kazkaip ziuriu i nepatogius klausimus sunkiai tau sekas atsakinet, bele tik tau gerai... nors is visos rasliavos, tai gal tik dalinai del zuvu kiekio MZD "kalti", visa kita valstybes nuopelnas o tu visus laurus MZD atiduodi ir nesveikai juos gini...tukasG rašė:Kad nelabai yra prasmės komentuot, nes tai tebūtų tik asmeninė mano nuomonė, nieko nereiškianti ir nieko nekeičianti...
Asmeniškai man esama tvarka nekliūva. Žvejoju beveik vien tik Kupiškio mariose, todėl man visiškai tas pats kam susimokėt už žvejybą: ar valstybei tiesiogiai, ar per MŽD. Kaina gaunasi beveik ta pati, galimybė žvejot kitur mažai aktuali, todėl ypatingos graužaties, kad nėra vieningo leidimo žvejybai visoj Lietuvoj, nejaučiu.
Marių žuvingumas mane tenkina, patogiai įrengti privažiavimai, viešos gerai sutvarkytos pakrančių poilsiavietės taip pat.
Dėl marių apsaugos nuo brakonierių - pakomentavau anksčiau. Konkrečius veiksmus identifikuojant ir sulaikant pažeidėjus gali atlikt tik pareigūnai. Eilinis žvejas, MŽD (telkinio nuomininko) narys, ar žvejys svečias, tegali tik informuot pareigūnus apie pastebėtus pažeidimus, arba tapt neetatiniu GA inspektoriumi ir tiesiogiai dalyvaut reiduose. Visi, kas nori, kas jaučia pareigą taip elgtis, taip ir elgiasi.
Dėl pinigų už leidimus surinkimo tikslios statistikos nežinau, bet manau, kad ALIS sistemoje platinami leidimai bent kol kas nesudarys didžiosios pajamų dalies. Vis dar gana didelė dalis žvejų įsigyja ir įsigis popierinius leidimus vietoj, kur jų platinimas buvo gana neblogai organizuotas ir iki šiol. Todėl priekaištai, kad kažkas dabar surenka pinigus už MŽD ir jai atiduoda - ne visai teisingi.
Taip, kovą su brakonieriais reikia gerint, bet čia keliai yra tik du: arba visų žmonių pilietiškumas, aktyvumas, budrumas, noras nesitaikyt su nesąžiningu elgesiu (kas sunkiai įmanoma valstybėje, kurioje, ko gero, didesnė gyventojų dalis kasdieniniam gyvenime gyvena pagal "poniatkes", negu, kad pagal įstatymus); arba aktyvesni GA pareigūnų veiksmai...