Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #471111   Rapolas
 24 Bal 2013 10:45
Kiek vis žiūrau, tai biškumėlį į vokišką tvarką užneša Xrapo dėžutėse :-D
 #471123   Xrapas
 24 Bal 2013 11:16
Čia labai nuo nuotaikos priklauso, nes būna ir taip :-D
Prikabinti failai
Daugai 002.jpg
 #471125   Rapolas
 24 Bal 2013 11:18
Čia :-D po nenusisekusios žvejybos ;-)
O prieš naują žvejybą, manau, vėl vokiškai tvarkingai surikiuoti :-D
 #471136   zet
 24 Bal 2013 11:29
Xrapas rašė:Čia labai nuo nuotaikos priklauso, nes būna ir taip :-D
O ten virsuje desiniau toks nemazas vobleris, kartais ne salmo ? :)
 #471138   Ovkas
 24 Bal 2013 11:34
XRapi :/braj; papasakok kaip tau tie Yuozuri Hardcore. Matau ir giluminis voliojasi ir visai paviršiniai ?
Aš turiu SS tai kartą per metus pagaunu ką ant jo :-D Berots ir pas tave tokį 1 matau :-D
 #471139   Xrapas
 24 Bal 2013 11:37
zet rašė:... nemazas vobleris, kartais ne salmo ?...
:-ou-je
Whitefish, "pavasarinis kileris" :-D
 #471141   Xrapas
 24 Bal 2013 11:41
Ovkas rašė:...kaip tau tie Yuozuri Hardcore...
Čia kur toj "svalkėj" tai daug maž visi pakramtyti...gal išskyrus tą SS :-D
Bet labiausiai nusipelnęs ALEX TANGO, prieš kelis metus pavasarį lydekos prie jo stovėjo eilėj ;;yel
 #471143   zet
 24 Bal 2013 11:47
Xrapas rašė:
zet rašė:... nemazas vobleris, kartais ne salmo ?...
:-ou-je
Whitefish, "pavasarinis kileris" :-D
Pats pries savaite 2 tokius nuroviau, vienas kaip pas tave liezuvelis, kitas dar giliau einantis :)
O ji ir twitchini ar ant velkes ?
 #471147   Xrapas
 24 Bal 2013 12:03
zet rašė:...vienas kaip pas tave liezuvelis, kitas dar giliau einantis... O ji ir twitchini ar ant velkes ?
Yra abu variantai, netgi pora dar senesnių, su kitokiu liežuvėliu (du apatiniai). Visi 13 cm, ~ 20 gr. plaukiantys. Labai prastai metasi, vartaliojasi, dažnai pasigauna valą, bet dirba gražiai ir lydekoms patinka. Tviče nepasiteisino, daugiau tiko tolygus traukimas su pauzėm.
Perplaukdamas į kitą vietą kartais patampau iš paskos, bet velkiauju su didesniu "broliuku", 18 cm/80 gr :-D
Prikabinti failai
whitefishdid.jpg
whitefish.jpg
 #471158   zet
 24 Bal 2013 12:47
Velkiavimui isigyjau kelis ~45 gramu, lygtais RAPALA SUPER SHAD RAP, o kitas be pavadinimo, bet irgi speju rapalos SHAD rapas, tik custom spalvinimas. Nors pas mane velkiavimas, tai plaukimas nuo vienos zvejybines vietos link kitos.
Bandysiu :)

http://www.fishingtackle24.de/product_i ... r-Floating

Tik vienur raso, kad nuo 1.5 iki 2.7 neria, kitur radau, kad ir 7 metrus pasiekia ant ilgo trolingo......

Dar sebile trolinginiai idomus vobleriai, bet speju jie per giliai eina, tikslingai trolingu neuzsimu :)
 #471188   Ovkas
 24 Bal 2013 14:39
O man pernai toks mini trolingas pradėjo patikti.
Ypač naujose vietose, perspektyvių vietų beieškant :-D
Ir taip kogero 1:2 trolingo naudai. Čia ežeruose, balose, užtvankose ir t.t.
 #471195   Rapolas
 24 Bal 2013 14:55
zet rašė:Velkiavimui isigyjau kelis ~45 gramu, lygtais RAPALA SUPER SHAD RAP ...
Superinis vobleris, bet ne dėlto ,kad pavadinime įrašyta SUPER, o kad puikiai dirba ir gaudo. Vienas iš mano mėgstamiausių (Rapalos), tiesa, dabartinių kokybė suprastėjusi, bet už savo kainą atidirba su kaupu :-D
 #471199   zet
 24 Bal 2013 15:05
Ovkas rašė:O man pernai toks mini trolingas pradėjo patikti.
Ypač naujose vietose, perspektyvių vietų beieškant :-D
Ir taip kogero 1:2 trolingo naudai. Čia ežeruose, balose, užtvankose ir t.t.
aga, o jei pakeliui kokia isikabina, as iskart inkara lauk ir apgaudau aplinkui, nes kur viena ten dazniausiai ir jos kompanija slepiasi :)
 #471204   zet
 24 Bal 2013 15:22
Rapolas rašė:
zet rašė:Velkiavimui isigyjau kelis ~45 gramu, lygtais RAPALA SUPER SHAD RAP ...
Superinis vobleris, bet ne dėlto ,kad pavadinime įrašyta SUPER, o kad puikiai dirba ir gaudo. Vienas iš mano mėgstamiausių (Rapalos), tiesa, dabartinių kokybė suprastėjusi, bet už savo kainą atidirba su kaupu :-D
O kiek jis neria realiai (plius minus)?
 #471212   Martiz
 24 Bal 2013 15:42
Ar turite kas atsiliepimu apie si mazyli?

Usami The Small Tough
Prikabinti failai
u.jpg
 #471216   MariusM
 24 Bal 2013 16:00
atsiliepimai teigiami, tik usamio spalvų gamoje nėra spalvinimo kurį turi pontoon21, o galėtų būti :(
 #471227   Arvidys
 24 Bal 2013 16:40
Manau pasiderines su forumo meistreliais, tikrai kažką susiorganizuotum :)
 #471394   Rapolas
 25 Bal 2013 07:23
zet rašė:
Rapolas rašė:
O kiek jis neria realiai (plius minus)?
Turiu originalą (made in Finland) SSR14 RH (raudongalvį)- tai jis velkiaujant su 0.18mm pintu valu ir išleidus valo apie 40-45m neria 3.5m (plaukiant 4 pavara su elektriniu Minkota). Kitas (made in Ireland) nėrė giliau, t.y. apie 4.5m, o dar su vienu esu pasiekęs ir 6m gylį.
Turiu estų gamybos SSR14 FTR (tigrą) skęstantį (apie 67g svoris), tai su juo pasiekti 6m gylį nėra jokių problemų, bet jis jau gamintas ne iš balsos. Ruošiuos pagaminti pats iš kietmedžio (greičiausiai, ąžuolo), kolega jau išliejo liežuvėlius, tai jei išeis pagaminti SP (suspenderį), tai manau kad 6-7m gylį su 0.16mm pintu valu turėčiau pasiekti ;-)
O šiaip apie SSR14 (ir 16:D) gylius jau rašėm anksčiau.. o ką ten rašo, kad 1.7-3m gyliai, tai čia spiningaujant (nu kai numeti kokį 20m )tik tiek teužgilini.. dar reikia žiūrėti koks voblerio svoris ir kiek nugara iš vandens išlindus :-D
 #471397   Xrapas
 25 Bal 2013 07:32
Rapolas rašė:...Turiu originalą (made in Finland) SSR14...
Yra toks "suomis" dėžėj, pirktas...bijau net pasakyt kada...bet litų dar atrodo nebuvo :-D
Na ir kažkaip nesusiklostė su juo, tampau vos ne kiekvieną kart velkiaudamas- vis dar "nekaltas" :?
Prikabinti failai
super.jpg
 #471409   Rapolas
 25 Bal 2013 07:55
O aš saviškį SSR14 RH (galėsiu nufotkinti ir atsiųsti nuotrauką) jau taupau, nes balzą iš karto lydys gan giliai įkanda. Kas keisčiausia, kad turiu ant jo pasiekęs ir antirekordą- puskilinis lydžiukas pasirašė. O rekordinių lydekų ant jo taip pat nesu pagavęs (didžiausia- iki 3kg). Šiaip, buvo pora metų kai Dubingiuose ir man ant jo nekibo, nes lydekos domėjosi kitais vobleriais. Bendru atveju, tai reikia pataikyti laiką ir gylį (traukimo greitį), ir tuomet ims šį voblerį, aišku dar priklauso nuo valo išleidimo ilgio velkiaujant. Spalva- tai labiau vasarinė, bandyk gaudyti vasarą vakarais palei meldų linijas (kokį 5-10m nuo jų), turėtų atsirasti rezultatas. Gali pabandyti pasikeisti ir kablius (užsidėti Ownerio 1/0 dydžio), kartais pagerėja darbas, nes jūriniai kabliai mažoki ir sunkūs (nors kimba ir su jais:D) ;-)
 #471412   Xrapas
 25 Bal 2013 08:10
Rapolas rašė:... reikia pataikyti laiką ir gylį (traukimo greitį), ir tuomet ims šį voblerį, aišku dar priklauso nuo valo išleidimo ilgio velkiaujant. Spalva- tai labiau vasarinė, bandyk gaudyti vasarą vakarais palei meldų linijas (kokį 5-10m nuo jų), turėtų atsirasti rezultatas. Gali pabandyti pasikeisti ir kablius (užsidėti Ownerio 1/0 dydžio), kartais pagerėja darbas, nes jūriniai kabliai mažoki ir sunkūs...
Per tuos dvidešimt metų nemėginau tik gal už uodeginės kilpos kabint ir traukt užpakaliu į priekį (sako, kartais kimba ir ant taip traukiamų :-D )
Na, matysiu, kolkas "nenurašiau", visad važiuoja kartu. Sūnėnas (vietinis) turi porą "superių", bet rezultatai analogiški.
Dėl spalvos...tai biesas žino, yra 12 cm SALMO "ešerys", tai tą valgo tiek anksti pavasarį, tiek vėlai rudenį...vienas iš "favoritų" tuose pačiuose plotuose :gutgut :
Prikabinti failai
persh.jpg
persh.jpg (63.31 KiB) Peržiūrėta 2431 kartus(ų)
 #471413   Rapolas
 25 Bal 2013 08:15
Pažiūrėsiu, gal aš turiu tokį pat salmo ešerį neapžuvintą, tai galėsim apsikeist, gal aš tą SSR14 ešerį lengviau "prakalbinsiu" savo ežeruose :-D
 #471527   zet
 25 Bal 2013 13:19
Rapolas rašė:
Turiu originalą (made in Finland) SSR14 RH (raudongalvį)- tai jis velkiaujant su 0.18mm pintu valu ir išleidus valo apie 40-45m neria 3.5m (plaukiant 4 pavara su elektriniu Minkota). Kitas (made in Ireland) nėrė giliau, t.y. apie 4.5m, o dar su vienu esu pasiekęs ir 6m gylį.
Turiu estų gamybos SSR14 FTR (tigrą) skęstantį (apie 67g svoris), tai su juo pasiekti 6m gylį nėra jokių problemų, bet jis jau gamintas ne iš balsos. Ruošiuos pagaminti pats iš kietmedžio (greičiausiai, ąžuolo), kolega jau išliejo liežuvėlius, tai jei išeis pagaminti SP (suspenderį), tai manau kad 6-7m gylį su 0.16mm pintu valu turėčiau pasiekti ;-)
O šiaip apie SSR14 (ir 16:D) gylius jau rašėm anksčiau.. o ką ten rašo, kad 1.7-3m gyliai, tai čia spiningaujant (nu kai numeti kokį 20m )tik tiek teužgilini.. dar reikia žiūrėti koks voblerio svoris ir kiek nugara iš vandens išlindus :-D
o va dar toki custom painted atsisiunciau:
Paveikslėlis

Prie pavadinimo toks urasaras : Bass Muskie Lure Musky Bait Northern Pike Walleye ...
ir kad ant trolingo eina iki 7 metru, bet grynai rapalos kopija.

Sakei ketvirtu greiciu velkiauji? as tai pirmu arba antru. Pirmu - tai dar su meskerykociu svelnu twticha darau. Jei 2 , tai tiesiog velkiauji. Vat ir buvo klausimas, koki greiti parinkti. Aisku lydekoms leciau patinka, bet ne visi masalai pasiekia optimalu darba prie leto traukimo.
 #471533   Rapolas
 25 Bal 2013 13:35
zet rašė: ...Sakei ketvirtu greiciu velkiauji? as tai pirmu arba antru. Pirmu - tai dar su meskerykociu svelnu twticha darau. Jei 2 , tai tiesiog velkiauji. Vat ir buvo klausimas, koki greiti parinkti. Aisku lydekoms leciau patinka, bet ne visi masalai pasiekia optimalu darba prie leto traukimo.
Sakiau, kad gylį 3,5m (maniškis SSR14 RH suomis) pasiekia plaukiant 4-a pavara. O velkiauju įvairiais greičiais.. Teisingai pastebėjai, kad skirtingiems masalams reikia pritaikyti ir skirtingą greitį. Super Shad Rap-as šituo požiūriu yra gan universalus ir dirba prie įvairių greičių. Pirmu greičiu plaukiant jo giliai neužgilinsi, taip pat ir antru greičiu nepilnai, o ir jo darbas atitinkamai bus skirtingas.. Man SSR14 darbas labiausiai patinka naudojant trečią ir ketvirtą pavarą, aišku, dar reikia įvertinti ir vėją, ir prieš ar pavėjui plauki ir etc.
Kad lydekoms lėčiau patinka- tai net nekomentuosiu.. :-D ,nes būna dienų, kai viskas atvirkščiai, t.y. lėtai- neima, o greitai- kala kaip pasiutusios :-D
 #471534   Xrapas
 25 Bal 2013 13:44
Rapolas rašė:Pažiūrėsiu, gal aš turiu tokį pat salmo ešerį neapžuvintą, tai galėsim apsikeist...
Bet mane domina tik senesni modeliai, dabartinių visai kitokia liežuvio forma, darbas irgi gerokai skiriasi :?
 #471537   Rapolas
 25 Bal 2013 13:49
Xrapas rašė:
Rapolas rašė:Pažiūrėsiu, gal aš turiu tokį pat salmo ešerį neapžuvintą, tai galėsim apsikeist...
Bet mane domina tik senesni modeliai, dabartinių visai kitokia liežuvio forma, darbas irgi gerokai skiriasi :?
Jo, žinau, toks su storesniu liežuvėliu (ir kitu kampu liežuvis įstatytas). Tikrai turiu tokią seną Salmo lydeką (ESOX) ir tikrai turėjau neapžuvintą ešerį, bet man rodos, kad būsiu PERCH kažkam padovanojęs. Patikrinsiu namuos ir parašysiu į PM ;)
 #471539   zet
 25 Bal 2013 13:54
Gal gali foto su senesniu ir naujesniu liezuveliais :) ? kad atskirti parduotuveje ir imti ta kibesni is karto :)
  • 1
  • 255
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė