Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Mėgėjiškos žūklės taisyklės, komentarai apie jas

#46836   Judokas
 03 Sau 2008 22:25
Vitolis rašė:
Judokas rašė:man pasistojo toks klausimas...kazkur man atmintyje svieciasi kad jei esi LMZD narys tai galima gaudyti visose Lietuvos upses be atskiro to rajono leidimo...ar kazka as ne taip nuklauses buvau?? na as nesneku apie vietas kur reikia atskiru leidimu arba kur is viso negalima zvejoti...
Galima zvejoti visoje shalyje tuose telkiniuose, kurie priklauso LMZD. Telkiniu sarashas turetum susirasti pats
na as paprasciau parasysiu...as priklausau panevezio draugijai...ten bilietas isduotas...bet ar galiu gaudyti pasvalio rajone mūšos upėje be atskiro pasvalio rajono leidimo?

#46841   Vitolis
 03 Sau 2008 22:34
Jei tas upes ruozas niekam neishnuomotas, o jis priklauso LMZD (nesvarbu kokio rajono skyriui) tai drasiai gaudyk. Atskiro leidimo nereikia

#46864   Mike
 04 Sau 2008 08:21
A vot ir reikia. Aš manyčiau, kad tokiu atveju reikalingas respublikinis neišnuomotų vandens telkinių leidimas.

#46879   Vitolis
 04 Sau 2008 09:38
Mike rašė:A vot ir reikia. Aš manyčiau, kad tokiu atveju reikalingas respublikinis neišnuomotų vandens telkinių leidimas.
Reiketu truputi atydziau skaityti ir jus suprasit, kad kalbame apie ta pati. Ash gi ir rashau, kad jei tas telkinys i s h n u o m o t a s LMZD, ir tu turi toki leidima ishduota kurio nors MZD skyriaustai tada atskiro leidimo koznam rajone nereikia. Zvejok i sveikata. Ir cia nejo kalba apie neishnuomotus telkinius.

#46889   Mike
 04 Sau 2008 10:49
Tai kad čia kažkaip nesigauna. Aš esu MŽD Kauno skyriaus narys. Turiu MŽD Kauno sk. išduotą žvejo bilietą, kuris suteikia man teisę žvejoti Nemune, Neryje, Nevėžyje ir Kauno mariose Kauno rajone. Variantai:
1. Važiuoju gaudyti į Nemuną Prienų rajone. Nemunas Prienų rajone yra neišnuomotas niekam, tame tarpe ir Prienų MŽD, bet Kauno MŽD išduotas leidimas ten negalioja, nes reikalingas respublikinis neišnuomotų vandens telkinių leidimas.
2. Važiuoju gaudyti į Dubysą Raseinių rajone. Dubysa Raseinių rajone yra išnuomota MŽD Raseinių sk. MŽD Kauno sk. leidimas ten vėlgi netinka, reikalingas Raseinių MŽD išduotas leidimas.
3. Važiuoju gaudyti į Nemuną Jurbarko rajone. Nemunas Jurbarko rajone išnuomotas Jurbarko MŽD skyriui. Kauno MŽD išduotas leidimas ten irgi netinka, reikalingas Jurbarko MŽD skyriaus išduotas leidimas.
Išvada: respublikinis neišnuomotų vandens telkinių leidimas galioja ir veikia visuose LR neišnuomotose vandens telkiniuose, visuose kituose išnuomuotuose vandens telkiniuose reikalingas to vandens telkinio nuomoninko leidimas. Nėra kažkokio visoje respublikoje galiojančio LMŽD leidimo, kiekvienas MŽD skyrius turi savo telkinius ir tuose vandens telkiniuose galioja tik to MŽD skyriaus išduotas leidimas (tą leidimą gali platinti ir kiti MŽD skyriai).
Ar čia aš blogai manau, ar čia mes nesusišnekam. ;-)

#46944   Judokas
 04 Sau 2008 18:43
dekui uz pagalba...issiaiskinau siandien nuvykes i MZD ... MIKE teisus....

#46967   VirTus
 04 Sau 2008 22:26
Beje Juodokai,jei vaziuosi i Musa pasvalio raj.,tai ten taip pat reikalingas Pasvalio MZD leidimas gaudyti Musoje.Beje jau nebereikia nuo pernai metu vaziuoti specialiai i Pasvali isigyti to leidimo,o galima nusipirkti vietineje MZD.Bent jau Birzuose :roll:

Beje is patikimu saltiniu suzinojau,kad jau skersai Musa galima pereiti...na tikriausiai ne visur ,bet...
deja apie kliova nieko nezinau :oops:

#46968   Judokas
 04 Sau 2008 22:29
dekui uz info...siandien nusipirkau leidima Pasvalio raj. :)

#47012   vaidass
 05 Sau 2008 17:43
ryt noreciau palekt y Silutes rajona. Gal rastumem kur nors ''lipama'' leda, tik kazka girdejau kad 2008 metais keisis licinciju isdavimo tvarka. Gal kas buvot ,ar girdejot ka nors apie tai ? ar galima licencija nusipirkt degalineje pries Silute ,arba Kintu,kaip ir anksciau? :?:

#47018   spiridonas
 05 Sau 2008 18:18
su licenzijom zvejoti nemuno deltos regioniniame parke- viskas! jas galima isigyti tik valstybinese istaigose. siandien pats skambinau Viktorui is Minges kaimo, jie jau nebeplatina licenziju.
norint gauti licenzija nueini i banka susimoki , gryzti i platinimo vieta (zalgirio 11 a ar kt. , KLP) ir tada israso licenzija... shudas visishkas :evil:

#47019   Judokas
 05 Sau 2008 18:18
as girdejau kad to negalima bus padaryti...tipi reiks kazkaip banke susimoketi ir pan...bet kaip istikruju yra nezinau

#47026   vaidass
 05 Sau 2008 18:36
uz info. aciu . Nors isties nekokios naujienos. Tai dar karta yrodo ,kad musu gamtosaugos instansijos, kurios tikrai turi ytakos tokiems ystatymams, ir valdininkai, kurie tvirtina juos ,yra biurokratinio ir nelakstaus mastymo.

#47027   Judokas
 05 Sau 2008 18:38
tai reiskia kad ne klaipedieciam arba silutiskiam, pazvejoti nemuno deltoj nebepavyks... :evil:

#47035   vaidass
 05 Sau 2008 19:23
teko girdet is vieno ''normalaus'' mastymo gamtosaugininko lupu, kad visos tos nesamones susijusios su licencijomis ,bei nemuno ''padalijimu'' galejo pagaliau baigtis,pasirasius sutarty su UAB''Tiketa'',bet visa tai ir liko kazkokio biurokrato stalciuje. Mano galva,kol kedese sedes tie patys ,tol ir bus viskas taippat ar net blogiau ;;'plim !:nujop...!

#47036   Judokas
 05 Sau 2008 19:25
tokius dalykus nusprendzia tie kurie nezvejoja...ir nezino kaip civilizuotame pasaulyje viskas vyksta...

#47051   audrutis
 06 Sau 2008 00:02
Jeigu nebus salygu isigyt licenzijas Nemuno deltoj ne klaipedieciams ir ne silutiskiams, tai tapsiu BRAKONIERIUM!!! Ir man bus visiskai naxer ne geda ! :evil:

#47052   baniusa333
 06 Sau 2008 00:19
pridare tokiu nesamoniu su tom licenzijom tie kurie nesusiduria su ju pirkimu :!: kaip buwo patogu vaziuoji zwejot i nemuno delta ir pakeliui licenzija nusiperki o dabar eik i banka stowek eile kad susimoket ir dar uztai kad atejai susimoket dar reiks moket uz banko paslauga :evil: paskui jau keliauk licenzijos,wisa miesta iswazinejes.jau is wakaro db turesi pirktis :( o jei pvz nesigauna zwejyba planuota kita diena ir licenzija mesk lauk nors uzmokejai.vienu zodziu patys didziausi nepatogumai,nesakysiu KOKIE TIK GALI BUT,nes padarys dar baisesniu :grin:

#47053   Agis
 06 Sau 2008 01:08
Nebutum lietuviais jei is sudo koses nemoketum isvirti, taip gavosi ir su licenzijomis, kam pardavineti visas is eiles, jeigu galima atsispauzdinti papildomu ir laiks nuo laiko ir anu paplatinti.Vat nuo cia ir prasidejo senosios tvarkos keitimas.Taigi dekokim tiems kas platino ir tiems, kurie pagal sutartis nerinko siuksliu pakrantese.
Visa tai isgirdau snekedamasis ant aplinkos agenturos laiptu su ten rukusiais
gamtosaugos darbuotojais, dar kai buvo pirmasis sujudimas (spalio men )

#47056   audrutis
 06 Sau 2008 10:52
Bet ka daryt zvejams is kitu Lietuvos miestu, jei i zemupi iseina atvykt tik savaitgali????? :evil: Uz siuksliu nerinkima reikejo baust tik ju nerinkusias parduotuves, o ne zvejus. Be to kai licenzijos spausdinamos ant paprasciausio balto popieriaus, atsisviest irgi jokiu problemu :evil:

#47058   Agis
 06 Sau 2008 11:30
Kaip ir visur taip ir cia, einama lengviausiu keliu, uzdrausti platinima ir neliks problemu, o kad kazkas taps brokonieriais, tai jau cia aniems bus lengviau :lol:

#47061   pypkorius16
 06 Sau 2008 13:11
Ir kaip visada, buvo daug pazadu. Juk snekejo kad gales SMS, ar internetine banku sistema apsimoket , o tau isduos koda konkreciai dienai.

#47093   Agis
 06 Sau 2008 21:46
Kam jiems vargti, juo labiau, kad vienoje temoje jau isnagrinejom, kad ES pinigeliai atkeliauja ne megejiskai, reakreaciniai zvejybai remti :evil:

#50109   Mike
 07 Vas 2008 17:37
Oficialu: su "Vienam gale kablys" susisiekė Nemuno deltos regioninio parko direkcija ir pranešė, kad licenzijas mėgėjiškai žūklei minėto parko teritorijoje jau galima įsigyti visose prieš tai platintose vietose, išskyrus Mingės kaimą. Prašė informuoti visuomenę.

#50134   Kuzmičius
 07 Vas 2008 20:57
Tai valio valio valio. :yaaah! ''plot

#51224   pypkorius16
 22 Vas 2008 10:20
Eilinis muilas, nieko nepasakantis konkreciai

#51231   Agis
 22 Vas 2008 11:24
Taigi ten projektas :lol:

#51960   spiridonas
 01 Kov 2008 10:41
priminimas