Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto
 #466290   ViP
 11 Bal 2013 21:24
Atbraidėm šį vakarą nemirsetoje. per 3 žmones vienas šlakiokas paleistas augti (autorius deja ne aš) ir vienas "atsivijimas"(atsivijo man, bet matyt "ne sportininkas" buvo, tai sugriebt blizgės nespėjo). vanduo skaidrus. bangos nulis.
 #466358   Tadass
 12 Bal 2013 08:16
Vakar, Neringoj, vietiniai pagavo 3 kg ir apie 1,5 kg. zuvis. Sezonas prasidejo, o as, bliac, neturiu kada net iki juros nuvaziuot [oj-me:
O savaitgali vejuka nelabai tinkama rodo...
 #466398   ledenis
 12 Bal 2013 10:10
Planuoju dabar lekti bristi i jura, ajsq tai butu mano pirmasis bridimas, bet nepabandes taip ir nepradesi, reikia dar vietas susirasti bet galvoju pradeti ieskoti nemirsetoi vietu tai nzn kaip cia man db seksis turiu keleta blizguciu ir tolimo uzmetimo vobleri, kazin imanoma nemirsetoi privaziuoti arti juros kurnors ?
 #468441   ledenis
 17 Bal 2013 17:39
Niekas nebemegina spiningauti juroje ? ar tiek gerai ten kimba kad nebera laiko pildyti forumo? ryt jau isejnu atostogu kurias planavau pries metus kad tokiu metu mausiu spiningauti vejazuviu, bet speju ju dar nebus tai reiks meginti slaki gaudyti, gal galit kas patarti kurioje vietoje man cia reiktu ju ieskoti, kad si karta ibridus jau galeciau dziaugtis didesniu laimikiu o ne pitaku ? :)
 #468463   marenas
 17 Bal 2013 19:44
strimele gal spiningauja :grin: po savaitgalio bus tikiosi pranesimu ir apie slakius.Atidaris sezona kasnuors :ruko
 #468468   subariux
 17 Bal 2013 19:58
ledenis rašė:Niekas nebemegina spiningauti juroje ? ar tiek gerai ten kimba kad nebera laiko pildyti forumo? ryt jau isejnu atostogu kurias planavau pries metus kad tokiu metu mausiu spiningauti vejazuviu, bet speju ju dar nebus tai reiks meginti slaki gaudyti, gal galit kas patarti kurioje vietoje man cia reiktu ju ieskoti, kad si karta ibridus jau galeciau dziaugtis didesniu laimikiu o ne pitaku ? :)
Daug vietų yra kur ieškot,tai nemirseta,karklė,giruliai,paskui nerija,geriaus apie nidą ar juodkrantę kiek žinau ir bent dažniausiai ten kiebra tai daro ;-)
 #468516   Tadass
 17 Bal 2013 22:10
Kolega vakar atsidare. Kitas pazystamas praeita savaite. Dabar pats tas metas, jei tik bangos leidzia- pirmyn.
 #468884   Ignelis
 18 Bal 2013 22:22
o kokia teisingesne butu..? ;-)
ar gaudot sekmingai baltijo su tokio tipo blizgem..?
Paveikslėlis
pas mane tai yra masalas nr1 slakiu zuklei juroje, ant tradiciniu blizgiu nesu pagaves, tik su sitom labai mazo lenkimo. ir melyna, balta spalvos rulez... :gutgut
 #468890   Airis
 18 Bal 2013 22:42
na nezinom mes , ka reiskia spalva, bet svoris , yra musu manymu , svarbiausia.
gal mes ir klystame.
visi gaudo ant nidu ir zilvinu
daug buvo pagauta ant siauru blizgiu
rusai gaudau ant 4nr siukriu
meginsiu ant 30g voblerio siais metais

svarbiausia kantrybe ir moketi , skaityti priekrante
 #468954   SauliusM
 19 Bal 2013 09:16
Airis rašė:visi gaudo ant nidu ir zilvinu
o man more silda ir kuusamo suomi zymiai labiau patinka.
ir didziausia lasi juroj isvis pagavau ant pjautines salatines blizges.
voblerius jau pora metu bandau, juroj kolkas lasisai isiulyt nepavyko, bet siemet vistiek dar bandysiu.
tik jau voblerius rinksiuos nebe tuos, kur gerai uzsimeta, bet dar ir i darba daugiau demesio kreipsiu, net jei ir ne taip gerai mesis.
nes tie kur itin toli metasi, del savo dydzio ir svorio santykio tai nihera nuosavo darbo neturi.
 #469212   Airis
 19 Bal 2013 15:32
Ignelis rašė:Kabliai su musem efektą gerina?
kazin ar galima spresti, gerina ar ne, kai pagauni ,dazniausiai, vos viena ,kita zuvi,
bet kad blogiau metasi blizges, tai tikrai.
 #469213   Airis
 19 Bal 2013 15:38
ledenis rašė:Ar teisinga as kriptimi ejnu slakiu medzioklei ?
vakar ne nuotaikoje buvau, ta siandien truputi parasysiu.
viskas cia normaliai su tavo blizgem, tik man regis situ aisiniu svoris nedidelis.
geriausiai skrenda 27g zilvinas ir 28g nida. 32 zilvinui jau reikia galingo koto.
pasiemiau dar pora kibs long 4 pameginti. turetu gerai skristi.

tos Ignelio idetos siauros blizges irgi gerai pasirode, kai tobiai eina.
anais metais vienintele ir pagavau ant siauros. svori reikia ziureti 26-28g
 #469244   PRobe
 19 Bal 2013 17:36
Nu susidomėjau ir aš šituo žuklės būdu, praitą savaite teko, net ir pabraidyti :-D . Taigi iškilo klausimų .
Koki atstumą reikia nuskraidinti masalą ( matuojant nuo kranto) arba pvz. įbridus 40-50m ir tiek pat numetus, pakanka ?
Koksai maždaug gylis tuose vietose kur eina masalas ir dažniausiai vyksta kibimas ?
Kokiam gylyje turėtu eiti masalas - paviršium, prie dugno, viduriniam sluoksnyje ?
Labai tiksliai nereikia, nors maždaug :-D ačiu.
 #469250   Airis
 19 Bal 2013 18:25
Priklausys nuo vietos, kur zvejoji, kiek reikia uzmesti. Pvz Nidoje antras seklius buna toli, tai uzbrides ant pirmojo ir sveiti kiek sveikatos yra. Karkleje duobes truputi arciau kranto, o tarp akmenu isviso toli nereikia metyti.o zuvys kimba ivairiai. kartais uz 70 metru,o kartais ir prie pat koju.
gylis nera didelis, duobese gal 3-4 metrai. o kokiame horizonte kimba, tai velniai zino. per viduri
Nidoje galima kartais nuleisti masala ir ant dugno,o karkleje to daryti neverta, nes palaidosi daug tarp akmenu.
 #469256   Vaidis
 19 Bal 2013 18:42
Idealiausias variantas, tai perbrist prirma pragilejima ir atsidurt ant antro sekliaus, o tada jau kiek sveikatos turi, tiek ir bus gerai, biznis yra tame, kad reikia stengtis permest pragylejima iki sekancio sekliaus.
Kas del pravedimo, tai kursiu nerijoj gali improvizuot, o va karklej ar nemirsetoj gali kalna blizgiu palikt jeigu bandysi arciau dugno pravest.
Zodziu, cia toks dalykas, kad reik ne viena sezona tam reikalui skirt :lol:

O tu kurmi, tiek maigiau per tel, o cia fyst ir uzlindo uz akiu
 #469266   SauliusM
 19 Bal 2013 19:11
Airis rašė:...o zuvys kimba ivairiai. kartais uz 70 metru,o kartais ir prie pat koju....
+1 tik tos kur kimba prie koju visgi matyt atseka is toliau ir tik paskutiniu momentu kala.
 #469271   diego
 19 Bal 2013 19:17
probe, viskas teisingai parasyta, bet geriausiai viska suprasi per kelias pirmas zvejybas ;-) is tikro nera cia jokio mokslo, uzsilipi ant kopos apsiziuri seklius, duobes ir pan.,o toliau tai prosta, meti trauki (keiti blizge) ir vel... ir vel... ir vel... :)
 #469288   diego
 19 Bal 2013 19:38
PRobe rašė:Nu tą tai supratau, mesk ir trauk (bėk ir mesk :-D )
Bandau tam reikalui voblerius pasigaminti, tai ir kilo klausimų apie gylius.
Manau 1-1.5m ir negiliau... ;uolrait
 #470061   ledenis
 21 Bal 2013 23:00
Mano antras uzbridimas i jura atnese va tokiu laimikiu :
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
snd tik nuo ~20h jura buvo normaliai brendama, bangos aprimo, bet vanduo tai slyksciai drumzlinas :/
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 73
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė