nekazka,toks vaizdas.
 #511319   Rapolas
 30 Rgs 2013 08:22
Na gal jau iš tikrųjų baikit teršt lašišų temą, painiodami ją su abra polytika, arba su aukšlėmis, arba velns žino su kuom. Tam yra atskiros temos, ten ir "bazarinkiet" :-D
Dabar peržvelgiau keletą puslapių atgal, žiūriu kad tikrai nieks nesigiria savo laimikiais (tyli kaip žuvys šikinęs suglaudę it vandens prisisiurbę :D), nors tikrai žinau, kad pagauna ir kas pagauna, ir net ant ko pagauna ir net kur pagauna :-D bet jei patys tyli ir melout nenori, nu tai ką aš padarysiu, tegul būna tik skaitytojais..nu gal po penkioliktos girties pradės, kokis gers sezons buva :-D

Nu gerai, daba aš į temą šiek-tiek. Buvau praeitą savaitėlę prie Vilnelės (įdėsiu plačiau prie fotoreportažų ), tai pralaida kylančiai žuviai tebedaroma.. t.y. uždaryta, taip kad šiemet šlakiai ir lašiai aukščiau užtvankos tikrai nepakils, nu nebent kas pagautą perkels ir paleis aukštyn :-D
20130926_4.jpg
20130926_4.jpg (110.66 KiB) Peržiūrėta 6765 kartus(ų)
Dirbo du statibininkai, tai pasilabinau, bet kalbėtis nepanorom apie orą :-D
20130926_3.jpg
20130926_3.jpg (67.99 KiB) Peržiūrėta 6765 kartus(ų)
p.s.: nu čia vietoj lašių porą nuotraukų įdėjau :-D
 #511706   Seraphim
 01 Spa 2013 11:26
Pribrendo ir man noras pasigalinėt su šia žuvim. Susiradau vietą, nusipirkau voblerių ir iškart iškilo klausimai, kur mesti (prieš srovę ar pasroviui) ir kaip pravesti (lėtai ar pakankamai greitai). Kad būtų aiškiau pabraižiau situacijos planą. Patogesnis krantas pietinėje pusėje bet privažiuoju tik iš šiaurinės pusės. Į rytus ir į šiaurę nuo salų upė sekloka. Iki sezono galo turiu laiko tik dviem žūklėm todėl norisi jas išnaudot kuo efektyviau :)
Prikabinti failai
upe.jpg
upe.jpg (28.84 KiB) Peržiūrėta 6097 kartus(ų)
 #511739   Rapolas
 01 Spa 2013 13:06
Irgi pokštininkas :-D įdedu į forumą tam, kad kiti nesužinotų :-D
Masalą (voblerį :D)reikia pateikti statmenai lašišos stovėjimo krypčiai, jokia čia nepaslaptis :-D ir kuo ilgiau išbus masalas jos "budėjimo" zonoje, tuo tikimybė didesnė, kad (jis :D)pabandys masalą sunaikint :-D
p.s.: kabliautojai (dar kaikurie save vadinantys spiningistais :D)meta blizges prieš srovę, nuskandina ir "katalina" dugnu, todėl dažniausiai ir sužaloja žuvis
 #511944   Midel
 02 Spa 2013 09:39
Vakar buvau prie Nieries. 17:45h pagavau slaki - 66cm, 3kg. Kazkaip net nesitikejau, kad per 1,5h zvejybos uzkibs kazkas (kadangi esu ne toks sekmingas, kaip kai kurie, kad pirmu-treciu metimu pakirt zuvi. As turiu saziningai keleta valandu atidrozt ir buti laimingu, kad dugne nepalikau blizgiu:))). Norejau paleisti, kad pratest zvejyba, bet... Fotkindamas su zuvim, netycia ikisau pirstus i ziaunas ir slakiukas pradejo kraujoti:( Licencija perpliesiau ir papizdinau namo. Is vakarines zvejybos didziausius ispudzius paliko lasisos isejimas, 40-50m nuo manes. pats buvau pagaves 14 ir 17kg, bet tokio dydzio dar ne esu mates. Plauke pries srove apie 10 sekundziu, puse kuno vandeni, puse pavirsiuje. Nuo rago iki peleko maciau, ilgis kazkur apie 1,5 metro! :shock: patinas. bangos kaip po valties. Vargsas, net negalejo pasislepti sitam seklam Neri. Meciau, bet matyt jam ne iki to buvo :lol: P.S. plaukimo greitis irgi sokiruojantis :shock: po 8-10 min jis jau buvo virsui nuo manes apie 500m.
Prikabinti failai
Slakis 13.10.01.jpg
 #512359   Midel
 03 Spa 2013 15:18
Vakar buvau zvejyboi, visiskas nulis. Bet vienoi vietoi 2 kartus paragavo mano vobleri. 3 isejimus maciau tik jau apie 19h. Siais metais su vobleriais katastrofa:)) kai paima, tai jau zinok ir pasiruosk, kad nusipurs:)) ir trisakius daznai keiciu, visvien nepadeda.

Nei zvino;) Laikas liekt i zvejyba:)))
 #512407   Cekasss
 03 Spa 2013 18:25
siandien ir as buvau pirmoj lasisu zvejyboj.zvejyba vyko nuo vieno is neries tiltu.gaudziau vobleriais zuvies pagauta nulis.kliovo net neturejau.net neisivaizduoju ka ne taip dariau ir del ko nekando.nes zuvies nuo 8 ryto iki 13 val maciau tiek isejimu kad po poros val jau nebeskaiciavau.smagu matyt toki vaizda lietuvos upese
 #512605   Arturijus
 04 Spa 2013 17:35
Sendiena atidruozta nuo 9.00 iki 18.00 rezultatas pas mane nulinis, toj vietoje kur droziau is ryto pajeme 8 kg. patina truputis zemiau 8 su kazkiek patele. Palikta metalo 6 vnt.
Pamoka numeris 1, mono valas gaidys - nejauti dugno, įkabinus sunkiai ištraukti blizge nenutraukus. Vienas zvejys gaude su 0,32 pintuku traukinejo padangas ir pamete nuo ryto tik viena blizge. Rezultatas akivaizdus.
 #512671   timka
 04 Spa 2013 22:02
sveiki,ka manot apie toki dalika,ant vakaro atvaziavo masina su 2 valtym ir pradejo su elektra lasius smaugt,sako kad kad cia viskas legalu gaudom kad poto inkubatoriosia veist lasisos,draugai sake kad budavo iseimu o is ryto tyla ir tik vezios ant smeliuko nuo valties,veiksmas auksciau bezdones ir iki nemencines,ir va ka raso Kokiose upėse ir kuriuo metų laiku yra gaudomos lašišos dirbtiniam jų veisimui?

Didžioji dalis žuvų gaudoma Neries ir Šventosios baseinuose. Gaudymas prasideda spalio mėnesį ir vyksta praktiškai iki mėnesio pabaigos. Trukmė priklauso nuo to, kaip sėkmingai pavyksta žūklė. Jeigu metai būna nelabai dėkingi, žuvies sugaunama mažiau ir laikotarpis truputį pratęsiamas. Tačiau žinoma neišeina gaudyti tada, kai nerštas jau būna pasibaigęs - iš tokios žuvies naudos maža.

http://grynas.delfi.lt/aplinka/lietuvis ... z2gmkXGxix
 #512706   looking4snow
 05 Spa 2013 09:38
Jeigu informuotu, visi zinotu, kur jie yra ir butu rizikinga paimti sau dali laimikio. :twisted:

Na ka, galiu ir as uzsideti pliusiuka, kad teko isbandyti sita uzsiemima - lasisu zvejyba. :gutgut Trejeta valandeliu pameciau, pries saulei nusileidziant. Superine upe Neris. Graziais krantais, vingiais, plati plati, akmenuota. Smagu buvo pabraidyti, pazvejoti. Nei kibimu, nei isejimu neturejau. Beveik kiekvienu metimu teko parsitraukti po kuoksta zoliu. Pakalbejau su keliais zvejais. Prisiklausiau istoriju apie kruva sulauzytu kotu siemet, apie monstrus per akimirka atsiduriancius tai viename, tai vel kitame upes krante. Paaiskino kas, kaip, kur, parode lasisu megstamus masalus. Gal pavyks atsidurti kitais metais aname kraste - jau busiu pasiruoses. :grin: Juolab viena vieta jau zinau - pora valandu pries man ten ateinant paeme dideli patina. :cig.
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 160
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė