Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #451418   kablys
 23 Vas 2013 01:54
Tadunce rašė:Sauliau, tai dabar nuo spalio 16d upės kaip Šventoji, Neris bus uždarytos visai, kai panaikins nelicencinius?
SauliusM rašė:tai darkart tvarka paskaityk, ruozu nebus iki spalio 16 o po spalio 16 ruozai lieka.
http://www.am.lt/VI/files/File/Darbotva ... 0pried.pdf
O vat cia jau idomu. Vat Neris,pagal nauja tvarka nuo rugsejo 16 iki spalio 15 yra licenencine visa Lietuvos teritorijoj esanti upe. Tad yra taip,kad tuo laikotarpiu,be licencijos ten rodytis su jokia meskere negali,nebent turi nemokama zvejybos teise,tada gali zvejot lasini pagavai-paleisk principu arba zvejot plakius ant makarono. http://www.am.lt/VI/files/File/Darbotva ... 0pried.pdf Visi kiti sveiki,igalus,pilnameciai ir nepencininkai,tuo laikotarpiu privalo pirkti licencija,jei nori zejoti toje upeje. O vat nuo spalio 16 staiga atsiranda ruozai,kurie uzsidaro visai,bet tuo paciu atsiranda ir ruozai,kurie "atsidaro" visiems ir ten kur ta menesi reikejo licenciju norint zvejoti ant kukuruzo,dabar pasidaro galima zvejot nors ir ant zyfco su paprastuteliu valstybiniu bilietuku. Tas pats kalamburas ir Sventojoj(aukstaitijos)nutiko is ankstesniu licenciu atkarpu sulipdzius viena dideli kasni.
Man,tai zinoma tokia tvarka tinka,bet idomu kaip cia tylejo kovotojai uz kuoju gaudytoju teises,kurie dar ne taip senai plese maikes del kuoju su plakiais ir teige,kad jos geriausiai kimba butent ten,kur plaukioja lasisos?
 #451428   Tadunce
 23 Vas 2013 09:09
Nors tokiu atveju kontrolė ir sunkesnė gali būti, bet čia jau valstybės reikalas ją užtikrinti, tačiau aqua pasiūlymas labai neblogai skamba.
Merkyje kaip ir neblogai veikė skirtingos licencijos paleidžiantiems ir ne..

O dėl brangesnių licencijų "kolūkiams", tai čia tada jau turėtų būti šiokia tokia infrastruktūra bent sukurta, kokios aikštelės padaromos tose vietose ir panašiai, ko tikrai nenusimato :)
 #451429   SauliusM
 23 Vas 2013 09:13
del infrastrukturos tai kryziaus kelius nueit matyt teks.
o del pagavai paleisk, tai jum labai lengva pasakyt, kad kontrole valstybes reikalas ir jum pofig. o jus realu kontroles metoda pasiulykit. nes padarysi tas pagavai paleisk licencijas tai as galiu jum papasakot kas bus. stoves 10 diedu. 9 tures pagavai paleisk ir tik 1 paemimui licencija ir zuvi pagaus butent tas kuris turi licencija paemimui. nebukit naivus kaip mazi vaikai.
 #451502   kablys
 23 Vas 2013 11:57
SauliusM rašė:tai del kuoju gaudytoju tie ruozai ir palikti po spalio 16.
Nu po spalio 16,tai jo,bet vat iki spalio 16,tai tures menesiuka paatostogaut,arba pirkt licencijas,nes tuo metu visa Lietuvos teritorijos Neris ir Sventoji nuo ziociu iki 500m auksciau Virintos yra licencines,ir jokiu ten ruozu ar ne ruozu nebebus,tad norint tuo metu pazvejoti kuoja pvz.nesvarbu kurioje Neries vietoje,teks licencija papirkti :) . Pamenu kokios arsios kovos vyko forume,kai kuoju gaudytojai tuo metu norejo kuojas gaudyt butent buvusiuose licenciniuose ruozuose ir nepirkti lasisiniu licenciju,o dabar tures pirkti lasisines licencijas,net ir ten,kur nebuvo jokiu licenciniu ruozu. Neblogi iskovoti rezultatai :grin:
 #451504   Wytux
 23 Vas 2013 11:59
kablys rašė:
Man,tai zinoma tokia tvarka tinka,bet idomu kaip cia tylejo kovotojai uz kuoju gaudytoju teises,kurie dar ne taip senai plese maikes del kuoju su plakiais ir teige,kad jos geriausiai kimba butent ten,kur plaukioja lasisos?
na pora kartu forume bandziau diskutuot siuo klausimu del plude gaudanciu bet kitaip zvejojanciu buvau isvadintas debilu- kaip cia nesuprantu, kad gaudant kuojas reikia pirkt lasisine licencija. Todel nera prasmes vel lipt ant to pacio greblio. Nereikia iskraipyti faktu, nes kuojos gaudomos istisus metus ten, kur kartais metuose atlaukia lasisos. Bet ne visiems tas duota suprast. Ir kol bus poziuris, kad man tai zjb, viskas tinka, o kad kitam meskeres broliui kujoviau- tai cia jau jo problema. Tai toks poziuris pvz mane stumia i pozicija, kad man su 'muselininkais' nepakeliui ir tiek .....
 #451506   SauliusM
 23 Vas 2013 12:02
Wytux rašė:
kablys rašė:
na pora kartu forume bandziau diskutuot siuo klausimu del plude gaudanciu bet kitaip zvejojanciu buvau isvadintas debilu- kaip cia nesuprantu, kad gaudant kuojas reikia pirkt lasisine licencija. Todel nera prasmes vel lipt ant to pacio greblio. Nereikia iskraipyti faktu, nes kuojos gaudomos istisus metus ten, kur kartais metuose atlaukia lasisos. Bet ne visiems tas duota suprast. Ir kol bus poziuris, kad man tai zjb, viskas tinka, o kad kitam meskeres broliui kujoviau- tai cia jau jo problema. Tai toks poziuris pvz mane stumia i pozicija, kad man su 'muselininkais' nepakeliui ir tiek .....
tu ne diskutuok, o pasiulyk nors kartais kazka racionalaus ir visiem tinkancio. tada bus kitaip. nes vien piktintis i ora nieko protingo nepasiulant tai labai lengva.
 #451510   kablys
 23 Vas 2013 12:16
SauliusM rašė:nu bet pirkt 3 lasisines licencijas dienai jei nori 3 ruozuose gaudyt pabandyt su spinu irgi apsurdas kazkoks buvo.
Taip,buvo ne kas,bet galima gal buvo padaryt,kad pvz. 1 licencija galiotu visiems tos upes ruozams? Net sakykim,jei ta upe turtinga tokiais ruozais,tai visai nesipriesinciau,kad tokiai upei ta licencija kiek ir brangesne butu.
Ziurek ir Wytux ne toks nuskriaustas butu... :)
Wytux rašė:Tai toks poziuris pvz mane stumia i pozicija, kad man su 'muselininkais' nepakeliui ir tiek .....
Tai,kad ne pakeliui,nieko cia baisaus-kodel butinai visiems visada turi but pakeliui? ;-) O del tu kuoju,tai irgi pagalvok,jei jau upe yra tokia,kad i ja plaukia tos lasisos,tai ka dabar daryt? Nera gi ta upe uzdara ar kaip nors ribojama visus metus,tad santikinai pludininkai yra visvien geresnej situacijoj,nei lasisu gaudytojai,nes turi gerokai ilgesni sezona,tad tikrai gali atsiraut i valias tu kuoju. :grin: Aisku truputi juokauju,bet ka dabar daryt jei upe tokia?
 #451530   ciapajavas
 23 Vas 2013 13:47
SauliusM rašė:tu ne diskutuok, o pasiulyk nors kartais kazka racionalaus ir visiem tinkancio.
kaip galima itikti visiems, kai vardan vienos zuvies aukojami absoliuciai visu interesai? :lol:
tai dabar patikslinkit mane prasyciau: jeigu as noriu gaudyti (http://www.am.lt/VI/files/File/Darbotva ... 0pried.pdf) isvardintose upese eserius nuo rugsejo iki spalio, man neuztenka zvejo bilieto ir reikia pirkti kazkokia atskira licenzija-zvejo kortele? o nuo spalio iki gruodzio tam tikrose upese isviso draudziama betkokia zvejyba? tai kaip cia saulenai gali visiems tikti? :lol: cia trumpai tariant yra osom.
 #451535   SauliusM
 23 Vas 2013 13:57
ciapajavas rašė:kaip galima itikti visiems, kai vardan vienos zuvies aukojami absoliuciai visu interesai? :lol:
o tu nenori pasiziuret i ka konkreciai atsakant buvo tas mano pasiulymas parasyt kazka tinkancio visiem?
Wytux gi pats va taip uzpjove:
Wytux rašė:...kol bus poziuris, kad man tai zjb, viskas tinka, o kad kitam meskeres broliui kujoviau- tai cia jau jo problema.....
tai as jam ir parasiau, kad jei tokia situacija netenkina, tegu pasiulo kazka, kas tinka visiem.
ar cia vel ne visi akli diena mato, ir ne visi skaityt mokantys, viska ka perksiato supranta?
 #451537   ciapajavas
 23 Vas 2013 14:08
as rasiau su ta mintim kad GA keleta metu kryptingai dirba lasisiniu zuvu apsaugos klausimu ta linkme kuri niekad neitiks visiems. siulyk nesiules, kita met jauciu atsiras draudimas absoliuciai visame tekanciame vandeny zvejot rudeni :lol: nes gi lasisu padauges, reikes didesnius plotus saugoti nuo isalkusiu tautieciu :D
man atrodo zmogui be isankstinio nusistatymo atrodytu kad judam absurdo pusen. uztad karalisku zuvu turesim.. :D
o kai sumazes dar ir kitos rusies zuvu istekliu, norint zvejot upej reikes zvejo bilieto, zvejo korteles lasisai, zvejo korteles usoriui... kai viena zvejyba atsistos 50lt tada bus tinkama apsauga.
Paskutinį kartą redagavo 1 ciapajavas. Iš viso redaguota 23 kartus.
 #451542   ciapajavas
 23 Vas 2013 14:18
shelwius rašė:
ciapajavas rašė:kita met jauciu atsiras draudimas absoliuciai visame tekanciame vandeny zvejot rudeni :lol: nes gi lasisu padauges, reikes didesnius plotus saugoti nuo isalkusiu tautieciu :D
Buvo jau taip Nemunas beveik visas uždarytas.
ir ka? ir nenumirem :lol: visiems solidarumo principu geriau nes vandeny padaugejo tam tikros seimos zuvu kurias gaudo nedidelis procentas zveju. gerai kad neitin megstu tekanti vandeni. bo reiketu eit pykt dabar :ruko
 #451546   kablys
 23 Vas 2013 14:32
ciapajavas rašė: kita met jauciu atsiras draudimas absoliuciai visame tekanciame vandeny zvejot rudeni
ciapajavas rašė: jeigu as noriu gaudyti (http://www.am.lt/VI/files/File/Darbotva ... 0pried.pdf) isvardintose upese eserius nuo rugsejo iki spalio, man neuztenka zvejo bilieto ir reikia pirkti kazkokia atskira licenzija-zvejo kortele? o nuo spalio iki gruodzio tam tikrose upese isviso draudziama betkokia zvejyba?
Tipiskas briedas,bilia palot i visas puses. Tai ka tu nori,kad ir upetakinese upese butu leidziama rudeni gaudyt karosus ant slieko? tada jau bus visiems gerai? Kas tau neaisku? Nezinai kada lasisiniu zuvu nerstas ar koki velnia? Eserius matai jam butinai reikia gaudyt lasisinej upej '''bum . Niekada nebus tokiu rudeniniu ribojimu ar draudimu pvz. Nevezyje,Levenyje,Muschoje ir kruvoj kitu su lasisinem zuvim nesusijusiu upiu. Vaziuok ten ir gaudyk tuos eserius. Ale ne,matai jam butinai reikia eserius gaudyt ten kur atplaukia lasisos ir butinai tuo laikotarpiu,kada jos buna jose ir dar taip,kad nascharom butu. Tai ar neplysch snukutis nuo tokiu pageidavimu ir noru?
 #451548   ciapajavas
 23 Vas 2013 14:50
kas buvo, negavai sianakti..?
salia manes teka viena is tu lasisiniu upiu. ir as pavyzdziui gal nenoriu niekur vaziuoti. ir man pavyzdziui nerupi nei lasisa nei upetakis. galvok ka tu nori slieke bet as ir toliau galvosiu kad kitu zveju atzvilgiu yra neteisinga apmokestint ora. juolab, kad ta upe netoli manes jau ant tiek lasisinga, jau ant tiek... :lol: as ten net maudytis nelipciau i ta vandeni. nu bet esme ne cia. esme yra tau paloti nes as niekur nesu rases kad noriu kad viskas nasharom butu. uz viska turi buti adekvatus mokestis. nes jau kaip kazkas minejo, jeigu sumokejo ta cyrika tai didesne tikimybe kad ir netycia pagauta lasisa bus i maisa ir namo.
 #451550   ciapajavas
 23 Vas 2013 15:08
biurokrato zodziuose tiesos yra. pvz pries desimtmeti ar kita buvo sunkiai suprantama kodel reikia moket uz parkavima. o dabar tai yra norma. net gyventojai kai kur turi moketi uz tai kad stato masina savo namo kieme. judam i vakarus, tobulejam, nusvitimas nebetoli :lol:
 #451551   kablys
 23 Vas 2013 15:10
ciapajavas rašė:salia manes teka viena is tu lasisiniu upiu. ir as pavyzdziui gal nenoriu niekur vaziuoti.
ciapajavas rašė:as ir toliau galvosiu kad kitu zveju atzvilgiu yra neteisinga apmokestint ora.
Tai ka as kaltas,kad tu apsigyvenai sale tokios upes? O as galvoju,kad yra teisinga apmokestint ta vadinama ora tam tikrais laikotarpiais,tam tikrose upese ir ka? Kuris dabar is musu teisus? Ar tas kuris sutinka 10 lt. moket,tam kad tuo laikotarpiu zvejoti toje upeje,ar tas kuriam tokia tvarka yra bloga vien del to,kad jo namai netoli tokios upes?
Tu man,slieke :lol: ,geriau pasakyk,kodel tau tie eseriai labiausiai pradeda rupet butent licenciniu laikotarpiu? Gaudyk i sveikata juos gerus 9 menesius,nu paskui duok menesiuka pasidziaugt lasisautojams,nu ir zinoma pora menesiuku tam tikrus ruozus visi draugiskai palikime gamtai. Kur cia jau tokia didele neteisybe ir tragedija,kad reiktu del to kurti kazkokias keistas pasakas apie kuoja ir eseri,bei pabaisa,visiems gyvenima edancia(nors ji tuo metu net nesimaitina :) )lasisa?
 #451558   ciapajavas
 23 Vas 2013 15:34
nezinau ar tu kaltas ar ne, nezinau kuris is musu teisus. man net isvis tu nerupi, ne apie tavo nuomone ar paziuras kalba ejo.
labiausiai man tas laikotarpis rupi delto kad tai lydeku pikas. na bet kuo toliau tuo labiau atrodo kad teks pradeti lasisas gaudyti ir valgyti.
 #451560   SauliusM
 23 Vas 2013 15:42
tu tik nepi.sk proto. lydeku pikas... kai upej lasisos eina tai visos lydekos su salaciais po kelmais, zolesear dar kazkur pernyksciais lapais uzsikase sedi. ne savaime vdrug ot kuda ne beris tu lasisu pas mus padaugejo ir ne tokiu proto bokstu patarimu beklausant. labai gerai kitam puslapi pakomentavo. Lietuvoj ne tik kad 3 milijonus krepsinio treneriu profesionalu turim, bet ir 3 milijonus profesionaliu ichtiologu bei visu kitu galu meistru. tik va kadangi visi gudrus tik patarimus dalint tai musu pramone ir ekonomika ir apskritai viskas yra tokiam lygi kokiam yra.
 #451563   Vegys
 23 Vas 2013 16:16
Jūs čia taip karštai diskutuojat, visko net perskaityt nespėju :) Ale kaip suprantu, kalbat apie tai, kad pvz Neryje nebus galima 09-16 / 10-15 gaudyt be licenzijos. Ar nesuklydau ? Sauliau, nori pasakyt, kad mėnesį laiko lydekos Neryje nesimaitins ? Maitinsis. Tik gal ne kartu su lašišom. Ale išplasnot į pietus su gandrais ir vieversiais anos gi negali ...
 #451564   SauliusM
 23 Vas 2013 16:23
Vegys rašė:Jūs čia taip karštai diskutuojat, visko net perskaityt nespėju :) Ale kaip suprantu, kalbat apie tai, kad pvz Neryje nebus galima 09-16 / 10-15 gaudyt be licenzijos. Ar nesuklydau ? Sauliau, nori pasakyt, kad mėnesį laiko lydekos Neryje nesimaitins ? Maitinsis. Tik gal ne kartu su lašišom. Ale išplasnot į pietus su gandrais ir vieversiais anos gi negali ...
taip bus viena licencija visai Neriai ir be jos ta VIENA MENESI gaudyt negalesi. o lydekos gal ir maitinsis, bet apie kazkokius lydeku pikus tuo metu kalbet tai jumoras.
 #451570   Wytux
 23 Vas 2013 16:39
SauliusM rašė: tu ne diskutuok, o pasiulyk nors kartais kazka racionalaus ir visiem tinkancio. tada bus kitaip. nes vien piktintis i ora nieko protingo nepasiulant tai labai lengva.
Na situacija mano akimis paprasta .. gaudai visu metus kuojas su zaliu bilietu toje pacioje vietoje .. tik fyst, ateina tam tikras menesis ir uz tai turi susimoket lasisom uz licencija kad galetum ta pati toliau daryt. Kiek metu gaudziau dar nemaciau kad kas ant pludines lasisa butu pagaves/istraukes- maciau istrauktu lydeku ne viena ant ant kviecio ir kitokiu kuriozu bet ne lasisu/slakiu- nu tai nafik ta licencija jei pludine niekuom nesiketa su tom lasisosm ? Tai vat ir pasiulymas jau ne karta cia rasytas: kad pludinikams nereiketu tu lasisiniu licenciju.
Kol tu Sauliau nepradejai tu pasaku, kad ant spiningistas, noredamas nemoket uz licencija, uzsides plude 0.1gr ir gaudys lasisas tai pasakau, kad siuo atveju butu ne gaudymas pludine , o brakonieriavimas- ir reiketu bausti- pagal dabartines baudas manau kad nelabai kas rizikuos tokia fignia . O kad nebutu to atvejo, apie kuri pasakojai kai civas su surf plude specialiai lasisas gaude - apribot licenciniu laikotarpiu pludines gaudymui nu max 0.18 pagrindiniu monofiliniu valu- net jei kazkokiu stebuklu kazkam uzkibtu lasisa tai pac zinai kas laimes dvikova 100%.
 #451573   SauliusM
 23 Vas 2013 16:44
Wytux, ir kas ir kokiais metodais visa sita kosmosa sukontroliuos? nu ner tam jokiu galimybiu siandien tai nereik ir siulyt nerealaus kosmoso. nebuk naivus. pagyvensit menesiuka ir be kuoju vardan lasisu. o jei tu lasisu netycia labai daug pasidarys, tai kazin ar kas isvis i tas kuojas beziures. kazin kokie norvegai su tokiom ale kuojom isvis terliojasi?
 #451574   SauliusM
 23 Vas 2013 16:47
ciapajavas rašė:kad viskas butu taip kaip jus piesiat tai dar dar galetu sutikt, pvz kaip s. amerikos upes. bet toj mano upej pasakyti "eina lasisos" yra juokas pro asaras. ten geriausiai eina padangos, dviraciu remai ir nuotekos is laisves fabriko :lol:
tai mes apie Neri su Sventaja kalbam kur panaikinti ruozai ar apie ka?
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė