Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Stinta jūroje, mariose; ežerinės stintos

#25459   Skumbrotas
 05 Kov 2007 09:59
Na vakar uždariau stintų sezoną ir aš... Šį vakar reikės nupjaustyti nuo sistemėlių blizgutes, sutepti ir paslėpti kur dėžutėje iki žiemos. Kad pagunda daugiau nekiltų dar kartą lipti ant ledo. ;-)
Buvau Nidoj. Žvejų daug, bet visi pasklidę po visas marias kiek akys užmato, tad ryškesnio kolchozo niekur nesimatė. Iš ryto perdaug neskubėjau, vietoje buvau tik apie 10 val. Pradinė žvalgyba su žiūronais optimistiškai nenuteikė - niekur jokio veiksmo, jokio rankų mosavimo ar panašių žvejybos požymių... :cry: Na, bet jei jau nuspręsta daryti uždarymą, tai reik judėti, iš principo ir nulis yra rezultatas... :roll:
Ledas prie kranto patižęs, reikėjo paieškoti vietos kur nereikėtų maudytis. Artimiausi žvejai buvo įsikūrę už kokių 400m nuo kranto, pažiūrėjus į jų rūškanus veidus ir tuščias dėžes nerizikavau klausti kaip kimba - nesu toks blogas žmogus, kad pilstyčiau druską ant žaizdų.... :cry: Tokia situacija vyravo praėjus dar kokį kilomatrą. Dra sykį išsitraukiau žiūronus ir dar sykį nuodugniai išstudijavau situaciją. Vėl jokio veiksmo neužfiksavau kas rodytų bent kokį dėmesio vertą kibimą. Tik pietrytinėje pusėje, kokių 5km atstumu nuo kranto matėsi keletas grupelių žvejų, iš kurių judesių kilo įtarimas kad "kimba". Ten ir patraukiau. Ir neapsirikau - veiksmas nors ir neaktyvus, bet vyko, pamažu iki vakaro prisigrybavau virš 150 stintų. Vėgelių nebuvo, aplinkiniai kolegos buvo prisistatę vėliavėlių, bet taip pat kibimų neapturėjo. Iš vis praėjus visą tą astumą teko matyti tik porą mažyčių vėgėlikių.
Taigi užbaiktuvės skaitau buvo sėkmingos. Tik kojos skauda po tokio pasivaikščiojimo :evil: Šiaip pakeliui pasitaikė porą plyšių, kur reikėjo ieškoti kaip juos pereiti. Ledas dar storas, bet prie kranto sukorijęs. Vargu ar po savaitės bebus įmanoma užlipti.

#25477   eLPi
 05 Kov 2007 12:34
... atostogos baigesi... Galiu pasumuot savo rezultatus: is 14 dienu skirtu atostogu laikui, tik 7 :oops: is ju zvejojau ant Kursmariu ledo. Kitos dienos buvo skirtos blaskymuisi po Lietuva ir net 2 dienos praleistos namuose :!: . Viso to pasekoje is seimos sulaukiau priekaistu: atostogauji, o taves kaip ir nematom... :lol:
Taigi, pirmoji zukle vasario 16 Preiloje - sezono atidarymas su visais atributais :-D ir vakare namie jau sklinda agurku kvapas. Rytojaus diena vel Preila - rezultatai dar geresni ;-) . Vasario 21 su Doniu & Co "jamam" Nida. Be kruvos stintu, nudziugina ir kompanijos pagautos penkios vegeles. Smagu :-ou-je, tik tas saltis ir vejas :twisted: . Oru prognozes artimiausiom dienom nedziugina, bet Agio pasiulymui atsispirt negalejau - sestadieni /vasario 24 d./ as vel Nidoje ant ledo. Islipus is masinos vejas tiesiog vercia is koju, o jau tas saltis tiesiog stingdo, bet zvejoti noras buvo stipresnis :-kvankt . Ir kaip veliau pasirode - man si zvejyba pagautu zuvu kiekiu, buvo ispudingiausia ::liux . Sekmadienis skirtas poilsiui, nes vasario 26-27 d. , anot Skumbroto "sveta darbo diena" :-D vyko mini meetas "Stinta 2007", kur su kompanija gaudem stintas, ilsejomes... zodziu "sovmescali prijatnoje s poleznim" , apie tai jau rase Spiridonas, o ir Donio bei Agio uzfiksuotas foto akimirkas galite pamatyti. Na ir paskutinioji stintu zukle ant vis minkstesnio Kursmariu ledo ties Nida - kovo 3 d. Butent ta diena jau ne pirmi metai praleidziu ant ledo su tos dienos varduvininku Kazimieru - savo tevu. Vel gi, rezultatai neblogi, namai niekaip negali issivaduoti nuo kepamos ar dziustancios stintos kvapo :lol: Poledines zukles sezonas uzdarytas kartu su pirmaja pavasario svente - Kazimierinem :beer'2 ...
...geros buvo atostogos :jeheje: , pagyvenau ant ledo .... :jeheje:

O cia mano pagautoji marmurine mariu plesrune:

Paveikslėlis

#27135   kursis
 24 Kov 2007 09:26
Vakar draugelis gaude Veivirze tie santka su Minija, tai kibo neblogai kas 30 s kibimas. Manau jau verta bandyti Minijos zemupi nes pirmieji tuntai jau parejo :grin:

#43929   Mindenas
 28 Lap 2007 18:44
turiu visa maisa kreveciu likusiu nuo pleksniu zvejybos,taj dabar galvoju ar pasilikti styntom jas ar suvalgyt :lol: a jima krevetes styntos? Pleksnes ir tos buvo paskutini karta zvejojant islepusios nei vienos krevetes nejeme,karpi tai nesveikai arde :lol:

#43935   Skumbrotas
 28 Lap 2007 19:11
Esu bandęs siūlyti krevetes stintoms daug kartų, bet kad jom būtų patikę nepasakyčiau. Kibdavo kartais, bet silpnai. Gal tik man taip :roll: Koks kitų patyrimas šiuo klausimu :?:

#43963   Rička
 29 Lap 2007 07:22
irgi esu bandes krevetes kabinti bet man nepasiteisino-labai jau greitai jos dingsta nuo kabliu, silpnai laikosi ant kablio. Kur geriau gausi uz raudos gabaliuka :)

#45031   Skumbrotas
 10 Gru 2007 21:59
Manau kad į savaitės galą, kai pasisuks rytvėjai ir spūstels šaltukas Klaipėdos žuvų turgus turėtų pakvipti stintomis. Jau pats laikas joms pradėti plaukt į marias.
P.S. Stintų turguj ir dabar pilna - pernykštes, kurių per metus nespėjo išrūkyti, pardavinėjamos kaip šviežios. Bet - nei skonio, nei kvapo. Bet biznis einas gerai, atvykėliai perka kilogramais... :-D

#45350   kursis
 14 Gru 2007 14:22
kursis rašė:vakar nuo 15:00 iki 20:00 8 stintos (pleksnikiu neskaiciuoju), visas veiksma s vyko dar nesutemus, kai sutemo visiskas :!fig! , kitiemas tas pats, veliau kelias foto imesiu
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

#45356   menkė
 14 Gru 2007 15:06
del smulkumo tai visokiu buvo, palyginus visai padorios. kilogramai netiksliai. pasvertos isdarinetos be galvu buvo2 kg 400 g. o kibo idomiai, vienas prastovejo visa vakara toleliau po kita lempa ir nieko nepagavo. siaip labai aukstai ejo, gal kabliukus per zemai buvo susirises. mes pataikem ant kazkokio nerealaus burio. praktiskai turbut 2 trecdalius per pusvalandi sugavom, o paskui ramiau.

#45376   kursis
 14 Gru 2007 22:28
vaidui, 3 unciju, apvalus pats tas ;-), del metimo reikia eksperimintuoti, jei pora meskeriu bandyk ivairius varijantus
Paskutinį kartą redagavo 1 kursis. Iš viso redaguota 14 kartus.

#45378   kursis
 14 Gru 2007 22:34
Mantas rašė:jei gaudysi stinta tai max 2 uncijas :!:
nu nesutinku, bo jei srove didele tai 2 uncijos juokas, nu nebent labai delikatus irankiai

#45409   baniusa333
 15 Gru 2007 23:14
katik is po stintu :) buwau smiltynei kibimo nulis tik nuejus i jachtkluba pavyko 10stintu pagaut jei jas taip galima pavadinti :lol:

kursi as nelabai ka esu mates su triju unciju svinais gaudancius stintas :!: pats viena uncija naudoju daugiausiai tai 1,5 uzdedu

#45410   Rička
 15 Gru 2007 23:23
o ten jachtklube pernai tai po 10litu mokejom, o siemet gal jau pakele ? O kur tos stintos dingo, pries kelias dienas visai normaliai kibo :?: Gal vejas vel netikes, ar verslininkai vel kelia tinklais uztvere.

#45411   baniusa333
 15 Gru 2007 23:29
niekas neprase tu 10litu tai ir nemokejom :) siaip girdejau kalbas kad reikia moketi :!: bet tai kas cia isvis per nesamone kazkoks mokestis uz zvejyba :evil: turbut sargas halturina :roll:

#45413   Rička
 15 Gru 2007 23:41
tai kad sako ten jau privati valda, o pernai net israsydavo cekius kad pinigus paeme, o tenais tai rimtai kazkodel mazesnes stintikes tekimba. Tik viena karta buvau uztaikes kai buvo stormas, tai kibo dauguma didziosios stintos. Na vistiek rytoj vaziuoju i Klaipeda , gal rytoj jos kibs !-kliovas-!

#45415   baniusa333
 16 Gru 2007 00:20
tikeciau kad pirmadieni butu galima pagauti,nes vejas keiciasi gal ir juros srove paduos,buvau manta forumieti sutikes tai jis pernakt pasiliko smiltyneje ejo prie delfinariumo stintu gaudyt

#45423   kursis
 16 Gru 2007 13:48
kursi as nelabai ka esu mates su triju unciju svinais gaudancius stintas :!: pats viena uncija naudoju daugiausiai tai 1,5 uzdedu......
Nu matai as gaudau su karpiniais kotais, bo kitu neturiu :oops: tai 1.5 ar 1 uncijos svinas tikrai per menkas. O siaip sakau jei irankiai "delikatesni", tai pilnai sutinku, kad 1.5 uncijos pats tas, nors kai srove gera su toks svinas per lengvas, nebent po nosim nuleides gaudai :) Reiks koki feederiuka isigyti, bo senai jau galvoju

#45436   Algirdas
 16 Gru 2007 17:56
perspektyvos nekokios dar su stinta nes juroj dar tik viena kita i zveju tinklus papuola :cry: siandien kaimynas verslininkas lanke stintinius tinklus tai dezute stintu parinko ir 3 :!: dezes juros velniu :twisted: gal pries kaledas pasitaisys reikalai ;-)

#45437   kursis
 16 Gru 2007 18:16
Mantas rašė:tai ant stintu nieks nemeta 100m. 5 metrus paetei ir viskas
nu nesakyk ypac diena toliau numetus zymiai geriau kimba negu prie kranto, nors buna visaip

#45443   Kuzmičius
 16 Gru 2007 19:03
Diena ir man atrodo,kad kimba toliau.vakarop jos atplaukia prie kranto arciau sviestuvu. :)

#45457   vaidass
 16 Gru 2007 21:39
vakar buvau nulekes stintu ''pamedziot'' taciau gavosi ne stintu ,bet pleksniu zvejyba ,nes stintu -0 ,pleksniu -35vnt. sistemas ,svarelius ,metimu atstumus bei masalus keiciau ''N''kartu ,-vien tik ''dangteliai''. galvojau kad kalta netoliese dirbanti zemsiurbe taciau delfinariume dirbantis zmogelis buvo atejas paziuret kaip sekasi ,pareiske kad vakar toje vietoje gaude ir pleksnes ir stintas , nors ta zemsiurbe dirbo tenpat. tai liko kaltas menulis ,ir pasiteisino posakis ''kibo vakar ir kibs rytoj''. zvejojau nuo tamsos iki tamsos prie delfinariumo :/nek

#45458   vaidass
 16 Gru 2007 21:54
beje apie srove - tikrai didele ,zinoma ne kaip Nemune bet pakankama ,nes norint islaikyti sistemele vietoj , man prireike 100gr. ''inkaro'' ir meskerykocio su didesniais ziedeliais nes zoliu tai tikrai netruko. draugas zvejojo mazesniais svoriais ,tai turejo problemu.

#46418   Agis
 30 Gru 2007 23:04
Nu sugryztam i metu pradzia ir 3 sios temos puslapy

As stintu sezona atidariau sausio 6 diena.Taip po trupuciuka kabinejosi iki 24 dienos, kol anot Zvejuko "kibo juodai"Vasario 2 jau kimba nuo molo Juodkranteje, nes Klaipedos nesamas izas.O jau vasario 10 diena, pasipila zinios, kad gaudoma Prieiloj ir ledas 12 cm.
Taigi nereikia dar nieko pergyventi, kad kol kas tu stintu tik mazi bureliai sukiojasi, viskas pries akis, kaip ir kiekviebnais metais, reikia tik truputely atsigrezti i ankstesnius duomenis :lol:

#46421   Algirdas
 31 Gru 2007 06:23
jooo...negailestinga ta statistika :!: net pries 15 metu kai studentavau cia klp buvo lygiai tas pats. Po sesijos sausio gale jau juodkrantej budavo savaite juodo kibimo po to kas savaite vis auksciau ir auksciau . taip kad galime dziaugsmingai sutikt Naujus nes dar viskas priesaky :lol: :lol: :!:

#46797   Rička
 03 Sau 2008 19:29
vakar Skuodiskiai po lempomis pagavo nuo 20 iki 60 stintu, zveju beveik nebuvo. Gaude nuo sutemu iki paskutinio kelto, gal kai atsalo oras po truputi pajudes i marias ;-) Liepojoje vakar irgi kabinejosi viena kita

#47070   Algirdas
 06 Sau 2008 17:19
STINTA SIANDIEN PREILOJ PUIKIAI!!!!!!!!!!!! 6 VEGELES ANT STINTINIU bet paleidom nes vilniaus minesterijos debiliukai draudima uzdeje iki sausio 15!!!!!!!!

#47099   VirTus
 06 Sau 2008 22:23
Blyn,kaip as jum pavydziu :roll: ...Vakar Panevezio turguj teko apsilankyt,tai eidamas pro zuvies paviliona agurku kvapa uzuodziau.Is karto pries akis atsivere nerealus kursmariu plotai ir linkciojantys sargeliai.Eh...kad tik ledu nesunesiotu,tai neuzilgo ir as "zojdu k vam na ogoniok" ;-) :grin: ...
P.s.bet sviezios stintos kaina,tai :shock: :shock: :shock: -11lt....tiesa reik pazymet,kad stinta grazi...riebi ir tikrai simete.

#47111   VirTus
 06 Sau 2008 22:54
na cia jau loterija...kazkuriais metais po Agio skambucio teko pusiaukeleje,jau bunant uz Siauliu suktis atgalios.Dar gerokai,anksciau,kai dar nebuvo nei sio forumo nei is viso interneto,teko numynus 300km.suktis atgalios,nes ledo nebuvo :grin: ...
Vat tokia,ta stintu trauka.Uzvaldo proteli,kaip narkotikas....Jums,Klaipedieciams to niekada nesuprast :grin:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 201
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė