Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #491084   SauliusM
 02 Lie 2013 15:17
arabas rašė:Saulėnai, o senas šaldytuvas arba sofa - komunalinė atlieka? :neutral:
Žinau vietelę.... Taip ir įsivaizduoju... Su spiningu.. upeliu... su šaldytuvu ant pečių :-D :-D :-D
taip ir senas saldytuvas, ir traktoriaus padanga, ir senas automobilio kebulas, ismesti baldai ir siaip visokios raskladuskes yra komunalines siuksles... sekmes renkant ir nesiojant. zinau prie vieno upelio,kur zaporoziecio kebulas yra iverstas ir jau pusiau smeliu uznestas. pirma ji issikast, o paskui isnest kazkam bus labai smagu :-D
 #491095   Ignelis
 02 Lie 2013 15:36
Viskas čia ok ir tikrai geriau taip negu, išvis nieko kaip prieš tai. Pakaks GA zmogiskumu vadovautis ir viskas bus norma po kurio laiko. O keistu taisyklių yra daug visam pasaulyje ir netik vandenyse. Tokių kaip "pagavus neleistino dydzio žuvį turi pasikeisti masala arba vietą" ir pan.
Aš pasakyciau: nori zvejoti toje vietoje susitvarkyk, jei tingi tada važiuok į kitą vietą. Pamatęs siukslintoja fiksuok pazeidima.
Paskutinį kartą redagavo 1 Ignelis. Iš viso redaguota 2 kartus.
 #491103   arabas
 02 Lie 2013 15:47
Ignelis rašė: Pakaks GA zmogiskumu vadovautis ir viskas bus norma po kurio laiko...
Vadovautis reikia įstatymais. Ir įstatymai, ir taisyklės rašomos vadovaujantis ne tuo, ką aš vakar su kaimynu Petru prie alaus bokalo išmaščiau... Absurdas kažkoks. Jei toliau taip bus, tai rytoj man teks einant pasivaikščioti rinkti svetimas nuorūkas. Arba vedant savo šunį surinkti ir valkataujančių šunų šūdus. Pagalvok gerai, Igneli.
 #491121   Ignelis
 02 Lie 2013 16:29
Ar tai zalinga pataisa? Ir ji duos daugiau pliusų ar minusų? Aš manau kad pliusų, nes primeciau savo zuklavietes ir tikrai niekas manęs nenubaus, nes arba nėra šiukšlių arba berukydamas ir lauziuka is bambaliu sukuriu. Nezinau kieno jie, bet su laiku vis maziau ju būdavo prie mano megiamo karjero.
 #492184   Slovak
 07 Lie 2013 00:17
Neefektyvi pataisa, siulyciau tokius pakeitimus:

Kiekvienas zvejys kuris nupirko leidima zvejoti, privalo surinkt nuo pakranciu siuskles:
1 dienos leidimas - 1 kg
1 savaites - 3 kg
1 menesio - 5 kg
metinis leidimas - 15 kg
Surinktos siuksles reikia butinai issiusti i AM p. ministrui, prie siuntos prideti nuotraukos pries valymo pakrantes ir po.
Butinai nurodyti vietos koordinates. Taip apsisaugos ministerija nuo sukciu.

Metu pabaigoje, ministerija suveda kiek kievienas zvejys surinko siuksliu.
Jeigu prievole neivykdyta, tai zvejui automatiskai israsoma bauda ir siunciama pagal gyvenimo adresa.

Surenktu liesu is baudu paskirstimas:
2/3 sumos - studijoms apie siuksliu struktura, pasiskirstima ir kieki prie vandens telkiniu.
1/3 sumos - informaciniu lenteliu prie telkiniu kabinimas
 #492189   tukasG
 07 Lie 2013 07:40
Rapolas rašė:Gal pirmiausia pasižiūrom ,kaip bus įvykdyts šits punkts ;)
"Aplinkos ministerija kreipėsi į šalies savivaldybes ir paprašė, kad jos savo teritorijose nustatytų žvejų labiausiai pamėgtas vietas ir ten pastatytų konteinerius atliekoms."
O kai bus konteineriai, tai mažu ir poilsiautojai netaip šiukšlins :-D
Kaip kitur nežinau, o Kupiškio savivaldybėj tas jau seniausiai padaryta ;uolrait . Ne veltui "valstiečius - žaliuosius" į valdžią kelinti metai iš eilės renkam... :gutgut
 #492190   tukasG
 07 Lie 2013 08:03
p.arturas rašė:viskas cia gerai. kaip kad su smaigais ziema patapo privaloma, taip ir lisna maisa siukslems isimest su laiku taps norma.
istatymas kuriamas ne tiems kurie tvarkingai zvejodavo, savo ir dar kitas rastas siuksles issivezdavo, o tiems nevalyviems kurie tersdavo. aisku su salyga kad inspektoriai sveiko proto principu vadovausis.
nesunku juk vezant savo siuksles isimesti ir kelias lisnas.
Šimtu procentų pritariu P.Arturui. Prieš kurį laiką buvau įdėjęs foruman nuotrauką, kurioje buvau užfiksavęs Kupiškio MŽD išstatytas informacines lenteles, kuriose buvo įpareigojimas žvejams žūklės vietoje susirinkt šiukšles, bei ATPK straipsniai, pagal kuriuos bus taikomos nuobaudos, jei reikalavimai nebus vykdomi. Neteko girdėt, kad kažkas būtų nubaustas. Informacines lenteles žvejai bei poilsiautojai irgi greit "neutralizavo", bet šiukšlių tose vietose, kur jos stovėdavo dabar akivaizdžiai mažiau... Vadinasi veikia tokie metodai :gutgut .
 #492191   tukasG
 07 Lie 2013 08:08
SauliusM rašė:zinau prie vieno upelio,kur zaporoziecio kebulas yra iverstas ir jau pusiau smeliu uznestas. pirma ji issikast, o paskui isnest kazkam bus labai smagu :-D
Arba labai turtingi, arba labai tingūs žmonės tame krašte gyvena, jeigu iki šiol dar neatsirado tokių, kas tokį "lobį" iškastų, supjaustytų ir į metalo laužą priduotų, ypač, kai metalo laužo kaina buvo vos ne iki 1000 lt už toną šoktelėjus buvo... Vai vai, kiek "žebenkšties" ar "šaltupio" už tokį "lobį" būt išėję nupirkt... :-D
 #492192   tukasG
 07 Lie 2013 08:26
Per kažkiek laiko panašių įstatymų (ir ne tik jų) dėka auga ir augs nepakantumas šiukšlintojams. Juk jeigu nuolat žvejoji ten pat, nuolat renki ar rinksi toj pačioj žvejybvietėj svetimas šiukšles, tai anksčiau ar vėliau atsiras nenumaldomas noras pamačius šiukšlinantį jeigu ne pasiūlyt jam į snukį už tokius "žygdarbius" ir "išbadyt nosį" į jo paties "kakučius", tai bent jau užfiksuot pažeidimą mobiliako pagalba ir pranešt apie tai kam ir kur reikia...
 #492291   Rapolas
 08 Lie 2013 08:30
Slovak rašė: Surenktu liesu is baudu paskirstimas:
2/3 sumos - studijoms apie siuksliu struktura, pasiskirstima ir kieki prie vandens telkiniu.
1/3 sumos - informaciniu lenteliu prie telkiniu kabinimas
Lentelių visur neprikabinsi ,bet dalį sumos, išieškotos už šiukšlinimą, tikslingai skirti konteinerių pastatymui dažnai lankomose vietose (netik žvejų )būtų lb protinga ;-) nes vežiotis.. automobiliuose smirdančius maišus su svetimomis šiukšlėmis po N kilometrų (arba net iki namų kartais ),nemanau, kad kas labai džiaugtųs tokia atrakcija :-D
p.s.: reiks nufotkint kaip prie Neries vadinamų apleistų pliažų"tvarkingai" sukrauta melejonas joudų maišų (nu b et šiukšlės surinktos ,negali pykt AM)
 #492326   Slovak
 08 Lie 2013 11:00
gerb. p. Rapolas, tai ten is mano puses sarkazmas buvo ;)
Rapolas rašė:
Slovak rašė:
p.s.: reiks nufotkint kaip prie Neries vadinamų apleistų pliažų"tvarkingai" sukrauta melejonas joudų maišų (nu b et šiukšlės surinktos ,negali pykt AM)
Tai ne tik prie Neries :(
 #492328   Rapolas
 08 Lie 2013 11:06
Slovak rašė:gerb. p. Rapolas, tai ten is mano puses sarkazmas buvo ;)
Rapolas rašė:
Slovak rašė:
Tai ne tik prie Neries :(
Nu tai jo ,čia aš tik kaip pavyzdį miesto zonoje paėmiau (ten ir tinklinio aikštelė, ir fulę paspardo :D), o atokesnių vietų nuo miesto tai net neminiu :-D
p.s.: nepažįstu tokio pono "sarkazmo" :-D
 #498299   Aloyzas66
 05 Rgp 2013 14:56
Norėčiau, kad įspėtumėte kitus dėl šio forumo dalyvio "Espan" veiksmų. Daugiau kaip prieš tris savaites pardaviau jam voblerius (vobleriai nauji, tik be dėžučių), tačiau taip ir neperveda pinigų (85 Lt.) už juos. Dar pradžioje žadėjo pervesti, dabar net į žinutes nebeatsakinėja. Rašau todėl, kad kiti neužkibtu ant jo.
 #498305   Vaidis
 05 Rgp 2013 15:07
Aloyzas66 rašė:Norėčiau, kad įspėtumėte kitus dėl šio forumo dalyvio "Espan" veiksmų. Daugiau kaip prieš tris savaites pardaviau jam voblerius (vobleriai nauji, tik be dėžučių), tačiau taip ir neperveda pinigų (85 Lt.) už juos. Dar pradžioje žadėjo pervesti, dabar net į žinutes nebeatsakinėja. Rašau todėl, kad kiti neužkibtu ant jo.
Parašiau dalyviui Espan asmeninę žinutę dėl šitos situacijos, jeigu sulauksiu kokio nors paaiškinimo, būtinai informuosiu.
 #498489   Agis
 05 Rgp 2013 23:24
http://grynas.delfi.lt/aplinka/brakonie ... d=62011993
Vienintelė jiems veikianti bausmė :-D
Pernai rudenį atvažiavom. Lyg sužinojom, kad apsaugos tą dieną nebus. Jau viską beveik padarėm ir girdim, kad braška krūmai. „Ką čia darot, mužikai bl..? Vėl jūs čia, „brakūšos“? Daugiau čia nesivalkiosit man“, - pasigirdo šauksmas. Išlindo tokie raumenų kalnai ir pradėjo spardyt, trankyt. Išdaužė šonus, tinklus sudraskė. Ten jie niekur nesikreipia – atidaužo ir paleidžia. Negalima ten daugiau važiuot.
 #498508   Urlys
 06 Rgp 2013 07:10
Praėjusį savaitgalį buvau Upaityje. Apsistojau prie pietinio kranto nakvynėj, išlipau į krantą įsitikinti, kad viskas švaru, tvarkinga, šiukšlių rinkti nereikia, baudos negresia. Deja nespėjau atgal į laivelį įlipti, kaip iš „dušmano“ laivo poilsiautojai pabiro ir visi į krūmus. Ką jie ten darė jau nebėjau tikrinti :cry: .
Klausimas ar po visų sugriežtinimų dėl šiukšlių, šunų ..., nereikėtu ir verslininkus įpareigoti įsirengti tualetus savo laiveliuose? Gal geriau būtu saugios laivybos administrfacija su technine apžiūra laivams pradėjusi nuo verslaujančių, o ne nuo eiliniu žmogelių gąsdinimo?
 #498531   ramkis
 06 Rgp 2013 09:02
Urlys rašė:Praėjusį savaitgalį buvau Upaityje. Apsistojau prie pietinio kranto nakvynėj, išlipau į krantą įsitikinti, kad viskas švaru, tvarkinga, šiukšlių rinkti nereikia, baudos negresia. Deja nespėjau atgal į laivelį įlipti, kaip iš „dušmano“ laivo poilsiautojai pabiro ir visi į krūmus. Ką jie ten darė jau nebėjau tikrinti :cry: .
Klausimas ar po visų sugriežtinimų dėl šiukšlių, šunų ..., nereikėtu ir verslininkus įpareigoti įsirengti tualetus savo laiveliuose? Gal geriau būtu saugios laivybos administrfacija su technine apžiūra laivams pradėjusi nuo verslaujančių, o ne nuo eiliniu žmogelių gąsdinimo?
Ne nu tu ir nulenkei, su toletų įrengimu. Tai kaip reiks įsirengti toletą laivelyje kurio ilgis 3 ar 3,3m? Nes pas mus išskirti nieko nemoka, jei deda ką nors tai visiems, kaip sakant " bez suda i sledstvija" :-D :-D
 #498571   p.arturas
 06 Rgp 2013 11:21
ramkis rašė:
Urlys rašė:Praėjusį savaitgalį buvau Upaityje. Apsistojau prie pietinio kranto nakvynėj, išlipau į krantą įsitikinti, kad viskas švaru, tvarkinga, šiukšlių rinkti nereikia, baudos negresia. Deja nespėjau atgal į laivelį įlipti, kaip iš „dušmano“ laivo poilsiautojai pabiro ir visi į krūmus. Ką jie ten darė jau nebėjau tikrinti :cry: .
Ne nu tu ir nulenkei, su toletų įrengimu. Tai kaip reiks įsirengti toletą laivelyje kurio ilgis 3 ar 3,3m? Nes pas mus išskirti nieko nemoka, jei deda ką nors tai visiems, kaip sakant " bez suda i sledstvija" :-D :-D
kartu su liemene, virve, kabliu turesi ir pampersu poka veziotis.
 #498665   Urlys
 06 Rgp 2013 16:19
Ramki ar Tu su trijų metrų laiveliu, poilsiautojus už pinigus vežioji? :shock: Užjaučiu. O jei rimtai niekas nesako, kad reikia tik uždrausti, nubausti. Pradžiai galima būtu ir „ekologinį“ mokesti, neturintiems tualetų verslininkams pritaikyti. O tai aš kažkaip disproporcija įžvelgiu, jei už švarą ir baudas tai proporcingai visiems. :grin:
 #498746   Wytux
 06 Rgp 2013 21:14
Urlys rašė:... Pradžiai galima būtu ir „ekologinį“ mokesti, neturintiems tualetų verslininkams pritaikyti. O tai aš kažkaip disproporcija įžvelgiu, jei už švarą ir baudas tai proporcingai visiems. :grin:
O jumi kai vaziuojat i gamta (toliau nuo civilizacijos) visada su savim biotualeta tempiat? :roll:
 #498764   ramkis
 06 Rgp 2013 21:47
Urlys rašė:Ramki ar Tu su trijų metrų laiveliu, poilsiautojus už pinigus vežioji? :shock: Užjaučiu. O jei rimtai niekas nesako, kad reikia tik uždrausti, nubausti. Pradžiai galima būtu ir „ekologinį“ mokesti, neturintiems tualetų verslininkams pritaikyti. O tai aš kažkaip disproporcija įžvelgiu, jei už švarą ir baudas tai proporcingai visiems. :grin:
Ne nu tu ir duodi. Ar tingi paskaityt viską iki galo? Ar per daug raidžių? Neužjausk,nėra dėl ko,o perskaityk dar kartą,jei nesuprasi dar kartą,tol kol dašus ką aš ten parašiau. Jei tekstas per ilgas susikonspektuok ir skaityk trumpom pastraipėlėm. Nu daryk kažką. Galų gale pradėkit žmonės skaityt knygas,tai padeda. :-D
 #498802   Urlys
 07 Rgp 2013 06:06
Biotolėtą aš turiu ir tampau, o ten kur negaliu nusitemti, turiu sudedama kastuvą. Tačiau ne karto nepastebėjau, kad išpasakos poilsiautojų su kastuvu lakstytu laivo kapitonas :grin: . Na bet jei Jus skaitote, kad biedno verslininko klientai gali šikti net ten kur šuo negali, kad trijų metrų pripučiama valtis su vidaus degimo varikliu turi praeiti technikinę, bet verslininko laivelis, legaliai vežiojantis poilsiautojus neturi turėti tualeto, ar bent jau susimokėti ”stimuliuojanti“ mokestį, tuomet aš nebeturiu argumentų diskutuoti šiuo klausimu :( .
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 104
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė