Kol kas tikrai nėra paskelbta Valstybės žiniose.
Nematuok upės gylio abiem kojomis (W.Buffet)
tai jei kazkas kazka nelegaliai daro, tai nereik pagal tai apie visus sprest, nes nei uz maudymasi pinigus imt nei apsitvert nieks neturi teises. o jei mintys iskart snukin kyla, tai ne ten gal problema.ciapajavas rašė:man vienam atrodo, kad apskritai tas vandens telkiniu nuomojimas kazkam yra neteisingas dalykas? zeme tai dar suprantu. ir tai norint naudot gamtinius isteklius nuosavoj zemej(pvz eksloatuot karjera, kirsti miska) reik leidimu atskiru. o cia issinuomoja, nusiperka, apsitveria ir likusiems - ragai. uz nusimaudyma is vaiku po tris litus renka. cia kaip vienas is tokiu pavyzdziu. dar kiti nera pasistate net zenklinimo jokio. atvaziuoji, zvejoji, prisistato kazkoks muchamoras ir pradeda bartis kad padangas supjaustys. ikrausi snukin - vel ziurek paskui turesi bedu. paduos, sakys atvaziavo i mano zeme ir dar musasi...
nezinau, ne prie sirdies man tokie.
nu neturi realiai tam teises. gali pagasdint, kad skunda del ivykio parasysi i ministerija ir neteks nuomos teisiu uz tokius bajerius. turetu apsiramint iskart.ciapajavas rašė: greiciau buduliskai isprasys laukan
sitom temom reikia skaityt istatymus. kad ir seimo puslapyje. www.lrs.lt ir nekurt legendu is serijos "viena boba sake".ciapajavas rašė:o dabar topas: kaip zinoti, (gal yra kokia nors registracijos duom. baze ar kaip) ar tvenkinys nuomojamas ar apskritai su visa zeme priklauso tam asmeniui? nes kiek zinau jeigu su zeme priklauso, vel "paniatkes" kitos.
nurodyk kur pasiskaityt sitom temom, kazkada reik pradet sviestis
ciapajavas rašė:man vienam atrodo, kad apskritai tas vandens telkiniu nuomojimas kazkam yra neteisingas dalykas? zeme tai dar suprantu. ir tai norint naudot gamtinius isteklius nuosavoj zemej(pvz eksloatuot karjera, kirsti miska) reik leidimu atskiru. o cia issinuomoja, nusiperka, apsitveria ir likusiems - ragai. uz nusimaudyma is vaiku po tris litus renka. cia kaip vienas is tokiu pavyzdziu. dar kiti nera pasistate net zenklinimo jokio. atvaziuoji, zvejoji, prisistato kazkoks muchamoras ir pradeda bartis kad padangas supjaustys. ikrausi snukin - vel ziurek paskui turesi bedu. paduos, sakys atvaziavo i mano zeme ir dar musasi...
nezinau, ne prie sirdies man tokie.
su salyga, kad visi nuomininkai pateike savo duomenis ivedimui.Antas rašė:...visi isnuomoti ezerai, tvenkiniai jau turi buti ivesti...
O kurie nepateikė- eini ir žvejoji spakainiai, ateis pasišnekėt- susimokėsi vietoj, neateis- nuomininko problemaSauliusM rašė:su salyga, kad visi nuomininkai pateike savo duomenis ivedimui.Antas rašė:...visi isnuomoti ezerai, tvenkiniai jau turi buti ivesti...
o paklaust nenorejei, tipo kas tu toks ir kokiu pagrindu as tau kazkokiu kvitus rodyt turiualbertas70 rašė:tai kad jie vietoj neima babkiu,neturi jokiu kvitu,viskas per banka,man gi vakar taip buvo,pinigu neima kvita sako rodyk,kam tokia durna tvarka ivedinet
Tai tuomet tegul pateikia duomenis AM , kad būtų užregistruotas išnuomotas tekinys ALIS sistemoj, kokia problema.albertas70 rašė:tai kad jie vietoj neima babkiu,neturi jokiu kvitu,viskas per banka,man gi vakar taip buvo,pinigu neima kvita sako rodyk,kam tokia durna tvarka ivedinet
jei zvejys negali susimoket per ALIS tai siai dienai tai yra zvejo problema, nes pvz lasisom licencijos nenusipirkes per ALIS su bendruoju leidimu neprasisuksi.Rapolas rašė:Jei žvejys negali susimokėt per ALIS....tai žvejočiau su bendruoju leidimu ir visks:)
Neprasisuksi- jei būsi pagavęs tą lašišą, jei nebūsi (tik bandysi pagaut ir paleist)- tai prasisuksi ;)SauliusM rašė:jei zvejys negali susimoket per ALIS tai siai dienai tai yra zvejo problema, nes pvz lasisom licencijos nenusipirkes per ALIS su bendruoju leidimu neprasisuksi.Rapolas rašė:Jei žvejys negali susimokėt per ALIS....tai žvejočiau su bendruoju leidimu ir visks:)
Prasisuksi,jei visa tai vyks,nelicencijiniu laikotarpiu,arba nelicencijiniam ruoze....Rapolas rašė: Neprasisuksi- jei būsi pagavęs tą lašišą, jei nebūsi (tik bandysi pagaut ir paleist)- tai prasisuksi ;)
Teisingai, minty turėjau dbr ,jei visą sezoną- tai taip.Bratka rašė:Prasisuksi,jei visa tai vyks,nelicencijiniu laikotarpiu,arba nelicencijiniam ruoze....Rapolas rašė: Neprasisuksi- jei būsi pagavęs tą lašišą, jei nebūsi (tik bandysi pagaut ir paleist)- tai prasisuksi ;)
Nu tai jeigu jis yra ALIS sistemoje tai ir susimoki internetu iš namų, atsispausdini kvitą ir varai ramus žvejot, kame parkės.albertas70 rašė:ten toks nedidelis ezeriukas,lentele,numeri,savininkas gyvena salia as paskambinau jis atejo,kompe ziurejau,taip jis nomuojamas,viskas ten ok ir ciki bet kalba apie ka,jis atejo o man td reikejo iseit nes pinigu jis imt negali o as kazkokio su..... kvito neturiu,kam zvejuj tas gemorojus vazinetis nuo ezero prie ezero,karoce,reikia nieko nepirkt,eit kur nori,ateis gerai neateis dar geriau,ne visi jie salia gyvena
o pries vaziuojant i koki nors ezera sunku pasidomet situacija ir nusipirkt ta leidima?albertas70 rašė:ten toks nedidelis ezeriukas,lentele,numeri,savininkas gyvena salia as paskambinau jis atejo,kompe ziurejau,taip jis nomuojamas,viskas ten ok ir ciki bet kalba apie ka,jis atejo o man td reikejo iseit nes pinigu jis imt negali o as kazkokio su..... kvito neturiu,kam zvejuj tas gemorojus vazinetis nuo ezero prie ezero,karoce,reikia nieko nepirkt,eit kur nori,ateis gerai neateis dar geriau,ne visi jie salia gyvena
kai zvejyba tikslinga - parkiu nera, bet jei vaziavai, pamatei telkini, patiko, sustojai, pamates uzrasa pasiskambinai - atejo ir isvare... nesamone kazkokia... nzn kaip ten ju pareigos, bet imho kvituka israsyt turetu sugebet ir vietoj...sonca rašė:Nu tai jeigu jis yra ALIS sistemoje tai ir susimoki internetu iš namų, atsispausdini kvitą ir varai ramus žvejot, kame parkės.
Gal neturi pajamų knygos, ten juk atskiros taisyklės, todėl ir neima grynais.hipy rašė:kai zvejyba tikslinga - parkiu nera, bet jei vaziavai, pamatei telkini, patiko, sustojai, pamates uzrasa pasiskambinai - atejo ir isvare... nesamone kazkokia... nzn kaip ten ju pareigos, bet imho kvituka israsyt turetu sugebet ir vietoj...sonca rašė:Nu tai jeigu jis yra ALIS sistemoje tai ir susimoki internetu iš namų, atsispausdini kvitą ir varai ramus žvejot, kame parkės.