Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, apranga, muselių rišimas, medžiagos
 #499016   Donis
 07 Rgp 2013 20:56
looking4snow rašė:
Donis rašė:musu klubo plaukiancio sniuro uzdarymas prie Minijos,netoli Stalgenu,atsivesiu savo kotus.
Vo, cia jau idomiau. :gutgut Nes Puvociai biskeli nepakeliui. :roll:

Kada, kas, kaip, kur ten su jusu klubu? Ar cia ne viesa info?

Pranesiu,koki pora savaiciu pries,kai tiksliai laika zinosiu.
 #499020   f'eD
 07 Rgp 2013 21:08
Tironas rašė:..4 klases 9 pedu kotu geru jau smarkiai maziau..
nu jo, yra tik vienas labai geras #4 - 9' Orvis Helios2 :grin:
 #501931   minduletorius
 22 Rgp 2013 10:48
gal galit patarti kokias museles geriausia naudoti šiuo laikotarpiu mažame upelyje upėtakiams ir kiršliams. Bo man su museline žvejyba kolkas sunkiai sekasi....:)
 #502346   mindoze
 23 Rgp 2013 23:40
upetakiui tiktu black zulu na o kirsliam nimfos kokios arba koki gordon quill sauseka pabandyk jei bulkuoja anie.nu dar koki ruceinika tipo shitika rusiskai vadinama . as pats neikertu paskutiniu metu ko jie nori visokiu moskiu duodu nejima nors tu ka nors pries savaite ir bulkavo ir nerealiai kibo, gal dingo jie is ten nors seip neturetu, as apie kirslius, o del upetakio tai dabar jam moske nelabai jau idomi jam geriau koki zuvelioka suvalgyti nu tipo didesni grobi nors kas juos zino juk pilnatis dabar.
 #502447   marijus*
 24 Rgp 2013 18:12
sveiki. upėse kažkiek pramokau žvejoti, bet žinau, kad negalėsiu apsieiti be žvejybos jūroje museline. gaudysiu vėjažuves ir šlakius, tad prašau patarimo, kelintos klasės koto pradėti ieškotis ir kokį šniūrą patartumėte iš savo patirties. prabangaus labai brangaus koto neįpirksiu, bet šniūrą padoresni užsivyniosiu manau. p.s. tuo pačiu įrankiu norėsiu gaudyti ir lydekas didesniais strimeriais, nes su dabartiniu 5/6 jų tiesiog neužmetu.
 #502450   DainiusM
 24 Rgp 2013 18:55
Lydekom reiktu kokios 8# ne paties astriausio koto ir lydekinio sniuro (tobish tokio kuris negyva ziurke ismest pajegia).
Jurai gandrams ar slakiams reikia kokio 6-7# labai astraus koto ir saudancios galvos vienrankiui su mono runingu...
p.s. kas tinka viskam... :)
 #502451   marijus*
 24 Rgp 2013 19:00
o 8 vienarankis jūrai, jau per daug? ir valas plaukiantis ar skęstantis? gandram, kaip ir norėtus lyg plaukiančio, o vat šlakiams? nors gyliai ten nebus dideli , tai samprotauju gal plaukiantis ir jiems tiks
 #502456   DainiusM
 24 Rgp 2013 19:46
plaukianti saudanti galva. pasigoogling SH Shooting head.
 #502459   Donis
 24 Rgp 2013 20:14
Pas mane Marijau yra 8klases kotas su saudancia galva,gaudau juo ir gandrus ir slakius meginu ir lydekas,prie progos pasiimsiu,galesi pamegint ;-)
 #502858   f'eD
 27 Rgp 2013 10:39
marijus* rašė:o 8 vienarankis jūrai, jau per daug? ir valas plaukiantis ar skęstantis? gandram, kaip ir norėtus lyg plaukiančio, o vat šlakiams? nors gyliai ten nebus dideli , tai samprotauju gal plaukiantis ir jiems tiks
Marijau, va tau superinis ir vienas geriausiu imanomu variantu, vienintelis dalykas - ar gali skirti 330 eur. :roll:
parduoda mano geras pazistamas, ar taip, ar taip neuzilgo matysimes, tai galeciau uzklaust.
Parduodu savaitę Koloje ir savaitę Patagonijoje sėkmingai naudotą ( 72cm margis ir 5,6 kg šlakis ) meškeriuką : http://www.aos.cc/shop-fly-fishing/fly- ... y-rod.html
nes įgijau penkių dalių, o tai kelionėm patogiau.
Kaina 330 eurų.
Dėklas nėra originalus, o nuo tokio pat ilgio Opti stream.
 #502896   marijus*
 27 Rgp 2013 13:49
neabejoju, kad kotas geras, bet ne mano kišenei, ieškosiuos kažko pigesnio, nes šeimai dar ir pavalgyti bei apsirengti reikia, o ne vien mano pramogomis gyventi ;) dabar turiu labai biudžetinį 5/6 klasės šapalams/upėtakiams variantą. nežinau, na pakanka ir užmetimui ir ganėtinai liaunas, kad žuvį malonu traukti, neabejoju, kad geras ir brangus daiktas jis visada mielesnis ir labiau žveją džiugina, bet.. :) gal kas bandėte Greys gs arba gs2 aukštesnių klasių? kiap jų greičiai?
 #502899   f'eD
 27 Rgp 2013 14:09
marijus* rašė:neabejoju, kad kotas geras, bet ne mano kišenei, ieškosiuos kažko pigesnio, nes šeimai dar ir pavalgyti bei apsirengti reikia, o ne vien mano pramogomis gyventi ;) dabar turiu labai biudžetinį 5/6 klasės šapalams/upėtakiams variantą. nežinau, na pakanka ir užmetimui ir ganėtinai liaunas, kad žuvį malonu traukti, neabejoju, kad geras ir brangus daiktas jis visada mielesnis ir labiau žveją džiugina, bet.. :) gal kas bandėte Greys gs arba gs2 aukštesnių klasių? kiap jų greičiai?
apie Greys visiskai neturiu nuomones. pirmoj vietoj, rinktis tai, kad atsitikus bedai, neturetum vargo su atsarginiu daliu pakeitimu. antroj vietoj tada kaina. nu zinai, juroj visko gali pasitaikyt, ir muse gali i blanka pataikyt, ir kotas persikraut, ar laikui begant - brokelis islyst :-D tavo vietoj, pas Tirona imciau Vision Vipu #7 - 9'6", kaip geram bicui iskaulinsim musu klubui taikoma nuolaidele ir busi ramus, atsitiks koks liapsusas, per pora savaiteliu uz protinga kaina turesi nauja dali.
 #503368   zukas
 29 Rgp 2013 09:54
Kas gali pasidalinti patirtimi, tikslingai gaudant Strepecius kokias muses naudojante? Aciu
 #503395   Donis
 29 Rgp 2013 11:27
Nedideles nimfutes,mazi vabaliukai,kai kuriu modeliu sausos museles,irgi nedidukes,dabar ant rudens jie imite,riebus,smagi ju zukle buna,be to strepetys inoringa zuvis,bet ko neikisi jam :grin:
 #503414   zukas
 29 Rgp 2013 12:23
Doni, gal galima suzinoti placiau apie masalus spalvos ar foto, musiu pavadinimai pagooglinciau (foto susirasciau) ir t.t. zuvis labai inorgina zinau kur ju yra nemazai ir graziu egz. bet mano masaliuku nelabai kanda. Galima ir i PM
 #503419   Donis
 29 Rgp 2013 12:42
Reik kokia diena prsesti pafotografuot museles,nes google spec kazka strepeciui abejoju ar rasi.
 #503422   Rapolas
 29 Rgp 2013 12:44
:gutgut Doni, nepatingėk, jau pasiilgom Tavo muselių ;-)
 #503423   marijus*
 29 Rgp 2013 12:49
Minijoje man strepečiai jiems pamėgtose vietose labai dažnai atakuoja didelį 'vabalą' skirta šapalui su 8nr kabliu, dažniausiai nepasikerta arba net nekertu pats. ant Donio rištų 'širšių' irgi begaudant šapalus dažnai pasimauna. toks jausmas, kad jų ten daugiau nei aukšlių tose sraunesnėse vietose už arba prieš slenksčius
 #503432   Donis
 29 Rgp 2013 13:11
Na ant sapaliniu musiu pakimba jie kartas,bet jos ryskiai per dideles tam reiklui,reikia ant 12-14 nr kabliuku panasiu,as gaudau nimfutem,slapiom muselem,vasara sausom.
 #503469   cesius
 29 Rgp 2013 16:08
Strepeciams saldainis mazas vabalas juoda nugara ir violetine papilve su juodu palmeriu, tik visu nesueskit :ruko
 #503475   f'eD
 29 Rgp 2013 16:40
zukas rašė:Kas gali pasidalinti patirtimi, tikslingai gaudant Strepecius kokias muses naudojante? Aciu
jei sausa, neblogai stveria Griffith's Gnat arba tamsesniu atspalviu # 16 museles, labai inoringi, jei didelis viena syk pakyla, antra syk jau ta pacia muse nesudominsi, sunku atitaikyt, reik kantrybes. geriau ima kai sauleta, ramu ir silta, jei apsiniauke, vesiau, viena kita sugaudavau ant ezerinio spec. raudems risto buzzeriuko arba juodos nimfutes su geltona 2mm volframine galvute ir raudona subine.
dazniausiai papuola atsitiktinai, Merky gaudant kirslius. tikslingai esu zvejojes tik Maroj, ten dickiai neretai buna virs 30cm, mano ten sugautas 28cm, o kolega Grudoj yra islupes 29cm ant sauso 14# sedziuko, is elnio ir rusvai-ryzo kunelio.
rekordinis mano strepetys - 32cm, sugautas nedideliu 2,5cm Jaxon vobleriuku.
 #503565   zukas
 30 Rgp 2013 06:52
Aciu vyrai, bandysim mazgyt. Vasara manau pas mane volframas atkrenta bus dugno arimas is zoliu rinkimas. A vat nesunkinta ninfa graziai ridenasi. Tiesa fed savo Shakespeare padejau vel dulketi i kampa, jamiau Loop ketvirtuka. Uzkabino sitas reikalas
 #503599   f'eD
 30 Rgp 2013 08:44
zukas rašė:Aciu vyrai, bandysim mazgyt. Vasara manau pas mane volframas atkrenta bus dugno arimas is zoliu rinkimas. A vat nesunkinta ninfa graziai ridenasi. Tiesa fed savo Shakespeare padejau vel dulketi i kampa, jamiau Loop ketvirtuka. Uzkabino sitas reikalas
:gutgut nu jautes, kad uzsikabinsi.
 #507173   Donis
 12 Rgs 2013 09:13
zukas,va gali ristis tokias nimfutes 14-18 nr strepeciui,dirba ir raudonas kunelis,bet geriau pasiteisino rudas ir pilkas.

Paveikslėlis

o sitas raudonas tai taparai labai jau megsta :gutgut :grin:
 #540745   Donis
 26 Sau 2014 17:51
Ziurin kas skaitai pabandymu,ar tik viena karta nori pameginti uzmesti,ar ruosiesi zvejoti. Mano patarimas,susitikti su hebra kuri museliauja ir viskas bus tikrai aiskiau (is visu didziuju miestu pazystu muselininku ir jei domna tikrai atrasciau zmogu kuris susitikes pagelbetu,paaiskintu,duotu pametyt),tada bus galima spresti apie koto pirkima,aptarus tolesnius planus ir biudzeta.
 #540791   ledenis
 26 Sau 2014 20:25
Siaip as irgi nesenai pradejau museliauti, belekoks kaifas, norisi visas zuvis gaudyti dabar museline, as tai daug skaiciau forumu ir youtubu kaip pasirinkti komplekta, nzn susirinkau kaskoki patogus rankai ir dziaugiuosi. Pradmenis irgi internete pasiziurejau apsisvieciau kaskiek pats dar galvojau kaip patogiau metyti poto ziuriu kad yra ir realus judesiai tokie :) Buvo pirmaja zvejyba biski apmaudo, kad neisejna normaliai ismesti museles ir gal bent 5 muses tiesiog teksdamas i vandeni nutraukiau, bet poto ranka atidirbo ir pradejau megautis zvejyba :) Ajsq jeigu turi galimybe su kokiu patyrusiu museliautoju pametyti, pazvejoti kartu ivairias zuvis isvis jauciu kably garantuotas :)
 #542881   egiduks
 04 Vas 2014 12:56
egiduks rašė:Vat galvoju pradziai kazka isigyti pabandimui, noriu pasiklausti ar verta pirkti toki daikta? http://www.taimen.com/lt/lt/product/air ... 286/103715
Na vat parsisiunčiau šitą rinkinį. Pasirodo net papildomai valo nereikėjo pirk, nes jau komplekte ant rites suviniotas yra (WF6F).
Dėžėj yra vamzdis, taip pat maišelis. Akiniai nuosaulės. Trys muselės, įdėtos į plastikinę dėžutę. Aišku meškerė, ritė ir valas, net pavadėlis užrištas. Gal savaitgali pamėginsiu stadione žmones pajuokinti, jei labai salta nebus :D
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Klausimas specams:
Jei meškerė 9'0" #5/6, tai kuris valas pradžiai geriau WF6F ar WF5F ? Cia "pradziai" turiu omeny, mokytis uzmesti.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 41
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė