Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #423208   Tironas
 16 Lap 2012 09:41
nieko neaiskinsiu. tu kalbi apie savo asmenine patirti, del stiprumo pridedi dar kelis draugus.
As kalbu apie savo patirti. Man iskausdavo akys su geltonais ir as ju greitai atsiraciau. na, realiai nesijauciau su jais gerai.
bet tikrai daug zmoniu nesioja ( nors labai nesiojanciu, juos dedasi tik vakarejant).
 #423211   SauliusM
 16 Lap 2012 09:44
Tironas rašė:As kalbu apie savo patirti. Man iskausdavo akys su geltonais ir as ju greitai atsiraciau.
nu tai jei kokio gaidisko atspalvio nusipirkai, tai nieko nuostabaus. nes tu ryskiai geltonu irgi skirtingu atspalviu yra ir as irgi ilgai rinkausi. pas mane tokie vos vos i zalsvuma, bet kol ant snukio neuzsidedi, ir per juos nepaziuri, to nesimato. is sono i juos ziurint jie atrodo tokie patys ryskiai geltoni.
 #423292   looking4snow
 16 Lap 2012 13:41
Jeigu gerai atsimenu, maziausiai per psichika kerta rudos ir zalios spalvos lesiai, o labiausiai kenkia melynos ir raudonos. Bet dar reiketu pasitikrinti, nes gal kazka ir pamirsau. Apie geltonos spalvos itaka smegeninei nieko nepamenu. Bet is principo jie naudotini prietemoje. Diena eina i trasa rudi ir gintariniai. Kai saules ypac daug - pilki. Ne siaip sau cia tos spalvos tokios. As pirkdamas akinius nuo saules visada renkuosi gintara/sviesiai ruda spalva - pacia universaliausia is visu. Nes gali iziureti viska tiek vidurdieni, tiek saulei leidziantis.
 #424296   vk
 20 Lap 2012 09:54
SauliusM rašė: . o sumini intensyvuma saules sviesos per visa spektra jei imt vistiek numusa. sakau as tau kad pacia ryskiausia ir sauleciausia diena vaikstau su jais ir bedos nematau.
Nereikėtų apie pojūčius ginčytis, jei galima būtų pateikti atitinkamą specifikaciją, kaip va, pavyzdžiui, aukščiau minėtiems akiniams:
"Light transmission: 15% "
http://www.sierratradingpost.com/flying ... 22.0%22%7D
 #424300   SauliusM
 20 Lap 2012 09:56
nu ne visi gamintojai varginasi tokias specifikacijas pateikinet. o po spektrometru tai jau nebegsiu savo akinius kist, daug knisliavos, mazai prasmes tame.
 #424547   WooHoo
 21 Lap 2012 09:35
vk rašė: "Light transmission: 15% "
Aš galiu iš patirties pasakyti, kad tas parametras mažai ką sako, jei kalbame apie tai ką mato žmogaus akis. Vizualiai skirtumas sunkiai pastebimas tarp LT 10% ir tarkim 25%. Čia patirtis ne iš akinių, bet iš architektūrinių stiklų..
 #478939   Pfk
 19 Geg 2013 11:39
gal galit parekomenduoti kokius akinius, patikrintus ir kokybiskus 100-150lt kainos intervale? brangesniu nelabai norisi pirkti, man labai nesiseka su akiniais nuo saules - luzta, pradingsta mistiskai ir nemistiskai kas pusmeti :-D naudociau ne vien zvejyboj, dar ir vairavimui.
 #478982   looking4snow
 19 Geg 2013 18:55
Ziurint ka tu vadini kokybiskais. Pvz., man kokybiski ir dabar naudojami Snowbee uz 80 Lt, tai kaip ir nematau prasmes isleisti dvigubai daugiau. Bet pas tave gal kiti kriterijai.
 #479019   Pfk
 19 Geg 2013 21:08
jokių ypatingų pageidavimų neturiu, tiesiog kad būtų ne kinietiški su neaiškia etikete, kad neišklertų per du mėnesius, kad būtų poliarizuoti, o ne tik su užrašu kad poliarizuoti. suma parašiau iš tikrųjų su kaupu, ba sakau, nesiseka su akiniais baisiai, dėl to nesinori daug sukišti.
žiurėjau fema žūklej A.Jensen akiniams nuolaidos normalios, gal kas naudojates, gal ka turit pasakyt? arba kitų firmų parekomenduokit kad žinočiau iš ko rinktis.
p.s. savo akinius Klaipėdoj pirkai?
 #479034   looking4snow
 19 Geg 2013 22:06
Del uzraso "poliarizuoti", tai zinok poliarizacija arba yra, arba nera. Klaipedoje, Zukles kode. Zmones Snowbee akinius po kelis metus nesioja ir nemato trukumu. As kazkur metus. Naudoju visur, ne vien zvejyboje. Del objektyvumo - ne vien Snowbee, bet apskritai kiek esu turejes (3 vnt.) akiniu poliarizuotais stiklais kainu kategorijoje ~50-80 Lt, ne vieniems neturiu priekaistu.
 #479037   Pfk
 19 Geg 2013 22:44
aiškuma. reiks nujudėti į Kodą pasimatuot. ar teisingai supratau, kad vyrauja tokia nuomonė, jog žvejybai labiausiai sueina geltoni, gintariniai, vario spalvos lęšiai? aš ne museliautojas, gaudomų žuvų vandeny šiaip ar taip dažniausiai nematau.
o kaip su tais žvejybiniais geltonais/gintariniais/variniais vairuojasi? nes praktiškai man akiniai nuo saulės reikalingi tik trims veikloms: žvejybai, vairavimui, na ir dar pleže gulint :cool: norėtųsi kad būtų tinkami visiems tiems atvejams.
 #479051   Tironas
 20 Geg 2013 06:53
Visiem tada geltoni netinka. jei netingesi primena vision, kurie vadinasi geltoni bet nbraiŽo akių IR tinka saulėtą dieną. beto kainuoja 144. o IR tam pačiam Kode turėtų buti. jei ne tai paziurek salmo pardovkei.
 #479063   vava
 20 Geg 2013 07:59
pala, o tai kam tada zmogui ta polarizacija akiniuose, jei, pagal tai, ka jis parase, sociai uztektu eiliniu akiniu nuo saules su kokiu IR filtru...
 #479076   Pfk
 20 Geg 2013 08:25
atspindžiai randasi ne tik nuo vandens paviršiaus, bet ir pvz. nuo šlapio asfalto ;)
 #479095   Ovkas
 20 Geg 2013 08:55
Man pvz. saulėta diena tie gintariniai per šviesūs. Kaip sako ilgaplaukis akių nebraižo, bet man diskomfortas.
Todėl turiu 2. Vieni tamsūs kiti šviesūs. :gutgut
 #479097   Evaldas Z
 20 Geg 2013 09:03
Pfk rašė: aš ne museliautojas, gaudomų žuvų vandeny šiaip ar taip dažniausiai nematau.
na, poliarizuoti akiniai ir daugiau pliusu turi, ne vien zuvi "parodo". geriau matos povandeniniai kliuviniai, zoles, dugnas ir pan.
pas mane spalva va tokia mazdaug
Prikabinti failai
eye-wear-model-6-yellow.jpg
 #479099   Tironas
 20 Geg 2013 09:05
poliarizuoti reikalingi, ypac braidant. netam kad zuvi iziuret, bet kad matytum akmenis ir kelmus, ir nenukrist.
AS irgi dvejus turiu vienus zvejybai, geltonus, bet ne tuos kur kislotni. o kitus vairavimui, pilkus
 #479195   Airis
 20 Geg 2013 12:50
nesenai parplauke Optic Nerve is amerikes jabajaus. Polaroidai,plius fotochrominiai nuo 10iki 30 uztemimo.
Dizainas gal nelabai naujoviskas, bet stiklai neblogi.Kaina juokinga
 #479431   looking4snow
 20 Geg 2013 21:04
As irgi kai buvau statuose, pasiemiau ten kakokius berods Ocean Pacific uz 20 $. Puikiai laike gal 4 sezonus, paskui susibraize vistiek tas plastikas. O del spalvu, man asmeniskai gintariniai/rudi yra priimtiniausi. Ne vien zvejyboje pasiteisina. Vairuoti labai gerai su poliarizuotais. Daug astriau viskas matosi. Plius, idomu, kad "kiaurai" kitu masinas matai, kuris vairuotojas kalba tel., kuris i kuria puse ziuri. :grin: Ir siaip su jais smagu vaikscioti, kad ir po miskus. Dangus graziai melynas, medziai graziai zali. Ne tokios isblukusios pasaulio spalvos, kaip juos nusiemus. :grin:
 #481047   dusys
 25 Geg 2013 19:53
Na as irgi esu tokius gelsvus gintarinius pasiemes. Tai dabar pries vaziuojant spinigaut pirma ziuriu ar pasiemiau akinius o paskui ziuriu kur spinas :grin: Ziauriai esu patenkintas, nebeisivaizduoju zvejybos be polerizuotu akiniu. :gutgut
 #481072   dusys
 25 Geg 2013 20:38
Niekur nerandu kur nupirkti jiems kieta futliara. Su futliaru laikyciau masinoj, dabar gaila stiklu.
 #481075   vava
 25 Geg 2013 20:40
o tai akiniu pardese nera??
 #481081   dusys
 25 Geg 2013 20:58
vava rašė:o tai akiniu pardese nera??
Tai as kiek ieskau man visi netinka. Pas mane akiniu forma tokia idomi ir i standartinus maniskiai netelpa.
 #481144   dusys
 26 Geg 2013 11:06
Bandysiu uzsukti. Tokie kaip Vava rodo tai netinka man reik platesniu.
 #522944   silkius
 12 Lap 2013 22:42
Tironas rašė:poliarizuoti reikalingi, ypac braidant. netam kad zuvi iziuret, bet kad matytum akmenis ir kelmus, ir nenukrist.
AS irgi dvejus turiu vienus zvejybai, geltonus, bet ne tuos kur kislotni. o kitus vairavimui, pilkus
O vario spalvos neteko turet? Idomu kuriais atvejais geriau, kuriais blogiau...
Dar klausimas del lesiu poliarizacijos... Pries eile metu turejau pilkais lesiais (brendo nebepamenu), kurie praktiskai sugerdavo visus blizgesius, dabar nieko panasaus neina rasti... 'viarkt Paskutinius turiu "Palaroid" geltonus, jie dalinai, prie tam tikro kampo nuima tuos blizgesius, bet su pilkaisiais turetais ner ko lyginti... Ar paskutiniuoju metu technologijos nuejo visuotinio atpiginimo ir tuo paciu kokybes prastinimo keliu... Ar paprasciausiai ju LT nera, nes kaina butu neikandama...
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 21
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė