Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #462259   Gemini
 29 Kov 2013 23:54
arabas rašė:"Merkys" manau darys tokią akciją, kaip ir kiekvienais metais. Vladimiras turbūt geriau žino. Jei taip, tai maloniai laukiam.
Tai kad kiti daro tai puikiai žinau ir daug kur dalyvavęs.
Žvejo tribūnos nerandu? Ar jie organizuoja?
 #462280   vladimirmerkys
 30 Kov 2013 00:32
SauliusM rašė:
vladimirmerkys rašė: Apsispresk.
aha, apsisprendziau, ner ko kiaulem perlus metyt ir isvis cia dar su kazkuom viesai aiskintis. n.x man to reik? kad kazkokie pridurkai man akis draskytu? ot tai aciu uz tokia laime. isgyvensit forume ir be MZT nario nuomones tada. pareiksiu ja balsuodamas taryboj, o ne su pridurkais internete kapodamasis.
na, jei tau žvejai pridurkai ir kiaulės... Berods žvejus atstovauji MŽT? :-D Man visi žvejai kažkaip lygus, tik nuomonės mūsų kai kada labai skiriasi. Bet tiek to. Kuo daugiau jas gerbsime ir bendrausime, tuo daugiau visi pasieksime bendram labui.

Žinau, Sauliau, kaip nelengva bendrauti mūsų e-forumuose rimtesniais klausimais, nes darau tai daug metų. Bet daug ką galima pamatyti ir išmokti iš tų pokalbių. Forumuose žmonės kitokie, ir dažnai, kaip ir kalnuose pamatome tikresnius veidus nei oficialioje aplinkoje. Patinka mums tai ar ne, čia jau kitas klausimas. Galų gale forumai parodo, kaip keičiasi mūsų žvejų požiūriai su laiku. Visi turime vietos po Saulę, t. y. galimybes reikšti savo nuomones. Tad kantrybės, daugiau vieni kitų supratimo ir palaikymo bei sėkmės darbuose. Ir siekiam, kad žuvies būtų daugiau :)

p. s. prisimenu pirma muselininkų forumą 2000-ųjų pradžioje, tai palyginus, čia pas mus kultūrkė visiška, angliškas arbatos gėrimas filharmonijoje :-D . Taip kas keičiamės ir mes su laiku.
 #462377   SauliusM
 30 Kov 2013 14:04
kablys rašė:
ciapajavas rašė:...kalba zmogus isbanines is "savo" upes visus isskyrus muses ir spiningus
Tai to betruko,kad visokie ciapajevai su petkom ten nuo baltuju begiotu :lol:
o gal baik kaku malt rimtoj temoj jei neturi ka pasakyt, as nesuprantu, kur moderatoriai ziuri.
 #462379   kablys
 30 Kov 2013 14:13
SauliusM rašė:o gal baik kaku malt rimtoj temoj jei neturi ka pasakyt, as nesuprantu, kur moderatoriai ziuri.
Nu i kaku tik kaku eina atsakyt,tad kai tik tamstos nustosit tai daryt,tai prizadu tuoj pat liautis.
P.s. Moderatoriu nuosirdziai atsiprasau,o kakotojams linkiu susilaikyt nuo tolesniu pirst,kakt,tryst ar au au au...
 #462382   kablys
 30 Kov 2013 14:33
SauliusM rašė:o tu pats nejauti, kad tavo zinutes labai smarkiai prasilenkia su 7 taisykliu punktu (su 14 ir 19 jeigu ka tai taip pat) ir kad jau biski perdaug isijautei ?
Prisipazinsiu,jauciu,bet taip pat matau,kad tamsta daznai to nepajunti ir daznai perzangi ne viena taisykliu punkta,taigi siuo atveju toks toki moko...
 #462398   vladimirmerkys
 30 Kov 2013 16:07
ciapajavas rašė:
vladimirmerkys rašė:Man visi žvejai kažkaip lygus
...kalba zmogus isbanines is "savo" upes visus isskyrus muses ir spiningus :gutgut
aha, aš "išbaninau" :-D , gi AM ministru buvau tuomet. Rekomendacijas, kaip turi būti vykdoma lim. žūklė yra VU Ekologijos instituto, ir patvirtino Aplinkos ministerija, taip pat palaikė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba. Bet gal ten visi durni?

Įrankių skirstymas - aplinkosauginis apribojimas, kuris taikomas visose civilizuotose šalyse upėtakinėse upėse. Čia labai daug buvo rašyta apie aukojimus. Tai civilizuotos šalys linkusios aukoti ir "nuskriausti" kai kuriuos žvejus (neleidžiant žvejoti plūdine) vardan aiškaus tiklso - lašišinių išteklių išsaugojimo. Aš už darnią plėtrą meškeriojime, o darni plėtra be aplinkosaugos nebeįmanoma. Aišku, galbūt kam čia mums ta darni plėtra ir mokslinės rekomendacijos, nes mes ir patys viską išmanome ir bet kuriuos valdymo procesus "gali valdyti bet kokia virėja"? Ir kam tie europietiški pvz., pas mus ir taip žuvies pilna...

Universitetų ir institutų mokslininkai ichtiologai pasisako, kad tam tinkamose upėse "baltos" žuvies su elektrolovu jie vos pagauna. O Saulius su Žilinsku per MŽT posėdį pasisakys, kad ten "baltos" žuvies nors vagonais vežk, nes čia vėl muselininkų sąmokslas :-D . Kieno argumentais remiantis ministrai turi priimti politinį sprendimą?

O gal norime, kad kitąkart ministras priimtų sprendimą pagal žvejų verslininkų asmeninius pasisakymus, kad jų manymu žuvies pilna ir jie gali gaudyti ir toliau, o ne pagal mokslininkų rekomendacijas, kad verslinės žvejybos teritorijose žuvies mažėja?
 #462455   SauliusM
 30 Kov 2013 19:23
vladimirmerkys rašė:
ciapajavas rašė:
vladimirmerkys rašė:Man visi žvejai kažkaip lygus
...kalba zmogus isbanines is "savo" upes visus isskyrus muses ir spiningus :gutgut
aha, aš "išbaninau" :-D , gi AM ministru buvau tuomet. Rekomendacijas, kaip turi būti vykdoma lim. žūklė yra VU Ekologijos instituto, ir patvirtino Aplinkos ministerija, taip pat palaikė Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba. Bet gal ten visi durni?

Įrankių skirstymas - aplinkosauginis apribojimas, kuris taikomas visose civilizuotose šalyse upėtakinėse upėse. Čia labai daug buvo rašyta apie aukojimus. Tai civilizuotos šalys linkusios aukoti ir "nuskriausti" kai kuriuos žvejus (neleidžiant žvejoti plūdine) vardan aiškaus tiklso - lašišinių išteklių išsaugojimo. Aš už darnią plėtrą meškeriojime, o darni plėtra be aplinkosaugos nebeįmanoma. Aišku, galbūt kam čia mums ta darni plėtra ir mokslinės rekomendacijos, nes mes ir patys viską išmanome ir bet kuriuos valdymo procesus "gali valdyti bet kokia virėja"? Ir kam tie europietiški pvz., pas mus ir taip žuvies pilna...

Universitetų ir institutų mokslininkai ichtiologai pasisako, kad tam tinkamose upėse "baltos" žuvies su elektrolovu jie vos pagauna. O Saulius su Žilinsku per MŽT posėdį pasisakys, kad ten "baltos" žuvies nors vagonais vežk, nes čia vėl muselininkų sąmokslas :-D . Kieno argumentais remiantis ministrai turi priimti politinį sprendimą?

O gal norime, kad kitąkart ministras priimtų sprendimą pagal žvejų verslininkų asmeninius pasisakymus, kad jų manymu žuvies pilna ir jie gali gaudyti ir toliau, o ne pagal mokslininkų rekomendacijas, kad verslinės žvejybos teritorijose žuvies mažėja?
nu bet cia absoliutus blefas.
visu pirma nu netikiu, kad rimti save gerbiantys mokslininkai uzsieme tokiom nesamonem kaip nustatinejimai kokiais irankiais gaudyt galima kokiais ne ir kol man neparodysit pasirasyta mokslininko dokumenta, kur konkreciai parasyta, kad merky negalinma gaudyt su pludine augalines kilmes ar dirbtiniais masalais. tol nepatikesiu, nes cia blefas. ir jau ne pirma kart matau vladimira tokiu blefu uzsiiminejanti.
kitas momentas, kur vel konkretus blefas. kodel tarkim negalima su pludine gaudyt dirbtiniu masalu? tipo jau vat pludininkas ant tos museles gali slieka uzsikabint, o va jau muselininkas tai ant savo museles slieko uzsikabint negali? leiskit paklaust kodel? todel kad pludininkas yra murzius o muselinykas tai jau elitas? ir isvis ta riba tarp pludines ir muselines smarkiai teorine ypac zinant, kad tie patys muselinykai tiek kibimo signalizatorius naudoja, kas realiai vistiek yra plude, tiek ir pasunkintus pavadelius. cia viskas yra totalus blefas ir zmoniu suskirstymas i murzius ir elita ir nieko daugiau. ir jau sita muselinyku demagogija pykint pradeda. o jei cia ne demagogija, tai gal galit man paiskint kodel zmogus su museline meskere negali naudot to paties slieko, o vat pludininkas tai jau svolacius ir gali? briedas totalus ir nieko daugiau. ir isvis galetu maziau cia tas visokie Vladimirai savo "Merkio" klubus reklamuot sitoj temoj, o eit ir susikurt savo "Merkio" klubo tema tam skirtoj vietoj ir ten ir varyt ta savo demagogija.
 #462474   vladimirmerkys
 30 Kov 2013 20:24
SauliusM rašė: nu bet cia absoliutus blefas. visu pirma nu netikiu, kad rimti save gerbiantys mokslininkai uzsieme tokiom nesamonem kaip nustatinejimai kokiais irankiais gaudyt galima kokiais ne ir kol man neparodysit pasirasyta mokslininko dokumenta, kur konkreciai parasyta, kad merky negalinma gaudyt su pludine augalines kilmes ar dirbtiniais masalais. tol nepatikesiu, nes cia blefas. ir jau ne pirma kart matau vladimira tokiu blefu uzsiiminejanti.
prašom, žiūrėk: http://www.merkys.lt/images/failai/relz.pdf (jei reikia su parašais, gali pas Graičiūną pasitikrinti ar į svečius užvažiuoti - parodysiu originalą). Ir AM ją buvo patvirtinęs: http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... je&p_tr2=2 Ir tuomet net Graičiūnui viskas tiko (nes per jį viskas ėjo), o dabar jau nebetinka. Tai ar mokslas pasikeitė ar tiesiog asmeninius santykius jis dabar pradėjo aiškintis pasinaudojus savo pareigom?

taip kad atsiimk savo žodžius dėl blefo, nes nekaip matyt matai. tad kas čia blefuoja dabar? aš už savo žodžius atsakau.

o dėl temos, taip pačiam "Merkys" tai tas, tai anas :-D konstruktyviau davai, nes vien au au au -"Merkys" blogas. Įrodyk. Dabar įtariu tau mokslininkas durnas bus...

Juk neatsakiai, kokiu pagrindu AM naikina nusistovėjusią lim. žūklę Merkyje? Taisyklės gi gali likti galioti ir be nuomos.
 #462483   ciapajavas
 30 Kov 2013 21:00
Draudžiama žvejoti spiningu Merkio upėje: a) upės ruože nuo Merkinės kaimo tilto, esančio kelyje Turgeliai-Jašiūnai iki Jašiūnų gyvenvietės tilto, esančio kelyje Vilnius-Šalčininkai – nuo balandžio 01 dienos iki gruodžio 31 d. imtinai, b) Šalčininkų rajono ribose - nuo spalio 01 dienos iki gruodžio 31 d. imtinai;
o su museline nedraudziama? ant muselines stoli nera kabliu?
p.s. ar tas jusu VU profesorius irgi padares ichtiologinius tyrimus pateike rekomendacija, kad pazeidejams neisduoti licenziju iki metu pabaigos? :jeheje:
Paskutinį kartą redagavo 1 ciapajavas. Iš viso redaguota 30 kartus.
 #462485   SauliusM
 30 Kov 2013 21:09
vladimirmerkys rašė: taip kad atsiimk savo žodžius dėl blefo
net nesiruosiu, nes tavo nuordytam dokumente aiskiai nurodytas tikslas del kurio butent reikia visa tai kas isvardinta daryt. t.y. "ribot zveju kieki" ir niekaip kitaip ne del kitokiu tikslu.
t.y. uzdaryt upe isrinktiesiems apie ka ir buvo kalbeta. ir tavo asmenines interpretacijos neidomios.
plius taip pat pats man ir neatsakei, kodel vat pludininkas gali ant museles slieka uznert ir ji reikia kontroliuot, o vat muselininkas ant museles slieka uznert matai negali ir jo kontroliuot nereik. kur logika? tyla pas pati nepatogiais klausimais ir tiek. gal tu su Kesminu tada tuo klausimu pasikonsultuok, jei pats kompetetingai nesugebi atsakyt ir paprasyk, kad jis mokslini isaiskinima tau parasytu. nes mano asmeniniu supratimu tai tiek pludininkas tiek muselininkas ant dirbtines museles uznert slieka turi identiskai analogiskas galimybes ir sitoj vietoj kontroles klausimas tiek vieniem tiek kitiem turetu but identyiskai sprendziamas.

p.s.: kiek "Merkys" sumokejo Kesminui uz ta rasta?
 #462488   SauliusM
 30 Kov 2013 21:13
vladimirmerkys rašė: Juk neatsakiai, kokiu pagrindu AM naikina nusistovėjusią lim. žūklę Merkyje?
vel tavo blefas ir demagogija. upiu nuoma kaip ne kaip panaikino ne AM, o seimas taip nubalsavo. tai ner ko backas ant AM rident juo labiau kad AM dar eidama i kompromisa su jumis pasiule daryt nors kazkokia licencine zukle Merky ir merkiui pasiule isskirtines salygas. ir panasu, kad labai logiskai pasiule, nes negirdejau nei vieno zvejo priestaravimu tom salygom isskirus tuos "isrinktuosius". bet jum negana, nes upe nebeliks uzdaryta isrinktiesiems. ir isvis tas salygas Merky i Zvejo Tribuna buvau iodejes senai senai ir niekam jos nekliuvo, kol cia tu su savo populizmu ir demagogija reklamos darytis neatsiradai.
 #462507   vladimirmerkys
 30 Kov 2013 21:42
SauliusM rašė:
vladimirmerkys rašė: taip kad atsiimk savo žodžius dėl blefo
net nesiruosiu, nes tavo nuordytam dokumente aiskiai nurodytas tikslas del kurio butent reikia visa tai kas isvardinta daryt. t.y. "ribot zveju kieki" ir niekaip kitaip ne del kitokiu tikslu.
t.y. uzdaryt upe isrinktiesiems apie ka ir buvo kalbeta. ir tavo asmenines interpretacijos neidomios.
plius taip pat pats man ir neatsakei, kodel vat pludininkas gali ant museles slieka uznert ir ji reikia kontroliuot, o vat muselininkas ant museles slieka uznert matai negali ir jo kontroliuot nereik. kur logika? tyla pas pati nepatogiais klausimais ir tiek. gal tu su Kesminu tada tuo klausimu pasikonsultuok, jei pats kompetetingai nesugebi atsakyt ir paprasyk, kad jis mokslini isaiskinima tau parasytu. nes mano asmeniniu supratimu tai tiek pludininkas tiek muselininkas ant dirbtines museles uznert slieka turi identiskai analogiskas galimybes ir sitoj vietoj kontroles klausimas tiek vieniem tiek kitiem turetu but identyiskai sprendziamas.

p.s.: kiek "Merkys" sumokejo Kesminui uz ta rasta?
žvejų, žvejojančių lašišines žuvis, kiekį reikia riboti visur. Kol kas lim. lašišų žūklė būtent tam ir daroma.

jau pakankamai rašiau, kam reikalingas minėtas apribojimas. dėl sliekų. pabandyk jį su museline pamėtyti :-D per 17 m. reidų, dar neteko matyti muselininko su slieku, o vat plūdininkų su dirbtine musele, ant kurios sliekas užmautas kokį dešimtį esu nuliudinęs.

sumokėjome milijoną.
 #462509   SauliusM
 30 Kov 2013 21:52
vladimirmerkys rašė:...dėl sliekų. pabandyk jį su museline pamėtyti ...
nejuokink tu voveriu su tokiais paaiskinimais arba visiskiem ablaucham taip aiskint gali. jei eilines vienarankes muselkos ilgio permazai tai pasiimi switch'a 11-12 pedu ar net speju iki 15 pedu ir gaudai sau atsiputes kaip su pludine be rites ir ziedu kad gaudoma, net trumpesnem pludinem be ziedu ir riciu zmones gaudo ir vargo nemato. :lol: o dar jei "musele" su smarkiai sunkia galvute, tai kaip su poludonke su switch'u ant slieko imtum ta upetaki tik daina. :-D
vladimirmerkys rašė: :-D per 17 m. reidų, dar neteko matyti muselininko su slieku,
tai gal nenorejei matyt ir tik man nepasakok, kad neteko matyt kaip zmones pludinem gaudo muselinius kotus naudodami.
vladimirmerkys rašė: o vat plūdininkų su dirbtine musele, ant kurios sliekas užmautas kokį dešimtį esu nuliudinęs.
afigiennai didelis skaicius kaip per 17 metu :lol: tiesiog globalinio masto problema. :-D
vladimirmerkys rašė: sumokėjome milijoną.
tai smarkiai permokejot :lol: galejot matyt rast mokslininku kurie ir pigiau butu ta marazma pasirase. :-D
 #462510   vladimirmerkys
 30 Kov 2013 21:57
SauliusM rašė:
vladimirmerkys rašė: Juk neatsakiai, kokiu pagrindu AM naikina nusistovėjusią lim. žūklę Merkyje?
vel tavo blefas ir demagogija. upiu nuoma kaip ne kaip panaikino ne AM, o seimas taip nubalsavo. tai ner ko backas ant AM rident juo labiau kad AM dar eidama i kompromisa su jumis pasiule daryt nors kazkokia licencine zukle Merky ir merkiui pasiule isskirtines salygas. ir panasu, kad labai logiskai pasiule, nes negirdejau nei vieno zvejo priestaravimu tom salygom isskirus tuos "isrinktuosius". bet jum negana, nes upe nebeliks uzdaryta isrinktiesiems. ir isvis tas salygas Merky i Zvejo Tribuna buvau iodejes senai senai ir niekam jos nekliuvo, kol cia tu su savo populizmu ir demagogija reklamos darytis neatsiradai.
O kas šneka apie nuomą? Minėtos lim. taisyklės buvo panaikintos AM 2012 m. pavasarį (http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaiesk ... je&p_tr2=2), o nuomą 2013 m. O dabar galiojančios tikrai nekokios, jos net leido praeitą rudenį spiningu gaudyti visame aukštupyje, kai visuose LT upeliuose yra draudžiama. Kas čia, klaidelė? Suprast ir atleist? ES AAA mano kitaip. Niekas jokių isškirtinių sąlygų klubui nesiūlo. Eina šneka apie valst. lim. žūklės įvedima valstybiniame Merky. O AM kainas Merkio upei irgi buvai įdėjęs? turint omeny, kad apsaugos joje dabar tai jau nebus.

jau net man rodos, kad užteks apie Merkį :-D . Apie nacionalinius interesus davai. Pvz., ką daryti, kad žuvies būtų daugiau?
 #462514   SauliusM
 30 Kov 2013 22:04
vladimirmerkys rašė: jau net man rodos, kad užteks apie Merkį :-D
slabo ane pasidare? tai taip ir negirdejau logisko paaiskinimo kodel muselinykas negali slieku ant museles prinert. dabar galvoju senoj knygelej "Meskeriotojo uzrasai" Gudynas, Armalis ar Valentinavicius rase apie muselinyku panaudojama "rozini apatinuka" :lol: o del to pokycio, tai kiek pamenu, ministerija buvo gavus rasta is Merkio pakranciu gyventoju, kurie buvo nelabai laimingi, kad upe isrinktiesiem uzdaret. :-D ta rasta pas save i puslapi berods esat isideje. :-D man labai smagu buvo ji skaityt. tiesiog pasilinksminau :-D
vladimirmerkys rašė: . Apie nacionalinius interesus davai. Pvz., ką daryti, kad žuvies būtų daugiau?
tyliai paverkt i kamputi atsisedus. :lol: o jei rimtai, tai manau tam tikslui pasiekt yra (n+K)! imanomu skirtingu keliu tik klausimas kuris bus pasirinktas.
 #462517   vladimirmerkys
 30 Kov 2013 22:16
SauliusM rašė:
vladimirmerkys rašė:...dėl sliekų. pabandyk jį su museline pamėtyti ...
nejuokink tu voveriu su tokiais paaiskinimais arba visiskiem ablaucham taip aiskint gali. jei eilines vienarankes muselkos ilgio permazai tai pasiimi switch'a 11-12 pedu ar net speju iki 15 pedu ir gaudai sau atsiputes kaip su pludine be rites ir ziedu kad gaudoma, net trumpesnem pludinem be ziedu ir riciu zmones gaudo ir vargo nemato. :lol: o dar jei "musele" su smarkiai sunkia galvute, tai kaip su poludonke su switch'u ant slieko imtum ta upetaki tik daina. :-D
vladimirmerkys rašė: :-D per 17 m. reidų, dar neteko matyti muselininko su slieku,
tai gal nenorejei matyt ir tik man nepasakok, kad neteko matyt kaip zmones pludinem gaudo muselinius kotus naudodami.
vladimirmerkys rašė: o vat plūdininkų su dirbtine musele, ant kurios sliekas užmautas kokį dešimtį esu nuliudinęs.
afigiennai didelis skaicius kaip per 17 metu :lol: tiesiog globalinio masto problema. :-D
vladimirmerkys rašė: sumokėjome milijoną.
tai smarkiai permokejot :lol: galejot matyt rast mokslininku kurie ir pigiau butu ta marazma pasirase. :-D

muselinis kotas ir muselinė meškerė tai ne tas pats. Sutinku, kad galima su museline slieką pamėtyti - laimingas? Bet civilizuotos šalys turbūt durnos, kad daudžia plūdines savo upėtakinėse upėse. Mes Lietuvoje apsaugosime jas kitaip.

kiek pats esi reidų suorganizavęs ir protokolų surašęs lašišinėse upėse, kad vertinti, kas yra daug?

kaip ir sakiau, dabar mokslininkai bus durni :-D Jei tavo interesų neatitinka, tai visi aplink durni - povandenininkai, muselininkai, dabar mokslininkai. Jų visų atstovų taryboje yra, tad pjaukis į sveikatą - sulauksi daug palaikančių balsų ir daug nuveiksi visų mūsų labui. sėkmės.
 #462521   SauliusM
 30 Kov 2013 22:23
vladimirmerkys rašė: Sutinku, kad galima su museline slieką pamėtyti - laimingas?
mano laime cia ne prie ko, klausimas tada kodel muselininku nereik kontroliuot, kad slieko nemetytu, o pludininkam isvis uzdraust reik gaudyt nes jie turi tokia galimybe. :-D
vladimirmerkys rašė: Jei tavo interesų neatitinka, tai visi aplink durni - povandenininkai, muselininkai, dabar mokslininkai.
pala pala, kur as cia ka durninau? kad muselinykai ir povandeninykai perdaug apnagleje tai faktas akivaizdus. o mokslininkus cia jau pats pritempei i kompanija. kaip ne kaip taryboj sedejo ne vienas mokslininkas ir nei vienam tos naujos limituotos zukles taisykles neuzkliuvo. tai gal dar ne visiem mokslininkam "Merkys" susimoket spejo? :-D ai beje, kilo labai gera mintis man. kad jau taip povandenininkus i kompanija paisai sau. tai kitakart, kai povandenininkai prasys papildomu vandens telkiniu, reiks jiem pasiulyt Merki ir povandenini upetakiu pasaudyma is po kelmu. manyciau jus draugiskai sugyvensit kompanijoj :-D
 #462523   vladimirmerkys
 30 Kov 2013 22:30
SauliusM rašė: ta rasta pas save i puslapi berods esat isideje. :-D man labai smagu buvo ji skaityt. tiesiog pasilinksminau :-D
Jei pats manai, kad normalu, kad remiantis tokiais raštais AM priima sprendimus, tai tuomet neturiu ką pridurti. Suprask, kad ateity, jei mes nebusime vieningi, ir per tave perlips su tokiu "raštu", pvz. nuo žvejų verslininkų. Bet nesuprasi matyt. Manai, Graičiūnas šiaip sau nedavė man pasisakyti, kas kaip Merkyje vyksta? Gi bijojo, kad gali ir pralaimėti Taryboje su tokias savo triukais, nes bet kuriam išsilavinusiam ir kultūringam žmogui aišku, kad sprendimai dėl žūklės draustiniuose turi būti priimami remiantis kitais dokumentais, nei berasčiais skundais. Turime Merky ir nemažai palaikančių mus vietinių, jie taip pat rašė Graičiūnui, tik laiškas "pasimetė" pas jį. O dabar, kai klubą nuo Merkio nustumė, visiems vietiniams (ir palaikantiems, ir nepalakantiems klubą) bus skylė nuo baronkos - nes nei jie įpirks tų leidimų, nei sugebės juos nuspirkti, nei žuvies upėje bus be priežiūros. Čia tavo kompromisas? Nuvažiuok į Jašiūnus su šiais savo naujais kompromisais su vietiniais pasišnekėti - manau, sveiki kailio neišneši.
 #462526   SauliusM
 30 Kov 2013 22:34
vladimirmerkys rašė:Suprask, kad ateity, jei mes nebusime vieningi
oi bliamba, nebejuokink, kas cia apie vieninguma prasneko? :lol: gal iskart reikejo parasyt, kad jei vieningai nepalaikysit "Merkio" klubo, tai uzpuls jus maras, badas, gonoreja ir isvis pasaulio pabaiga ateis :lol:
 #462529   vladimirmerkys
 30 Kov 2013 22:39
SauliusM rašė:
vladimirmerkys rašė: Sutinku, kad galima su museline slieką pamėtyti - laimingas?
mano laime cia ne prie ko, klausimas tada kodel muselininku nereik kontroliuot, kad slieko nemetytu, o pludininkam isvis uzdraust reik gaudyt nes jie turi tokia galimybe. :-D
vladimirmerkys rašė: Jei tavo interesų neatitinka, tai visi aplink durni - povandenininkai, muselininkai, dabar mokslininkai.
pala pala, kur as cia ka durninau? kad muselinykai ir povandeninykai perdaug apnagleje tai faktas akivaizdus. o mokslininkus cia jau pats pritempei i kompanija. kaip ne kaip taryboj sedejo ne vienas mokslininkas ir nei vienam tos naujos limituotos zukles taisykles neuzkliuvo. tai gal dar ne visiem mokslininkam "Merkys" susimoket spejo? :-D ai beje, kilo labai gera mintis man. kad jau taip povandenininkus i kompanija paisai sau. tai kitakart, kai povandenininkai prasys papildomu vandens telkiniu, reiks jiem pasiulyt Merki ir povandenini upetakiu pasaudyma is po kelmu. manyciau jus draugiskai sugyvensit kompanijoj :-D
ką durninai? apie muselininkus ir povandeninkus pasikartojai, o apie mokslininkus "mokslininku kurie ir pigiau butu ta marazma pasirase" .Tai pasisakyk taryboje Bukelskiui ir Virbickui, kad jų kolega Kesminas nupirktas klubo marazmus rašo. Ir kad ne visiem sumokėti mes spėjome. Sėkmės. Virbickas su Kesminu kartu dirba, o Bukelskis be VU GMF, dar mūsų mylimoj MŽD. Pykis su jais į sveikatą.

ech, nu kada toje taryboje žvejų chebra supras, kad rezultatai pasiekiami tarpusavio pagarba, derybomis ir kompromisais? Nes kitaip "vežimas stovi". Valdininkai tai supranta puikia, ir tik juokiasi iš mūsų ir todėl turi kišenines tarybas.

Man povandenininkai irgi bendrai nepatinka, bet tai nereiškia, kad jie visi svolačiai.

ir įdomumo dėlei, pats nesijauti perdaug apnaglėjęs rašydamas, kad kiti apnaglėjo? :-D
Paskutinį kartą redagavo 3 vladimirmerkys. Iš viso redaguota 30 kartus.
 #462530   vladimirmerkys
 30 Kov 2013 22:40
SauliusM rašė:
vladimirmerkys rašė:Suprask, kad ateity, jei mes nebusime vieningi
oi bliamba, nebejuokink, kas cia apie vieninguma prasneko? :lol: gal iskart reikejo parasyt, kad jei vieningai nepalaikysit "Merkio" klubo, tai uzpuls jus maras, badas, gonoreja ir isvis pasaulio pabaiga ateis :lol:
apšilk kojas pradžiai toje taryboje.
 #462532   SauliusM
 30 Kov 2013 22:44
vladimirmerkys rašė:Tai pasisakyk taryboje Bukelskiui ir Virbickui, kad jų kolega Kesminas nupirktas klubo marazmus rašo.
butinai prie progos pabendrausiu su jais tuo klausimu :lol:
vladimirmerkys rašė: nu kada toje taryboje žvejų chebra supras, kad rezultatai pasiekiami tarpusavio pagarba, derybomis ir kompromisais?
bet tas galioja tik "Merkio" klubo ir Merkio upes klausimams, o visa kita jau antraeilio ar treciaeilio svarbumo dalykas :-D svarbiausia tai kad pludininku Merky nebutu. :-D
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė