Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #441759   tidass
 21 Sau 2013 18:15
blem, kad ir mus skiria tik 50 km, bet jusu kalbos neina normaliai suprast.. :lol:
 #442096   tidass
 22 Sau 2013 23:20
idomu gyvai pabendraut but.. :D jauciu nesusikalbetume.. ypac po tokios zvejybos, kaip mums buvo paskutine.. :D
Paveikslėlis
 #442352   tukasG
 23 Sau 2013 19:37
Bratka rašė:Nera ten zuvies...mes su busu buvom atvazeve,kas netilpo Stirlicas su rogem isveze :ruko
Pravdų Bratan govoriš :-ou-je ;uolrait
Šiandien tikrinau Drūlėnuos, tai galima sakyt, kad tuščia visiškai... Nei žvejų, nei žuvų... Vos nuo katino namuos atsigyniau su "degtukiniais" ešeriokais... Reiks atšilimo laukt.
 #443089   Ribokas
 25 Sau 2013 16:02
sveiki gal kas buvote siandiena ar vakar mariose? kaip ar yra kibimas? ryt galvojam palekti :)
 #443107   Unte
 25 Sau 2013 17:15
siandien buvau ;-) kjp db pasakius ir nepamelavus del to kibimo... :ks> teko normaluai su grastu pasidarbuot kol radau bent kaskiek judancias eketes..mano vietike kur visada kibdavo liuksiskai buvo nusiaubta:priminta kj arkliu bandos,pasaru kalnai,o jokio kibimo.. 'viarkt tj pasiblaskius su grasteliu nurimau ties pora eketyciu.per 3,5h 30-35 zuvinaiatgule ant ledo.. :cig. Bet jau lb smulkus ir bais zaist reik ka ani priciupt :e:e bet orelis lb liuks buvo tj nesiskundziu kukliu laimykiu ;-var-var.
 #443116   tukasG
 25 Sau 2013 18:33
Mano švogrius vakar Palėvenėlėj gaudė tai normą nesunkiai surinko ir dydžiai dar ne visai peršviečiami (po 150 - 200 g), bet tik dvejose eketėse, visur kitur kur tik bandė gręžt - visiška nekiba... Matyt vietą gerą rast pavyko...
 #443803   tukasG
 28 Sau 2013 13:30
Informacija pamąstymui tiems, kas iki šiol mėgo Kupiškio mariose brakonieriaut, žvejot be leidimų, imt nelegalaus dydžio lydžiukus ar sterkiukus, viršyt leistiną sugaut laimikio kiekį...
http://www.bernardinai.lt/straipsnis/20 ... artu/94384
Penki litai už vienkartinį leidimą žvejybai tampa niekingai maža suma, kai žinai, kad pusėtino kibimo metu per pora valandų mariose nesunkiai galima ištraukt 30 - 40 vnt. karšiokų, kurių kiekvienas neteisėtos žvejybos atveju įkainojami po 200 lt už vnt. ...
Verta pamąstyt ir kišant į terbą sprindinį sterkioką, ar lydekioką... Ar tikrai verta rizikuot 500 lt...?
Nei žvyno, nei uodegos sąžiningiems žvejams :/brazasista
Sėkmės ir gausių laimikių brakonieriams :-D
Svarbiausia, kad GA nesnaustų... ;uolrait
 #443811   tukasG
 28 Sau 2013 14:06
Prognozės savaitgaliui: prognozuojama, kad savaitgaly atšilus orui sujudės žvejai, žuvims irgi bus savaitgalis, taigi jos kaip ir žvejai judės, džiaugsis gražiu oru ir... ilsėsis... :-D
 #444411   giedriuzzz
 30 Sau 2013 09:18
Na kupiškiečiai ar savaitgalį ten žvejoje pasakykit ar girdėjau teisybę.

O girdėjau tai, kad savaitgalį kai vyko aplinkosaugininkų reidai ant Kupiškio marių GA baudė visus kaip reikalas ir už smaigus ir už žvejybą be bilieto. Sakė tipo GA turėjo su savimi kažkur 170vnt tų baudos lapelių (ar kaip ten jie vadinas) ir pritrūko, visiems neužteko :lol:
 #444415   hipy
 30 Sau 2013 09:24
man vat tik idomu: marias issinuomavo "uab", pinigus renka "uab", o tvarka ten priziuret turi GA, "uab" uz tai susimoka ar cia mes tokie turtingi, kad pinigus duodam vieniem, o dirbam uz juos patys?..
 #444418   giedriuzzz
 30 Sau 2013 09:27
Nu tėp ir yra. MZD tik pinigus surenka ir "įžuvina" o prižiūrėt jiems nepriklauso :lol:
 #444434   liorenas
 30 Sau 2013 09:48
Nu tik nevarykit Dievo medin... :roll: kalbant konkreciai apie kupiskio MZD, tai jos nariai labai daznai dalyvauja su aplinkosaugininkais reiduose ant mariu... :roll:
O Giedrius ziuriu paskalu lygio statistikos prisirinkes bando siurpint zvejus... :-D
Nu o dabar apie zvejyba: Vakar buvau mariose, tai pusdieni skyriau karsiokam, kita pusdieni eseriam...nei vienu nei kitu normaliai nepagavau...eseriokai kabinejosi neblogai, tik kad dydziai standartiniai nekokie, karsioku dvidesimt irgi prirankiojau...zvejojau senose eketese, bet papildomai neseriau...gal paserus butu buve imanoma kur kas daugiau ju prirankiot...ryt bandysiu kogero vel anu paieskot... :/braj;
 #444437   giedriuzzz
 30 Sau 2013 10:03
Šiaip tai dauguma rajonų apie praėjusį reidą laikraščiuose aprašė. Kažin kupiškėnai kodėl nepateikia savo žygdarbių aprašymo :grin:
 #444448   liorenas
 30 Sau 2013 10:18
Tai kad tamsta jau isamiau nei laikrastis viska papasakojai, tai kam dar rasyt kazkur kitur... :roll:
 #444669   tukasG
 30 Sau 2013 20:33
hipy rašė:man vat tik idomu: marias issinuomavo "uab", pinigus renka "uab", o tvarka ten priziuret turi GA, "uab" uz tai susimoka ar cia mes tokie turtingi, kad pinigus duodam vieniem, o dirbam uz juos patys?..
Tiesiog visi dirba darbą, kuris dirbt jiems priklauso... Fiksuot pažeidimus ir baust pažeidėjus turi teisę tik GA inspektoriai, žvejai gali jiems tik talkint, ką beje ir daro... Be to, turto nuomininkas savininku netampa. Savininkas vis tiek valstybė. Ji ir prižiūri kaip jos turtas naudojamas.
 #444678   hipy
 30 Sau 2013 20:57
tai paaiskinkit man kokia logika cia vadovautasi: isnuomojam uz kapeikas uabui telkini, leidziam jam rinkt (tiksliau surenkam uz ji) tokius pinigus uz viena bala, kokius mes gaunam uz visus neisnuomotus telkinius ir dar jam saugom ta bala nuo brakusu. cia man primena monkes bizni, kai ispyle deze snapso, kad uz priduotus butelius gautus pinigus galetu pragert...
 #444683   tukasG
 30 Sau 2013 21:23
Nei aš "šnapsą pilstau", nei "butelius pridavinėju", tai ir klausimas ne man... :)
 #444694   giedriuzzz
 30 Sau 2013 21:44
Šiasip tai tų visokių MŽD ir kitų nuomininkų reiktų nuomos sutartis rimčiau pastudijuoti, ten yra kažkokios tai jų pareigos. Dėl priežiūros, saugojimo, žuvinimo.Nors MZd sutartis sudarinėjo caro rurikolaikais ir paskui tik pratesinėjo.
Bet esmė ta, kad jei yra gaunami keletas nusiskundimų apie nuomininką už jo nevykdomas pareigas, tai paskui svarstoma ar jam sekantį kartą pratęst nuomą, o galbūt ir atimt nuomos teise.
Bet kadangi niekas nesiskundžia tai jie ir deda skersa ant mūsų surinkdami tik litus.
 #444701   tukasG
 30 Sau 2013 21:52
Egzistuoja kontroliuojančios, tikrinančios institucijos. Jei yra pagrįstų abejonių, teikit ir prašykit, kad patikrintų. Patikrins ir duos atsakymą teisūs Jūs, ar ne... Priešingu atveju viskas tik bla, bla, bla lygio šnekos...
Aš faktais pagrįstų abejonių neturiu...
 #444754   hipy
 30 Sau 2013 23:16
tukasG rašė:Egzistuoja kontroliuojančios, tikrinančios institucijos. Jei yra pagrįstų abejonių, teikit ir prašykit, kad patikrintų. Patikrins ir duos atsakymą teisūs Jūs, ar ne... Priešingu atveju viskas tik bla, bla, bla lygio šnekos...
Aš faktais pagrįstų abejonių neturiu...
nu sumeciau as tau faktus i kruva - gavos nesamone, pakomentuot atsisakei, ko dar nori?
 #444809   tukasG
 31 Sau 2013 10:04
Kad nelabai yra prasmės komentuot, nes tai tebūtų tik asmeninė mano nuomonė, nieko nereiškianti ir nieko nekeičianti...
Asmeniškai man esama tvarka nekliūva. Žvejoju beveik vien tik Kupiškio mariose, todėl man visiškai tas pats kam susimokėt už žvejybą: ar valstybei tiesiogiai, ar per MŽD. Kaina gaunasi beveik ta pati, galimybė žvejot kitur mažai aktuali, todėl ypatingos graužaties, kad nėra vieningo leidimo žvejybai visoj Lietuvoj, nejaučiu.
Marių žuvingumas mane tenkina, patogiai įrengti privažiavimai, viešos gerai sutvarkytos pakrančių poilsiavietės taip pat.
Dėl marių apsaugos nuo brakonierių - pakomentavau anksčiau. Konkrečius veiksmus identifikuojant ir sulaikant pažeidėjus gali atlikt tik pareigūnai. Eilinis žvejas, MŽD (telkinio nuomininko) narys, ar žvejys svečias, tegali tik informuot pareigūnus apie pastebėtus pažeidimus, arba tapt neetatiniu GA inspektoriumi ir tiesiogiai dalyvaut reiduose. Visi, kas nori, kas jaučia pareigą taip elgtis, taip ir elgiasi.
Dėl pinigų už leidimus surinkimo tikslios statistikos nežinau, bet manau, kad ALIS sistemoje platinami leidimai bent kol kas nesudarys didžiosios pajamų dalies. Vis dar gana didelė dalis žvejų įsigyja ir įsigis popierinius leidimus vietoj, kur jų platinimas buvo gana neblogai organizuotas ir iki šiol. Todėl priekaištai, kad kažkas dabar surenka pinigus už MŽD ir jai atiduoda - ne visai teisingi.
Taip, kovą su brakonieriais reikia gerint, bet čia keliai yra tik du: arba visų žmonių pilietiškumas, aktyvumas, budrumas, noras nesitaikyt su nesąžiningu elgesiu (kas sunkiai įmanoma valstybėje, kurioje, ko gero, didesnė gyventojų dalis kasdieniniam gyvenime gyvena pagal "poniatkes", negu, kad pagal įstatymus); arba aktyvesni GA pareigūnų veiksmai...
 #445044   KarolisK
 31 Sau 2013 18:20
Katik nuo mariu, visai neblogai kibo, gaudem sertose eketese, man siektiek vangiau, o kolega is vienos eketes lupo be sustojimo kol atsibodo:D ryte dar buvo sniego koses o i vakara jau marios plauke
 #445326   Unte
 01 Vas 2013 15:22
Sian jau taip tikejausi ka gerai kibs,o gavosi snipstas.. :e:e nuo 10 iki 14h tik 20 stuku isskrapsciau..plius dar 11 pugzliu :-ug ir starkiukai nuo ju nekazin ka atsiliko..dar ka po viena uzsikabindavo tj dar dar,o db ir gal vos ne 10 stuku uzkibo.. :superšokas
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė