orbitas sitos spalvos man gaudo geriausiai is visu orbitu, bet vot rigge sitos spalvos kazkodel nesuzibejo man.
taip kad yra variantai, kad to paties modelio skirtingos spalvos skirtingai gaudo bet buna ir taip kad tos pacios spalvos skirtingi modeliai skirtingai gaudo.
kokia isvada padaryt? gal kad svarbu tiek spalva tiek ir modelis? ar kad spalva turi atitikt modeli ir varle imituojantis masalas neturetu but mailiaus spalvos ar mailiuka imituojantis neturetu but karkvabalio spalvos? bet tada gaunas pravalas teorijoj su visom tigrinem ir papuginem spalvom kurios neimituoja nieko. o siaip tai zvejyba tuo ir idomi, kad nera jokiu 100% galiojanciu taisykliu ir kiekvienoj zvejyboj gali atrast kazka naujo. kai del paciu spalvu, tai toks mano pastebejimas dar, kad pvz lydekai, jei labai uzsispyres grusi, tai sugrusi beveik belekokia spalva. bet va kokiam eseriui ar sapalui tai kitakart netinkama spalva isiulyt praktiskai beveik neimanoma pasidaro. nu tai cia tu niuansu pagal modelius, pagal spalvas, pagal zukles viets ir pagal zuvu rusis yra begale. vot is arabo gasdinotes, kai rase, kadsu vienu vobleriu galetu upetakius gaudyt. nu pagalvojau, nu bliamba, kokiu taip mazdaug 13-15 metu atgal bestudentaudamas kai vaziuodavau gaudyt upetakiu, tai su savim vezdavaus tik 3 masalus. 2nr aglia, 2nr black fury ir tik tik tuo metu pasirodziusius pas mus 4,5cm dorado stick vobleri,kai reikdavo paplukdyt i kokia duobe po nusvirusiom sakom. nu dar kelis tokius pat masalus ant nurovimo. nu ir bliamba ir nieko netrukdavo o ir tu upetakiu pagaudavau gerokai daugiau nei dabar. nors aisku dabar tai as juos ir gaudau matyt ne dazniau nei kokius 3-5 kart per metus... vienu zodziu, isvada tokia,kad jokiu isvadu.

beleko cia ziuriu prirasiau sitoj zinutej. nu taip gavosi.