bet tai kiek durnam reik but, kad dar paciam sitaip pasiviesint? 
mane zmoniu naivumas kartais stebina.

mane zmoniu naivumas kartais stebina.
teisinga pastaba, irgi apie tai galvojau.Bratka rašė:tas kuris pirks licencija,jam tie lankstinukai tikrai nereikalingi....
nugi nugi, tai kur tos tikrosios priezastys kurias salint reik?ciapajavas rašė:...jeigu jau sioji ministerija dirba, tai tegu dirba is pagrindu. salint priezastis, o ne pasekmes....
aha, pastebejau.ciapajavas rašė:...visai sekmingai galima ir valgyti tam tikru budu paruostus tam tikrus konditerijos gaminius. ir efektas desimteriopas![]()
cia ne priezastis. vat kokia tikroji yra taisykliu nezinojimo priezastis, tai taip ir neisgirdau.ciapajavas rašė:priezastis - taisykliu nezinojimas
tai jei zmonem pokum ir jiem neidomu tai ka cia ministerija ar dar kokia kita institucija padaryt gali? nebent pradet dulkint visus podriat, kad is baimes but isdulkintais dometis pradetu. bet tai ar cia kelias teisingas?ciapajavas rašė:... o taisykliu nezinojimo priezastis yra per mazas domejimasis zvejyba.....
Vėl palyginsiu žvejus ir medžiotojus... Pabandyk legaliai tapt medžiotoju, neperskaitęs, neišmokęs medžioklės taisyklių, neišlaikęs egzamino, neatlikęs bent metus stažuotės medžiotojų būrely, medžiot trofėjinius raguočius, neišsilaikęs papildomos medžiotojo - selekcininko kategorijos ir t.t. O kur dar medžioklės bokštelių statymas, pašarinių aikštelių, šėryklų įrengimas, priežiūra ir t.t.SauliusM rašė:eilinis irodymas, kad zmones bbdeje ant taisykliu ir net jas pasiskaityt niekam neidomu.
kad jau lankaisi forume ir turi visas galimybes, skirk 5-10 minuteliu, perskaityk. blogiau tikrai nebusVytenisnl rašė:Šiaip tai yra tiesos Čiapajevo žodžiuose. Aš irgi taisyklių neskaitęs. Bet žvejyboj jei turėčiau, ypač kai nekyba (arba iš pardės pasiėmęs ir namuose turėdamas) ar nešyka namie - perskaityčiau. O dabar tiesiog stengiuosi elgtis pagal sveiką protą ir, manau, taisyklių nepažeidžių
o tai paciam atsispausdint sunku? apie kazkokiu flajeriu daryma butu galima galvot, jei tos taisykles nusisteovetu ir nebutu kaitaliojamos kas pora menesiu. nu kaip sovietmeciu kad buvo, tai buvo ir knygutes su taisyklem kurias MZD skyriai dalindavo nuejus bilieta prasitest kiek atsimenu.Vytenisnl rašė:Šiaip tai yra tiesos Čiapajevo žodžiuose. Aš irgi taisyklių neskaitęs. Bet žvejyboj jei turėčiau, ypač kai nekyba (arba iš pardės pasiėmęs ir namuose turėdamas) ar nešyka namie - perskaityčiau. O dabar tiesiog stengiuosi elgtis pagal sveiką protą ir, manau, taisyklių nepažeidžių
itin ydingas poziuris ir tiek ir nematau kuo cia girtis viesai. principe gali bananu uzsidirbt nuo moderatoriu uz toki pasigyrima kaip ir uz betkoki kitoki taisykliu pazeidinejima. Kazkaip niekam ideju vairuot automobili nezinant keliu eismo taisykliu ir elgtis uz vairo kaip ismanai, kad gerai, nekyla. cia lygiai tas pats. neatsakingas poziuris ir tiek ir tai niekuom nepateisinama.Vytenisnl rašė:...Tiesiog mano komentaras tas, kad daug kas nesusimąsto ir tiesiog elgiasi kaip jie išmano, kad gerai. Kiek žvejų yra prie progos, kurie per sezoną 3-5 kartus keliauja žvejot... Mano didžioji dalis draugų tokie. Ir jie, taip pat kaip ir aš, taisyklių neskaitė. Nekiaulina, nekabliauja, akumuliatorių galų į vandenį nemeta. Bet pvz. už šono netyčia įkabintą žuvį pasilieka (aš irgi pasilikdavau, nuo šiol nepasiliksiu), nes nežino, kad tai nelegalu.
tada tai jau bus nebe taisykles o rasinelis apie taisykles.Vytenisnl rašė:...gal galima būtų esminius punktus, principus sutraukti?
draudimai irgi keiciasi gana daznai.Vytenisnl rašė:...Ar tuos pačius draudimus (kurie turbūt netaip dažnai prisideda?)
ne per daug apnaglejes? ka dar padaryt reiktu? as suprantu, jei didesniu problemu nebutu, tada galima visokiu marazmatiniu pijaru uzsiiminet. o dabar tai egzistuoja elementari tvarka, kad "nezinojimas neatleidzia nuo atsakomybes" ir jei patingejei pasiskaityt taisykles ir elgiesi savo nuoziura, nu tai taipsakant, ant savo atsakomybes. nes nu zvejam galioja daug skirtingu taisykliu. megejiskos zukles vidaus vandenyse, juroj, limituotos zukles, megejiskos zukles istatymas, saugios laivybos taisykles ir t.t. skirtingas taisykles irgi tvirtina ir priimineja skirtingos institucijos. tai kas dabar turetu but atsakingas uz ju "apkramtyma" kaip rasai? nereikia isprotet perdaug, valstybines institucijos tau ne aptarnaujantis personalas prekybos centre. va ten tai gali demonstruot savo vartotojiskuma. o taisykles yra taisykles ir ju zinojimas yra tavo asmenine atsakomybe ir cia tau ne kino teatro repertuaras, kad ji atspausdinta dalint.Vytenisnl rašė: Visuomenė kuo toliau, tuo labiau vartotojiška, tad jai informaciją ir apkramtytą reikia pateikti.