Pastaruoju metu forume buvo kile daug gincu ir diskusiju del nederamo elgesio bei brakonieriavimo. Kai kurios diskusijos netgi buvo perejusios i koliones ir ivairias "begalines" meiles vienas kitam israiskas

Taigi noriu uzvest dar viena diskusija, kuri tikiuosi bus civilizuota

Tiesiog labai idomu butu isgirst kitu nariu nuomone kai kuriais klausimais. Taigi dabar apie tuos klausimus.
Prisipazinsiu, kad retais atvejais 100 % nesilaikau megejiskos zukles taisykliu. T.y. siais metais padariau kelis pazeidimus ir labai noreciau suzinot, ar jusu nuomone jie smerktini. Galbut net pavyktu nubrezt kazkokia riba, kai istatymu lauzymas yra vertas pasmerkimo, o kai jis to nevertas. Mano siu, t.y. praejusiu metu pazeidimai:
1. Viena lydeka siemet paemiau neleistino dydzio. Tiesa pasakius simtu procentu negaliu garantuot, kad tai buvo nelegali lydeka, nes liniuotes niekada nesinesioju, juk visas lydekas siaip paleidziu. Taciau esu beveik isitikines, kad ji buvo tokia. Ja paemiau todel, kad su draugu isplaukem paspiningaut noredami pagaut lydeka ir isvirt zuvienes keletui kitu draugu, kurie sio nerealaus valgio net nebuvo niekada ragave. Jie buvo keletui dienu gryze is uzsienio, mes turejome vakaroti prie lauzo ant ezero kranto. Taigi norejom draugus pavaisint. Temstant uzkibo pora peiliuku, vienas man ir vienas kolegai, bei mes juos paemem. Jauciau tam moraline teise, nes tai berods buvo vieninteles mano nepaleistos lydekos 2007 metais. O pagavau ju as tikrai ne desimt ir ne dvidesimt, tiek legaliu, tiek ne.
2. Mazdaug pusvalandi gaudziau vegeles jau isigaliojus draudimui. Paskutine vegeliu zukle susiorganizavom paskutine diena pries draudima, sekmadieni. Planavom zukle baigt lygiai vidurnakti, taciau truputi susivelinom su daiktu pakavimu ir todel paskutine meskere istraukiau mazdaug puse pirmos. Uztrukus daiktu pakavimui supratau, kad laiku nespesim, taciau pakavimo nestabdziau ir meskeriu tycia neistraukiau pusvalandi anksciau, nors sau pasakiau, kad nelegaliai pagauta vegele paleisiu gyvent (jei aisku pavyks atkabint normaliai). Per ta pusvalandi nieks neuzkibo.
3. Sis pazeidimas net neivyko, taciau jei butu susiklosciusios aplinkybes, buciau ji padares. Kai prie Rambyno gaudem vegeles paskutine draudimo diena, pries tai bandem ieskot vietu Jurbarko, Sakiu rajonuose. Ieskojom nakti, visiskai nepazystamose vietose, todel ir neradom. Vaziavom zvejot neturedami tu rajonu MZD bilietu, nes gyvenant Panevezyje ir darbo dienomis bunant darbe, juos isigyti per daug sudetinga. Reikia vaziuoti i tuos rajonus, arba i Kauna. Tam nera salygu. Tiesa, jei butume rade vietas, butume megine vaziuot i kolonele prie Sakiu, nes Mende sake, kad ten lyg ir galima gaut leidimu. Taciau jei koloneleje ju nebutumem rade, o vietas butume rade, butume zvejoje be siu leidimu, turedami tik leidimus neisnuomotiem vandens telkiniam. Ir mano sazine butu islikusi svari, nes kai tokia sudetinga bilietu isigyjimo procedura, tai norisi staugt is piktumo ir gali tekt spjaut i kai kuriuos galiojancios tvarkos niuansus (manau siuo klausimu musu saliai tobulet ir tobulet. Mane nustebines tik Kupiskis, kur nuvaziaves zuklaut (i Kupiskio marias) uzsuki i kolonele ir nusiperki leidimus vienai dienai ar metam).
Taigi ka manot kolegos, ar mane reikia uz tai smerkt, ar ne? Klausiu todel, kad idomi forumieciu nuomone bei speju, kad panasiu pazeidimu nepavyksta isvengt nemazai daliai net ir "svariais" save laikanciu zveju.
Dar pridursiu, kad per 2007 metus as nepaleidau tik kokiu 10 kg menkavertes zuvies (karsiu, plakiu, kuoju), nes ji buvo sunaudota zuvienei virti, taip pat keliu vegeliu ir tos vienos lydekutes. Tai viena is priezasciu, kodel nesijauciu blogai del siu menku isvardintu pazeidimu.
Kadangi klausiu jusu nuomones, tuo paciu isdestysiu ir savo paties nuomone siuo klausimu.
Aisku kiekvienam istatyme turi buti nubrezta griezta riba, kad neliktu teises ivairiems interpretavimams ir issisukinejimams. Be sito neimanoma istatymo vykdymo kontrole. Taciau as manau, kad kartais, civilizuotai ir nezymiai lauzantis istatyma zmogus nera smerktinas. Kaip pavyzdi paimsiu kara musu keliuose. As, kaip musu salies pilietis, suprates kokia beda musu salis siuo metu isgyvena, pradejau praktiskai be isimciu laikytis visu keliu eismo taisykliu, o ypac saugaus greicio laikymosi. Anksciau megdavau palakstyt ir labai nesaugiu greiciu (viena karta buvau sugautas virsijes leistina greiti 79 km/val), taciau dabar to nebedarau. Taciau, visgi, virsyt leistina greiti 10 km/val kartais tenka, kaip ir daugeliui manau. Taigi ar toks pazaidejas ir nepatriotas gali butu smerkiamas ir statomas i viena eile su Pauliku? Kaip kad toks MZT pazeidejas kaip as i viena eile su tikru mesininku? Tokia butu mano nuomone siuo klausimu. Tiesa, tiek pagautas virsijes greiti 10km/val, tiek jei buciau pagautas su ta nelegalia lydeka, kalte buciau pripazines ir bauda (arba kysi policininkams) mokejes.