Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įrankai, masalai, gaudymas
 #376677   Atletas
 28 Geg 2012 20:43
papriestarausiu keptas samas tikrai skanus o dar skanesnis karsto rukimo,teko valgyti salto rukimo samioka va ten tai sudas :/nek
 #376699   cesius
 28 Geg 2012 21:44
Kugelis rašė:
cesius rašė:Del to kad virejas kreivarankis :!:

:lol: :lol: :lol: mano brolis ji kepe. jis jau 3 ar 4 metus dirba su verslininkais zuvies srityje. zuvies daugiau gamines turbut uz tave yra. jis tikrai zuvi skaniai paruosia. gal tada buvo nedakepes ar dar kazka... gi visko seip pasitaiko. ir jo rankos nera kreivos :liež-uvis
Kugely esk, skanesnis ;uolrait
 #392199   Edosius
 27 Lie 2012 08:04
Kas labiau tinka - gyva ar negyva varlė :?:
Ir šiaip kokie masalai populiarus gaudant su dugnine?
Gaudysiu LV (Daugavoje).
Iš anksto ačiū.
 #392221   Mike
 27 Lie 2012 09:27
Aš geriau rinkčiausi naktinius sliekus arba geldelių mėsą. O varlė tik gyva.
 #392425   dusys
 28 Lie 2012 19:02
Ziurejau kaskoki DVD tai ten pasakojo, kad antroj vasaros pusej geldeliu mesa palieka karti ir samas nebelabai jama.
Siaip kiek esu gaudes tai ant tu moliusku isvis nesu pagaves. Nei vasaros pradzioj nei pabaigoj.
 #392426   dusys
 28 Lie 2012 19:05
Edošius rašė:Kas labiau tinka - gyva ar negyva varlė :?:
Ir šiaip kokie masalai populiarus gaudant su dugnine?
Gaudysiu LV (Daugavoje).
Iš anksto ačiū.
Siaip kiek pastebejau tai mieliausisi jama sviezu ir gyva masala. Ar tai zuvyte ar varle ar sliekai.
Kiek teko skaityti literaturoje ir isbandyti praktiskai tai visokie masalu smardinimai ir pudymai visiskai nepasiteisino.
 #392443   hamis
 28 Lie 2012 20:19
Man geriausiai rugpjuti ant mailiaus kibdavo. Prifasuodavau pilna kabli ir tikdavo, arba mesdavau viena, bet siek tiek didesne kuojyte, ar plakiuka, jau negyva uzkabindavau, kad nenusimautu.
 #455847   Daxidas
 10 Kov 2013 21:21
kodel samu skiltyje diskusiju tema tik apie irankius?na o dabar prie reikalo,koks upes dugnas tinkamesnis samui?smeliukas,dumblas,stambūs,smulkūs akmenys,duobes,koks gylis?
 #455877   Vegys
 10 Kov 2013 23:34
Tikriausiai todėl, kad niekam lig šiol tai nerūpėjo.
Jei manai, kad tai aktualu - sukurk atskirą temą.
Jei sukursi - būtų smagu, jei ne tik užduotum klausimų, ale ir pats pasidalintum savo pastebėjimais.
 #457230   mindoze
 14 Kov 2013 19:42
man seip irgi idomu kas kur ir ant ko, nemune tai zinau ant broilerio gaudo ir ant naktiniu slieku duobese, as asmeniskai noreciau skirti koki menesiuka siai zuvytei. pagal vadalazus tai zinau kur yra belieka patikrinti ta duobyte
 #457332   Vegys
 15 Kov 2013 03:28
tik nepradėk ant broilerio ar pan gaudyt. Dėk slieką ar žuvį.
 #457618   mindoze
 15 Kov 2013 19:24
na as asmeniskai tai desiu kokius 5 naktinius ir kita kota desiu zuvi as nesitikiu nemuno monstru gaudyti nes vaikysteje maciau kaip 5 vyrai nese sama tai galima isivaizduoti kiek jis ten svere man bent kokiu 5kg uztektu palaikyti
 #457627   Vegys
 15 Kov 2013 20:05
Masalas žuvis - pasiruošk kotą rimtesnį :) Svarelis + žuvis (50-100g + 100 g) - ne kiekvienas karpinis kotas atlaikys. Nors ... metimai gi tai netolimi .... Gal ir atlaikys. Kokiais įrankiais žadi žvejot ? Kokią žuvį ant kablio dėt ? Kaip žuvį tvirtint ?
Aš tai pagrinde tik ant sliekų gaudęs ... :oops: Kažkada buvau uždėjęs ir žuvelioką. Ale tikrai kad nesugavęs ant žuvelės. Kodėl tada siūliau ją naudot ? Natūralus maistas + girdisi, kad kiti pagauna.
Dipint bandęs, ale efekto nepajaučiau.
 #457640   mindoze
 15 Kov 2013 21:01
na as tik taip bandysiu, kotas tai atlaike lasisa tik vat valas ne :) buvo kokiu nemaziau 15kg manau patrauks na cia neproblema jei ka tai rasim tinkama kota gal koki menkiu pilkerini panaudosiu :) tiesa o pats gal zemiau bezdonkes gaudes tipo kaip vadina prie vamzdzio ? esu mates ten duobiu ir gana neblogos is isvaizdos. as tai prie gavniankes girdejau kad papuola
 #457646   Vegys
 15 Kov 2013 21:44
Neryje šamų negaudęs ir gaudyt nesiruošiu (kalbu apie Vilniaus regioną) :) Kai kas sako sugauna legalius, ale tokių vienetai. Teko girdėt "pasakų", kaip po kelias valandas traukė Neries šamą, ale tai manau tik pasakos. O kad nelegalių sugauna, tai taip, ale ne į tokius šamus juk orientuojamės.
Tikslingai šamus gaudęs tik Nemune, tarp Druskininkų ir Merkinės. Deja, patirtis ne kokia, 2 užkibę, vienas krante (neskaitant mailiaus). Todėl patarėjas iš manęs ne koks :) Kažkada stipriai buvau užsidegęs, net meškerę spec. šamams (užmetimas iki 500 g) norėjau pirkt, ale dabar kažkaip aistra perėjo ...

Su kokiu čia lašišiniu kotu žadi mėtyt 100 g svorius ? :shock: Na, duobėj gal ir mažesnio svorio užteks, bet tai nėr tinkamas įrankis.

Kas tas"vamzdis" - nežinau.
 #457650   mindoze
 15 Kov 2013 21:56
:) nelasisinis ten kotas, upetakinis :D nu su usoriais nepavyko tai manau su samu gal iseis pakovoti:)
 #457651   Vegys
 15 Kov 2013 22:00
dėl koto šaipaisi ar kaip ... ?
 #457661   mindoze
 15 Kov 2013 22:25
del koto. as seip spiningistas tai juokinga paciam , sest ant donkes, todel :)
 #457990   AndM
 17 Kov 2013 11:02
Vegy, manau mindoze nelabai įsiskaito į tavo klausimą, arba galvoja kaip jam pačiam norisi :) O jei apie šamus, tai tik naktinis ežere mėtant meškere, arba nemažas karosas skrituliu.. Nemune, kiek teko tai naktinis geresnis variantas (būna išimčių).
 #458484   mindoze
 18 Kov 2013 21:43
viska normaliai as skaitau, tiesiog as neryje noriu seis metais pabandyti pazvejoti tokia zuvi kaip samas. esu beveik visa lietuvos plesria zuvi pagaves, o vat samo neteko pagauti,todel ir domiuosi. ziurejau daug rusu laudu tai jie ten samus su ant guminuku tik dideliu lupa ir veiksmas diena vyksta, reikia pradzioi ant naktinio ar zuvies bandyt, jei patiks tai bandysiu ir guminukus. as esu uzauges ant nemuno kranto druskininkuose tai esu mates kaip zvejoja, bet tai buvo labai senai todel ir domiuosi kas ir kaip.
 #458505   AndM
 18 Kov 2013 22:51
man atrodo mes apie skirtingus dalykus snekam :) paaiskink kaip uzmesi 50-100g(svino) + ~100g zuvyte su sawo Lasisiniu kotu...
 #458895   mindoze
 19 Kov 2013 18:51
:) skaityk idemiau rasiau, kad pilkerini kota galiu naudoti skirta menkem juroi gaudyti naudojau 250gr pilkerius. o tas nuo 0 iki10 atlaike nemazesne 15kg zuvyte ir praejo testa, as nesakiau, kad butent spininga naudosiu
 #458931   Vegys
 19 Kov 2013 20:19
Su tuo 0-10 g tai gal nejuokink :) UL šamams :-D Nepyk, nepiktai, bet baisiai juokingai skamba.

Pilkerinį turiu, naudojau. Pirkau būtent žuvyte gaudyt, bo ir karpiniai 3 uncijos+žuvis užmesti nelabai gali. Bet nepatiko :( Gerai, kad daug nemokėjau už tą "šepečio kotą", tai nors tiek negaila. Da multiką prie to koto insigijau, netiko man, ale gerai, kad kitur tai ritei pritaikymą radau (velkiavimas didesniais masalais).
 #480252   ontens
 23 Geg 2013 10:55
AndM rašė:man atrodo mes apie skirtingus dalykus snekam :) paaiskink kaip uzmesi 50-100g(svino) + ~100g zuvyte su sawo Lasisiniu kotu...

Visa sistema uzvezama su eiline gumine valtele,kuri(sistema) tvirtinama prie "bujaus",na cia visi svoriai,gabaritai pagal tiksla(samo dydi),esme zinoti kur jis gyvena ir panasiai kada maitinas,ir ....... tai yra rimta zuvis ,sukelianti daaaug emociju ir neuzmarsties,na ir pritraukianti kaip visuomet didziuli bury "zveju" grobuoniu,gaila bet tep yr...
Su pagarba
 #481996   slakys
 28 Geg 2013 16:11
pasidalinkit patirtim,kada anksciausiai pradedat gaudyt samus(turiu omeny Nemuno aukstupi, tarp Merkines ir Druskininku) , ar jau tikslinga bandyt ar dar palaukt? Nusimato man nemazai vasaros praleisti Merkines apylinkese) tai manau paskirsiu ta laika uoriu ir samu paieskoms :)
 #482041   dainiuška
 28 Geg 2013 18:59
slakys rašė:pasidalinkit patirtim,kada anksciausiai pradedat gaudyt samus(turiu omeny Nemuno aukstupi, tarp Merkines ir Druskininku) , ar jau tikslinga bandyt ar dar palaukt? Nusimato man nemazai vasaros praleisti Merkines apylinkese) tai manau paskirsiu ta laika uoriu ir samu paieskoms :)
Jau ir vėluoji šiek tiek ::hai-bai Pirmasis jų sėkmingas gaudymas prasideda gegužės mėnesį, kai kelias dienas iš eilės tvyro karštis ir tvankuma. Šiemet tokios kelios dienos jau buvo berods prieš pora savaičių. Per jas po Alytumi kelis ištraukė padorius ;uolrait Reikia laukti sekančios "šutros" :roll:
 #482365   Antas
 29 Geg 2013 16:36
youtubeje yra Zilvino atostogos, ten jis su lenkais Vysloje vobleriais samus lupo (kaip sake lenku ekspertas reikia nakti gaudyti su vobleriais), ir Latvijoje Dauguvoje berods, kur uztvanka yra samus gaude, po to Kauno mariose su latviuku lupo ir kepe krante shama svieste.

Nu info pirmines tai daug yra, o veliau is sav klaidu, be to latviukas, senas, neslepe, o viska ramiai pagrindus isdeste. Lenku ekspertas irgi ziniomis normaliai pasidalino.
 #483684   dainiuška
 03 Bir 2013 16:26
Sėdėta vakar nuo 21 val. iki 01.00 val., kibimų turėjau tikrai sočiai - na, gal kokį desėtką :roll: Rimtesnių iš jų - 4, kai jau matėsi, jog ne visai pūgžlys anam gale laido ;uolrait Pakirsti pavyko tik 2, vienas iškart pasakė atia - jautėsi, jog anam gale kažkas nusipurtė. Kitą pavyko ištraukti, svėrė beveik 3 kg. Neturėjau kuo pamatuoti, legalus jis ar ne, tačiau bet kokiu atveju paleidęs nebūčiau - kabliukas buvo giliai "šiknoj", po kelių minučių rakinėjimo šamukas apsipylė kraujais ir būtų neišgyvenęs :mėlynvarla Kai nieko nesitiki pagauti, tai namie lieka reikalingi tokiai operacijai įrankiai :-niak'
Šįkart kibimai prasidėjo dar šviesoje, ir didžioji jų dauguma buvo dar nesutemus. Šamukas pagautas irgi gan anksti, apie 21 val. Plėšrios buvo beveik neaktyvios (gal pora pavaikymų mačiau), užtat temstant užvaikė tooooooks šamas... ;uolrait

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #484217   Edosius
 04 Bir 2013 19:06
Smagiai tau dainiuška :gutgut Gražu ir pavydas ima.. :/brazasista
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 19