Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #486881   egiduks
 13 Bir 2013 08:52
Vakar nery lydekate prie vilneles ikirtau tokia nesuperine, bet imama, netoli 1Kg. Bet kazkoks zveris nedave man dvi valandas ramybes. nieko neisiuliau, nei mikriko, nei sukres, nei vobleriuko. o pora kartu puole vala, ties ta vieta, kur i vandeni lieciasi. gal anksti ryte pabandyt nueiti? uzsideti kokia musele ant spiningo?
 #487008   Arturijus
 13 Bir 2013 15:36
Vakar sedejau su feederiukais veinoje duobeje, tai pagavau pora graziu puskarsioku 600 ir 900 g. Blogis tame, kad ten srove didele mano 100 g. karmuskes pastoviai nunesdavo, blogai laikidavosi reiks kazka kimicinti. :superšokas
 #487027   upinis
 13 Bir 2013 16:48
Arturijus rašė:Vakar sedejau su feederiukais veinoje duobeje, tai pagavau pora graziu puskarsioku 600 ir 900 g. Blogis tame, kad ten srove didele mano 100 g. karmuskes pastoviai nunesdavo, blogai laikidavosi reiks kazka kimicinti. :superšokas
O kuriuo paros laiku buvo kibimas?
Man paskutinę savaitę tai tik iki saulės pasirodymo ryte ir po saulės dingimo už horizonto vakare. O likusią paros dalį - visiškas štilis.
 #487032   Arturijus
 13 Bir 2013 17:00
Kadangi gaudau dazniausiai su vaiku, tai zvejojam nuo 9 ryto. iki 17.00 tame tarpe ir pagavau, viena ant naktinio slieko kita ant paprastu kuoksto. Sendiena nakti pririnkau naktiniu, sedejau nuo 9 iki 15 visiskas stilius, nei vieno kibimo nemaciau, beliko snausti prie donkiu :D. Tai del laiko, kaip pataikisi.
 #487074   Maniakas
 13 Bir 2013 19:12
egiduks rašė:Vakar nery lydekate prie vilneles ikirtau tokia nesuperine, bet imama, netoli 1Kg. Bet kazkoks zveris nedave man dvi valandas ramybes. nieko neisiuliau, nei mikriko, nei sukres, nei vobleriuko. o pora kartu puole vala, ties ta vieta, kur i vandeni lieciasi. gal anksti ryte pabandyt nueiti? uzsideti kokia musele ant spiningo?
Kai paskutini karta ten buveu pries savaite tai salaciu maciau,viena tai nuotilto vilneles tai gal kokie 4kg minimum :superšokas o seip gal lasysos brolis ten :lol: ,seip ten labai yra pasiteisine rapalos vobleriukai ipac http://www.zvejys.lt/market/vobleris-ra ... ating.html spalva b blue su geltonai dazyta papilve cia jau pats turi nusidazyt)
 #487745   scorpium1
 17 Bir 2013 10:01
6dieni buvau su nociovke,nakti pilnas stylius,siek tiek is vakaro ir ryte,koki gal 1kg ivairiu.7dieni ir kiti skundesi kad nuo 5 iki 12 nei kibimo nemate.Bandziau viska - perllovke,kukuruzus,sliekas,dzikas,apsiuva,pendrakas,nedirbo niekas. Karoce nelabai...:-S
p.s. : galvoju gal vienadienes jau islenda ?
 #487764   Skridžas
 17 Bir 2013 11:23
Buvau šestadieni gera pusdieni apart aukšliu irgi niekio..tik nebandžiau tokio didelio masalu asortimento...Nesuprantu praryta savaitgali 1 karšis 2 kg ir kiti du po 0,5kg ir viskas aparta aukšliu daugau niekio..nors kai pradžoje žvejybos tokie ,laimikiai tikėjausi nakti jau priplėšti norma..bet nakti tuštuma keli timptelėjimai neaiškus,net su 2 fideriais žvejojau..Sunku su ta Nerimi arba reikia žinoti geras vietas....
 #487765   Rapolas
 17 Bir 2013 11:36
Jouda :-D nekiba savaitgalį Neryje, nė vieno salačio (nors aiškiai matyti, kad maitinasi.. balamūtai:D ), nei vienos lydekos, tik du ašeriai ir viens ūsiuks ant savadarbio voblerio :-D
IMAG3973.jpg
 #487766   Vegys
 17 Bir 2013 11:37
gražumėlis :)
 #487770   Sokratas
 17 Bir 2013 11:46
paršelis čia jau, nebe ūsiukas :)
 #487774   Rapolas
 17 Bir 2013 11:55
shelwius rašė:liuks :gutgut
spalva vobliko kaip ir ūso :-D
Ąžuolas natūralus ir dar flomasteriais pamarginti šonai :gutgut
Galvojau gerokai anksčiau ,kad veikia tik lydekoms tokia "natūralka" ,bet įsitikinau, kad neabejingi ir kiti vandenų gyventojai ;-)
 #487775   Skridžas
 17 Bir 2013 11:55
Kur tie usai ganosi kuriame ruože bent preliminariai?
 #487777   Sokratas
 17 Bir 2013 11:58
laimingas tu žmogus, Rapolai, turėtum šian būti: tokia žuvis, o dar, ant savo gamybos masalo, kurio dizainą irgi pats sugalvojai :)
 #487786   Rapolas
 17 Bir 2013 12:17
bobis rašė:laimingas tu žmogus, Rapolai, turėtum šian būti: tokia žuvis, o dar, ant savo gamybos masalo, kurio dizainą irgi pats sugalvojai :)
Didžiausias (kolei kas )ūsorius 4.2kg yra mano pagautas ant Salmo Thrill-o (kaip nekeista būtų), tačiau naudojant netipinį pravedimą (buvo "skambinami" akmenys, leidžiant darbuotis srovei). Šiaip tai geriausias iš pirktinių voblerių ūsoriams yra Dorado Storm-as (Scout-as), nu dar kartais Gloog-as sudirba, bet jie turi bjaurią savybę- įsiamžinti tarp akmenų :-D
p.s.: voblerio dizainas ne mano sugalvotas :D o esmė, kad užsimestų ir būtų plaukiantis ;-)
 #487788   Rapolas
 17 Bir 2013 12:21
Skridžas rašė:Kur tie usai ganosi kuriame ruože bent preliminariai?
Nepastebėjau jokios lentelės tame ruože ,sorry :-D
 #487833   Sokratas
 17 Bir 2013 14:18
:grin: :gutgut
 #487982   Arturijus
 17 Bir 2013 20:27
Gerb. kolegos, gal galetumet pakonsultuoti del spiningavimo neryje as nekaip neikertu kaip taisiklingai vesti masala, ezeruose imituoju mirstancia zuvele su staigiais truktelejimas, Nery del sroves to daryti neimanoma. Tiesiog vilkti bandziau bet mano masalus srove nunesa ir visas vedimas gaunasi palei pakrantes juosta... Gal as ne tas gramturas naudoju, o gal per letai suku... Paprotinkit truputis kaip jumis gaudot plesruna upeje... Aciu.
 #488117   Rapolas
 18 Bir 2013 13:49
Arturijus rašė:... Nery del sroves to daryti neimanoma. Tiesiog vilkti bandziau bet mano masalus srove nunesa ir visas vedimas gaunasi palei pakrantes juosta...
O tai kaip tuomet vadinasi ta atkarpa nuo masalo įkritimo į upę vietos (pvz. metant skersai srovės masalą) iki srovės "nuplukdymo" prie kranto :-D Ar neužtenka atstumo (trikampio įžambine )suimituoti mirštančią žuvelę ar čia kaip.. ;)
Kiekvienam masalui (galbūt, bendriau- masalų kategorijai) Neryje reikia atrasti savo pravedimo būdą ,jei tiksliau- tai net atskirai žuviai masalo padavimas gali skirtis. Forume tau niekas bendrai nepatars ,kaip reikia gaudyti Neryje, kurios srovė yra gan didelė. Ieškok draugų, su kuriais galėtum kartu pavažiuoti ir pasižiūrėti kaip jie gaudo, stebėk kaip (ir ant ko) gaudo kiti žvejai, kaip pravedinėja masalus ir pats gal pagausi "kampą" ;-)
p.s.: o ir ežere ne vienintelis masalo pravedimo būdas- "mirštanti žuvelė" :-D
 #488132   Arturijus
 18 Bir 2013 14:34
Sutinku, kad ne venintelis budas... man tiesiog jis priimtiniausias ir dazniausiai pagaunu butent taip :D Upeje as naujokas todel kila kruva visokiu klausimu... Sakai stebeti zvejus kas kaip gaudo, kiek einu prie neries matau 80 proc. auksliautojus like 20 proc. gaudo pusiau dugninem... feederistai ir bolonininkai isvys nemaciau kur jie buna, gal as ne tuo metu vaikstau :D Spiningautojas vienas kitas praeina bet kiek paklausiu niekas nieko apart silkiniu lydziu nepagavo. Sendiena vakare eisiu link Verkiu dvaro maciau salaciauskas dauzos, moz pasiseks.... praeisiu didesni atstuma, gal ir riboka koki rimtesni sutiksiu, nes su feederiais daug nepavaiksciuosi :D
 #488141   Rapolas
 18 Bir 2013 15:06
Arturijus rašė:... maciau salaciauskas dauzos, moz pasiseks.... praeisiu didesni atstuma, gal ir riboka koki rimtesni sutiksiu, nes su feederiais daug nepavaiksciuosi :D
Užsidėk kastmasterį ~14-21g, švystelk skersai srovės, itempk valą ir lengvai lengvai suk ritukę, kol kastmasterį srovė nuneš iki kranto, tuomet greitai surink valą, kad neįsodintum į kranto žoles. Mesk kastmasterį ne į patį salatį (nu kad neužmuštum iškart :D), o kokį 5-10m aukščiau ir toliau nuo jo (nu kur išeidinėja) - nu gal ir įkalbėsi tuomet. Į mirštančios žuvelės pravedimo techniką salatis, paprastai, nereaguoja:D labiau mėgsta greitai sprunkunčias į šalis žuvytes :-D
 #488150   Arturijus
 18 Bir 2013 15:17
Dekui taip r padarisu, reiks tik didesniu svoriu kastmasteiu pasipirkalioti, nes pas man visi maziukai liko iki 10 g. Vienas pardavejas porino, kad salaciams kastmasterius Vilniuje mazai kas naudoja, siule pirkti gnomus. Atseit jam jokingi tie zvejai katrie su kastmastriais visokias prisiskaite forumuose nesamoniu gaudo... Vat ir suprask... :D Zodziu meginsim... o kaip bus parasysiu vakare.
 #488151   Rapolas
 18 Bir 2013 15:21
Arturijus rašė:... Vienas pardavejas porino, kad salaciams kastmasterius Vilniuje mazai kas naudoja, siule pirkti gnomus. Atseit jam jokingi tie zvejai katrie su kastmastriais visokias prisiskaite forumuose nesamoniu gaudo... Vat ir suprask... :D Zodziu meginsim... o kaip bus parasysiu vakare.
Tu jam kitą kartą pasakyk (kai nueisi ),kad kai jis savo "gnomą" dames iki salačio arba bent 10m priartės iki kasmasterio, tuomet mes rimtai pagalvosim, kad esam tokie dundukai negaudydami ant gnomikų :-D
 #488157   Aqua v.
 18 Bir 2013 15:34
Abi blizges tinka salaciui, abi turi panaudojimo vieta ir laika.
Kvailas ne tas, kuris gaudo kazkuria is ju, kvailas kuris nepanaudoja kitos, kai ta labiau tinka.
 #488162   Mike
 18 Bir 2013 15:42
Aqua v. rašė:Abi blizges tinka salaciui, abi turi panaudojimo vieta ir laika.
Kvailas ne tas, kuris gaudo kazkuria is ju, kvailas kuris nepanaudoja kitos, kai ta labiau tinka.
:gutgut 100 proc.
 #488166   Rapolas
 18 Bir 2013 15:46
Aqua v. rašė:Abi blizges tinka salaciui, abi turi panaudojimo vieta ir laika.
Niekas ir nesako, kad pvz. gnomas netinka. Esu pagavęs (sportinio intereso vedamas )ir ant gnomo, nu bet sakyti, kad kastmasteriais Neryje mažai kas gaudo arba kad gaudo jais forumų prisiskaitę, tai.. jau aciprašau :-D
 #488358   scorpium1
 19 Bir 2013 05:07
Skridžas rašė:Buvau šestadieni gera pusdieni apart aukšliu irgi niekio..tik nebandžiau tokio didelio masalu asortimento...Nesuprantu praryta savaitgali 1 karšis 2 kg ir kiti du po 0,5kg ir viskas aparta aukšliu daugau niekio..nors kai pradžoje žvejybos tokie ,laimikiai tikėjausi nakti jau priplėšti norma..bet nakti tuštuma keli timptelėjimai neaiškus,net su 2 fideriais žvejojau..Sunku su ta Nerimi arba reikia žinoti geras vietas....
Karsius sroveje ar duobeje pagavai?Ant ko? Kokia sistema(jei dugnine -tai kokios serykles/pavadeliai,pasaras)?
P.S:Sutinku,su Nerimi nelengva,tai ryba tai figa :-D Bet reikia bandyt,kas ne bando,tas ne pagauna....
 #488364   Skridžas
 19 Bir 2013 06:44
2 KG pagavau duobėje sistema ta sportininku inlain O kitus du su patersnosteriu prei srovės ant duobės krašto vis pagauti ant dzikuno arba sliekas su dzikunu....Šėriau lenkišku pašaru tokiu garunuose pirkau upinis karšui...Karmuškės drenana oval formos pavadėlai apie 50cm 0,12
 #488375   Arturijus
 19 Bir 2013 07:49
Vakar diena... rytas 7.00 iki 14.00 su feederiais - masalas: perlines kruopos, sliekas, dzikas, sistema asimetriska kilpa... rezultatas du kibimai... zuvies nulis... Vakaras su spiningu vienas kastmasteris upeje :d guminukas sugunde lydzioka kuris del savo gabaritu keliavo udgal.
 #488378   Arturijus
 19 Bir 2013 07:57
Dar vienas klausimelis gal kas esat gaudes prie verkiu maluno, ten yra uz 100 m. stovejimo aikstele ir zemiau juos vieta i kuria bega saltinis. Kokie rezultatai, nes vieta lyg ir grazi, zvejai t.p. pagal paliktus daiktus, net naktimis sedi... bet as kiek ten bezvejociau nieko rimto neistraukiau.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 174
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė