Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai

Re:

#488118   Rolkis1975
 18 Bir 2013 13:52
alkanas rašė:vakar sutikau biciuli, sustojo jis prie manes, ziuriu- pas ji masinoj skrituliai- sako buvau rybalkoj, pagavau 6 lydziakus po 1 kg. man is plauciu visas deguonis dingo, kvapa uzeme, akyse pajuodavo, o jis matyt pastebejes mano reakcija sako : privaciam prude sako gaudziau, su savininko leidimu. nu man tada pagerejo. dar paaiskino, kad tas zmogus labai nori plesria zuvi isgaudyt, kiek imanoma. atseit daug priviso. taigi- uzsiprasiau pavasari i talka- parybacysiu biski, jei tikrai ten plesrunu daug ;-)
as galvoju ,kad tau gyditis reiketu.... ;uolrait
 #488728   senas_megejas
 20 Bir 2013 14:42
Sveiki,
as cia gal truputeli ir ne i tema, bet... Vakar Kaune RIMI prekybos centre stovejau issiziojes is nuostabos prie zuvu skyriaus vitrinos , siandien ta pati vaizdeli maciau ir Maximoj. Pardavinejami "a la sviezi atvesinti" lynai ir salaciai, starkiai (is tikruju tai lynukai, salaciukai, starkiukai...). Zuveles 20-25cm... , lydekaites 30-40 cm...Tai kokie barbarai ir bukagalviai tiekia sias zuvis prekybos monstrams ?
Ka apie tai mano GA ? Negi nieks sito nemato ?
 #488788   Wytux
 20 Bir 2013 18:28
SauliusM rašė:Vidas Vilcinskas nerimsta:
http://grynas.delfi.lt/gyvenimas/15-kil ... d=61668261
:-D
Citata is jo komentaro po straipsniu:
"..Primenu, kad žūklė laikoma nutraukta, jei suvyniojamos meškerės ir pasitraukiama daugiau nei 25m nuo kranto. .."

Cia sitas yra kazkur istatymiskai apibrezta ?
 #488882   Mike
 21 Bir 2013 08:38
Atsimenu kažkada, prie kokia 13 - 14 metų, www.zvejams.lt buvo vienintelis internetinis portalas zvejams. Buvo vienas kitas straipsnis parašomas, buvo toks ale "chat`as", kur pabendrauti galima būdavo. Iki šiuolaikinių intereneto forumų buvo toli. Parašydavau kokį straipsnį, pabendraudavau. Vis tik zvejų visuomenė. Vadovavo jam tada Vaida. Interneto senbuviai ją tikrai prisimena ir žino. Kaip ten kas pasisuko neprisimenu, bet Vaida iš ten išėjo ir įkūrė www.zvejys.net . Tame naujai įkurtame portale ir susirinko Žvejo Tribūnos pirminis branduolys, kuris vėliau atskilo į www.zvejotribuna.lt ir dar į www.kitamkrante.lt. O va www.zvejams.lt ir liko toks po truputį vegetuojantis. Bet ir ten buvo likę keli normaliai bendraujantys žmonės, todėl vis padiskutuodavau ir ten. Kol neatėjo toks Ziupka ir nepradėjo skleisti erezijų bei savaip traktuoti žvejybos taisyklių. Jis vėgėles tikslingai gaudydavo draudžiamu laiku, baisiai tuo girdavosi ir argumentuodavo, kad visas paleidžia. Mano galva, forumas yra žiniasklaidos priemonė, todėl turi ir tam tikrą pedagoginę funkciją. Todėl girtis kažkokiais pažeidimais ir skatinti nesilaikyti taisyklių negalima. Nuo to laiko, kai ten pradėjo darytis tokie dalykai, www.zvejams.lt apleidau. Vėliau, kiek prisimenu, tas pats Ziupka ir pasidarė to portalo vadu. Kadangi ten daugiau nesilankydavau, tai ir nežinau ar tos brakonieriavimo tradicijos teme portale buvo vystomos. Bet paskaitęs dabartines diskusijęs matau, kad tradicijos tęsiamos. :/nek
 #488924   Antas
 21 Bir 2013 10:19
senas_megejas rašė:Sveiki,
as cia gal truputeli ir ne i tema, bet... Vakar Kaune RIMI prekybos centre stovejau issiziojes is nuostabos prie zuvu skyriaus vitrinos , siandien ta pati vaizdeli maciau ir Maximoj. Pardavinejami "a la sviezi atvesinti" lynai ir salaciai, starkiai (is tikruju tai lynukai, salaciukai, starkiukai...). Zuveles 20-25cm... , lydekaites 30-40 cm...Tai kokie barbarai ir bukagalviai tiekia sias zuvis prekybos monstrams ?
Ka apie tai mano GA ? Negi nieks sito nemato ?
Visa informacija is kur zuvis buna parasytis ant etiketes.
 #488959   SauliusM
 21 Bir 2013 11:13
Mike rašė: Bet paskaitęs dabartines diskusijęs matau, kad tradicijos tęsiamos. :/nek
aha, cia biski rimciau su jais buvo apsikapota:
http://banga.balsas.lt/lt/2content.cont ... /2403955-=(1360087382
plius ant megeju zvejybos tarybos buvo meslo ir purvo nemenkai uzpyle, bet paskui prasitryne biskiuka savo puslapi.
 #489720   dainiuška
 26 Bir 2013 13:27
SauliusM rašė: zvejams.lt vel uzsiima smeizto platinimu
principe viska galite ju puslapyje pasiskaityti patys, net necituosiu, eilinis realiai iki siol del zveju megeju dirbusiu zmoniu apsmeizimas:
http://www.zvejams.lt/naujienos/lietuvo ... ls-taryba-
vat man idomu, jei taryba dirba verslininkam, tai kas atstovavo zvejus megejus, kai vyko kova su verslininkais del kauno mariu ar ezeru...
klausimas, kam dirba zvejams.lt?
Kaip žiūriu, kai kas nesikeičia :) Miręs tinklalapis su proteguojamais rėksniais a la Vidas ar Daubaras... Straipsnis visiškai niekinis, norint įkąsti, bet nesugebant to padaryti civilizuotai bei apsidraudžiant, jog "Redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su publikacijų autorių nuomonėmis" :-D Citata - "leisti kažkur kažką išplėsti..." Rimtas paburnojimas :) O gal per šį tinklalapį bando verslininkai atgauti savo prarastas pozicijas? :twisted:
Savo laiku zvejams.lt savininkas buvo išsireiškęs, kad tai yra jo tinklalapis ir kaip jis nori - taip elgiasi su jo lankytojais :) Tai vat ir liko su keletu lankytojų bei savo klaidingą nuomonę viešai ir garsiai mokančių reikšti veikėjų :/nek
Paskutinį kartą redagavo 1 dainiuška. Iš viso redaguota 26 kartus.
 #489724   Sir_Limon
 26 Bir 2013 13:35
ir dar patinka, kad visuose komentaruose jis išreiškia "daugumos žvejų nuomonę"... :)
ir kitokia žvejo nuomonė ir kas dažniausia "b9tinai nesutampanti su redakcijos nuomonė" yra tik to žvejo nuomonė, bet ne likusios "mažumos" turbūt... :)
 #489763   SauliusM
 26 Bir 2013 15:34
dainiuška rašė:O gal per šį tinklalapį bando verslininkai atgauti savo prarastas pozicijas? :twisted:
arba verslininku, arba... nu as dar kelis variantus galvoj turiu, bet nesvarbu. bet kad jie yra tik irankis kazkieno rankose ir kad tikslas dabar ispilt kuo daugiau purvo ant tarybos, tai net nekyla man abejoniu.
beje, ka tik isknises mano tel nr skambino man Vidas Vilcinskas. nu tam veikejui tai rimtai su galva negerai...
 #489919   orbitas
 27 Bir 2013 08:48
http://maps.lt/map/default.aspx?lang=lt ... tops,zebra

Labas,
Ir kokie rezultatai, gal informavo?[/quote][/quote]

Buvo atliktas patikrinimas ir nustatyta, kad pranešime nurodytoje vietoje, Sasnos upės apsauginėje juostoje (Surgučių k., Sasnavos en., Marijampolės sav.) užtverta tvora. Pažeidėjui paskirta administracinė nuobauda ir įteiktas privalomasis nurodymas pažeidimui pašalinti.
 #489992   siaipzvejys
 27 Bir 2013 13:33
Mike: Ziupka nėra zvejams.lt vadovas. Nežinau ar kada buvo. Dabar jį rasite kitame žvejų forume.
Sauliau: kaip ir rašiau pačiam, zvejams.lt nėra nei verslininkų, nei ministerijos įrankis.
Dainiuška: zvejams.lt aplanko per dieną vidutiniškai apie 2.000 žmonių. Visiems žvejų tinklapiams ir forumams palinkėčiau tokio lankomumo. Statistiką galite pasižiūrėti čia: http://www.hey.lt/details.php?id=zvejams

zvejams.lt netoleruoja brakonieriavimo. Apie tai kas dieną rašo: http://www.zvejams.lt/titulinis/brakonieriai
Taip pat dirbame su tuo, kad kuo daugiau informacijos pasiektu žvejus mėgėjus, kaip kada ir kiek galima žvejoti. Savo asmeniu pavyzdžiu nuolatos rodau, kad nesvarbu kokio dydžio žuvį sugauname (kad ir trofėjinę) viską paleidžiame. Esu investavęs į "zazaiziškus" video filmus - skatinu jų filmavimą ir skiriu nemenkas sumas remti tai. Jei kas nežinote kas tai pavyzdys: http://www.zvejams.lt/pokalbiai-ir-disk ... 052-lyn-kl arba http://www.zvejams.lt/pokalbiai-ir-disk ... -pagal-an- ir taip toliau ...

Jei kils klausimų visada galite man parašyti.
 #490001   Sir_Limon
 27 Bir 2013 13:56
ir čia įlindo šudo malt :)
subrakonieriautų žuvų foto dėjimas į savo šūdlapį su prierašu "redaktoriaus ten blablabla..." galvojant, kad jau viskas, tu švarus po šventų žodžių, ir yra brakonieriavimo propogavimas. Savo ir rybachvato alkano berazumio nuomonės reiškimas sakant, kad tai daugumos žvejų megėjų nuomonė yra išvis nuprotėjimas ar gal koks Napaleono kompleksas...
 #490025   Fuksas
 27 Bir 2013 15:29
Nereikia taip ziauriai uzsipulti zmogu. Pas visus kazkoks tupas gaujos inkstinktas pavampseti, o realiai nieks teisybes nezino.
Nu is tikruju cia ne solidziai. As neutralus siuo atveju, tik nepatiko, kad zmogu taip edat, nervus visi tik gadinates.
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 104
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė