Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #461874   SauliusM
 29 Kov 2013 08:07
beje, viceministras del merkio per posedi tai tokia gana kategoriska nuomone turejo, kad niekuom cia tas merkys neisskirtinis ir jei daryt licencine zukle tai keliose upetakinese upese iskart merkio neisskiriant. o dabar cia jus kazkaip susidraugavot. ir ant Vilmanto irgi be reikalo backas rideni. kad tik visi ministerijoj del zveju stengtusi tiek kiek Vilmantas, tai butu labai gerai mums visiems. o kad tu ji sutapatini su ministerija, tai esi neteisus.
 #461881   Wytux
 29 Kov 2013 08:54
vladimirmerkys rašė: Kadangi klubo nustumymą nuo Merkio valdymo laikomę NVO eliminavimų iš aplinkosaugos, žadame tuo klausimų pabendrauti su ES atsakingom institucijom. Gal pridėsime ir ministro įsakymo dėl AARP vertimą pasiskitymui. Šiaip, naujos valdžios demonstruojamas aplinkosaugos uzurpavimas iškilus į tarptautinę viešumą gali rimtai supurtyti atsakingas įstaigas. Jei ne žodžių, tai elementariausiai pes ES paramos ribojimą aplinkosauginiams projektams. ...
nu va ir pasirode tikrasis veidas bei atsakymai i daugeli klausimu :/nek
o poto dar pakyla ranak rasinet apie visuomeninius interesus :-vimt
vladimirmerkys rašė:...na, sprendimų tikrai yra - lai AM pamąsto :). Interesai ne asmeniniai, o visuomeniniai - žuvų išteklių Merkio draustinyje išsaugojimas. .
 #461885   hipy
 29 Kov 2013 09:19
bet va prikirpau ir Sauliuka pati sau priestaraujanti:
SauliusM rašė:...bet tai, kad gerokai sunkiau sukontroliuot, tai ne priezastis nuskriaust sazininga vietini norinti pagaut kuoja ant batono...
tai kaip ten su zvejybos terminu ir imamu zuvies kiekiu?
 #461888   kablys
 29 Kov 2013 09:24
Wytux rašė:nu va ir pasirode tikrasis veidas bei atsakymai i daugeli klausimu
SauliusM rašė:oo sitoj vietoj, beje, nepadarysit meskos paslaugos visai Lietuvai del vieno Merkio?
O tai kas cia tokio neteisingo,jei zmones,susidure su galima neteisybe ir nerandantys problemos supratimo musu atsakingose institucijose,zada kreiptis i atatinkamas ES institucijas? Neteisinga yra tai,kad nuoma atimama vadovaujantis ne gero ir blogo tvarkymosi principais,o velniai zino kuo. Del ezeru nuomos sugalvoja kaip isskirti nuomojamus ir nenuomojamus telkinius,o del upiu kazkodel neimanoma ir reikia tada jau kazka del kazko aukot. Tad sioj vietoj,manau meskos paslauga visai Lietuvai buvo padaryta kur kas anksciau,kai buvo prastumti "viskas visu" istatymai,apsoliuciai nesigilinant kur gerai dirbama,o kur nesugebama dirbti.
 #461895   Julius's
 29 Kov 2013 09:58
Vladimirai, as su tavim is dalies sutinku.Taip, reikia kazkaip tai suvaldyti ta ruoza. Ir aisku gaila, kad sudejot tiek laiko ir vilciu, bei darbo y ta upe, o jums ji pyst, ir dingo. Bet nebukit tokie uzsicikline kaip oziai.
Jus sumokat 6men - apie 400lt. Paskaiciuokim kiek sumoku as. As neturiu nei vobleriu, nei lamiglasu, nei apranga pas manes vision ir t.t.
Diena man 10lt + uz paslauga berods 69ct susimoku. Tarkim 11lt. Zvejoju 6-8 kartus per menesy. 11x8=88lt/men. 88x6men(kaip jus teigiat)=528lt
Tai 528lt man tam, kad gaudyciau kuojas, plakius, pugzlius galu gale.Bet kokiu sezonu, bet kokiu paros metu. O ar yra vietiniai finansiskai pajegus moketi tokius pinigus?
Pas mus tvarkos lygiai taip pat nera. Auksciausio lygio brakonieriavimas, ir ne su batonu ar sliekais. O su trisakiais, tinklais, elektra, zeberklais.
Aisku as pritariu, jog Merkio klubas galejo lygiai taip pat, toliau sekmingai, ir labai produktyviai isnaudoti, kad ir 50.000lt kurie jiems butu skirti.
Bet,Vladimirai, saukiat tik is savo "varpines". Jei as irgi budamas tarybos nariu imciau saukti tik uz Delta ir pofik man visi kiti. Jei Saulius imtu saukti, kad pofik man tos jusu upes man ezera reik atgaivint.. Tai kas gaunas? Tas ir gaunas...
Tarybos nariai, turi labai placiai ziureti y viska. Jie turi buti ysisavine kekvieno regiono problemas. Mes megejai, galim tik patvirtinti savo regiono problemas. O jus jas visas turit buti isanalizave, dar karteli ISANALIZAVE.
Man kaip ir Vladimirui irgi ima pyktis, kad labai menkai yra paminimas NDRP. Cia musu visa gelavandene zuvis suplaukia, ne seip, o tam, kad daugintusi. Ir ji yra vanojama kaip tik kas sugeba.
Man pvz pofik tos jusu lasisos :-D bet palaikyciau ir jusu pataisas joms atstatyti. Bet manyciau jog nereikia taip perdet su jom.
 #461910   paska
 29 Kov 2013 10:29
arabas rašė:
Julius's rašė: O ar yra vietiniai finansiskai pajegus moketi tokius pinigus?
Vietiniams licenciniame ruože buvo sudarytos itin chaliavos sąlygos. Jei neklystu, tai 50 Lt metams.

Klysti, NDRP neapsiriboja Rusnes sala.O tai ,kad Rusnes gyventojams sudarytos lengvatos yra tik vieno politiko bandymas nusipirkti balsus(mano nuomone)
 #461912   Julius's
 29 Kov 2013 10:35
Deja, taciau net Rusniskiai negauna jokiu lengvatu. Lygiai taip pat, kad pazvejotu "savo kieme" jie moka tuos 11 lituku.
Lengvatas gauna tik vaikai iki 16m atrodo, invaliduma turintys zmones, ir senatves pensija turintys pilieciai.
Anksciau taip, Rusnes salai 50% nuolaida buvo. Dabar to nebeliko... Silutes savivaldybes taryboj buvo iskeltas sis klausimas, kury meras vetavo...... :D
 #461916   paska
 29 Kov 2013 10:39
Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose teisę žvejoti nemokamai turi fiziniai asmenys, deklaravę gyvenamąją vietą Rusnės seniūnijoje, turėdami žvejybos vietoje pažymą apie asmens deklaruotą gyvenamąją vietą.
http://www.nemunodelta.lt/16994/informa ... ejyba.html
Kažka maišai.Rusnes gyventojams nemokama ir kaip suprantu nereikia išvis jokio leidimo
 #461918   hamis
 29 Kov 2013 10:45
paska rašė:
arabas rašė:
Julius's rašė: O ar yra vietiniai finansiskai pajegus moketi tokius pinigus?
Vietiniams licenciniame ruože buvo sudarytos itin chaliavos sąlygos. Jei neklystu, tai 50 Lt metams.

Klysti, NDRP neapsiriboja Rusnes sala.O tai ,kad Rusnes gyventojams sudarytos lengvatos yra tik vieno politiko bandymas nusipirkti balsus(mano nuomone)
Čia įdomiai buvo... :-D Mat po įstatymo priėmimo(kad vėl licenzinė žūklė įvesta NDRP) nusprendžiau parašyti vieninteliam seimo nariui kurį pažįstu asmeniškai. Tik kalba buvo, kad nenuskriaustų ir Šilutės. Man iki NDRP ribos gal 1km, o iki Atmatos 6km ir jaučiausi labai nuskriaustas, nes nusprendus keliom valandom nulėkti užsimesti meškerę, ten kur visą gyvenimą žvejoju, teks ploninti kišenę( aišku omenyje turėjau ir kitus tokio pat likimo ištiktus žvejus :[anuol ). Tik va gavosi taip, kad Šilutės ir lengvatų kažkaip susieti neišėjo, arba buvo apsiribota vien Rusne.
 #461919   arabas
 29 Kov 2013 10:45
ciapajavas rašė:
arabas rašė:<...>vietiniams aborigenams
gal prisuk biski arogancijos kraneli?
Aborigenas, išvertus į lietuvių kalbą, reiškia - čiabuvis, senasis vietos gyventojas.

Įžvelgi kažką įžeidžiančio? :-D Aš, pavyzdžiui, esu Vilniaus aborigenas.
 #461921   Julius's
 29 Kov 2013 10:49
paska rašė:Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose teisę žvejoti nemokamai turi fiziniai asmenys, deklaravę gyvenamąją vietą Rusnės seniūnijoje, turėdami žvejybos vietoje pažymą apie asmens deklaruotą gyvenamąją vietą.
Kažka maišai.Rusnes gyventojams nemokama ir kaip suprantu nereikia išvis jokio leidimo
Tai mazai zmones informuoti. Daugelis tikrai perka mano ziniom.
Taryboj kiek zinau, daugiau buvo apie Silute kalbeta. Nes visa silute 30km spinduliu irgi NDRP. Buvo prasoma bent 50% nuolaida.

Katik apturejau pokalbi su vietiniu "zveju". Daugelis jau ima abejoti ar tikrai verta brakonieriauti. Geras zingsnis reiskia buvo baudu padidinimas. ''plot
 #461923   hamis
 29 Kov 2013 10:52
Julius's rašė:
paska rašė:Nemuno deltos regioninio parko vandens telkiniuose teisę žvejoti nemokamai turi fiziniai asmenys, deklaravę gyvenamąją vietą Rusnės seniūnijoje, turėdami žvejybos vietoje pažymą apie asmens deklaruotą gyvenamąją vietą.
Tai mazai zmones informuoti. Daugelis tikrai perka mano ziniom.
Taryboj kiek zinau, daugiau buvo apie Silute kalbeta. Nes visa silute 30km spinduliu irgi NDRP. Buvo prasoma bent 50% nuolaida.

Katik apturejau pokalbi su vietiniu "zveju". Daugelis jau ima abejoti ar tikrai verta brakonieriauti. Geras zingsnis reiskia buvo baudu padidinimas. ''plot
Ima ima jie abejoti :-D :lol: Kiek vietinių žinau tai jie ne tik, kad nėra pirkę gyvenime leidimo, bet ir nesiruošia to niekad daryti. O brakušos neis į parduotuves ir nesipasakos, kad nusprendė dorai gyventi :lol:
 #461926   paska
 29 Kov 2013 10:54
Čia įdomiai buvo... :-D Mat po įstatymo priėmimo(kad vėl licenzinė žūklė įvesta NDRP) nusprendžiau parašyti vieninteliam seimo nariui kurį pažįstu asmeniškai. Tik kalba buvo, kad nenuskriaustų ir Šilutės. Man iki NDRP ribos gal 1km, o iki Atmatos 6km ir jaučiausi labai nuskriaustas, nes nusprendus keliom valandom nulėkti užsimesti meškerę, ten kur visą gyvenimą žvejoju, teks ploninti kišenę( aišku omenyje turėjau ir kitus tokio pat likimo ištiktus žvejus :[anuol ). Tik va gavosi taip, kad Šilutės ir lengvatų kažkaip susieti neišėjo, arba buvo apsiribota vien Rusne.[/quote]

Situacija pas mane analogiška ::hai-bai (apie atstumus) .Na padare ta lengvata Rusnei tai padare,tik su tuo nemokamai gal perlenke,metini leidima vistik reiktu turet...
 #461929   ciapajavas
 29 Kov 2013 11:04
arabas rašė:Aborigenas, išvertus į lietuvių kalbą, reiškia - čiabuvis, senasis vietos gyventojas.
vietinis aborigenas - sviestas sviestuotas? arba pirmu zodziu apibudinama priklausomybe prie tam tikros vietos, o antruoju - gyvenimo budas? anyway cia offtopicas. beeeeee, mums upe ateme, beeeeee visi blogi isskyrus klubo narius... beeeeeee bliausim dabar ant visos europos 'viarkt - cia trumpa jusu klubieciu argumentu santrauka.
 #461932   hamis
 29 Kov 2013 11:10
ciapajavas rašė:
arabas rašė:Aborigenas, išvertus į lietuvių kalbą, reiškia - čiabuvis, senasis vietos gyventojas.
vietinis aborigenas - sviestas sviestuotas? arba pirmu zodziu apibudinama priklausomybe prie tam tikros vietos, o antruoju - gyvenimo budas? anyway cia offtopicas. beeeeee, mums upe ateme, beeeeee visi blogi isskyrus klubo narius... beeeeeee bliausim dabar ant visos europos 'viarkt - cia trumpa jusu klubieciu argumentu santrauka.
Ciapajavai, Tu nekovotum už savo upę? Juk dėl jos būtum nemažai savo laiko, darbo ir lėšų įdėjęs, dabar ateis "Petka" pasakys Tau ačiū, kad viską sutvarkei ir prižiūrėjai, o dabar laisvas. Man asmeniškai būtų skaudu ir tikrai ieškočiau teisybės. Aišku prieš įstatymą nepašokinėsi, bet jei tai buvo geras pvz. kaip tvarkytis tai gal kaip tik reikėjo paimti tą sukauptą patirtį, žinias ir panaudoti plačiau.
 #461933   Julius's
 29 Kov 2013 11:11
Tai ir man buvo situacija. Kolega reke tris dienas, "plaukiam lydeku" :) Sako zinau kur cia pzdc :d
Nu davai sakau, plaukiam. Varom mes kazkur, as kaip niekad neplaukiojes, net nesuprantu kurioj mes cia pusej. Atplaukem y kazkokia ylankele. uzsimetem, cia velkiaujam. pora lydekaiciu - isprasem. Dar valtis , dar viena, trecia aplauke, isvis 6 tada buvo. Nu galvoju tikrai cia negali buti rezervatas ar dar kas jei toks skaicius valciu. Visa diena ten praplaukiojom. Dar labiau ysitikinau, kad ne rezervatas, nes maniau, kad rezervatus tikrina kasdien.
Ramiai gryzom namo, soku prie zemelapio. bandau atsekt kur mes cia buvom. "Kniaupo ylanka" pasirodo. Didesniam draustiny jau turbut nebeymanoma atsirast :D
Tai vienas ekipazas ten is 4 zveju. su meskerem velkiaudami. per rudenini lydeku sezona. paima apie 200kg lydeku cia tik as tiek zinau. O kiek dar nezinau....
 #461939   Julius's
 29 Kov 2013 11:27
Geras klausimas. matyt tokius klausimus gauna ir GA pagavus ylankoj brakusas.

Per upaity yplauki y kniaupa. Mariu linija apzelus mldais ir is kniaupo pradzios nifiga ten nematyt tu mariu. Bet zenlu tai is tiesu jokiu nera. Nors jie galetu buti.
 #461945   hamis
 29 Kov 2013 11:40
Tai per Upaite ir į marias įplauki ir ten dar "pasimakalioti" gali, o ne tik pagal įsmeigtus pagalius plaukioti, bet tai dar nereiškia, kad ten Kniaupas. Kitas dalykas įstatymo nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia. Jei nesi tikras kur riba ir ar galima ją peržengti išvis nekiši nosies, arba susižinai konkrečiai kas kur ir kaip.
 #461947   Julius's
 29 Kov 2013 11:42
hamis rašė:Tai per Upaite ir į marias įplauki ir ten dar "pasimakalioti" gali, o ne tik pagal įsmeigtus pagalius plaukioti, bet tai dar nereiškia, kad ten Kniaupas. Kitas dalykas įstatymo nežinojimas nuo atsakomybės neatleidžia. Jei nesi tikras kur riba ir ar galima ją peržengti išvis nekiši nosies, arba susižinai konkrečiai kas kur ir kaip.
Sutinku as su tavim pilnai. Man sokas buvo kai as pasiziurejau kur buvau, ir kas butu buve jeigu ta dien GA ar pasienis butu atplauke...
 #461948   ciapajavas
 29 Kov 2013 11:48
hamis rašė:Ciapajavai, Tu nekovotum už savo upę? Juk dėl jos būtum nemažai savo laiko, darbo ir lėšų įdėjęs, dabar ateis "Petka" pasakys Tau ačiū, kad viską sutvarkei ir prižiūrėjai, o dabar laisvas. Man asmeniškai būtų skaudu ir tikrai ieškočiau teisybės. Aišku prieš įstatymą nepašokinėsi, bet jei tai buvo geras pvz. kaip tvarkytis tai gal kaip tik reikėjo paimti tą sukauptą patirtį, žinias ir panaudoti plačiau.
viskas gal ir butu pateisinama nu bet bado man akis "savo upe". issikaskit dirbtini tvenkini savo privacioje zemeje ir tada tikrai bus jusu. o dabar tai yra visos tautos turtas. juolab niekas su sautuvu nevare to klubo daryti tai ka jie dare. as aisku nekvescionuoju ju pasiekimu, pasidziaugt belieka. bet is principo nesupratau ir nesuprasiu tokiu pareiskimu kad upe yra kazkokios organizacijos nuosavybe nepriklausomai nuo ju geranorisku veiksmu. sakau cinizmu dvelkia sitas klausimas.
as apskritai pries betkokia nuoma betkam. as naiviai tikiuosi kad po kazkiek laiko pati valstybe prades tvarkingai seiminkauti savo vandenyse.
 #461950   arabas
 29 Kov 2013 12:02
ciapajavas rašė:..is principo nesupratau ir nesuprasiu tokiu pareiskimu kad upe yra kazkokios organizacijos nuosavybe nepriklausomai nuo ju geranorisku veiksmu. sakau cinizmu dvelkia sitas klausimas.
as apskritai pries betkokia nuoma betkam. as naiviai tikiuosi kad po kazkiek laiko pati valstybe prades tvarkingai seiminkauti savo vandenyse.
Vargeli tu mano... :-D
Nebuvo nei Merkys, nei kitos upės kažkokio klubo ar MŽT skyriaus nuosavybė. Nekliedėk.
 #461962   kablys
 29 Kov 2013 12:57
ciapajavas rašė: juolab niekas su sautuvu nevare to klubo daryti tai ka jie dare.
Tai jei tuo metu teisiskai buvo tokia galimybe ir buvo iniciatyviu zmoniu grupe,tai ir dare. Is kur jiem zinot,kad uz keliu metu ateis balvonu grupele ir ne nesigiline i situacija,bei nebande paieskot spredimo budu pakeis kazkoki istatyma. Tame ir beda,kad valstybeje nera aiskiu tikslu,strategijos ir veiksmu testinumo. Ir ta beda daugely sriciu egzistuoja. Siandien vienokia tvarka ir galimybes,rytoj jau pyst ir kazkam susisvietus jau kita tvarka. Neturi valstybe strategijos,tai gal but ES turi siokia tokia ir tai turetu siek tiek padet musu valdininku aparatui susigaudyt kas ir kaip,pries priimant tam tikrus spendimus. Tad Merkio atveju labai sveikintinas noras pabendrauti su ES institucijom-tai ateity turetu padet kai kuriem mastyt biskeli europietiskiau...
 #461966   ciapajavas
 29 Kov 2013 13:08
arabai keisk su savo bendraminciais retorika, susirasit daugiau draugu. ir neteks kliedet jusu nedraugams.
kably kad ir kaip skaudu butu tai organizacijai valstybe turi tokia teise ir tiek. klubas masto kad blogai, neklubas masto kad neblogai. pastaruju yra daugiau. man tokios matematikos uztenka pateisinti esamai padeciai.
seip aisku jie irgi turi teise bandyt ieskot iseities is padeties, bet atsiprasau, ne su tokia pozicija kad ten ju nuosavybe o visi kiti neklubiniai yra vietiniai aborigenai ir puls gamtos zaloti geguze.
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė