Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #461970   tukasG
 29 Kov 2013 13:13
Be reikalo ginčijatės. Prieš truputį daugiau nei du tūkstančius metų į pasaulį atėjo Tas, kuris bandė padaryt, kad Visiems būtų geriau... Tie Visi Jį už tuos gerus norus ant kryžiaus ir pribaigė... Nuo to laiko mažai kas pasikeitė. Laiks nuo laiko vis atsiranda tokių, kurie nori pasitarnaut bendro gėrio labui, bet tie kam tas bendras gėris buvo skirtas, netrukus gėrio nešėjus ant kryžiaus prikala... Prikalė "Merkio" klubą, prikals netrukus ir Saulių su visa Taryba... Toks jau per amžius prometėjų likimas. Guodžia tik tai, kad jų atnešta šviesa išlieka ilgiau nei jos nešėjai ir pasėja sėklą naujiems daigams...
 #461972   arabas
 29 Kov 2013 13:21
Čiapajau, truputį apie aborigenus.
Apie Jašiūnų ir jų apylinkių gyventojus galiu pasakyti daug gero. Daugelis jų palaikė esamą tvarką, pirko licencijas ir tvarkingai žvejojo. Ir nežinau daugiau Lietuvoje kito miestelio, kuriame būtų tiek daug muselnykų ir spiningastų (procentais nuo bendro skaičiaus). Ir tas nuopelnas yra klubiečių, kurie mokė vaikus muselinės pradmenų, kartu žuvindavo, rinko šiukšles... ir manau, kad tai yra ne mažiau svarbu nei žuvies pagausėjimas upeje.
 #461980   kablys
 29 Kov 2013 13:40
ciapajavas rašė: bet atsiprasau, ne su tokia pozicija kad ten ju nuosavybe o visi kiti neklubiniai yra vietiniai aborigenai ir puls gamtos zaloti geguze.
Nu bet kam dabar tie gincai del terminologijos,nei ten kas ka savinasi nuosavybes teisen,nei labai reiktu akcentuot kas ten kur ka kaip pavadino. Visi cia geri epitetais pasisvaidyt-tiek viena tiek kita puse,bet esmes tai nekeicia,o ir bendravimo erdve nera jau tokia oficiali,kad negalima butu truputi pasilazdavot. Tiek SauliusM prisipazino,kad taryboj kur kas labiau zodzius renka,tiek Merkio kreipimesi i ES panasiu epitetu tikrai nebus :)
O del valstybes turimu teisiu,tai ne tik ji turi teise tvarkytis kaip jei uzeina,bet kaip teisingai pastebejei,taip pat ir pilieciai,bei ivairios organizacijos irgi tam tikras teises turi,tad kodel gi nepadejus tai valstybei ir neatkreipus ES demesio i tuos punktus,kur valstybe pati nelabai supranta ka daro. O del Merkio tai nebutina taip tiesiogiai visko priimti,nes siuo atveju kovojama ne tiek uz konkrecia upe,bet uz pati principa,kad norintys ir galintys gerai dirbti nebutu nei is sio nei is to isvaikomi kibenifeni.
 #461981   ciapajavas
 29 Kov 2013 13:44
gerai kad ismoket muselines pagrindu. o ar moket pludines pagrindu? ka galima, ko negalima, kada negalima, kiek negalima?
dabar taip imu ir galvoju remdamasis savo pavyzdziu is kur vaikui reikia paimti tokias lesas kad galetu zvejoti patenkinamai su spiningu ar museline. as dirbdavau vasaromis nuo 13-os metu bet mano iranga iki kokiu 18-os buvo labai kukli. tai cia vel toks klausimas jautrus.
apskritai mano nuomone yra labai paika aukstinti arba kritikuoti tam tikra zvejybos buda. gi ne meskere brakonieriauja. juokas ima uzmacius forume kazkokias konfrontacijas zmoniu, kurias issaukia tai kad jie zvejoja skirtingais budais. cia persisedejimo forume pasekme.
 #461985   arabas
 29 Kov 2013 13:53
Atsakyk prašau, kur ir kada aš aukštinau ar kritikavau bent vieną teisėtą žuklės būdą?
Dėl lėšų.
Gal pačiam ir paslaptis, bet spiningas ir muselinė yra žvejybos būdai, reikalaujantis mažiausiai lėšų lyginant su kitais.
Ir kodėl muselninkų klubas turi vaikus mokyti gaudyti pludine ar dugnine. :?:
 #461986   Rapolas
 29 Kov 2013 13:55
arabas rašė:Čiapajau, truputį apie aborigenus.
Apie Jašiūnų ir jų apylinkių gyventojus galiu pasakyti daug gero. Daugelis jų palaikė esamą tvarką, pirko licencijas ir tvarkingai žvejojo. Ir nežinau daugiau Lietuvoje kito miestelio, kuriame būtų tiek daug muselnykų ir spiningastų (procentais nuo bendro skaičiaus). Ir tas nuopelnas yra klubiečių, kurie mokė vaikus muselinės pradmenų, kartu žuvindavo, rinko šiukšles... ir manau, kad tai yra ne mažiau svarbu nei žuvies pagausėjimas upeje.
O tai dbr tas visas mokymas (nuo muselinės pradmenų ir t.t) prapuolė jau suvisam.. ar taip reikia suprast?
Ir dar grįžtant prie kalbos negerbimo- berods pats tokią mintį buvai paskleidęs :-D
 #461987   arabas
 29 Kov 2013 13:59
Rapolas rašė: O tai dbr tas visas mokymas (nuo muselinės pradmenų ir t.t) prapuolė jau suvisam.. ar taip reikia suprast?
Ir dar grįžtant prie kalbos negerbimo- berods pats tokią mintį buvai paskleidęs :-D
Kur Tamsta įžvelgėt nepagarbą kalbai?

Neprapuls tas mokymas. Tas kas pasėta, užaugs
 #461989   Rapolas
 29 Kov 2013 14:03
arabas rašė: Kur Tamsta įžvelgėt nepagarbą kalbai?
Įžvelgiau nepagarbą vietiniams gyventojams, tuo labiau, kad vėliau juos labai teigiamai apibūdinai. O gal norėjai pasakyti, kad jie iki tol buvo visiški neišprūsėliai, ir tik jūsų (muselininkų )dėka iš "aborigenų" pavirto dorais Jašiūnų gyventojais :-D
 #461990   ciapajavas
 29 Kov 2013 14:04
arabas rašė:Ir kodėl muselninkų klubas turi vaikus mokyti gaudyti pludine ar dugnine. :?:
del paprasciausios profilaktikos. jie savo ruoztu nors ir nezvejotu pludine, uztad zinotu nes butu savo akim mate. tarkim jiems gal net nepatiktu. ta savo patirti galetu perleisti ir kitiems bendraamziams. ir puoseletumet su vejeliu ta savo museliu bendruomene.
del zukles budo kainavimo imsiu ir nesutiksiu. batono kepalas kainuoja ~1 lita, slieku gali rasti darze, o meppsas arba musele 5-10lt. normalus mono valas spiningui kainuoja 10-25lt(apie museline nekalbu isvis) o pludine pakankamai komfortiskai zvejot uztenka kokio fuflia is turgaus. nors zinoma cia tik mano asmenine patirtis. kitiems gal kitaip rodo.
 #461993   arabas
 29 Kov 2013 14:13
Jei tik turi noro, prašau, užsiimk ta profilaktika. Niekas taves už ragų nelaiko
Taip, sliekų galima ir ant asfalto rasti. Muselę irgi pačiam galima susirišti, ir voblerį išsidrožti...
ciapajavas rašė:.. batono kepalas kainuoja ~1 lita
Parašyk į PM, kur taip pigiai apsipirkinėji.
 #461995   SauliusM
 29 Kov 2013 14:22
hipy rašė:bet va prikirpau ir Sauliuka pati sau priestaraujanti:
SauliusM rašė:...bet tai, kad gerokai sunkiau sukontroliuot, tai ne priezastis nuskriaust sazininga vietini norinti pagaut kuoja ant batono...
tai kaip ten su zvejybos terminu ir imamu zuvies kiekiu?
nei prikirpai nei ka, tik eilini kart irodei, kad visiskai nesupranti apie ka kalba.
 #461998   SauliusM
 29 Kov 2013 14:25
arabas rašė:
kablys rašė: O tai kas cia tokio neteisingo..
.... ir labai veiksminga, kai kertama per patį jautriausią valdininko organą, t.y. kišenę.
tik visa beda, kad kertama ne per valdininko o per visu musu zveju megeju kisene. bet kaip suprantu "Merkiui" iki lempos, nes visi like zvejai jiem niekada nerupejo ir nerupes ir del savo klubo naudos, padarys zapadlo visai valstybei. labai grazu. ir jus man dar paskui paaiskinkit, kad neegzistuoja muselinyku lobizmas ir kad jie ne pasikele ir ne arogantiski. gal ir gerai kad ta Merki ateme is ju, biski gal ant zemes nusileis, nes jau pradeda atsibost su savo susireiksminimu.
 #461999   Wytux
 29 Kov 2013 14:25
arabas rašė: Gal pačiam ir paslaptis, bet spiningas ir muselinė yra žvejybos būdai, reikalaujantis mažiausiai lėšų lyginant su kitais.
ga galit atskleist ta paslapti skaiciais ?
 #462005   Wytux
 29 Kov 2013 14:37
arabas rašė:Jei ką, Saulėnai, tai muselinę tik iš tolo esu matęs :-D

Wytux, gal pats pasiskaičiuok?

Tai nebijok, pasikaiciuoju .. .del muselines nelabai noriu gincytis(nors jei pridesi praktiskai privalomas bg\ritkelnes ir panaisai tai gausi turbut skirtumas keli kartai) , o del spiningo tai priputei biski arabu :-D
 #462019   SauliusM
 29 Kov 2013 14:54
arabas rašė:Jei ką, Saulėnai, tai muselinę tik iš tolo esu matęs :-D
apie muselininku lobizma cia labiau kabliui buvo skirta, nes jis pastoviai pezejo kad tai mistika ir toks reiskinys neegzistuoja. va prasom kaip neegzistuoja.
 #462024   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 14:58
Taacis rašė:
vladimirmerkys rašė:...buvusi tvarka Merkyje parengta pagal mokslininkų rekomendacijas, o ne klubiečių asmenines nuomones.
Na vistik paklausiu: o čia kokie mokslininkai rekomendavo atkarpą nuo Merkinės kaimo tilto iki Jašiūnų gyvenvietės tilto uždrausti žvejybą spiningu (nuo balandžio 1 iki neršto)??? Tikrai būtų įdomu padiskutuoti su mokslininku- kuom remiantis negalima spiningauti minimame ruože...

P.S.: o visos kitos jūsų šnekos čia, tai tokio lygio "man Merkys svarbus- eikit visi na..." vs "man Merkys nesvarbus- eikit visi na..."

Tvirtų kiaušų visiems!
prašom - dr. V. Kesminas. Minėtas draudimas egzistavo Merky ir ankstesnės nuomos laikotarpiu, t. y. jis galioja jau nebepirmą dešimtmetį. Šis ruožas - pagrindinės nerštavietės. Vasarą tai visiškas upėtakių vaikų darželis, kur su spiningu per dieną gali pagauti dešimtis upėtakių jauniklių, kurie kenčia nuo paleidimo nuo trišakių. Rugsėjį šiame ruože renkasi motyniniai upėtakiai nerštui. Siekiant sumažinti mėg. žūklės poveikį - jauniklių žalojimą ir mirtingumą po paleidimo bei pasiruošusių neršti stambių upėtakių paėmimą - ir buvo nustatytas tas draudimas. Ir žuvies minėtame ruože gerokai padaugėjo. Čia gi kažkas rašė - kad žvejų tikslas turėtų būti, kad žuvies būtų daugiau. Štai "Merkio" veikla vienas variantų, kaip tos žuvies atsiranda. Yra ir kitų varinatų aišku, tik kažkaip žuvies ten kaip nėra taip nėra, nors ir žuvinama iš valstybės lėšų dešimt kart daugiau.
 #462028   kablys
 29 Kov 2013 15:04
SauliusM rašė: padarys zapadlo visai valstybei. labai grazu.
Kame cia zapadlo civilizuotais budais,teisiskai ieskot teisybes? Jei as breka pamates skambinu i GA,tai irgi zapadlo? Koks cia zapadlo,jei valstybe gal but bus priversta istaisyti savo klaidas,o jei ne,tai bent nedaryti nauju.
P.s. as nesu Merkio klubo narys ir tai nera viena mano dazniausiai lankomu upiu,bet tas tipiskas kabinetiniu ziurkiu "problemos sprendimas" merkio atzvilgiu,tai tikrai ne kaip atrodo. Visi pripazista,kad pavyzdys geras,modelis pasiteisines,bet vat zut but reikia paaukot,nera kitu budu,nu gal ir galima butu kazka sugalvot,bet tingisi,tad reikia atimt,o tai kas vyksta dabar tuo klausimu,tai tik paprastas atsimusinejimas-tipo,ai,negerai isejo,bet nebegalvokim,susitaikykim,tik niekam nesakykim,nes valstybe gali nukentet. O as manau,kad valstybei nedidele pamoka butu tik i nauda. Ir del pezejimu,tai pats pezi susiriesdamas ne kiek ne maziau ir man is salies ziurint V.A. pateikti argumentai ir faktai Merkio klausimu kur kas rimciaiu atrodo uz tavo pezalus apie Nemuna ir Nevezi,nes norint tikrai galima buvo tas upes atsiimt is MZD ir be gerai veikusiu projektu auku,ir tikrai nei vienas muselininkas nebutu tam abejingas ar to nepalaikes.
 #462033   kablys
 29 Kov 2013 15:13
SauliusM rašė:o tu tikrai ant tiek durnas, kad nesupranti?
Gal as kazka ir ne iki galo suprantu,bet vat,kad tu viska puikiai suprasdamas,visviena esi ant tiek durnas,kad del visko kaltini muselininkus,tai cia faktas.
 #462034   SauliusM
 29 Kov 2013 15:15
kablys rašė:O as manau,kad valstybei nedidele pamoka butu tik i nauda.
beprotis visiskas. perdaug Lietuva lesu aplikos apsaugai turi, kad del kazkokiu izeistu "Merkio" ambiciju ju dar prarast. o paskui vel patys verksit, kodel tuo nepasirupinta, kodel anuo nepasirupinta, o patys tai tik pagalius i ratus kaisiot gudrus. kaip suo ant sieno, kur nei pats eda nei kitam duoda. va tikrasis "Merkio" veidas. nera cia ka ir diskutuot daugiau. ir taip tam "Merkiui" jau smarkiai perdaug demesio skirta. galima pagalvot daugiau upiu Lietuvoj nera nei Merkys. toj pacioj Zemaitijoj pilna zymiai zuvingesniu upetakiais ir kirsliais upiu, nors jokie klubai anei jas nuomojasi anei ten savo populistines tvarkas ivedineja. nors ir ne tik Zemaitijoj...
 #462035   giedriuzzz
 29 Kov 2013 15:15
kablys rašė:nera kitu budu,nu gal ir galima butu kazka sugalvot,bet tingisi
O ar buvo kas nors pasiūlyta, kaip kitaip padaryti? Klubas teikė kokius nors pasiūlymus?

Aišku gaila, kad galbūt nueis perniek visas "Merkio" darbas. Bet, kad iš MŽD buvo paimtos upės tai man džiugu :)
 #462037   SauliusM
 29 Kov 2013 15:16
kablys rašė:
SauliusM rašė:o tu tikrai ant tiek durnas, kad nesupranti?
Gal as kazka ir ne iki galo suprantu,bet vat,kad tu viska puikiai suprasdamas,visviena esi ant tiek durnas,kad del visko kaltini muselininkus,tai cia faktas.
ir toliau kaltinsiu, nes sitaip sikt ant galvu zvejojantiems kitais budais negalima.
 #462043   kablys
 29 Kov 2013 15:28
SauliusM rašė:ir toliau kaltinsiu, nes sitaip sikt ant galvu zvejojantiems kitais budais negalima.
Kas jau kuri buda cia apsiko,tu ir be muselininku pagalbos sekmingai sugebi pats sau ant galvos apsisikt,ir populizmo pas tamsta desimt kartu daugiau uz visus Merkiecius kartu sudejus. Tavo snekos apie muselininkus,tai labai primena snekas,kad del viso blogio Lietuvoj Landzbergis kaltas,nu arba Kubylius... Tai kyla klausimas,kurie cia didesni populistai?
 #462049   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 15:45
SauliusM rašė:beje, viceministras del merkio per posedi tai tokia gana kategoriska nuomone turejo, kad niekuom cia tas merkys neisskirtinis ir jei daryt licencine zukle tai keliose upetakinese upese iskart merkio neisskiriant. o dabar cia jus kazkaip susidraugavot. ir ant Vilmanto irgi be reikalo backas rideni. kad tik visi ministerijoj del zveju stengtusi tiek kiek Vilmantas, tai butu labai gerai mums visiems. o kad tu ji sutapatini su ministerija, tai esi neteisus.
čia daug rašei apie politiką, tai pagalvok apie viską dar kartą. Ir jokių čia draugysčių - darbas ir tiek. Kas liečia Vilmantą, iš pradžių puikiai sutarėm dėl tos žūklės. Bet kai jis pradėjo savarankišką politiką pristatynėti kaip ministerijos ir dar naudoti tam AM viešąjį ruporą kaip nuosavą, truputį užsimiršo. Bei Vilmantas pirmas pradėjo nešti "šiukšles" į viešumą. Ir Vilmantas toks patyręs biurokratas, kad lenkiu kepurę prieš jį. Ir kaip čia kažkas rašė, jie (biurokratai) tik juokiasi iš mūsų žvejų to nepalaikymo vienas kito - patikėk, taryba jo kišenėje. Pabūk Sauliau ten bent keletą metelių, pamink dar AM slenksčius, gal daugiau sužinosi. Tikrai nuoširdžiai linkiu tau sėkmės. p. s. aš kai atėjau į tą veiklą, irgi buvau panašių nuomonių, kaip tų.

O dėl tapatinimo - tai gal Vilmantas Gariūnuose dirba arba pas Žilinską žurnale - o ne AM'e? Kad stengiasi dėl visų žvejų - sutinku. Bet vat ar stengiasi tam, kad šalyje būtų žuvies - kai kada abejoju. O kam (iš žmonių) ten dar stengtis, jei jis vienintėlis AM'e dirbantis su mėgėjiška žūkle? Čia kaip ir jo pareiga kaip AM'o darbuotojo, už kurią algą gauną.

p.s. beje, nemėgstų pereidinėti prie asmenybių ir padarau tai tik vieninteliu atveju - kaip atsakomąjį žingsnį asmenims, kurie pirmieji pereina minėtą ribą. Tad su visa pagarba oponentams :/brazasista .
 #462050   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 15:52
ciapajavas rašė:gerai kad ismoket muselines pagrindu. o ar moket pludines pagrindu? ka galima, ko negalima, kada negalima, kiek negalima?
dabar taip imu ir galvoju remdamasis savo pavyzdziu is kur vaikui reikia paimti tokias lesas kad galetu zvejoti patenkinamai su spiningu ar museline. as dirbdavau vasaromis nuo 13-os metu bet mano iranga iki kokiu 18-os buvo labai kukli. tai cia vel toks klausimas jautrus.
apskritai mano nuomone yra labai paika aukstinti arba kritikuoti tam tikra zvejybos buda. gi ne meskere brakonieriauja. juokas ima uzmacius forume kazkokias konfrontacijas zmoniu, kurias issaukia tai kad jie zvejoja skirtingais budais. cia persisedejimo forume pasekme.
Mokyklose skaitėm paskaitas, kas, kur ir kodėl negalima. ir kas galima. Kodėl reikia saugoti tas žuvis ir kaip galime visi kartu saugoti. Kartu su vaikais ir mokytojais išleidžiame tas žuvytes per žuvinimus. Kaip manote, kai savo rankomis paleidi, ar nori vėliau galabyti?
 #462060   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 16:12
Julius's rašė:Vladimirai, as su tavim is dalies sutinku.Taip, reikia kazkaip tai suvaldyti ta ruoza. Ir aisku gaila, kad sudejot tiek laiko ir vilciu, bei darbo y ta upe, o jums ji pyst, ir dingo. Bet nebukit tokie uzsicikline kaip oziai.
Jus sumokat 6men - apie 400lt. Paskaiciuokim kiek sumoku as. As neturiu nei vobleriu, nei lamiglasu, nei apranga pas manes vision ir t.t.
Diena man 10lt + uz paslauga berods 69ct susimoku. Tarkim 11lt. Zvejoju 6-8 kartus per menesy. 11x8=88lt/men. 88x6men(kaip jus teigiat)=528lt
Tai 528lt man tam, kad gaudyciau kuojas, plakius, pugzlius galu gale.Bet kokiu sezonu, bet kokiu paros metu. O ar yra vietiniai finansiskai pajegus moketi tokius pinigus?
Pas mus tvarkos lygiai taip pat nera. Auksciausio lygio brakonieriavimas, ir ne su batonu ar sliekais. O su trisakiais, tinklais, elektra, zeberklais.
Aisku as pritariu, jog Merkio klubas galejo lygiai taip pat, toliau sekmingai, ir labai produktyviai isnaudoti, kad ir 50.000lt kurie jiems butu skirti.
Bet,Vladimirai, saukiat tik is savo "varpines". Jei as irgi budamas tarybos nariu imciau saukti tik uz Delta ir pofik man visi kiti. Jei Saulius imtu saukti, kad pofik man tos jusu upes man ezera reik atgaivint.. Tai kas gaunas? Tas ir gaunas...
Tarybos nariai, turi labai placiai ziureti y viska. Jie turi buti ysisavine kekvieno regiono problemas. Mes megejai, galim tik patvirtinti savo regiono problemas. O jus jas visas turit buti isanalizave, dar karteli ISANALIZAVE.
Man kaip ir Vladimirui irgi ima pyktis, kad labai menkai yra paminimas NDRP. Cia musu visa gelavandene zuvis suplaukia, ne seip, o tam, kad daugintusi. Ir ji yra vanojama kaip tik kas sugeba.
Man pvz pofik tos jusu lasisos :-D bet palaikyciau ir jusu pataisas joms atstatyti. Bet manyciau jog nereikia taip perdet su jom.
nebuvo ne vieno dalyko, skirto visiems žvejams, kurio klubas nepalaikytų. Saulius čia vadovaująsi tik nuogirdomis iš mūsų oponentų - nei jis anuomet buvo, nei matė. Ir projektų ir svarstymų, skirtų visiems žvejams esu parengęs tikrai ne vieną, tik vat jie kažkaip pas Graičiūną stalčiuje užsiguli, nors taryba jiems pritarė. Pvz. apie baudų už leidimo neturėjimą padidinimą - projektelį parašiau, inspekcijos viršininką pasikvečiau, trys valandas svarstėm balsavom, patvirtinom. Užklausiai vėliau AM'e aukščiau, kas kaip, sako - nematėm mes tokių raštų (aišku, gal ir jie čia durniais apsimeta, bet kas tada trukdo pranešti tarybai apie tai?) taip ir guli ten tie svarstymai ir raštai). Taryba prie tų pačių klausimų retai kada antrą kartą grįžta. Nors tiesa, sakė kai kurie, kad baudos vėl gi tik Merkio interesai, nes jie realiai baudžia... Ir nors leidimo žvejoti kainos išaugo, baudos berods tai liko senos, nuo 25 Lt... O NDRP ir jos atstovą palaikau abiem dviem.

tik palaikydami vieni kitus kažko pasieksime.
 #462061   Julius's
 29 Kov 2013 16:12
vladimirmerkys rašė:
ciapajavas rašė:gerai kad ismoket muselines pagrindu. o ar moket pludines pagrindu? ka galima, ko negalima, kada negalima, kiek negalima?
Mokyklose skaitėm paskaitas, kas, kur ir kodėl negalima. ir kas galima. Kodėl reikia saugoti tas žuvis ir kaip galime visi kartu saugoti. Kartu su vaikais ir mokytojais išleidžiame tas žuvytes per žuvinimus. Kaip manote, kai savo rankomis paleidi, ar nori vėliau galabyti?
Tokia veikla labai pagirtina Ir turetu buti skatinama.
 #462066   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 16:19
Meškerių muselinių mokyklai pridovanojome, bet kuris vaikas gali nueiti ir pasiimti už dyką pažvejoti. Ir jei atsiranda vaikų, neišgalinčių nusipirkti, klubas visad padės.
 #462067   vladimirmerkys
 29 Kov 2013 16:21
Julius's rašė:
vladimirmerkys rašė:
Tokia veikla labai pagirtina Ir turetu buti skatinama.
pasak kai kurių, reikia viską paaukoti.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė