Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #500499   vyrgaz
 14 Rgp 2013 18:21
Neskleiskit erezijų su tais makaronais, a tai prisivirs žmogus puodą, nuvažiuos į marias, prasėdės visą dieną be kibimo ir paskum sakys- šūds tos marios, nieks nekimba..Paskutinė žūklė mariose prie lašinių- atvažiavau apie 12, kol susiruošiau, pradėjau žvejoti apie 13.00.. po jaukinimo pirmi kibimai nedelsiant..karšiukai vienas po kito..už žolių diedas sėdėjo, kad permetė meškerę pastebėjau tik apie 15.30..priėjo prie jo kitas diedas, sako "kaip kimba"- tas jam atsako-" šiandie ne kaip".. :ruko
Jaukas traperis, masalas pinkos, dzykai, kabliukai 12-14-16 nr, pavadėliai 0,10, 50 cm ilgio..fideris..
 #500505   rybokss
 14 Rgp 2013 18:33
Niekas juk nevercia zvejoti taip kaip zvejojodavau as, nzn, kaip galima sedet lasiniuose ir gaudyti su 0.1 pavadeliu, juk karpis ganetinai daznas laimikis, kaip ji su tokiu pavadeliu ten, jis pajautes kabli burnoje kaip traukinys vaziuoja.
Karsiukai.. karsiukai ar imite plakiai?
galima aiskku sedeti uzpakali suraukus ir nieko nepasakoti, geriau manau taip ir daryt.
 #500507   vyrgaz
 14 Rgp 2013 18:45
Karpis ar karpiukas ten dažnas? :roll: Su protu ir su tuo pačiu 0,1 galima iškrapštyt, ne su karpiniu kuolu gaudau.. :ruko ..............
Paskutinį kartą redagavo 1 vyrgaz. Iš viso redaguota 14 kartus.
 #500508   rybokss
 14 Rgp 2013 18:54
As cia apie save, kad man geriau patylet:) aplink tiek kietu zveju:)
 #500754   fishmantas
 15 Rgp 2013 23:00
Nezinau kiek daznas laimikis karpis, bet pastaruosiu keturis kartus kiek sedejau ( savaitgaliais ) tai tik viena ir temaciau kad kas istrauktu. O meskeriu tai sumete visi ne po viena ir net ne dvi. Plonas pavadys ir mazas kablys karsiukam tikrai neprastai suveikia. Na o jei nori karpio tai tada reik ilgam prisest manau ir ne makaronus ant kablio kabint :)
 #500853   Haden
 16 Rgp 2013 20:05
Gal kas buvo 08.15, 08.16 prie heso kauno mariu? Ar verta savaitgali vaziuoti?
 #500882   vava
 16 Rgp 2013 23:20
sios dienos info is mariu: iki pietu spiningai darbo neturejo.... (ties Pazaisliu)
 #500943   rauliukas
 17 Rgp 2013 15:07
Saimonas rašė:Pirmą kartą ruošiames nulėkti i Kauno marias pažvejoti. Planuolame kažkur ties Kapitoniškėm ar Davainoniais. Norėčiau trupučio informacijos - pasitikslininmo. Taikinys: taiki žuvis (labiausiai domina karšis,karosas). Kokiu atstumu nuo kranto maždaug reikia stengtis užmesti masalą? Kiek perskaičiau tai visi meta toli, tik ar būtina? Kaip ten yra su ta srove? Vieni sako, kad yra, kiti kad nera... Tai galvoju kokius svorius dėti? užtenka 20-30g ar dėti sunkesnes 40-50g? Ar teisingą ruožą pasirinkau šiom žuvim?
Yra pirkti žvejų parduotuvėse tų makaronų, jie būna puikiai paruošti ir laikosi ilgai ant kabliuko. Gaudau makaronais su česnaku. Makaronų kvapų visokiausių parduotuvėse yra. (bent jau Kaune). Aš imu su česnaku ir dar pats pora skiltelių įspaudžiu papildomai dėl kvapo. Ankščiau skeptikas buvau makaronų, bet kai pora žvejybų pavarėm afigėnų rezultatų nuo tada jie yra mano nepakeičiamas masalas toks kaip pvz. dzikas ir t.t. Dar mano asmeninis pastebėjimas, kad cilindriuko formos makaronai geriau negu žvaigždutės. Dėl vietos, tai visos Kauno mariose neblogos vietos. Nes ten žuvies belekiek. Mes pavasarį žvejojam ties Kapitoniškėmis Rumšiškėmis. Vasara kai vandens temperatūra pakyla važiuojam į kitą pusę Kauno marių ties Žiegždriais.
 #500944   Haden
 17 Rgp 2013 15:15
Gal kartais atsirastu kokiu maloniu zveju, kurie mielai aprodytu pakankamai zuvyngu vietu Kauno mariose , ties petrasiunais ar kazkur toliau, bei duotu siokiu tokiu patarimu, kaip suvilioti zuvi? Butu labai idomu kur kiti zvejai zvejoja, ka naudoja ir kas pasiteisina :)
 #501001   SatanKlaus
 18 Rgp 2013 09:35
Vakar mariose ant mikromasalų: ešeriai, starkiai, pora salatukų, beveik 2 kg karpiokas ir... lynas :roll: :grin:
 #501002   edmundaxx
 18 Rgp 2013 09:39
O starkiai bent už ešerius didesni? :lol:
 #501004   SatanKlaus
 18 Rgp 2013 09:46
Vienas 53 cm, kitas, na, už didžiausią ešerį tikrai gerokai ilgesnis :grin:
 #501027   vyrgaz
 18 Rgp 2013 17:06
Šiandie ties lašiniais..stiprus šoninis vėjas, nuo 12.00 iki 17.00..po jaukinimo pirmi kibimai tik apie 13.00..gana vangiai, netgi sakyčiau atsargiai 3 pinkutes nuo 16 nr. kabliuko ir 0,10 pavadėlio rinko..vien tik karšiukai, papuolė keli didesni, jaukas traper..
Nuotrauka0438.jpg
Nuotrauka0439.jpg
 #501079   Evaldas Z
 19 Rgp 2013 08:02
Vakar per tris valtis ir penkis rybokus tik vienas starkiukas vos perlipes legaluma ir pora eseriu. Asmeniskai as net kibimo nemaciau. Malemes priesais Kruonio HAE tiek link Lasiniu, tiek ir link Nemuno. Gaudem nuo ryto iki ~12:30.
 #501082   vyrgaz
 19 Rgp 2013 08:06
Aš tai džiaugiausi vakar,kad nesugalvojau į arlaviškes važiuot..ten pakrantėj visą dieną kateris pūslę tampė..būt gera žvejyba..
 #501115   fishmantas
 19 Rgp 2013 10:01
Lasiniuose nuo prnktadienio 17 val iki sestadienio 13 val itin daug kibimu nebuvo man. Papuole keli karosai (max 500 g) kiti karasiokai nedideli, keli biski didesni. Kibo vangiai, pora kabliu nunese kazkas (0,16 pavadys).. Kaimynams uz zoliu sekes biski geriau nes maciau karpioka viena ir salati trauke. Aisku 6 meskeres ne 1 :) kiek girdejau paisteisino ir tie nelemtu makaronai su dzyku :)
 #501118   fishmantas
 19 Rgp 2013 10:02
Ai beje ties arlaviskem is lasiniu viena kompanija i valties zvejojo. Buvo elis kartus grize tai sake karosai ir lynai ima ties zolem. Kai isvaziavau apie 13 h tai jie po nakties nebuvo dar grize
 #501557   rybokss
 20 Rgp 2013 22:41
fishmantas rašė:Lasiniuose nuo prnktadienio 17 val iki sestadienio 13 val itin daug kibimu nebuvo man. Papuole keli karosai (max 500 g) kiti karasiokai nedideli, keli biski didesni. Kibo vangiai, pora kabliu nunese kazkas (0,16 pavadys).. Kaimynams uz zoliu sekes biski geriau nes maciau karpioka viena ir salati trauke. Aisku 6 meskeres ne 1 :) kiek girdejau paisteisino ir tie nelemtu makaronai su dzyku :)
Makaronams nereikia pasiteisinti, jie senai isbandyti, keista, kad nepriimat draugisku patarimu:)
Tiesiog idomu, kaip zmones gaudo Kauno mariose su pavadeliu 0.1;0.16.
Man gerulis karpis, 150m valo isvyniojo akimirksniu, o traukiant jis labai gudriai plaukdavo i traukimo puse, paskui staigiai pakeisdavo plaukimo krypti, na nezinau cia 0.1 pavadelis...na as reiskiasi nemoku zvejoti, (arba valo gaminimo technologijos pazenge daug toliau nei as manau:)), rimtesnis karsis ar lynas spaudzia prie dugno, o kaip zinome mariu kriaukles astrios, arba zoliu juosta....
Trumpa 1-2cm pinto valo pavadeli sugalvojome patys, tam kad traukiant zuvi per zoliu juosta tiesiog ji neatitruktu,arba nenupjautu jo i kriaukles, atrodo keistai, priestarauja visiems mokymams rodytiems per tv:), bet isbandyta, patikrinta, isitikinta:)

p.s siaip as nevalgau zuvies ir retokai ja nesu ir nesdavau namo, bet gaudyti mailiu man nera idomu, visada daug smagiau pagauti arba bent pasigalineti su rimtu priesininku.

Piktai suregavusiems i mano rasliava linkiu sekmes, o nepykstantiems nei zvyno :)
 #501559   Vegys
 20 Rgp 2013 23:04
vyrgaz rašė:Karpis ar karpiukas ten dažnas? :roll: Su protu ir su tuo pačiu 0,1 galima iškrapštyt, ne su karpiniu kuolu gaudau.. :ruko ..............
ką gali iškrapštyt - karpį ar karpiuką ? Kiek tai būtų kilogramais ? Kokį didžiausią su 0.1 ištraukei ?
 #501632   cFdd
 21 Rgp 2013 10:16
Zvejoju dugnine antrus metus, gyvenu Kaune, bet kazkaip keistai ziuredavau i KM, galbut del zalio vandens prie kauno ir vis galvodavau kaip ten pagauna zuvies..

Vakar buvo trecia zvejyba jose, ir galiu pasakyt, kad KM pats zuvingiausias vandens telkinys kur tik esu zvejojas, iskaitant ir zuvies dydzius ir kiekius.- vakar pirma karta pagavau lyna - nors ir 0.8kg, vistiek pirmas ''plot Pagavau atsitiktinai, nes krante yra zoliu proskyna ir visada metau i ja, bet vakar netycia uzmeciau uz zoliu, nuejau parukyt ir paskui galvojau permesiu..;}}
Kazka buvau ikirtes stambesnio bet netoli kranto nutrauke pinta vala 0.18, speju nuo kriaukliu nusipjove.. Idomu kas buvo, didesnis lynas arba karpis, nes karosai ir karsiai labiau i kranta eina kaip malkos, tik prie kranto pakruta

zodziu jega :ruko
 #501635   vyrgaz
 21 Rgp 2013 10:24
Vegys rašė:
vyrgaz rašė:Karpis ar karpiukas ten dažnas? :roll: Su protu ir su tuo pačiu 0,1 galima iškrapštyt, ne su karpiniu kuolu gaudau.. :ruko ..............
ką gali iškrapštyt - karpį ar karpiuką ? Kiek tai būtų kilogramais ? Kokį didžiausią su 0.1 ištraukei ?
Pernai buvo karpiukai iki kilo..su 0,12 pavadėliu ištraukdavau su žolėm..Šiemet tik vienas apie kilą pakliuvo..
 #501647   Vegys
 21 Rgp 2013 11:21
vyrgaz, tikriausiai supranti, kad rybokss ne apie kilograminius kalbėjo :)
rybokss rašė:jis pajautes kabli burnoje kaip traukinys vaziuoja.
rybokss rašė:Man gerulis karpis, 150m valo isvyniojo akimirksniu
 #501654   vyrgaz
 21 Rgp 2013 11:35
Tai kad tie,apie kuriuos rybokas rašo ten deficitiniai..ir kaži ar būtent juos tikslingai dauguma gaudo..aišku, visada tikimybė yra kad traukinys papuls,bet vien dėl to kaproną rišt..Kadangi mariose sušara vyrauja,tai su jautresniu įrankiu gerai ir juos gaudyt..aišku,su karpiniais kotais gaudantys tą delninį plakiuką pajunta tik į ranką paėmę..
 #501659   EDVD
 21 Rgp 2013 11:48
Vyrgaz kaip su pavadeliu nutraukimu ties laskniais? Man ten bent keli truksta per zvejyba. Ar pqsirenku blogai atstuma ar tdn visi kriauklynai?
 #501672   vyrgaz
 21 Rgp 2013 12:21
Paskutinėj žūklėj pora nutrūko..iš viso gal kokius 7 pavadėlius sunaudojau..gaudžiau prie elektrinės kanalo..kriauklių nejutau..jaukinau brovkės apačioj,už 25-30m nuo kranto..už žolių diedai sėdėjo,tai musėt kokius 70m plasteliną skraidino..
 #501714   EDVD
 21 Rgp 2013 13:55
Toli ir as nemetau, bet kazkaip su 2 ar 3 pavedeliais nesususuku. Ir dugno sguksejimas vis dar tzmsus miskas. Koki svori naudojard stuksenant? Nes pats jauciu tik amenjkus kriaukles
 #501725   vyrgaz
 21 Rgp 2013 14:27
Naudoju 2 uncijas..berods..jaučiasi kur lygus dugnas, kur kriauklės ar akmenukai..Kadangi irgi nesu didis dugno skaitymo ekspertas, tai klipsuoju valą ant ribos, kur baigiasi "lygus" dugnas ir prasideda akmenukai..
Aš pavadėlius keičiu ne tada kai kabliukas nutrūksta, būna ir atšimpa anas (sunkiau pinka ar dzykas prasiduria), ar susigarbiniuoja pavadėlis (sistema be suktukų)..
 #501813   fishmantas
 21 Rgp 2013 21:10
Del pavadeliu ploninimo sutinku su vyrgu, nes as 5 kartus buvau mariose per paskutini men ir tik viena karta maciau kokiu 3-4 kg karpi kad kas parvyniotu. O su plonesniu tokio kad ir neistrauksi bet mazesni karsiokai bent feederio gala palankstys.

Rybokss nera taip jog nepripazystu as tavo patarimu del 2-3 cm pavadzio. Tikiu kad tai veikia. Tiesiog noriu zvejot kaip kad zvejojama varzybose ir gal kada nors paciam pasiseks pasiekti lygi ir sudalyvauti paciam.. :D O ten kaip visiem zinoma pavadelis minimum 50 cm
 #501828   rybokss
 21 Rgp 2013 21:36
Viskas tvarkoje:) tiesiog mes pagauname, ta ka gaudome, jei seriames stirpiai iskvepintais pasarais, ir gaudome pinkais, tai pirmoje eileje prie pasaro renkasi nedideles zuvis, kurios mielai ta pinka surija, va ir rezultatas.
Bet jei mes grubiname jauka, dedame didesni masala, mes neturime greito kibimo efekto, o laukiame savo zuvies:)

Tai nesiulymas ar priestaravimas, tai tiesiog patarimas, kas nori pagauti didesni laimiki:)
Kaip viskas paprasta:)
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 63
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė