Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #451203   ciapajavas
 22 Vas 2013 12:55
nu jo sutinku nedaug jo tereikia siaip ar taip kad rudyjimo procesas vyktu. bet manau po zvejybos palikus atdarus ir sausoj siltoj vietoj neturetu labai greit uzrudyt. gal todel ir nerudyja dar kolkas pas mane, bo po zvejybos pasirupinu atskirai mepsu tashe, po atveju kai lusoxas uzrudyjo bjauriai :/ beto nuemus masala nuo valo ner sunku kresteleti ranka, kad to vandens neduokdie neuzsiliktu riebiai.
nors turint omeny ta problema, prie progos zukles parduotuvese reiks paklausineti tu specialiu piniginiu, pvz kazka tokio gal http://romada.lt/shop/image/cache/65-41 ... 0x1000.jpg
 #451230   SauliusM
 22 Vas 2013 14:22
i kazka tokio kaip tavo nuorodoj nesiojuos vartikles susiseges. bet vien del to, kad turiu kazka tokio.
o viskam kitkam jau naudoju meiho dezutes ir nesuku sau smegenu. i porolona smegsi rudys ir tiek. tavo atveju gal kazkiek gelbeja tai, kad ne visai porolonas pas tave.
 #451243   ciapajavas
 22 Vas 2013 14:53
cia tas pakavimo, toks plastmasinis, jis nelabai atrodo toks dregme igeriantis, bet pati piestukine po zvejybos buna dregna. tai as vardan patogumo zvejyboj pasiryzes po visko pasirupint truputi labiau tuo daiktu.
o kokias butent meiho? kur daug mazu skyreliu? nes as irgi dedavau i dezutes, bet daugiau nei po 2 sukres i viena skyriu det neapsimoka. o tokiu principu stabeliuojant tai tom dezem vien meppsams galima puse kuprines uzkrauti.
 #451245   SauliusM
 22 Vas 2013 14:56
ciapajavas rašė:cia tas pakavimo, toks plastmasinis, jis nelabai atrodo toks dregme igeriantis, bet pati piestukine po zvejybos buna dregna. tai as vardan patogumo zvejyboj pasiryzes po visko pasirupint truputi labiau tuo daiktu.
o kokias butent meiho? kur daug mazu skyreliu? nes as irgi dedavau i dezutes, bet daugiau nei po 2 sukres i viena skyriu det neapsimoka. o tokiu principu stabeliuojant tai tom dezem vien meppsams galima puse kuprines uzkrauti.
turiu labai daug ir ivairiu tu dezuciu. tai kiek tau tu sukriu vienoj zvejyboj reikia? speciau nu max kokiu 15-20? tai kaip ir dezutes su 10 skyreliu daugiau nei pakankamai turetu but. ar tu esi is tu, kad viska ka turiu tampausi su savim? man tada be kokio "zubrionko" isvis i zvejyba butu sunku isvaziuot. o tave tas ir gelbeja, kad tas tavo porolonas yra nelabai porolonas ir nelabai vandeni igeria.
 #451252   ciapajavas
 22 Vas 2013 15:35
nu kol dar neturiu dvieju kibiru meppsu, tai tempiuosi praktiskai viska kas gali buti reikalinga tam tikrai zvejybai. konkreciai tai vot black fury rinkinuka, agliju rinkinuka ir kometu rinkinuka. lusoxai, spinflexai i kitas masalu dezes imontuoti. nu jau susidaro siek tiek. matai. as dar ne tiek igudes kad pries zvejyba zinociau ar eseras siandien ims ant trecio aglios sidabrinio ar ant ketvirto aglios fluo fgr :roll: gal tu nelabai megejas sukrem gaudyti isvis, tai tada gal ir jo, 10-20 favoritu ir gana.
man tai kolkas reikia kokios nors nesiokles kuri butu kuo mazesniu gabaritu ir svorio ir kuo patogesne, pvz keisti masala vandeny stovint. vat kai jau turesiu keliasdesimt kilogramu turto tada jau nori nenori teks pries zvejyba strategija kurti. arba nusisamdyti nešiką.
 #451273   ciapajavas
 22 Vas 2013 18:01
citata is kito forumo skelbimu:
Kolega daro Hand made tiksliau Ranku darbo kietus deklus ritems <...> Taip pat kietas Tiubas pagal jusu uzsakyta ilgi ir t.t visi klausimai per +370 684 87355
p.s. su tuo asmeniu neturiu nieko bendro, tiesiog klause - atsakau. nes man rodos parduotuvese tokiu ilgiu rasti yra problema.
 #451278   Tadunce
 22 Vas 2013 18:12
Trituruse prieš naujus nebuvo, bet sausio mėn jau mačiau kampe stovinčių porą ~2+ metrų kažkur..
 #451965   Sakys
 25 Vas 2013 11:13
ciapajavas rašė:Paveikslėlis
man patogiausias iki siol naudotas variantas. trukumu praktikoj kolkas nepastebejau, nepaisant to kad reikia uztrukti keliolika minuciu gaminant - perklijuojant sena penala. nu aisku su laiku gal susideves tas paralonas...nauja iklijuosiu. yra ir specialiai tam skirtu piniginiu, apie kurias buvo kalbeta cia kazkur, netgi pardavimui i skelbimus buvo kazkas imetes.
Užklausiau, nes turiu ir aš pasidaręs iš tokio cd dėklo, vietoj paralono esu įdėjas stambia kempinę iš akvareikalų. Gavosi gana talpi sudėjau kelis lapus, viskas kaip ir ko , bet pagrindinis trūkumas tai kol išsegi atima daug laiko. Galvojų persidaryti su tom skilutėmis.
Paveikslėlis
 #454012   Vitolis
 04 Kov 2013 22:57
ciapajavas rašė:bemaklinejant po tautieciu saitus uztikau toki varianta:
http://www.diodon.lt/index.php/dekliuka ... s-masalams
kas svarbiausia jog kaina priimtina ir teigia jog su savo ventiliacinem skylutem rudyjimo problema isspresta.
Va su tokia medžiaga ir turi būt vidus, kuris vandens visai negeria. P paprastas poralonas tai niekam tikęs. Turėjau du penalus pasidaręs ir jau abu išmečiau. O sukrių ne tik kablius, bet ir visas dratvas reikėjo naujas susukt. Surudijo nafik viskas, kai pamiršau po žvejybos bagažinėj savaitei 'viarkt
 #463491   Natter
 03 Bal 2013 15:20
Kadangi mane pasiuntė į šitą temą su dėklais meškerėms, tai perklausiu, gal kas esat matę trumpą dėklą 2 ar daugiau spiningams (1-1,2m ilgio)? Beje tūba tinka tik tuo atveju jei yra spec. „pastorinimas“ ritei, nes tikrai nesiruošiu nuiminėti ričių nuo meškerių kas kart, be to tada reiks ritėm dėklų žodžiu reikia dėklo, kad lystų su ritėmis meškerynai, ačiū.
 #463611   ciapajavas
 03 Bal 2013 20:56
nu tu cia idomiai nori. ir talpaus, ir pigaus, ir su ritem. kietu tubu su ritem retas atvejis uzmatyti, kazkas tokio gal:
http://romada.lt/shop/index.php?route=p ... ct_id=2250
arba is muselines temos:
http://www.flyfishingstore.eu/index.php ... =1&lang=lt

siaip nelabai ir suprantu kuo tau yprastos tubos blogai. visi nesiojasi paprastose, reikalui esant uzsideda ar nusiima tas rites - rankos nenukrenta :roll: ar gal tu nori zvejybos metu prie saves tureti du kotus su dviem ritem paruostus?
 #463616   Natter
 03 Bal 2013 21:04
Na tas pirmas variantas būtų nieko, bet jis neatitinka pagrindinės temos - trumpumo, man būtent reikia trumpo iki 1,2m ilgio. Antras variantas netinka, ten gi ritė gale, spiningo tikrai į jį neįkišiu :-). Man jo reikia vežiojimui, aš nenoriu vežiot kotų numetęs ant galinės sėdynės, reikia gerbt daiktus ir vežiot saugiai ;-). O su ritėm, tai todėl kad viskas vyktų pakankamai greitai ir nereiktų kažkur atskirai tąsyt ryčių, ko pasekoj aišku kada nors ims ir liks ritė namie užmiršta :-). Pavyzdžiui pagrindinis dalykas yra tame, kad iš vakaro pasiruoši du spiningus (arba vieną) per dieną padirbi, o po darbo ilgai neieškojęs visų ričių, kotų, kurie atskirai kažkur, paimi dėklą su spinais, lagaminčiką su masalais ir skrendi ežeran ;-).
 #463647   SauliusM
 03 Bal 2013 21:48
ka ten ruost ta spininga, kad rite nuimt/uzdet sunku? eilini kart mane stebina zmones prisikuriantys neegzistuojanciu psichologiniu problemu.
 #463651   edmundaxx
 03 Bal 2013 21:59
Kiek sekundžių užtruksi ritę prisukt? ;-) Į 5s tikrai sutilpsi. :-D Nu dar pravert valą, pririšt pavadėlį... Nu per pora minučių viską tikrai pasidarysi. :grin: Tai ar čia verta dėl tiek "sugaišto laiko" išradinėt dviratį? :ruko
 #463704   Natter
 04 Bal 2013 08:56
Supratau, ieškosiu pats ;-) ir dar jums duosiu nuorodą, kai rasiu, aš gi sakau, kad tada reikia ieškot kur rites sudėt kad neišbarstyt, kai jas nusuki, be to pas mane yra geras UL kotas „Banax Ultra“, kur toks debiliškas ritės laikiklis, kurio neapvyniojus izolenta po užsukimo gali bemėtydamas ir ritę išmest, na bet neesmė, matau čia visi mėgsta, kaip snaiperinį šautuvą atvykę kaskart surinkinėti, peace ;-).
 #463705   ciapajavas
 04 Bal 2013 08:58
Natter rašė:Na tas pirmas variantas būtų nieko, bet jis neatitinka pagrindinės temos - trumpumo, man būtent reikia trumpo iki 1,2m ilgio. Antras variantas netinka, ten gi ritė gale, spiningo tikrai į jį neįkišiu :-). Man jo reikia vežiojimui, aš nenoriu vežiot kotų numetęs ant galinės sėdynės, reikia gerbt daiktus ir vežiot saugiai ;-). O su ritėm, tai todėl kad viskas vyktų pakankamai greitai ir nereiktų kažkur atskirai tąsyt ryčių, ko pasekoj aišku kada nors ims ir liks ritė namie užmiršta :-). Pavyzdžiui pagrindinis dalykas yra tame, kad iš vakaro pasiruoši du spiningus (arba vieną) per dieną padirbi, o po darbo ilgai neieškojęs visų ričių, kotų, kurie atskirai kažkur, paimi dėklą su spinais, lagaminčiką su masalais ir skrendi ežeran ;-).
as irgi taip masciau pries kokius 7 metus. kol vienos parduotuves pardavejas nepasake kad zmones daro kitaip ir bedu nemato. pabandziau - pavyko. ir nejauciu jokio diskomforto. nuo kambario iki masinos nusinest ar 2 tashes, ar 3 - skirtumas menkas.
na bet ieskok, visgi kas iesko tas randa. yra zmoniu gaminanciu tubas pagal uzsakyma, gal ten galetu padeti tau.
 #463726   SauliusM
 04 Bal 2013 10:14
yra karpininku deklai, bet tokie trumpesni biski 3 daliu karpinem meskerem, tai gali kist tenai su ritem.
as du surfus triju daliu ir jurini stova sukisdavau i toki dekla.
http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=19788
o rites i ka det irgi menka beda, yra pilna visokiu va tokio tipo dekliuku:
http://www.cabelas.com/catalog/browse/f ... /N-1102358
as asmeniskai va butent situos naudoju:
http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... t104527080
 #463747   Natter
 04 Bal 2013 10:59
SauliusM rašė:yra karpininku deklai, bet tokie trumpesni biski 3 daliu karpinem meskerem, tai gali kist tenai su ritem.
as du surfus triju daliu ir jurini stova sukisdavau i toki dekla.
http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=19788
o rites i ka det irgi menka beda, yra pilna visokiu va tokio tipo dekliuku:
http://www.cabelas.com/catalog/browse/f ... /N-1102358
as asmeniskai va butent situos naudoju:
http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... t104527080
Tas DAM'as super, kaip aš jo neradau :-o, gaila tik kad nėr sandely, bet reiks paieškot kitur, dėkui.
 #463753   SauliusM
 04 Bal 2013 11:07
Natter rašė:Tas DAM'as super, kaip aš jo neradau :-o, gaila tik kad nėr sandely, bet reiks paieškot kitur, dėkui.
i gugla ivesk "karpinis deklas" arba panasiai, tai rasi tris melejonus ano analogu. as pvz mitchell analogiska turiu.
 #463755   Xrapas
 04 Bal 2013 11:10
Natter rašė:...reiks paieškot kitur, dėkui...
Kažkoks SALMO tokio tipo namie mėtosi, pamatuosiu, kokio ilgio, jei tiks- susitarsim ;uolrait
 #463774   Xrapas
 04 Bal 2013 11:53
ciapajavas rašė:...tie deklai taip iseina kieti?..
Iš storos "sintetikos", bet minkšti. Dėdavau kotą su rite, viršūnėlę papildomai įdėdavau į plastikinį vamzdelį. Bet visumoj labiau patiko ritę ir kotą vežiotis atskirai kietuose dėkluose, todėl šito nebenaudoju :donknow'
 #463781   ciapajavas
 04 Bal 2013 12:18
tokiame ir as veziodavausi dar tada kai neturedavau teisiu ir vienintelis transportas budavo dviratis. nu tada tai gal ir patogiau budavo negu atskirus daiktus veziotis. nu bet apasnai tikrai atrodo tas minkstas deklas itin liauniems ir jautriems kotams, nes jeigu jam kliutu koks smugis tai jis niekuom nepagelbetu. nors aisku, mylimus daiktus reikia saugoti kad nekliutu jiems smugiai.
 #463788   Xrapas
 04 Bal 2013 12:40
ciapajavas rašė:...mylimus daiktus reikia saugoti kad nekliutu jiems smugiai.
:-ou-je
Todėl dabar kotui- tūba, ritei- kieta dėžutė.
 #463905   WooHoo
 04 Bal 2013 18:28
O gal galite parekomenduoti kokią kietą dėžutę ritei? Sauliau ta tavo kaip suprantu nėra kieta? Į bagažinę mėtytis visam laikui nelabai tinkama..?
 #464028   SauliusM
 04 Bal 2013 23:11
WooHoo rašė:O gal galite parekomenduoti kokią kietą dėžutę ritei? Sauliau ta tavo kaip suprantu nėra kieta? Į bagažinę mėtytis visam laikui nelabai tinkama..?
nu jinai neoprenine yra, o kietu deziu tai pilna maxima, nu tu kur tipo buterbrodam susidet plastikiniu po kelis litus.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 33
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė