Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #504500   Rapolas
 03 Rgs 2013 11:52
Na ką ,daug žadančiai prasidėjo akcija "Lašiša 2013" :-D
Vat, jei dar pavyktų, dalį išieškotų baudų (už gamtai padarytą žalą) skirti su įžuvinimu ir apsauga susijusiems darbams, tai manau, į procesą noriau įsijungtų ne tik neeatatiniai inspektoriai, bet ir kiti pilietiški žvejai ;-)
 #504553   SauliusM
 03 Rgs 2013 14:12
giedriuzzz rašė:Vat čia tai kažkas nepaaiškinamo :shock:

http://www.zuklaviete.lt/2013/09/72-tuk ... tos-zuvys/

Gavus tokią baudą tai tik skandintis ar sausos šakos ieškot telieka :roll:
rasiau bangoj,tai ir cia parasysiu. mane sita naujiena smarkiai liudina. ir labiausiai liudina del to, kad inspektoriai sugeba pagaut va tik tokius visiskai "kiaurus kibirus". o realiai ir ziauriai smaugianciu lasisas nesugeba. dvi savaites atostogavau ir buvau ant upes kranto. inspekcijos irgi prisiziurejau sociai, bet ju veiksmai graudziai juokingi. ir kol jie kazkoki rimtesni zmogu sugebes pagaut, tai man panasu, kad jis ne tik kad pasleptlasisa bet dar isfiliuot, issudyt ir jau issisudziusia suvalgyt sugebes... pastoviai inspekcija atsirasdavo po laiko, ne vietoj ir kaip klounai visiski tikrindavo ne ta ka is tikruju reikia tikrint ir ieskodavo durniuku. vienu zodziu uzsieme lengvai daroma pakazucha ir tiek. kaip beje ir sis konkretus atvejis. bus daug triuksmo, bus ispustas didelis burbulas, bus padaryta daug reklamos, o tolko? sugriautas vieno zmogaus gyvenimas ir daugiau nieko. man asmeniskai to zmogaus net siek tiek gaila.
 #504561   p.arturas
 03 Rgs 2013 14:25
nenormalus ir baudos dydis. tas nelaimelis galbut turi seima, vaiku, kurie tiesiogiai nukentes ir daug metu gyvens nepritekliuje nes tevas per durnuma pazvejot isejo.
toookiu baudu turetu bijot tie kurie ne pirma karta ikliuna ir tuo verciasi.
turetu but lubos, na kad ir 15 ar 20T LT. kas virs-tai automatiskai belange.
 #504572   Donis
 03 Rgs 2013 14:38
Pritauriu Sauliui,ne tokiais darbais reikia didziuotis ir per visur skalambinti,vat elektrikus tegul pazaboja,Kursmarese sutvarko visus tinklinikus tada tikrai bus atliktas didelis darbas,nesakau,kad cia niekai,smagu kad buvo suciuptas sliekini kas ir dar su tokiu smolto kiekiu,bet cia tik lasiukas juroje,kuriuo nereiketu labai didziuotis,kai kitur vyksta kurkas riebesni pazeidimai.
 #504666   Ignelis
 03 Rgs 2013 19:17
*PYP* 33 slakiai krito.. :mėlynvarla man tai negaila jo visai..., ne 15metis juk, pries darydamas gali ir pagalvot. banko neina plest, nes zino kad gaus pasedet, o vat gamta drasko negailedamas... :evil: dar velniai zino kelinta kart...
pasedes, bankrutuos..., gal i mazesni buta gaus persikraustyt. pamoka gal bus ir kitiems...
 #504679   ansanas
 03 Rgs 2013 19:46
su sveiku protu prasilenkia tokios baudos.. jokiu budu nepateisinu brakonieriu, bet tarkim jei girtas vairuotojas suvazinetu jusu seimos nari tai tiek is zudiku patapusio vairuotojo tikrai neprisiteistumet.. Kas is to isplaukia, kad 33 nupiepe zuveliokai yra labiau branginami nei zmogaus gyvybe..
Brakonierius ne brakonierius, bet visgi zmogus ir net ne elektra ar tinklais gaude, zodziu mano asmenine nuomone perlenke Mazuronis su tokiom baudom..
 #504686   ssk
 03 Rgs 2013 19:54
Baudos veiksmingumas yra ne jos dydyje, bet neišvengiamume. Kai galės realiai ką nors padaryti etatiniams brekams, kurie turi tik tapkes ir iš jų nėra ką atimti, tai ir dėsis bardakas. Šiuo atveju irgi nemanau, kad iš lempos pagalvojo, kad sekasi tai ir traukė toliau šlakius, o planuotas nusikalstamumas ir turi turėti pasekmes.
 #504746   f'eD
 03 Rgs 2013 21:45
SauliusM rašė: rasiau bangoj,tai ir cia parasysiu. mane sita naujiena smarkiai liudina. ir labiausiai liudina del to, kad inspektoriai sugeba pagaut va tik tokius visiskai "kiaurus kibirus". o realiai ir ziauriai smaugianciu lasisas nesugeba. dvi savaites atostogavau ir buvau ant upes kranto. inspekcijos irgi prisiziurejau sociai, bet ju veiksmai graudziai juokingi. ir kol jie kazkoki rimtesni zmogu sugebes pagaut, tai man panasu, kad jis ne tik kad pasleptlasisa bet dar isfiliuot, issudyt ir jau issisudziusia suvalgyt sugebes...
salati, apie koki breda cia rasineji? kas konkreciai kur ir ko nesugeba? ivardink, kad visi zinotume, o ne tusciai plepek.
dar keisciau, kad tau sito konkretaus ivykio isviesininimas yra paprasciausias kazkieno pasipjarinimas, o ne kaip prevencijos priemone. pala, tu dar MZPT narys?
 #504758   SauliusM
 03 Rgs 2013 22:15
f'eD rašė:
SauliusM rašė: rasiau bangoj,tai ir cia parasysiu. mane sita naujiena smarkiai liudina. ir labiausiai liudina del to, kad inspektoriai sugeba pagaut va tik tokius visiskai "kiaurus kibirus". o realiai ir ziauriai smaugianciu lasisas nesugeba. dvi savaites atostogavau ir buvau ant upes kranto. inspekcijos irgi prisiziurejau sociai, bet ju veiksmai graudziai juokingi. ir kol jie kazkoki rimtesni zmogu sugebes pagaut, tai man panasu, kad jis ne tik kad pasleptlasisa bet dar isfiliuot, issudyt ir jau issisudziusia suvalgyt sugebes...
salati, apie koki breda cia rasineji? kas konkreciai kur ir ko nesugeba? ivardink, kad visi zinotume, o ne tusciai plepek.
dar keisciau, kad tau sito konkretaus ivykio isviesininimas yra paprasciausias kazkieno pasipjarinimas, o ne kaip prevencijos priemone. pala, tu dar MZPT narys?
1. kaskonkreciai kur ir ko nesukeba, tai pasikvietes asmeniskai viceministra jam ir parodziau ir cia ne viesu diskusiju tema. ypac su neetatiniais...
2. kad is sito ivykio ispustas burbulas yra AM pijaras tai faktas.
3. tokios kaip MZPT jau senai neegzistuoja (nuo pernai gruodzio kazkas) ir as jos nariu niekada ir nebuvau, bet taip, as vis dar MZT narys.
Paskutinį kartą redagavo 1 SauliusM. Iš viso redaguota 3 kartus.
 #504760   SauliusM
 03 Rgs 2013 22:17
Taacis rašė:As tai manau, kad jokio sliekinyko ten nepagavo- paskleide anty, kad murziai bijotu. :gutgut
Manau, kad vikas gerai su baudos dydziu.
taigi f'eD asmeniskai ta zmogu ir pagavo, tik nieks dar jam viesai pagonu nepuole kabint. tik pagal paskutines zinias kiek zinau, tai tas zmogus lyg ir ne varguolis buvo ir is ko bauda susimoket lyg ir turetu turet. tai gal tada ir gerai. nors cia viskas gandai ir legendos kolkas.
 #504795   f'eD
 04 Rgs 2013 08:48
tai man ir nereik jokiu pagonu. niekad ju nebuvo ir nebus. kiek kolega tokiu pripokaves Merkio aukstupy, niekada jokios padekos. va 'Merkieciams' uz isviesinta Merkio tersima Jasiunu fekalijomis ir uz nuosaiku vietiniu breku medziojima isvis pazimejimus siemet ateme.
o ten eilinis nieko nezinantis/nesuprantantis brakusnykas. pilna visur tokiu svarintoju sliauzioja, pas mus - Vokes, Muses, Vilneles ir kitu upeliuku pakampemis. vakar va praktiskai per visas ziniasklaidos priemones isdudavo, tai gal sakau, kokiam vienam kitam isplusiui gal ikrito pamokanti info ausin (is internetiniu komentaru, panasu, kad susidomejimas siuolaikinem baudom didelis :-D )
 #504797   SauliusM
 04 Rgs 2013 08:54
f'eD rašė:tai man ir nereik jokiu pagonu. niekad ju nebuvo ir nebus. kiek kolega tokiu pripokaves Merkio aukstupy, niekada jokios padekos. va 'Merkieciams' uz isviesinta Merkio tersima Jasiunu fekalijomis ir uz nuosaiku vietiniu breku medziojima isvis pazimejimus siemet ateme.
o ten eilinis nieko nezinantis/nesuprantantis brakusnykas. pilna visur tokiu svarintoju sliauzioja, pas mus - Vokes, Muses, Vilneles ir kitu upeliuku pakampemis. vakar va praktiskai per visas ziniasklaidos priemones isdudavo, tai gal sakau, kokiam vienam kitam isplusiui gal ikrito pamokanti info ausin (is internetiniu komentaru, panasu, kad susidomejimas siuolaikinem baudom didelis :-D )
tiem kam labiausiai aktualu, kad ikristu i galva, tai kogero ju sitos zinios nepasieke, nes nei jie interneta skaito nei kitom ziniasklaidos priemonem domisi. patikek, didele daugumazvejojanciu nei taisykliu zino, nei jas supranta, nei jiem isvis idomu. ima meskere ir eina prie upes nemastydami apie nieka.
vienas zmogus man siandien pareiske, o kas cia blogo sliekais tas lasisines zuvis gaudyt. juk sliekais gaudyt yra naturalu. kaip tik dirbtinius masalus reikia draust. va taip va.
beje, kalbejau siandien ryte su Jonausku ministerijoj. Kavarsko zuvitakis siandien jau pradejo veikt.
Kiti Neries baseino zuvitakiai irgi jau turetu pradet veikt siom dienom.
 #504800   SauliusM
 04 Rgs 2013 09:00
f'eD rašė:
SauliusM rašė: tiem kam labiausiai aktualu, kad ikristu i galva, tai kogero ju sitos zinios nepasieke..
nieko, vadinasi, isgaudysim po viena.
tu geriau ne sliekininkus, o kabliautojus ir narus jau suaugusias lasisas su slakiais pjaunancius sugalvok kaip paimt.
 #504813   SauliusM
 04 Rgs 2013 09:36
Rapolas rašė:Todėl Vilnelei ir reikalinga sustiprinta apsauga, nes žuvis kaupiasi nedidelėj atkarpoj ir negali praeit :-D
p.s.: jei ir ne dievas, tai darbus vistiek reikia daryt laiku ;-)
pries 5 minutes issiunciau Jonauskui atskira detalu laiska tuo klausimu. o reikia ar nereikia darbus daryt, tai as viceministro tai nekontroliuoju ka jis dirba. as galiu tik bandyt atkreipt jo demesi i kazkokias problemas ar kazka patart.
 #504815   Rapolas
 04 Rgs 2013 09:40
Jau ir padarei savo darbą, Sauliau (ką ir turėjai padaryt kaip MŽT narys :D) :gutgut
p.s.: aš irgi (savo ruožtu) dažniau namo važiuodamas pro Vilnelės užtvanką prasukt pasistengsiu ir informuosiu jei ką :-D
 #504871   f'eD
 04 Rgs 2013 12:40
Medzioti brekus taipat idomu kaip ir zvejoti zuvis :gutgut

Vilniaus RAAD Gyvosios gamtos inspekcijos pareigunai:
Darius L. 861869973
Darius S. 862910113
Sigitas M. 868649176
neetatiniai - Tomas 869235442, Edgaras 860609544, Jonas 865240345.
 #504953   Arturijus
 04 Rgs 2013 19:17
O ka daryti su tais kur giriasi??? Einu, sustabdo vienas toks zvejas ir pasakoja kaip kirsliu 11 kg. ant batono prikujarino, sakau tai negalima , baudos nesveikos, ir nehumanishka, plius virsitas kiekis.... zodziu snukin nesiuliau, sunkesnis uz mane, kol ejom ignoravau jo pasakojimus, tai atsisveikindamas dar paklause kiek dabar zvejo bilietas kainuoja.., sakau 50 lt., atsake kad da-uja net nemanas pirkti... Zhidziu linkiu pagauti tiokiu daug, suprantu, kad irodyti ar cia man makaronus kabina ar ne nesigaus, bet pasitaiko ir tokiu brakusu - drasuoliu.
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 104
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė