Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #474739   Rapalas
 06 Geg 2013 15:58
Granules reikia imti, zuklys berots turi ir zvejys lt sensas granuliu, siaip buvo kažkuris imetes pleletes tas. Aš kiek bandžiau ant 10x14 tuti fruti tai nei karšiai ežere, nei karpiecai arvyduose nežiūrėjo in juos :)
 #475246   atomaxas
 07 Geg 2013 20:41
gal kas yra susidures su tokia situacija :shock:
Zvejojant asimetrines kilpos sistema, labai sunku itempti vala. Virsunele labai greitai issitiesina.
Naudojant paternosterio sitema, lengviau itempti.
Naudojant Running tipo sistema valas isitempia labai lengvai :)

Gal cia sistemas blogai rysu, ar kas kita?
 #475360   atomaxas
 08 Geg 2013 09:05
renaldas rašė:cia su tuo paciu kotu, valu ir tam paciam zvejybos taske? Sistema nelabai gali itakot valo itempima, gal tiesiog i skirtingus taskus dugne pataikei, todel ir ''sukibimas'' skirias.
Viska vienu kotu, viena seryklele. O zvejota karpyne, ten dugnas lygus. Aisq yra tikimybe kad ant dugne zoliu pataikiau. ;uolrait
 #475384   Liveris
 08 Geg 2013 10:19
Atsilo orai, tad tenka ruostis zuklei. Kadangi turiu viena nenaudojama rite 4000 dydzio sumasciau, kad reiketu pickeriuko iki kokiu 40 g. Paskirtis gaudyt stovinciame vandeny ir bus laikomas kaime. Perziurejes kelis saitus radau
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=1974 270 cm
bei
http://www.zuklys.lt/index.php?page=cat ... egory=2917 300 cm
Svarbu kad nebutu ilgesnis transportuojant 150 cm, nes deklas 150 ilgio.

Gal kas bandes situos ar kazko panasaus galetu pasiulyti iki max 200 lt.
 #475392   Liveris
 08 Geg 2013 10:27
Wytux rašė:o ar neperdidele rite pickeriukui ?
Na manau pradziai sueis, paskui padarysiu rokiruote.
Šis savaitgali nusimato kelionė į Vilnių, gal ten ką pasiulytumete aplankyt. Arciausiai "Zukles fanatikai", Senuku Rovana ir pakeliui Fabai, bet pas juos daugiausiai spiningavimas.
 #476040   Juzis
 09 Geg 2013 18:49
sveiki, nezinau kurioj temoj klausti, bet paklausiu cia, gal niekas nesupyks :)
man idomu ar naktiniai sliekai visa nakti iki ausros tusinasi zemes pavirsiuje, ar tik pirmoj nakties pusej? gal kas esate rinke paryciais??? dekui ;)
 #476086   Liveris
 09 Geg 2013 20:34
Na nesu tikras, bet jei gerai pamenu esu pastebėjęs ir paryčiais kol dar tamsu. Nors negarantuotas. Mastant logiškai, kiek esu rinkęs, sutemus tai mažiausiai baikštus būna, kai iškrenta rasa, t.y. kai atvėsta oras ir susidaro vandens lašiukai ant žolės. Aš tai mieste renku palei gėlynus prie daugiabučių, žemė išpurenta vietinių bobučių, žolių beveik nėrą, viskas aiškiai matosi ir t.t. ;)
 #476411   Mike
 10 Geg 2013 14:25
Žiūrint kur. Tokiu metu gaudydamas varžybose Nemuno deltoje visada į jauką daug dėdavau. O kokiam giliam ežere tai gali būti ir ankstoka, nes labai saldus reikalas.
 #482456   pensininkas
 29 Geg 2013 19:56
uodo truklio birzgaliukas. Sensas, puse litro buteliukas. Arba kazkoks brokuotas, arba neaiskus. Kvapas neutralus, pvz slieku birzgaliukas smirdz smarkiai. Gal kas susidure su sensasiniu matyliaus kvapu? Timara bande kas, kaip atsiliepimai?
 #483855   Sokratas
 03 Bir 2013 23:35
o kodėl ne, turi būt gerai, tik girdėjai, kiek reikia ruoštis tam ligai, apie dvi paras.
Esu bandęs tokį dalyką vienam tvenkinį:
ten karosai būdavo geri 0,3-1 kg, na bet kuojų tai milijonai, neleisdavo masalui pasiekt dugną, nutverdavo jį ir ragas...
Tai atsinešiau iš mašinos vaistinėlės marlės ir atkirpęs gabaliuką įdėdavau į jį kruopų žiupsnelį, biški pašaro ir , kampus užlankstęs, surišdavau tokį ,,boilį" nei šiokį nei tokį ir pamaudavau ant kablio. Kuojos nebeapžiodavo, pradėjau pagaut karosus gerulius...

Na bet čia man buvo laikina išeitis,kai nesinorėjo grįžt be normalios žuvies. Paskum tingėdavau beraišiot tuos ,,boilius"... Perėjau ant kitokių masalų
 #485664   vyrgaz
 10 Bir 2013 08:42
Nuveini į maisto prekių parduotuvę ir nusiperki..Ko nesunaudosi žvejybai,pats ant kranto suvalgysi.. :) Naudojant pūstą kvietį reik dažnai permetinėt,bo tas labai greit nuo kabliuko nukrenta išbrinkęs..
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 43
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė