Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #439880   edmundaxx
 15 Sau 2013 22:23
Žinau, kad tvičinginiai jie. Turėjau omeny, kad klausiu apie tvičinginius Huskius, o ne deepus. Kad tie Rapaliniai išvis metas silpnai. Aišku, nejimant atskirų variantų, kaip kokie Max-Rap'ai...
 #439889   Vaidis
 15 Sau 2013 22:42
....ar LOng Casting Minnow :)
 #440038   birbyzas
 16 Sau 2013 12:44
Sveiki, noriu pradėti gaudyti vobleriais, žvejoju Norvegijos ežeruose upėtakius (iki šiol gaudžiau sukrėm), planuoju įsigyti keletą modelių iš jabejaus, nusižiūrėjau kažką iš tokių: Zip Baits Rigge, Zip Baits Khamsin, BassDasy Sugar Minnow, Jackson Trout Tune, kažką iš Ima gal... Dydžiai turbūt 50 - 70 mm, spalvos manau natūralios, upėtakio imitacija, juolab, kad ten kur gaudysiu be upėtakių ir palijų daugiau niekas negyvena. Pradžiai galvoju pirkti 5 ar 6 voblerius ir nesinori labai prašauti pro šalį, kad negulėtų po to dėžutej. Imčiau porą deep'ų kitus paviršinius, tik neisivaizduoju kokį plūdrumą rinktis, plaukiančius, skestančius, lėtai skestančius... kas labiau gali patikt upėtakiui tvičinant pauzių metu...?
Gal turit kokių pastebėjimų ir dėl modelių, spalvų ir pan. ir t.t... :)
 #440044   Rapolas
 16 Sau 2013 13:20
birbyzas rašė:... ežeruose upėtakius ...
Yra tokia "teorija", kad vobleris yra sukurtas tam tikram vandens telkiniui. Tai vat, remiantis šita teorija, tau reikėtų "vticharia" nužiūrėti, kokiais vobleriais tuose ežeruose gaudo upėtakius vietiniai žvejai (galėtum po to ir su mumis pasidalinti).
Aišku, galėčiau ir aš parekomenduoti keletą variantų iš tavojo sąrašo, bet deja Lietuvoje nėra tokio ežero, kuriame būčiau pagavęs ant jų upėtakių :-D
 #440056   birbyzas
 16 Sau 2013 14:16
Deja, bet bent jau aplink mano "kaimą" su vobleriais vietiniai tikrai negaudo, blizgės, sukrės daugiau nieko jie čia nežino, be to žvejoju aš dažniausiai nedideliuose kalnų ežerėliuose kur apskritai žmogų retai sutiksi. Suprantu, kad konkrečių modelių niekas man nepasiūlys, tiesiog pasidalinkit mintim, nuomonėm, įžvalgom :) as vistiek žalias vobleriuose. Galų gale kurie gaudo Lietuvoj, daug šansų, kad gaudys ir čia :)
 #440062   Airis
 16 Sau 2013 14:49
kiek meginau norgeje ezeruose gaudyti upetakius, tai tik ant mazu blizguciu ir pagavau. vasara dar mazos sukres kazkiek dirbdavo. ant vobleriuku nei vieno kibimo nesu turejes.
 #440139   SauliusM
 16 Sau 2013 19:38
siaip tai zipbaits rigge gana universalus vobleris. imciau butent jo keliu skirtingu dydziu ir skirtingu nerimo gyliu/ bent jau 7cm deep ir paprasta.
 #440201   kukuruzas
 16 Sau 2013 21:51
ar kas bandes voblerius SPRO ikiru serijos?kokie butu komentarai?
 #440205   edmundaxx
 16 Sau 2013 22:05
Baik juokus su tokiais kaip SPRO. :grin:
 #440207   kukuruzas
 16 Sau 2013 22:13
tai kad paemiau pora pabandymui, grynai jackall chuby kopijos, po medziais drasiau metysiu sapalams, o jei ka dovanas padarysiu draugams-zvejams :)
 #440208   SauliusM
 16 Sau 2013 22:16
dar labai nedaug bandziau, bet situ nauju seriju kaip ikiru, ikeme, kaminari tai labai padorus yra tie SPRO vobleriai ir su senesnem maximinem serijom net ner ka lygint.
 #440249   zet
 17 Sau 2013 00:20
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:Technologiškai- "balsa plastike", mano nuomone, yra geras sprendimas.
mano supratimu tai cia technologiskai yra visiskas gaidys, nes uzpilt balzos tankio plastmase yra zymiai paprasciau technologiskai nei medi drozt, o rezultata turetum absoliuciai toki pati. ar tu iziuri dar kazkokias mistines medzio savybes vardan kuriu ji drozt masinej gamyboj dar apsimoketu siais laikais? visas medzio privalumas, tai marketingas. daugiau jokio.
Pati medi to paties tankio visada isgauti....
 #440270   Rapolas
 17 Sau 2013 09:04
birbyzas rašė:Deja, bet bent jau aplink mano "kaimą" su vobleriais vietiniai tikrai negaudo, blizgės, sukrės daugiau nieko jie čia nežino, be to žvejoju aš dažniausiai nedideliuose kalnų ežerėliuose kur apskritai žmogų retai sutiksi. Suprantu, kad konkrečių modelių niekas man nepasiūlys, tiesiog pasidalinkit mintim, nuomonėm, įžvalgom :) as vistiek žalias vobleriuose. Galų gale kurie gaudo Lietuvoj, daug šansų, kad gaudys ir čia :)
Jau pats rašei, kad tuose ežerėliuose gyvena upėtakiai ir palijos. Taigi, su spalvom kaip ir turėtų būti aišku- upėtakiukų (margojo, vaivorykštuko ir pan.taškuočių) imitacijos (vanduo, vistik- skaidrus). Darbas voblerio greičiausiai tiktų toks- tankūs ir smulkūs judesiai. Pradėčiau nuo pvz. Rapala Countdown (5 ir 7cm). Toliau eilėje pas mane būtų Bassday Sugar Deep-as (septintukas). Na ir desertui pasilikčiau Rigge (septintukus jau SauliusM minėjo) penketukus. Jei tie nepadėtų, dar bandyčiau su Dorado Invader-iu ir Stick-u pakalbėt su upėtakiais. Visi vobleriukai turi nosavą darbą. Su CD-5 ir Rigge-7F gali lengvai "patvičint".. Tai tiek pradžiai įžvalgų ;-)
 #440330   DaliusM
 17 Sau 2013 11:39
kukuruzas rašė:ar kas bandes voblerius SPRO ikiru serijos?kokie butu komentarai?
Ne ne, nieks daugiau negaudo isskyrtus Zip Baits, DUO, OSP, Jackall ir Megabass ir kt... Pirkit tik juos. Lengva ironija, nes ziuriu tema daejo iki to, kad neturesi japono nepagausi, ir katrie turbut maziausiai ant ju gaudo, daugiausiai rekia, kad visa kita SHH... :stop-; :stop-;
 #440332   SauliusM
 17 Sau 2013 11:43
ramzi, kuo patys gaudom apie ta ir rasom. niekur nerasiau kad nieks daugiau negaudo, bet jei as gaudau firmos A masalais tai kodel kazkam kitam tureciau patarinet firmos B masalus?
 #440337   DaliusM
 17 Sau 2013 11:50
Ne Tau taikiau, nepriimk asmeniskai, neabejoju, kad gaudai ir pagauni, cia jusu prisiskaites pernai ir pats nemazai isigijau ir pagavau, sita ziema dar daugiau papildziau. Bet yr cia kitu veikeju kur be jokiu argumentu kategoriskai, tas sh.., tas sh... bet jei turetum japona, tai zuvys i kranta liptu :) Nu man nelipa, gaudo tikrai gerai ir stabiliai, ZB metasi puikiai, bet gaudo ir kitu firmu voblos.
 #440361   Rolas
 17 Sau 2013 13:06
Tai ko tyli tada, sklebk Lietuvai savo voblerius...
 #440363   Rapolas
 17 Sau 2013 13:08
Dar su lengvesne ironija- kokių žymesnių keturių-penkių japonų firmų taip ir neišvardinai :-D
ramzis rašė: Ne ne, nieks daugiau negaudo isskyrtus Zip Baits, DUO, OSP, Jackall ir Megabass ir kt... Pirkit tik juos. Lengva ironija, nes ziuriu tema daejo iki to, kad neturesi japono nepagausi, ir katrie turbut maziausiai ant ju gaudo, daugiausiai rekia, kad visa kita SHH... :stop-; :stop-;
 #440370   DaliusM
 17 Sau 2013 13:22
Rapolas rašė:Dar su lengvesne ironija- kokių žymesnių keturių-penkių japonų firmų taip ir neišvardinai :-D
Parasiau: "..ir kt.." galetu test tikrai dar ne 5. :)
 #440372   DaliusM
 17 Sau 2013 13:23
Rolas rašė:Tai ko tyli tada, sklebk Lietuvai savo voblerius...
Ieskai slieku, ar ka konkreciai nori suzinot?
 #440374   ciapajavas
 17 Sau 2013 13:26
faktas yra tai, jog anksciau net nebudavo jokiu japonisku vobleriu o zuvi vistiek zmones pagaudavo. nepriklausomai nuo to, kuom jus kiekvienas pasitenkinant - suviliodami+traukdami zuvi ar traukdami+ja suvartodami, mano galva tas malonumas nuo voblerio kilmes salies nepriklauso. o jeigu priklauso tai cia savo ego glostymu, o ne zvejyba jau reiketu vadinti. taip kad manau ir vieni ir kiti palaukit geresnes progos ar temos kad galetumet pasipykti :lol:
 #440389   Rapolas
 17 Sau 2013 13:51
ciapajavas rašė:faktas yra tai, jog anksciau net nebudavo jokiu ... vobleriu o zuvi vistiek zmones pagaudavo.
;uolrait
 #440393   edmundaxx
 17 Sau 2013 13:59
ciapajavai, tai seniau žmonės neturėjo nei prieskonių, nei orkaičių, užteko ant laužo kažką pasikept, ir visi sotūs, laimingi ir sveiki buvo. O dabar,visokie prieskoniai, padažai, griliai, kad tik įmantriau, įdomiau ir skaniau būtų. Tai nafik čia viso to reikia? :-D
Tik sakau, kad tavo buvęs postas visiškas briedas... Kam tada tobulėt, kažką pirkt ir ieškot, kas pačiam maloniau? Juk seniau ant šaukštinių blizgių lydžiai kaip išprotėję kibo, kam dar čia kokie vobleriai. :/braj;
 #440394   tairas
 17 Sau 2013 14:00
Pasakysiu ir as savo patirti apie voblerius ir speju susilauksiu daug juoku ir pasaipu :ruko siemet rudeni pabandytas Rapalos clackenas cm paliko toki ispudi, jog geresnio masolo nera. tiek pritrauke saudykliu ir rimtesniu siektiek, kad nusipirkau dabar dar ir septintuka toki pati. siaip iki siol pirmenybe teikdavau tik sukrem ir blizgem.
 #440397   Rapolas
 17 Sau 2013 14:10
tairas rašė:Pasakysiu ir as savo patirti apie voblerius ir speju susilauksiu daug juoku ir pasaipu :ruko siemet rudeni pabandytas Rapalos clackenas cm paliko toki ispudi, jog geresnio masolo nera. tiek pritrauke saudykliu ir rimtesniu siektiek, kad nusipirkau dabar dar ir septintuka toki pati. siaip iki siol pirmenybe teikdavau tik sukrem ir blizgem.
Būtum "užjuoktas" sukrių ir blizgių temoj, bet tik ne čia :gutgut
 #440409   ciapajavas
 17 Sau 2013 14:45
edmundaxx rašė:ciapajavai, tai seniau žmonės neturėjo nei prieskonių, nei orkaičių, užteko ant laužo kažką pasikept, ir visi sotūs, laimingi ir sveiki buvo. O dabar,visokie prieskoniai, padažai, griliai, kad tik įmantriau, įdomiau ir skaniau būtų. Tai nafik čia viso to reikia? :-D
Tik sakau, kad tavo buvęs postas visiškas briedas... Kam tada tobulėt, kažką pirkt ir ieškot, kas pačiam maloniau? Juk seniau ant šaukštinių blizgių lydžiai kaip išprotėję kibo, kam dar čia kokie vobleriai. :/braj;
gerai sneki kolega, as nieko pries. bet yra toks dalykas, kad kartais zinok ant lauzo keptas kepsnys be jokiu imantriu prieskoniu yra skanesnis nei su saujom ivairiu pagardu. nereik ziuret i viska paprasciausiu "juoda-balta" principu. ta palyginima su ankstesniais laikais pateikiau kaip motyvacini. o del tobulejimo - tai sakau, neskaitant ko tu tikiesi is zvejybos, tas tavo tobulejimas yra savo ego masazavimas. man savo ego nereikia judinti, as pasitenkinu rezultatu pasiektu ivairiomis priemonemis.
na ka jau padarysi kad cia foruminiai zvejai yra aukstesnes klases atstovai, besitenkinatys progresu... :lol: o as toliau tenkinsiuosi rezultatu. tebunie tavo tiesa sakau ne ta tema gincams. beprasmiska.
 #440412   ciapajavas
 17 Sau 2013 14:49
p.s. rezultatu as laikau kova su zuvim ir gyvuna ant kranto, na dar fotosesija, retsykiais tavo mineta kepsni. nes jau nujauciu kai tuoj banda prades siulyti eit i turgu nusipirkti keliasdesimt skrituliu arba triubica, jeigu man jau tik rezultatai terupi.. :lol:
 #440413   SauliusM
 17 Sau 2013 14:54
ciapajavas rašė:p.s. rezultatu as laikau ...
jei tukoncentruojies tik i rezultata, tada taip, tu greiciausiai teisus. bet man asmeniskai pvz pats procesas ne ka maziau malonumo suteikia nei rezultatas. mes gi ne verslininkai, kad vien ant rezultato dirbt.
 #440418   ciapajavas
 17 Sau 2013 15:05
as nesakau kad procesas yra nepageidaujamas ir nemalonus dalykas. pavyzdziui, procesui galetu priskirti buvima gamtoj, viena kita ivaldyta alaus, ramybe aplink, poilsi ir t.t. bet kuom cia deti ~80lt kainuojantis vobleriai ir procesas? ta prasme, kad ant ju pagauti tikimybe yra tariamai didesne? ar ta prasme kad savitaigos deka jautiesi darantis viska labai teisingai?
na juk pats sauliau supranti, kad matematiskai viska apskaiciavus, atsizvelgus i skirtingus tvenkinius/salygas ir panasiai tai doradas gali netgi buti efektyvesnis(kainos-rezultato atzvilgiu) uz LC. o gali ir nebuti. tai kazkaip nesuprantu jusu minties kuom tada tas procesas cia detas? matyt dar iki foruminiu zveju elito man dar daug koshes valgyti...
visdelto manau kad diskusija beprasme, nes kalbam kas butu jeigu bobute turetu kiausinius :lol: na bet cia jau kaip ir anksciau buvau issireiskes matyt ledo pasekmes.
 #440419   SauliusM
 17 Sau 2013 15:07
kuom yra blogai jei zmogui pats zukles japonisku vobleriu procesas teikia malonuma?
  • 1
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė