Sveiki zvejai, as naujokas tiek cia tiek su meskerikociu, bet entuziazmo pilnos kelnes nes pagaliau gyvenimas susideliojo taip kad sugebejau susistyguot viska taip, kad liktu laiko gyvenime ir zvejybai

taigi kadangi esu pradedantis tai daug ko reiks ismokti... praktiskai mokinimasis susiveda i forumu browsinima kolkas, laidu ziurejima apie zvejyba ir mojavimasi meskerikociu vienam ar kitam krante, veiksmas aplink Kauna. Kol kas laimikis per tris zukles vienintelis eseriukas per delna pagautas su pludine and slieko Neryje prie Draseikiu karjero (paciame karjere nieks nekibo). Kas liecia zvejybos budus tai labiausiai traukia spiningavimas... o ir kotas pas mane spiningavimui skirtas (karbonas 14-45 ir 2,7 ilgio) taigi sendien nusipirkau storesni (0,3 vala), pora pavadeliu juodu metaliniu, viena guminuka (juodas su baklta papilve, maxima 5 litai su galvakabliu komplekte) ir vobleriuka (
http://www.e-priesendvario.lt/655-1124- ... ras-f-.jpg) - su salyga, kad mokausi tai buvau nusiteikes palikti juos abu zolese syvakar bet pavyko visus uzkliuvimus islupti... deja nepavyko islupti zuvies

ir dabar pagrinde del to ir rasau, nes man labai idomu kodel nepavyko ar todel kad dariau kazka visai ne i tema ar todel kad zuvis tiesiog nekimba (nes toki vaizda lyg susidarau). Pasirinkau vieta praktiskai durdamas pirstu ir ji mano naujoko supratimu tarsi ideali zvejybai:
https://www.dropbox.com/s/jh4wduihs5rvp ... avimas.png - cia kur desinej puse matos santaka tai Nevezis iteka i Nemuna. Kojos suvarytos dilgeliu, bridau per zoles iki keliu kol pasiekiau tuos iskysulius... raudonai pazymejau kur as stovejau tarp zoliu, o melynai metymo zona - ilankeles kuriose visai praktiskai nera sroves... ir esme ta kad ten tikrai buvo zuvies nes pavirsiuje visa vakare pleksteldavo tokie monstrai kad vaje vaje... tik vat kas ten pleksteltavo as nespedavau pamatyt tik akivaizdiai is pakelto vandens kiekio ir garso galima sprest kad tikrai ne tokie eseriukai kaip manasis pagautas Neryje

bet deja nei ant to vobleriuko nei ant gumytes niekas net nebande kibti... 4 valandos be paliovos metymo...
Aisku entuziazmo tai nesumazino, puikiai suprantu kad spiningavimas daug igudziu reikalaujantis dalykas beigi kantrybes... tik va dabar labai idomu butu isgirsti pamastymu is jusu, suprantanciu:
1. Ar vieta tik man atrode tinkama? Gal tokios vietos visai netinkamos? Nes ne vieno zvejo mano krante kiek ten prabraidziau... tik kitam upes krante matesi keletas.
2. Kokios zuvys ten tiketina galejo "sokinet"? Sapalai? Jiems kiek teko girdet reikia ten tu vobleriuku pailgu ir ten specifika - greit traukt ar pan. reik? O gal lydekos? Kaip suprasti va atvaziavus i kazkuria vieta kokia ten zuvis isdykauja jei matos ir girdis veiksmas? (beje palikau masinoj kabliukus todel neturejau galimybes uzmesti kukuruzo su dziku uzsimoves plude... bet turbut nelabai ten kazka butu su pludine?)
3. O galbut mano isigyti masalai visai ne i tema? Ar dabar mastau gal valas per storas?
Dekui uz atsakymus ir pamastymus.