Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #438207   Dziedas
 10 Sau 2013 13:51
Busiu dėkingas ,jei parekomenduosit ką pirkt. Tik ne meškeres su ritukėmis.... :ks>
 #438231   Julius's
 10 Sau 2013 14:37
Tas trecio varijanto balalaikas meciau y sona po pirmu dvieju luziu, pasala, suki suki iki galo, ir pasilieka rankose ta virsune "varzto"..
Dabar naudoju antra varijanta. Bet neberandu irgi niekur ju pirkt.. Visos trecios..
 #438240   Dziedas
 10 Sau 2013 14:57
Julius's rašė:... suki suki iki galo, ir pasilieka rankose ta virsune "varzto"..
Dabar naudoju antra varijanta. Bet neberandu irgi niekur ju pirkt.. Visos trecios..
Va,va,tame ir beda...nera pirkt....
 #438441   silkius
 11 Sau 2013 00:15
Nzn... gal paskutiniu metu taip isaugo balalaiku kokybe, :-D pas mane ir 1 ir 3variantas pirkti pries pora metu tikrai neblogai laiko, paziurejau, 3 ojo varianto varztas pakankamai is minkstos plasmases - gal delto dar normaliai laiko. ;-var-var. Aisku, ju bugnai yra patiuninguoti... gal del to...
 #439808   Domas
 15 Sau 2013 20:07
Durną čia labai klausimą užduosiu :oops: , bet kad tik pradedu poledinę žūklę, tai paklausiu - kokio maždaug ilgio turi būti balalaikos kotelis? Pas mane dabar tokios balalaikos (dariau pagal pirktinio kotelio ilgį): [balalaikos korpusas] + [kotelis 18 cm] + [sargelis]. Toks reikalas, kad mano dėžė nėra tokia plati, ir nepatogu susidėt balalaikas - užsilenia sargeliai, netvarkingai susideda, jie tarpusavyje painiojasi.. Galvoju ar nieko blogo jei kotelius patrumpinčiau kokiais 3-4cm? Tada gautūsi: [balalaikos korpusas] + [kotelis 14 cm] + [sargelis]
 #439812   Romka_
 15 Sau 2013 20:27
Domas rašė:Durną čia labai klausimą užduosiu :oops: , bet kad tik pradedu poledinę žūklę, tai paklausiu - kokio maždaug ilgio turi būti balalaikos kotelis? Pas mane dabar tokios balalaikos (dariau pagal pirktinio kotelio ilgį): [balalaikos korpusas] + [kotelis 18 cm] + [sargelis]. Toks reikalas, kad mano dėžė nėra tokia plati, ir nepatogu susidėt balalaikas - užsilenia sargeliai, netvarkingai susideda, jie tarpusavyje painiojasi.. Galvoju ar nieko blogo jei kotelius patrumpinčiau kokiais 3-4cm? Tada gautūsi: [balalaikos korpusas] + [kotelis 14 cm] + [sargelis]
drasiai. pas mane balaiku kotai originalus, tie kur budavo komplekte trumpesni, tiesiog as juos ivaldziau, aiksu ne per viena ziema (dabar bent jau man, kuo kotelis ilgesnis, tuo sunkiau isgaut norima avizos darba).
P.S. rezultatais nesiskundziu ;-)
 #439815   Domas
 15 Sau 2013 20:30
Tai aš kiek suprantu vistiek viską lemia sargelis (?)
Žodžiu trumpinsiu kiek įmanoma mažiau..
 #439839   Hookaz
 15 Sau 2013 21:24
tai kai dezej laikai balalaikas tai nuimk sargeli ir apversta uzmauk ar seip ant valo laisva palik...sutaupysi tuos 5cm nieko nepjaudamas ;-)
 #439845   Domas
 15 Sau 2013 21:32
Hookaz rašė:tai kai dezej laikai balalaikas tai nuimk sargeli ir apversta uzmauk ar seip ant valo laisva palik...sutaupysi tuos 5cm nieko nepjaudamas ;-)
Per daug terlionių man dar chimišintis ten su tais sargeliais... :) Gal tas 4cm patrumpinimas nelabai ką ir įtakos. Reikia tik sugalvot kažkokius tvarkingus skyrelius balalaikoms ir bus gut ;uolrait
 #439881   Saugirdas
 15 Sau 2013 22:26
Žvilgtelkim i žvejus sportininkus. Asmeniškai aš bendrauju ne su vienu. Pas juos koteliu ilgis nuo 8cm iki 15cm. Žinoma būna ir išimciu. Asmeniškai man mėgstamiausias yra 10cm ilgio. Dabar kaip tik stovi trys lengvintos balalaikos su stiklo plošto 12cm ilgio koteliais, jas ruošiuos parduot.
Kaip tik šiandien konsultavaus su vienu žveju sportininku, ir jis leptelėjo, jog gaudant antsiklaupus `nuo kelio` niekam nereikia ilgesnio kotelio nei 12cm. Nuo dežės kita kalba. Kiti žvejai dažnai kotelio ilgi akcentuoja kaip virpinimo amplitudės dažnio perdavima avižėliai, bet aš paprieštarauciau, mano manymu, daugiau tam itakos turi sargelio ilgis...
Jei gaudai nuo dežės mano nuomone 14cmilgio kotelio turėtu užtekti. Nors nuo dežės gaudžiau tik karta.
 #439892   Domas
 15 Sau 2013 22:50
Dėkui už išsamią ir labai naudingą info -:saliut
Reiškia 15cm bus pats tas kaip universalus ilgis pradedančiam mėgėjui (ir labai patogus talpint į dėžę :)).
 #439894   Domas
 15 Sau 2013 22:58
Čia dar prie to paties, apie kotelius. Kokiu būdu sprendžiat stiklo pluošto kotelio įklijavimo į balalaikos korpusą klausimą? Man taip išėjo, kad visose balalaikose skylutė buvo didesnė nei naujas kotelis, tai apsukau izoliacija kad pastorinčiau kotelį, šiek tiek "super moment" ir įkišau į korpusą. Tik žiūriu kad kartais sukiojant/reguliuojant sargelį, sukasi visas kotelis, žodžiu ta izoliacija nelabai gerai prilimpa prie pačio kotelio..
Gal yra kokių kitų tvirtinimo būdų?
 #439897   Saugirdas
 15 Sau 2013 23:06
Poliretaniniais klijais klijuok,nkd neprašausi. ;-)
 #439905   Domas
 15 Sau 2013 23:45
Saugirdas rašė:Poliretaniniais klijais klijuok,nkd neprašausi. ;-)
Kuo klijuot tai aš fantazijos (ir visokių klijų) turiu, bet nesugalvoju kaip toj vietoj pastorint kotelį... (arba pamažint skylutę balalaikos korpuse)
 #439909   Saugirdas
 15 Sau 2013 23:58
Tu pirma pasiskaityk butent apie mano pasiulytus klijus, o tada vel diskutuok... '''bum
 #439910   Domas
 16 Sau 2013 00:07
Saugirdas rašė:Tu pirma pasiskaityk butent apie mano pasiulytus klijus, o tada vel diskutuok... '''bum
Poliuretaninius klijus žinau, tos pačios sudėties yra ir automobilių kėbulo išorinių skardų, bei stiklų klijai. Kaip suprantu tu siūlai tiesiog užpildyt ertmę klijais ir įstatyt stiklo pluošto kotelį? Man tik pasirodė, kad tokiu metodu nelabai lygiai gali įsistatyt kotelis...
 #439911   Saugirdas
 16 Sau 2013 00:10
Jei rankos ne iš šiknos auga tai viskas bus super. ;)
 #439916   saulux
 16 Sau 2013 00:35
Storesniu siulu pavyniok kad standziau lystu, pistelk kliju ir visa problema...
 #439929   Hookaz
 16 Sau 2013 08:06
rask laido storesnio kembrika ir tikrai pritakysi
 #440264   Absolut
 17 Sau 2013 08:36
Simonas rašė:
p.arturas rašė:ismeginkit sitoki dazymo buda: http://ifun.ru/view/208321
geras :gutgut
nusprendziauir as savo balalaikas dazyt,nes geltona spalva man nekas.Kas per dazai? kur ju yra pirkt? ar jis su vandeniu skiedziamas? aciu uz info
 #440271   hipy
 17 Sau 2013 09:12
butent, naudojami dazai, kurie nesiskiedzia su vandeniu ir vandens pavirsiuj sudaro plona plevele, kuria kisdamas dazoma daikta ir uzsilipdai ant jo. pabandyk su kokiais aliejiniais dazais lenta taip padazyt is pradziu...
 #442008   Arvidys
 22 Sau 2013 18:40
Nor ir ne balalaika, bet geresnės temos kaip ir naradau. Domina Stintiniu meškeryčiu pavyzdžiai. Planuoju pasidaryt pats. i ka atkreipt dėmesi gal galit imest teisingų pavyzdžiu? Kiek suprantu turi būt ne lengva ir atspari mėtimui... Iš ko daryt pati stripeli? Renkena tai kaip ir yra kas gali ištekint medine... :ruko
 #447687   sonca
 10 Vas 2013 17:49
Pas mane dvieju meskereliu strypeliai is elektrodu padaryti, paauglys budamas pasidariau jau kokia 17 metu atgal, l, gienos meskereles stiklo pluosto strypelis, tai metaliniai man labiau patinka.
 #451876   hipy
 24 Vas 2013 23:06
tai kad cia viena ir ta pati balalaika
 #451877   RoBass
 24 Vas 2013 23:11
hipy rašė:tai kad cia viena ir ta pati balalaika
dvi skirtingos, su keliais skirtumais, zinoma ne apie spalvas sneku :) bent jau man labiau patinka A variantas su plastmasiniu indeklu bugneliui.....
 #451884   hipy
 24 Vas 2013 23:57
o kurioj vietoj skirtumus reik izvelgt?
 #451889   RoBass
 25 Vas 2013 02:40
Pagrindinis man tai kaip ir sakiau bugnelis ne putoje sukinejasi, o plastike, mano pastebejimu geriau sukasi, nu ir forma akivaizdi, nu dar mazas skirtumas, tai jog valo skyle pas viena sone, pas kita virsuje arba apacioje, is kurios puses paziuresi :) Bet kaip ir minejau didelis skirtumas tai, kur istatytas bugnelis, man labiau patinka plastike, tu kitu ir nebenaudoju, o kitiems kiek zinau labiau patinka putoje, jie ten kazka su grafitu patrina, kad slystu geriau jei stringa (kas buvo papuolei ir man), vot ir skirtumai. bet gal geriau nepradedam gincytis, tersti temos :/brazasista
 #451902   dainiuška
 25 Vas 2013 08:54
RoBass rašė:Pagrindinis man tai kaip ir sakiau bugnelis ne putoje sukinejasi, o plastike, mano pastebejimu geriau sukasi, nu ir forma akivaizdi, nu dar mazas skirtumas, tai jog valo skyle pas viena sone, pas kita virsuje arba apacioje, is kurios puses paziuresi :) Bet kaip ir minejau didelis skirtumas tai, kur istatytas bugnelis, man labiau patinka plastike, tu kitu ir nebenaudoju, o kitiems kiek zinau labiau patinka putoje, jie ten kazka su grafitu patrina, kad slystu geriau jei stringa (kas buvo papuolei ir man), vot ir skirtumai. bet gal geriau nepradedam gincytis, tersti temos :/brazasista
Lengvinimo tikslas yra vienintelis - kad balalaiką numetus ant sniego, ji jame neprasmegtų ir lengvai parsitrauktum atgal, be tikimybės pažeisti valą. Koks tikslas lengvinti balalaiką su plastikiniu įdėklu, jeigu ji vis vien svers tiek, kad sniege tikrai prasmegs :?:
Kad būgnelis nestriginėtų - galima šiek tiek su švitriniu popieriumi pašveisti pačią būgnelio apačią. Dar idealiau, jeigu įdėsite lavsaninę tarpinukę:

http://www.bylkov.ru/publ/19-1-0-1087
 #451960   hipy
 25 Vas 2013 11:07
RoBass rašė:Pagrindinis man tai kaip ir sakiau bugnelis ne putoje sukinejasi, o plastike, mano pastebejimu geriau sukasi, nu ir forma akivaizdi, nu dar mazas skirtumas, tai jog valo skyle pas viena sone, pas kita virsuje arba apacioje, is kurios puses paziuresi :) Bet kaip ir minejau didelis skirtumas tai, kur istatytas bugnelis, man labiau patinka plastike, tu kitu ir nebenaudoju, o kitiems kiek zinau labiau patinka putoje, jie ten kazka su grafitu patrina, kad slystu geriau jei stringa (kas buvo papuolei ir man), vot ir skirtumai. bet gal geriau nepradedam gincytis, tersti temos :/brazasista
as apie tai, kad visu tavo minetu skirtumu paveiksliukuose nesimato, o tu tik galvoji kad taip yra, del man nezinomu priezasciu... as jas paprastai skiriu pagal bugneliu priverzima, bet paveiksliukuose jis identiskas...
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė