Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #488607   Antas
 20 Bir 2013 07:45
Nu jo hipy, geras paaiskinimas, o as galvojau, kad nuo svyno isisega, o paskui tik pakirsti reikia, o cia pasirodo isspjaudinedami isisega, dabar zinosiu :ks> dekui
Gylis 3,5 m , pavadelio ilgis nuo svyno mazgo 2 metrai. Ypac geras Korsako komentaras: kad pas mus taip niekur nekimba :-D
 #488611   Antas
 20 Bir 2013 07:56
vyrgaz rašė:
Antas rašė:... va patikrinau visus, visu skonis atitinka kvapa....
Nenuostabu..negi anyžiaus kvapo milteliai bus vanilės ar karamelkos skonio..arba atvirkščiai.. :lol:
O man nuostabu, kodel anyzinis birzgalas turi buti beskonis ir netureti anyziaus skonio :lol:
 #492103   deividass
 06 Lie 2013 07:46
sweiki,pirmas sezonas,kai bandau su feederiu,jau buvau keliose zuklese,bet labai nesekmingai,o zuvies ten tikrai labai daug yra.2ha ezeras,gylis 1.5-3m,dugnas dumbletas,bet nelabai didelis sluoksnis yra ir smeletu vietuvanduo skaidrus,pagrindine zuvis kapis ir lynas.Vyrai,pagelbekit koki,kiek ir kaip pasiruosti pasaro,nes nepavyksta prisivilioti.Nors perskaiciau visa tema,bet vis daug kl kyka del pasaro paruosimo.Koki geriau rinktis,koks turi pagrindas buti,kiek serti pradzioje,kas kiek laiko ar tik pakanka su uzmetimais,kiek deti kitu komponentu,kiek ir keliu rusiu optimaliausia deti stambaus pasaro (kapoti sliekai,dzikai,kruopos,kokuruzai,zirniai)?
 #492594   vava
 09 Lie 2013 11:31
tu rasei
Rapalas rašė: Rutuli užmeta toli o pats plastikas nelekia toli
tai kiek tas "netoli" plastikas nulekia? neikertu biski. Nes, jei jis tvirtinamas prie meskeres, tai jis tikriausia nulekia tiek, kiek ir pasaras.... Ar jis netvirtinamas prie meskeres?
 #492608   Rapalas
 09 Lie 2013 12:13
Plastikas per virvute tvirtinamas prie meškerės valo, metimo metu rutulys išskrenda o plastikas nukrenta už 15 metrų. Kažkur yotubei buvo filmukas ,nerandu, taip užmeti mostu rutuli toliau negu ranka, su rimtu kotu atseit 100-120 metrų rutuli gali užmesti. Nereikiaplaukti, nereikia raketu ir spombomb kuri kainuoja 50 litų.
 #492609   Sokratas
 09 Lie 2013 12:13
man atrodo, jie numeta rutulį kartu su šiuo daiktu, tiek kiek leidžia valas, pašaras iškrenta, parsitraukia tą ,,parašutą" ar ,,krabą" ir vėl meta...

o kad tiksliai užmest, valų ilgius (fiderio ir tos meškerės su kuria svaidomi rutuliai) būna atsimėravę ant pievelės.
 #492610   Rapalas
 09 Lie 2013 12:14
vyrgaz tikrai nesumesi rutuliu i viena taška, bet aš ir tuo šėruklėlės sumetimu i 1m2 netikiu, o kai pasitreniruoji manau ir rutulius i 2-3m2 plota gali užmesti. Nu aš asmeniškai šita būda bandysiu savaitgali, tai galėsiu tada savo atsiliepimus parašyti, gal net filmuka koki padarysiu.
 #492613   Rapalas
 09 Lie 2013 12:16
Bobi ne, plastikas nulekia tik 15 metrų, rutulys anksčiau išskrenda iš jo. Čiapanašus principas kur daro tas gigantiškas svaidykles ir mašinas mėti, ar sunkius akmenis, kaip ragatkės principu. Bandau rasti filmuka.
 #492622   vava
 09 Lie 2013 12:34
paantrinsiu bobiui. as irgi mastau, kad visas tas krabas su pasaru turetu skrist iki reikiamo tasko, o paskui kazkaip pasaras issipila is krabo. Nes priesingu atveju sumetimas i kelis kvadratinius metrus labai abejotinas. Ypac, jei pasaro rutulys turetu skrist 100-120 m
 #492624   Rapalas
 09 Lie 2013 12:40
Šis būdas sugalvotas karpiningų, kiek aš pastebėjau iš kelių filmūkų jie šeria plačiai, todėl jiem ir tinkamas šis metodas, gaudant su federiu tiksliame taške, galbut jis ir nėra tinkamas, čia matyt nuo vietospriklauso, kadangi aš gaudau 3-4 metrų gylyje, tai manau man nėra svarbus labai tikslumas, aš jo su savo yranga ir šėryklėle mesdamas negaunu, vėjas dažnai labai įtakoja ta reikala, ir netikiu kad jųs pučiant smarkesniam vėjui jau taip labai tiksliai sumetate i ta vieta. Atsumas taip, užviksuojamas, bet i kaire ar i dešine metro tikslumu nesitiki, nu nebent gaudant 20 metrų atstumu. Tai yra laisvai paleistas daiktas kurio kintroliuoti negali. Kaip sakiau šį savaitgali pabandysiu asmeniškai, jei neatsitiks kaip paskutini penktadieni, tai yra liepos 4 diena, kad prasedejau 6 valandas mašinoje, apvažiavau labanora, ne viena ir ne du ežerus, prasibasčiau grynai po miškus aplink ežerus 3-3,5 valandos ir puse 1 gryžau namo, nes negavau vietos.
 #492636   Rapalas
 09 Lie 2013 13:17
Nu bet iš esmės kodėl? Jeigu raketa gali mesti i viena vieta, šėriklėlė i viena vieta, padarius rutulius vienodo dydžio, ir parinkus vienoda mosta ta pačia kryptimi turėtų skristi vienodai rutulys, tik atstumo nepareguliuosi, bet čia jau metimo jėga reikia reguliuoti.
 #492638   Rapalas
 09 Lie 2013 13:23
Pasimsiu rimtesni kotuka kuri naudoju juroje, turiu fufliako sufikso valo šniūrinio, arba tiesiog užsidėsiu ta pačia jūrine rite su storu valu ir pamėginsiu mostelti. Bus matyt kas čia gaunasi, Anksčiau tame ežere šerdavau su didele šėryklėle kuriu parduotuvėse neberandu, tai reikia rasti alternatyva. O už spomba mokėti 50 lt tai nesinori, raketoje birus jaukas, tad manau krabas mano atveju bus gera išeitis. Beje manau galima treniruotis ant lauko su lauko teniso kamuoliukais, kad pataikytum i 1m2 :D
 #492639   Bratka
 09 Lie 2013 13:24
nieko ten su juo netaskai belenkaip....cia yr karpininku(donkininku) ismyslas,cia kai nepasieki gaudymo tasko su karmuske,tadu dedi svina ir sveiti toli,toli...a kaip paduot pasara jei be valties?vot ir sumislino kraba,nes su juo labai sekmingai pasaro rutuliai skraidinami toli,toli...
 #492643   vava
 09 Lie 2013 13:28
kad kryptis bus ta pati, tai taip :), bet paskui issibarstys bet kaip.
kitas dalykas - as, darydamas pasara ezerui, darau ji nestipriai lipnu. Nu toki, ant ribos. Kad karmuskej laikytusi, bet nukrites vandenin greit issiskleistu. Tai dabar, jei toki rutuli uzdesiu ant krabo ir svystelsiu, tai galvoju, kad pasaras isbyres man ant galvos. Arba mest be jegos "balionu"...
Dar paziurejau, kad visai nedideli ten rutuliukai ant to krabo. Tai visai nebeaisku, kuom jis geriau uz karmuske......
 #492644   Rapalas
 09 Lie 2013 13:31
Ant tos nuotraukos kur aš ikėliau tai gal mažas rutuliukas, bet ant tos kur Adžiuks darė tai didesni gali padėti. O jauka pačiai žvejybai atsidedi biresnio, o jaukinimui pasidarai lipnesnio, truputi daugiau drėgmės, melasos skystos neskiestos ir piriot.
 #492646   kamstis
 09 Lie 2013 13:34
Bratka rašė:nieko ten su juo netaskai belenkaip....cia yr karpininku(donkininku) ismyslas,cia kai nepasieki gaudymo tasko su karmuske,tadu dedi svina ir sveiti toli,toli...a kaip paduot pasara jei be valties?vot ir sumislino kraba,nes su juo labai sekmingai pasaro rutuliai skraidinami toli,toli...
:-ou-je :gutgut
Visi kiti tik sapaliojat ir fantazuojat.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 43
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė