Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, apranga, muselių rišimas, medžiagos
 #376688   Juzis
 28 Geg 2012 21:22
Sorry, sniura gavau, o tas shock leader'is kaip suprantu absorbuoja jega, juk daugelyje schemu yra pavaizduotas tarp sniuro ir pavadelio. O kas del mazgu liecia tai nesu toks bukas ir moku google naudotis :lol: bet juk ten rodo ne kaip ant sniuro kilpos risti o tiesiogiai suristi du valus (pvz Albright mazgas) jei toks pat risimas tinka risant pavadeli prie sniuro tai viskas ok? Siaip tu mazgu galybe bet noriu patyrusio muselininko patarimo ir tiek :/braj;
 #376705   Tironas
 28 Geg 2012 21:58
laikau save kazkiek patyrusiu, bet apie joki socklyderi muselineje nesu girdejes. ir schemu jokiu nesu mates kad dar kazkas tarp pavadelio ir sniuro butu. Jurineje zvejyboje ar fyderyje, naudoja, bet ne muselineje.

paprastai ant sniuro buna kilpa, tada ant pavadelio uzrisi elementaria kilpa ir jungi kilpa i kilpa. jei nat sniuro jos nera, ja galima pasidaryt. arba buna taip vadinami BRAIDED LOOP pirkti.
 #376760   Antas
 29 Geg 2012 10:00
Tironas rašė:laikau save kazkiek patyrusiu, bet apie joki socklyderi muselineje nesu girdejes. ir schemu jokiu nesu mates kad dar kazkas tarp pavadelio ir sniuro butu. Jurineje zvejyboje ar fyderyje, naudoja, bet ne muselineje.

paprastai ant sniuro buna kilpa, tada ant pavadelio uzrisi elementaria kilpa ir jungi kilpa i kilpa. jei nat sniuro jos nera, ja galima pasidaryt. arba buna taip vadinami BRAIDED LOOP pirkti.
gal omenyje turejo konusini pavadeli, o prie jo risi pavadi su muse, tik ta konusini pavadino shoklideriu, bet vel burimas is tirsciu, geriau parasyk eiliskuma, o zmogus pats atsirinks, kas ten per "shoklideris".
 #377264   Tironas
 30 Geg 2012 18:55
leader- yra konusinis pavadys. tippet yra 'galiukas" pati pabaiga prie kurios risama muse. paziurek kaip atrodo pavadelis ir kokia jo forma, yra dalis kuri tiesi, neplonejanti. va ta dalis ir yra tippet, kai ji sutrumpeja tada per ziedeli arba mazga ir risamas pasaitelis- tippet
 #399768   Ignelis
 24 Rgp 2012 23:38
Taip jau yra, kad mano apylinkese prie geriausios lasisines upes, tik su musele gaudyt leidziama, tad galutinai apsisprendziau isilieti i musgaudziu gretas. taigi, gal atsirastu kantrybes turintis entuziastas ar pardavejas padesiantis susikomplektuoti iranki nuo a iki z? ar net musiu pririshtu pradziai..?
Taigi mano upeles gaudomos nebus labai dideles, galit pamatyti ft ir video. zhuvu rushys: upetakis, keletas porusiu lasisu, slakis, vaivorykstinis upetakis, arktine palija. dydziai nera ispudingi, 4/7kg zhuvys retokas ir solidus laimikis skaitosi :gutgut bet 1/2kg sociai ;uolrait :gutgut
arktine palija siame plakate nepazymeta.
Paveikslėlis

Paveikslėlis

cia matosi siektiek pacios upeles ir zhuvu dydziai.. :)
http://www.youtube.com/watch?v=xsuQK_8D ... e=youtu.be

biudzetas apie 1000lt, nenoreciau pirkti pigaus daigto, nes tikiuosi kad meskere laikys neviena sezona ir kad sekanti jau netektu kito geresnio pirkti. taigi pilnos kelnes laimes butu, jei kas kazhka lepteltu ish praktishkosios puses ir koki dailiai atrodanti ir smagu komplekta sudeliotu... :gutgut
P.S.., jeigu nedaug truktu iki zymiai smagesnio koto, biudzeta galima patampyti...
 #399772   MINDULE
 25 Rgp 2012 00:42
Ignelis rašė: ar net musiu pririshtu pradziai..?
O chia klaida... Ash ir galvojau kad musiu rishimas baisiai sudetingas reikalas, bet paprastas muses gali pats susirishti. Youtube pilna pamokanchiu video. Nezhinau kaip pas atve, bet pas mus pilna rinkiniu pradedanchiajam, kiekviena parde turi savo komplektus pradedantiesiems (Cabela's, Bass Pro Shops ar Gander Mountain) 60-80$ ribose:
http://www.cabelas.com/product/Cabelas- ... l+Products
http://www.basspro.com/White-River-Fly- ... 765/109891

Tikrai manau gali pats rishti savo muses, nes Lashishoms kazhko sudetingo tikrai nereikia. Pas mus vienos populiariausiu vadinamos Estaz Flies:
Paveikslėlis

Gali buti ir kitu spalvu ir jas susirishti tikrai paprasta...
 #399798   Tironas
 25 Rgp 2012 10:10
Ignelis rašė:
biudzetas apie 1000lt, nenoreciau pirkti pigaus daigto, nes tikiuosi kad meskere laikys neviena sezona ir kad sekanti jau netektu kito geresnio pirkti. taigi pilnos kelnes laimes butu, jei kas kazhka lepteltu ish praktishkosios puses ir koki dailiai atrodanti ir smagu komplekta sudeliotu... :gutgut
P.S.., jeigu nedaug truktu iki zymiai smagesnio koto, biudzeta galima patampyti...
jei kalbam apie nauja daikta ir garsu varda ala hardy, sage, loomis tai uz 1000 net koto neiseis , gero ta prasme.
Jei su 1000lt nori pilnai sutipt i visa rinkini, kotas su garantija ir neblogas, rite su normaliu veikianciu ir ilgalaikiu stabdziu ir geras sniuras plius pavadeliai - bijau kad sunku.
gali susikomplektuot aisku, bet arba is vogtu visokiu dalyku, kur priveza pastaruoju metu i lietuva ir siulo pigiai ( bet as tau cia nepadesiu, nes siunciu visus tokius kuo toliau). Tiesa visokiu tokiu neaisku is kur gautu pigiu kotu garantijos gali ir nebut. nes jei jie pavogti, savininkas gali pranest ir t.t. arba kazka tokio labai vidutinisko , netai kad visai sudas, bet del kai kuriu dalyku gali kilt abejones.
galeciau paskaiciuot kazkiek variantu, bet gal ne cia. eugenijus@museline.lt
 #420596   Andriokas21
 07 Lap 2012 15:56
Sveiki, norėjau sužinoti ar norinčiam pamėginti muselinę žvejybą užtektų tokių įrankių

Meskere - Vision Nite #3 7,6" (VV4763) su tuba - 300LTL (http://www.visionflyfishing.com/page.ph ... 30&pid=247)
Rite - Vision GT24 - 200LTL (http://www.visionflyfishing.com/page.ph ... 31&pid=110)
Sniuras - Vision Target #3 - 50LTL (http://www.visionflyfishing.com/page.ph ... 32&pid=120)

Ačiū už pastebėjimus.
 #420643   J
 07 Lap 2012 18:57
žiūrint kur ir ką žvejosi. Man tai anas labai gerai kiršliui/upėtakiui, sausom/šlapiom/nimfom Merkio aukštupy. Bet nelabai gerai žvejoti strymeriu, ir didesnėse upėse, kur norisi toliau užmest ir valą kažkaip sukontroliuot. Žodžiu tam tikrom sąlygom labai geras daiktas, bet kaip pirmai meškerei reikėtų kažko universalesnio.
 #423329   vvyciokas
 16 Lap 2012 15:31
butu visai idomu pradet zvejot museline ir noreciau pasiteiraut kokios mazdaug turetu but pradines islaidos (kotas, rite, valas, museles)
 #458597   Natter
 19 Kov 2013 10:13
Sveiki, galvoju, kad gal noriu pamėginti muselinę, radau tokį komplektuką, gal kas esat bandę, nes tūkstančių iš karto kišti nesiruošiu, o gal nepatiks - http://www.cabelas.com/product/Home/Spr ... t109855980 taip pat, jei komplektukas geras gal nori kas nors jungtis nes 1-ą siūstis neapsimoka, o 2 ar 3 jau visai nebloga kaina gaunasi.
 #458648   Airis
 19 Kov 2013 11:14
toki nusipirkus iskarto garantija,kad nepatiks.
pasiimk mano arduodama komplekta ir garantija ,kad patiks :ruko :-niak'
 #458673   Natter
 19 Kov 2013 12:08
Aš nieko neperku naudoto (išskyrus auto), bez abyd ;).
 #458744   Natter
 19 Kov 2013 14:22
tiesa kas nors gal matė Lietuvos e-parduotuvėj kokį pusė velnio komplektuką iki 200lt? Ar Europos parduotuvėje, bet būtent e-parduotuvėj, nes iš savo miestelio beveik niekur neišvažiuoju :-).
 #458768   Tironas
 19 Kov 2013 15:07
nezinau jokio padoruas komplektuko uz 200lt. sspeju kad buna, bet ten jau buna visiskas briedas. jei dairytumeis uz kokius 400-500 jau iseitu kazkas visai tinkamo museliauti
 #458785   Airis
 19 Kov 2013 15:20
Natter rašė:Aš nieko neperku naudoto (išskyrus auto), bez abyd ;).
cia jau problema. pagal pati gaunasi,kad geriau nauja sh, negu naudota, bet superiniame stovyje ir geros kokybes
 #458933   Natter
 19 Kov 2013 20:20
Aš suprantu, kad brangus įrankis malonus, bet aš noriu tiesiog pamėginti, netgi jei aš užkibsiu šiuo būdu meškeriosiu ne dažnai, nes arti manęs nėra tam tinkamų upelių. Daugiausia kiek skirsiu tai 250Lt komplektukui, o toliau jau bus matyt, va kažką tokio ne daugiau :-) - http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... t105571980
 #459002   Rimasx
 19 Kov 2013 22:11
Natter rašė:Aš suprantu, kad brangus įrankis malonus, bet aš noriu tiesiog pamėginti, netgi jei aš užkibsiu šiuo būdu meškeriosiu ne dažnai, nes arti manęs nėra tam tinkamų upelių. Daugiausia kiek skirsiu tai 250Lt komplektukui, o toliau jau bus matyt, va kažką tokio ne daugiau :-) - http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... t105571980
geriausia butu surasti zmogu katrassioj srytij pazenges,na turi iranga,duotu pamostaguot,pamokytu suprast kas yra muxa.Vieniem tai yra visiska nesamone,kitiem tai yra viskas.As mostaguoju du metus,pirmas kompletas buvo http://www.zvejokpigiau.lt/product_info ... 2132.kaina buvo su akcijatai paemiau uz 130 pinigu ,vienoj klaipedos pardej.Kotas uzsikraudavo normaliai kai isleisdavoau apie 12-13 metru,vala pakeiciau i vision vibe 85, nu i tada prasidejo.Dabar jieskau kotuko biudzetas apie 500 lietuvisku ,ir nelabai kas iseina ,o kai pamosavu hardy demonu ,tai galvoju ,kad da reiks taupyti . Tai tiek pastebejimu :e:e
 #459530   Tironas
 21 Kov 2013 12:58
Natter rašė:Aš suprantu, kad brangus įrankis malonus, bet aš noriu tiesiog pamėginti, netgi jei aš užkibsiu šiuo būdu meškeriosiu ne dažnai, nes arti manęs nėra tam tinkamų upelių. Daugiausia kiek skirsiu tai 250Lt komplektukui, o toliau jau bus matyt, va kažką tokio ne daugiau :-) - http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... t105571980
na nemanau kad kas yra bandes kas tai yra. kox ten sniuras? niekas nezino. Vision sniurus bandziau kur ant komplektu, visai padorus, metasi ir taip ir anaip.
gal ir cia bus gerai, bet tik jei siustis i lietuva, tai niekaip man 90usd is kabelaso nesigaus uz 250lt.
 #459572   Natter
 21 Kov 2013 15:15
Nesigaus, nes siuntimas brangus nebent rast draugų kurie kažką norėtų iš cabelas kartu pirkti, bet manau realiai su siuntimu ir mokesčiais arčiau 350lt gausis. Todėl galvoju jei atsiras norinčių kartu iš cabelas pirkt paimsių tą akciinį už 39$ ir žaisiu, o jei jau pagausiu kably kitais metais jamsiu ką rimčiau :-).
 #459583   Donis
 21 Kov 2013 15:49
Imk,kad ir ta,kur paskutini idejai,pigus jie,skirtumo tarp ju nebus,sniura tik padoresni isigyk ir zvejosi. Siaip i koki muselininku rengini but geriausiai atvaziuot,ir pametytum ir daug kotu pasimegintum,pajustum kazka.
 #459586   autukas
 21 Kov 2013 15:57
Nu taigi sako tau, kad tavo nurodytoj kainų kategorijoj viskas vienodai nieko gero, vienokio gamintojo ar kitokio. Taigi pirk kuris gražesnis.
Aš irgi blaškiausi, kol galiausiai Tironas patarė, sukomplektavo įrankius, kainavo brangiau nei norėjau mokėt, bet už tai dabar žinau, kad ne įrankiai kalti, kad aš nemoku žvejot... :lol: ;-)
 #459684   Natter
 21 Kov 2013 19:58
Supratau, jei neatsiras norinčių prisidėt prie siuntinio iš Cabelas kol kas nepirksiu nieko :-D, pataupysiu kiek :-)
 #459889   Natter
 22 Kov 2013 10:07
žiūrėkit dabar kitas klausimas - kokios klasės reikia imti kotą, jei ruošiuosi meškerioti šapalus upėtakis nedideliuose upeliuose na gal raudes dar ežere?
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 41
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė