Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #490053   dainiuška
 27 Bir 2013 17:24
siaipzvejys rašė: Dainiuška: zvejams.lt aplanko per dieną vidutiniškai apie 2.000 žmonių. Visiems žvejų tinklapiams ir forumams palinkėčiau tokio lankomumo. Statistiką galite pasižiūrėti čia: http://www.hey.lt/details.php?id=zvejams
Džiugu dėl lankomumo, kuris yra tikrai geras :gutgut Rašydamas, jog paties tinklalapis miręs, turėjau omenyje jo taip vadinamų tikrųjų narių, o ne užsukančių kartą per dieną atversti tituliniame tinklalapyje esantį straipsnį, veiklą, bendravimą, branduolį. Kiek įvyko tinklalapio narių susitikimų? Kiek suorganizavote varžybų? Kokias tradicijas turite? Ar po kelių metų visiems lankytojams vėl bus pasakyta kaip kadaise - "čia mano daržas, ką noriu, tą darau"?
P. S. nejaugi pačiam atrodo, jog visi internetinėje erdvėje jus puolantys yra neteisūs? Nebūna namų be dūmų. Aiškiai kažkas yra negerai ir reikia daryti išvadas, o ne rašinėti "Redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su publikacijų autorių nuomonėmis". Tai jeigu straipsnis abejotinas, kažką žeminantis - kam kartu žemintis ir savo vardą, talpinant tokią rašliavą?
 #490116   mode85d
 27 Bir 2013 21:02
Tai yra mano pirmas ir paskutinis pasisakymas šia tema.
SauliauM malonu kad tiek privargai ir sudejai nuorodas i nuotraukas, taciau nešovė į galvą bent užmesti akį i komentarus po nuotraukomis??? Be to stebiuosi ekstrasensoriniais tamstos sugebejimais pamatuoti žuvį tiksliau nei tam skirta liniuote. Stebina butent mūsų tautiečių sugebėjimas drabstytis purvais ir nesvarbu ar yra tam priežastis ar ne.
Su Žvejams.lt pažįstamas esu dar gan neilgai tačiau jau teko susipažinti, pabendrauti ir pažvejoti su kolektyvu, buvo vetra.
Kaikurių jūsų pačių pasisakymai labai jau nerimtai atrodo, taigi, šiek tiek daugiau pagarbos ir supratimo gerbiami žvejai.
 #490117   SauliusM
 27 Bir 2013 21:06
mode85d rašė:SauliauM malonu kad tiek privargai ir sudejai nuorodas i nuotraukas
man to daryt nereikejo, buvo, kas tai padare uz mane ir man atsiunte.
mode85d rašė: taciau nešovė į galvą bent užmesti akį i komentarus po nuotraukomis
o koks skirtumas kokie komentarai? esme yra kad tos foto ten sudetos ir toleruojamos.
mode85d rašė: Be to stebiuosi ekstrasensoriniais tamstos sugebejimais pamatuoti žuvį tiksliau nei tam skirta liniuote.
nerealiu sugebejimu reikia, norint ivertint salia alaus butelio gulincio starkiuko dydi...
 #490126   giedriuzzz
 27 Bir 2013 21:23
Sakai esat ne brakušų tinklalapis?

O kaip patys komentuojate šią foto?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... permPage=1

"Nemaža dalis niekad jūroje negaudžiusių meškeriotojų mano, kad velkiautojai naudoja 12 ar 16 kotų iš godumo, norėdami sugauti daugiau žuvies. Netiesa – jūroje didesnis meškerių skaičius būtinas visų pirma tam, kad galėtum patikrinti didesnius vandens plotus bei įvairius sluoksnius ir išbandyti daugiau įvairių masalų. Jūros plotai milžiniški, žuvis gali būti ir dešimties, ir metro gylyje, įvairiu atstumu nuo valties, norėti tiek paprastos blizgės, tiek blizgės su vadinamuoju fliašeriu, tad esi priverstas naudoti maksimalų taisyklių leidžiamą meškerių kiekį. Juo labiau, kad šiuolaikinė velkiavimo įranga – daunrigeriai, laiveliai, įvairūs gramzdikliai, turint įgūdžių, leidžia nesunkiai naudoti didelį meškerių kiekį ir nejausti jokio diskomforto."

Tipo Jums normalu naudot tiek kotų :/nek :-vimt
 #490133   siaipzvejys
 27 Bir 2013 21:58
Giedriuzzz ši nuotrauka ir informacija perspausdinta iš žūklės žurnalo. Autorius tokios žvejybos, šios žūklės pradininkas ir puoselėtojas. Suprantu, kad jums gaudant vidaus vandenyse labai sunku suprasti, kas yra Blatijos jūra. Bet jei kada teks, pabandykite lašišų žūklę Baltijos jūroje ir suprasite viską patys.

Visas straipsnis yra čia: http://www.zvejams.lt/zvejams-pataria/k ... liau-minta
 #490137   giedriuzzz
 27 Bir 2013 22:27
Taigi Vidukas ten savaitėm žvejoja neatsitraukdamas. Vat dabar kai padarė Vieną žvejyba tas varguolis verkia nes nebegali mėsos primušt maišo 'viarkt

Siaipzvejy, gal ir sunku suprast, bet taisyklės yra taisyklės ir jų privalu laikytis, o pats teigi, kad 16 kotų tau yra norma, tad vadinas esi pats brakuša arba brakušų gynėjas :/nek
 #490138   siaipzvejys
 27 Bir 2013 22:29
Dainiuška

Tikrųjų narių, kurie registruoti ir kažkiek aktyviau dalyvauja yra gal koks geras 100. Narių susitikimų įvyko jau daugiau nei keliolika. Jau sudalyvavome ir spiningavimas.lt renktose varžybose. Patys rengėme tokias. Sugauta ne tik lydeka, bet ir šamai.
Kažkiek apie renginius: http://www.zvejams.lt/renginiai/varybos ... rezultatai
http://www.zvejams.lt/zvejams-pataria/k ... aigos-dien
http://www.zvejams.lt/zvejams-pataria/k ... -tvenkinys
ir t.t.

Organizavome jau dvi bendras kelionės į Švediją žvejoti.

Pats puslapis buvo atgaivintas tik 2 metus atgal. Tarpe tarp 2003 ir 2011 metų. Puslapis, buvo paliktas "kaboti" internete. Niekas juo neužsiėme. Dabar viskas konstruojama nuo pagrindų. 2011 metais sėkmingai pardaviau savo gamyklas, užsienio įmones ir išėjau į amžinas atostogas. Naujų didelių verslų neplanuoju. Laikas džiaugtis kaip auga vaikai. Ir skirti laiko sau. Todėl nemanau, kad pasakyčiau, kad čia mano daržas ...

Dėl puolimo internetinėje erdvėje, tai galiu tik pastebėti, kad tas puolimas susijęs su nežinojimu (gandais), nesupratimu ir kažkokių menamų priešų ieškojimas.

zvejams.lt visada bus skirtingas, nei jau įprasti jums žūklės puslapiai. Jis bus atviras ir tikriausiai laviruos ties galimybių riba. Suprantu, kad suteikdamas tam tikriems žmonėms erdvę, kad jie galėtų išsakyti nuomonę, susilauksiu visų dėmesio. Normalu. Tai yra kaina, kad prisimintumėme apie save.
Man teko dirbti su projektu, kada laivavedys įplaukė į brakonierių verslininkų tinklus, kur skambino man asmeniškai aplinkos apsaugos pareigūnai, kad nelįsčiau į tą temą. Kuom viskas baigėsi ? O tuo, kad aplinkos apsaugos pareigūnai ir Kauno RAAD susimovė. Yra teismų sprendimai. Yra tyrimų visos išvados. Policininkai, kurie darė spaudimą, gavo nuobaudas. Klausimas užsidarė.

Šis projektas, leidimas iškelti klausimą dėl mėgėjiškos žūklės ribojimo Baltijos jūroje, yra nauja idėja. Aš aiškiai suprantu, kad tie argumentai, kuriuos išsakė Vidas yra silpni. Bet jis taip vertina situaciją. Jis autorius. Normalu leisti žmonėms daryti klaidas. Žmonės jei supranta, kad jas padaro, tobulėja. Kad šalia Vido, atsirado naujos kritikos strėlės, nukreiptos į tarybą, parodo, kad Tarybos komunikavimas ir silpnas. Nebūtų nieko atsitikę, jei Tarybos vadovas būtų parašęs į zvejams.lt kreipimąsi ir būtų viskas užsidarę. Dabar priėmė sprendimą ignoruoti... Juokingiausia, kad Saulius Mikalauskas būdamas atsakingu už Tarybos darbo viešinimą ir komunikavimą, elgiasi viešoje erdvėje pažeisdamas eilę LR įstatymų. Pvz. pažiūrėkite, kaip jis šiame forume aprašo Tarybos darbo. Negerbia lietuvių kalbos ir juos nepuoselėja.

Jūsų taikomi dvigubi standartai yra nerimti, kada jūsų forumo vadas pažeidžia įstatymus. Visada sakau, pradėkime nuo savęs.
 #490139   giedriuzzz
 27 Bir 2013 22:35
Vat tau ir reiktų pradėti nuo savęs.
Jei jau esate tokie "šventi" tai bent jau talpindami nuotraukas kuriose akivaizdžiai matomi pažeidimai, bent jau parašykit, kad tai žvejoti negalima, kokios už tai gali būti nuobaudos ir panašiai. Nes atminkit, kad tokius tinklapius skaito ir jaunimas, kurie dar galbūt nesusipažinę su taisyklėmis ir t.t. tai juos reiktų nukreipti teisingu keliu, o ne prie krūvos lydekų tokiais pasisakymais, kaip "ar galėtum pagauti daugiau?"

Taigi pradėkit nuo savęs, nes per tokius Vidus "mėsininkus" ir išnaikinama žuvis '''bum
 #490141   siaipzvejys
 27 Bir 2013 22:37
gieriuzzz , tikriausiai net neatidarėte nuorodos į straipsnį iš kur paimta nuotrauka ir informacija apie tai. Straipsnio autorius Gediminas Šaučiuvėnas. Aš manau, kad ši žūklė yra labai sportiška ir susijusi su žiniomis, bei kompetencija. Todėl manau, kad verta jums pradžiai perskaityti, kad paskui galėtumėte mane, kažkuo kaltinti.
 #490143   siaipzvejys
 27 Bir 2013 22:43
p.artūrai

Jei žvejai sugavo leistiną kiekį žuvų ir šalia viso jų laimikio nusipaveikslavo vienas iš grupės ir jis įkėlė nuotrauką iškarto pasipila nepagrįsti užsipuolimai. Nesvarbu, kad žemiau nuotraukų ar šalia viso albumo parašė komentarą ...

Kaip praktika parodė, dažniausiai rėkiantys ir šaukiantys yra patys ne ką geresni. Pvz. juokinga, kai už 10 litų nusipirkę licenziją ir sugavę lašišą, ją iš principo tempia namo suėsti, nes mat kainavo licenzija. Nes tai košmariški pinigai. Ir tai toleruoja jūsų forumas. Visi džiaugiasi, kokie jūsų šaunūs forumo dalyviai ...
 #490146   SauliusM
 27 Bir 2013 22:53
siaipzvejys rašė: zvejams.lt visada bus skirtingas, nei jau įprasti jums žūklės puslapiai. Jis bus atviras ir tikriausiai laviruos ties galimybių riba.
taipsakant bandysit kelt erzeli ir visus kirsint.
siaipzvejys rašė: Suprantu, kad suteikdamas tam tikriems žmonėms erdvę, kad jie galėtų išsakyti nuomonę, susilauksiu visų dėmesio. Normalu. Tai yra kaina, kad prisimintumėme apie save.
zemas lygis. itin zemas lygis bandyt tokiais metodais atkreipt i save demesi.
siaipzvejys rašė: Kad šalia Vido, atsirado naujos kritikos strėlės, nukreiptos į tarybą, parodo, kad Tarybos komunikavimas ir silpnas. Nebūtų nieko atsitikę, jei Tarybos vadovas būtų parašęs į zvejams.lt kreipimąsi ir būtų viskas užsidarę. Dabar priėmė sprendimą ignoruoti...
ar ne per daug susireiksminot ir labai svarbiais pasijautet jus su Vidu, kad tarybos vadovas asmeniskai i jusu kliauzas atsakinetu? uzteks jau to, kad as vien siandien su juo telefonu kokiu 5 kart apie jusu sukelta bardaka kalbejau...
siaipzvejys rašė: Juokingiausia, kad Saulius Mikalauskas būdamas atsakingu už Tarybos darbo viešinimą ir komunikavimą,
man tai zymiai juokingiau, kai tu is pirsto islauztus teiginius pateikineji kaip faktus ir net nesugebi pasitikrint viesai prieinamos informacijos. ir Vidas irgi ta pati daro. pavyzdziu pilna. ispradziu del tarybos finansavimo, paskui del tarybos nariu kur Jonauskas, Graiciunas ir Merkio klubo atstovas staiga nariais tarybos patapo. tai del to kad seimas prabalsavo tinklu 300m nuo kranto nestatyt brieda paskleidet, tai kitas kliedesys apie tai kad 25m nuo vandens atsitraukus jau kita zvejyba skaitosi. dar kazko buvo, bet nekonspektavau, nu netruko marazmatiniu teiginiu prasilenkianciu su realybe ir klaidinanciu zmones. dabar va dar vienas del mano atsakomybiu. kad jau taip teigi apie mano atsakomybes tokias, gal tu gali man kazkur oficialiai jas parasytas parodyt? nes tai kad as kazka sitam puslapi viesinu tai yra tik mano geranoriskumas ir daugiau nieko. galiu va drasiai issitrint tas visas zinutes su visa ta tema ir net suva nesulos del kazkokiu mano atsakomybiu. taip kad kitakart gal pasitikrink pries metydamas tokiu teiginius i ora.
siaipzvejys rašė: elgiasi viešoje erdvėje pažeisdamas eilę LR įstatymų.
vel eilinis smeiztas. is pradziu apsikot taryba apskritai. paskui apsikot Kontauta su Graiciunu asmeniskai. dabar ant manes sikt bandysit? nu nieko, jau ne pirmas jusu bandymas. baigiu priprast, kad visur meslu drabstytis tesugebat.
siaipzvejys rašė: Pvz. pažiūrėkite, kaip jis šiame forume aprašo Tarybos darbo. Negerbia lietuvių kalbos ir juos nepuoselėja.
kaip noriu taip rasau, nes tai nera oficialus rastai. tai tik eilines zinutes forume. gal tu mane i teisma paduosi uz tai, kad as rasydamas gramatines klaidas darau? ar kokiu dar meslu apipilt sugalvosi ar dar prie ko prisikabint?
 #490147   giedriuzzz
 27 Bir 2013 22:53
Man užtenka perskaityt čia http://www.zvejotribuna.net/forumas/vie ... =88&t=6322

Kur yra punktas: 5. Baltijos jūroje vienu metu vienas žvejys gali naudoti ne daugiau kaip 5 (penkis) mėgėjų žvejybos įrankius, kurių bendras vienu metu naudojamų kabliukų skaičius negali viršyti 15 (penkiolikos) vienetų.

Kad galėčiau spręsti ar Jūs talpinate informaciją skatinančią brakonieriavimą ar ne. Nes jūsų teigimu 16 kotų yra norma '''bum
Ir man nelabai rūpi ar ten Petras, ar Antanas ar koks Algis rašė straipsnį.

Pabrėžių, kad čia https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... permPage=1 nėra jokios nuorodos į straipsnį, o Portalas Žvejams aiškina, kad 16 kotų jiems yra norma. Tai čia ne brakonieriavimo skatinimas?
 #490148   SauliusM
 27 Bir 2013 22:56
siaipzvejys rašė:Kaip praktika parodė, dažniausiai rėkiantys ir šaukiantys yra patys ne ką geresni. Pvz. juokinga, kai už 10 litų nusipirkę licenziją ir sugavę lašišą, ją iš principo tempia namo suėsti, nes mat kainavo licenzija. Nes tai košmariški pinigai. Ir tai toleruoja jūsų forumas. Visi džiaugiasi, kokie jūsų šaunūs forumo dalyviai ...
o cia dar vienas bandymas ant manes meslo papilt. jau sita bangoj girdejau :-D nu ka dar iskapstyt sugebesi? jau visa gugla pervarei kompromato ieskodamas? :-D
 #490150   SauliusM
 27 Bir 2013 23:03
siaipzvejys rašė:Man teko dirbti su projektu, kada laivavedys įplaukė į brakonierių verslininkų tinklus, kur skambino man asmeniškai aplinkos apsaugos pareigūnai, kad nelįsčiau į tą temą. Kuom viskas baigėsi ? O tuo, kad aplinkos apsaugos pareigūnai ir Kauno RAAD susimovė. Yra teismų sprendimai. Yra tyrimų visos išvados. Policininkai, kurie darė spaudimą, gavo nuobaudas. Klausimas užsidarė.
cia apie Egidiju Saikauskas jei kas dar nesupratot. beje, dabar Egidijus tapo itin arsiu zvejams.lt gyneju, jei pasiskaitytsit bangoj. :-D
 #490152   siaipzvejys
 27 Bir 2013 23:07
Sauliau M - dėl nuotraukų, kurias keliame facebukėje, tai jas keliame iš visur. Internetas pilnas jų. Taip pat keliame ir nuotraukas su sulaikytais brakonieriais. Viskas subalansuotai. Pačio parodytos nuotraukos iš facebukės paimtos iš rusų saitų. O Rusijos protu nesuvoksi.

Ką žvejai sukelia į zvejams.lt, kai rankos prieina pratrinu. Daug ištryniau, dar daug jų reikės ištrinti. Viskas eigoje. Žvejai mėgsta girtis.
 #490153   SauliusM
 27 Bir 2013 23:09
siaipzvejys rašė:Jūsų taikomi dvigubi standartai yra nerimti, kada jūsų forumo vadas pažeidžia įstatymus.
eiline tavo is pirsto islauzta nesamone. nes man iki "vado" tai toli toli... :lol: bet as jau pripratau, kad tu metaisi nepagristais (ir dazniausiai melagingais) teiginiais ir paskui is ju klijuoji istorijas. :-D
 #490155   SauliusM
 27 Bir 2013 23:11
siaipzvejys rašė:Ką žvejai sukelia į zvejams.lt, kai rankos prieina pratrinu. Daug ištryniau, dar daug jų reikės ištrinti. Viskas eigoje. Žvejai mėgsta girtis.
oi kaip staiga pozicija pasikeite :lol: o ka pries pora savaiciu aiskinai? :lol:
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 104
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė