Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #431462   SauliusM
 14 Gru 2012 18:05
Vitolis rašė:Buvo pasirodo ir pas mus vienoj parduotuvėj jų. Tai paskutines dvi paėmiau. Buvau sutaręs su Liorenu, tai jam nuskilo. Bet va vieną pasukiojau ir nei aš perdėsiu to adatinio guolio nei ką. Eis ir tep gerai. Tiesa balansuoklis gal prasuks ritę nuleidinėjant, o vat susukant valą ta terkšlė tai gros visą laik. Jei perdėsi guolį, tai jau nuleidinęt bebišeis, reiks ranka nutraukinėt valą nuo špulės, nes terkšlė dirbs. Paliksiu kaip yr. Giedriau, taigi negi sunku TukuiG paimt jei da pas jum yra jų
a durns? dieduk, nedaryk nesamoniu. vala atidavinejant turi stabdis veikt o suvyniot laisvai. nes nu koks ant zuvies kibimo pas tave stabdis bus. tipo laisva ane? tai ka tu pakirsi jei katuske laisva be stabdzio ant valo atidavimo? o isleidinejant tai jo, reikia ranka vala is rites istraukinet. bet cia gi ne beinertsas, ant kiekvinos zuvies valo nesusivynioji. ar tu su balalaika kai gaudai tai irgi s ritele vala vynioji zuviai uzkibus? taigi meti sonan ir trauki rankom. o jau kai suvyniot reikia (pries pereinant didesni atstuma ar baigus zuklenu kokius 3-5 kart per diena ) tai verti meskere aukstyn kojom ir susivynioji kaip su nevska ir spaga senais laikais. ar nu kaipsu multiku, kai rite virs meskeres.
 #431465   SauliusM
 14 Gru 2012 18:14
ai o guolio ir nereik keist jei ne kairiarankis. paprasciausiai yra du imanomi rites uzdejimo (kai ziurint is virsaus rankenele kairej ir kai desinej pusej). ir vala gali vyniot per apacia kaip su nevska ir per virsu rites kaip i museline. tai vot 4 variantai. pas mane uzdeta ir suvyniota taip kaip i nevskas katuskes vyniodavom ir ant spagu dedavom. tai ir stabdis teisingai veikia ir viskas teisingai. a jei atbulai uzsidesi ar suvyniosi, tai paskui ir kyla minciu vyniot pries sabdi ar kad laisva ant pakirtimo butu.
 #431469   Vitolis
 14 Gru 2012 18:18
Viskas ten gerai. tik gal neaiškiai parašiau.
 #431470   giedriuzzz
 14 Gru 2012 18:19
O kuo blogai guoliuką apverst?
Šiap tai apvertus guoliuką daug lengviau ritukė sukasi :roll: O gal čia todėl kad prasukiojau ją :roll:
 #431475   Ignelis
 14 Gru 2012 18:35
tai gal kas klaipedieciu tarpe galit man muselinei loop ritukei ta guoli apverst? ;-) i pm kreipkites, duosiu sxemute, spec rakteli. alaus nupirksiu
 #431499   tukasG
 14 Gru 2012 20:53
Vitolis rašė:Giedriau, taigi negi sunku TukuiG paimt jei da pas jum yra jų
giedriuzzz rašė:Man tai nesunku, tik kad va Liorens sakė kad nebereikia :roll:
Ačiū už draugišką rūpestį :/brazasista , ale kai aš jos dar rankose nesu laikęs, tai galutinai ir nenusprendžiau reik man jos ar ne... :roll: Turiu gi aš ričių sočiai, tik kad čia kaip liga kokia... Vis dar kažko mandriau, šviežiau noris... :lol:
 #431773   viktas
 16 Gru 2012 16:08
Vyrai gal galit ka pasiulyt vietoi tu rusisku riteliu kur po 1,20rb, nu kazka tobulesnio,principas laisvai nuleidi bei standziai fiksuoji butinas,beinercines bei multikai per grubu, kitaiskas keiciu kas sezona :(
 #431797   SauliusM
 16 Gru 2012 18:27
viktas rašė:Vyrai gal galit ka pasiulyt vietoi tu rusisku riteliu kur po 1,20rb, nu kazka tobulesnio,principas laisvai nuleidi bei standziai fiksuoji butinas,beinercines bei multikai per grubu, kitaiskas keiciu kas sezona :(
tai tos larus catch principe ir yra pamaina tom rusiskom.tik kadangi jos dar ir stabdi turi tai ne visai taip biski viskas vyksta. ta prasme atleidineji ne laisvai o ranka istraukineji pries stabdi vala. bet nieko fiksuot nereik niekada ir susivynioja valas visada laisvai. nu priprast reik prie tokio rezmo tik (2-3 zvejybos perejus nuo rusiskos ir pripranti). nors kai tos kitaiskos du litu kainuoja, tai ne didele beda ir pasikeist karta per sezona.
 #431841   kosta
 16 Gru 2012 19:30
Ieskau rites zieminiam spiningeliui, gal patarsit kur ir kokia nupirkt?... ;;yel
 #431844   Airis
 16 Gru 2012 19:32
kuom patogumas inercines ritukes,pries beinertca. na svoris,kas dar? siaip idomu,ka ant meat sticko uzsimest
 #431855   kosta
 16 Gru 2012 19:43
Airis rašė:kuom patogumas inercines ritukes,pries beinertca. na svoris,kas dar? siaip idomu,ka ant meat sticko uzsimest
o kur meat stsicka pirkai?? ir kiek mokejai??? :mėlynvarla labai idomus spiningelis...
 #431857   SauliusM
 16 Gru 2012 19:44
Airis rašė:kuom patogumas inercines ritukes,pries beinertca. na svoris,kas dar? siaip idomu,ka ant meat sticko uzsimest
svoris rimtas argumentas. kitas rimtas argumentas yra jautrumas. jei kibima nepagal sargeli ziuri o jauti ranka, tai s inercine bus 3x jautriau. nu ir kompaktiskumasnepaskutinej vietoj. tai ant ledo metant ne taip painiojas ar ne tokiu guzu sniego/ledu apsals. plius ir darbas su masalu visai kitoks. nu ant balalaiku tai beinertsu nieks nededa ir dar tas pacias balalaikas tiuninguoja kad kuo kompaktiskesnes butu.
 #431858   tukasG
 16 Gru 2012 19:44
Man pagrindinis privalumas - svoris.... Kuo lengviau, kuo mažiau visokių gremėzdų ant koto, tuo jautriau į ranką kibimas jaučiasi... Traukt žuvį ritės pagalba vis vien dažniausiai netenka, tiek dėl įpratimo šveist spiningėlį į šoną žuvį pakirtus (avižėlininko įprotis :) ), tiek dėl visokių apšalimo, prišalimo ir pan. nepatogumų, žvejojant per šalčius....
 #431860   SauliusM
 16 Gru 2012 19:49
as asmeniskai beinertsa imu dazniausiai tik gaudydamas giliau nei 10 metru, o kartais net tik giliau nei 15 metru... nu nes 15 metru salia saves jau sunkoka susiringuot ant ledo.
 #431862   kosta
 16 Gru 2012 19:51
tukasG rašė:Man pagrindinis privalumas - svoris.... Kuo lengviau, kuo mažiau visokių gremėzdų ant koto, tuo jautriau į ranką kibimas jaučiasi... Traukt žuvį ritės pagalba vis vien dažniausiai netenka, tiek dėl įpratimo šveist spiningėlį į šoną žuvį pakirtus (avižėlininko įprotis :) ), tiek dėl visokių apšalimo, prišalimo ir pan. nepatogumų, žvejojant per šalčius....
Reik geros rite ir niekas niekur neprisals :e:e
 #431864   SauliusM
 16 Gru 2012 19:53
jei ranoj visalaik laikysi. bet jei metysi ant ledo ar i sniegus, tai kokia gera bebutu bet vistiek i ledo ir sniego kamuoli pavirs
 #431865   kosta
 16 Gru 2012 19:56
SauliusM rašė:jei ranoj visalaik laikysi. bet jei metysi ant ledo ar i sniegus, tai kokia gera bebutu bet vistiek i ledo ir sniego kamuoli pavirs
Tai taip, bet geru daiktu nereikia metyt :liež-uvis
 #431868   tukasG
 16 Gru 2012 19:58
Kadangi giliau negu 10 m nelabai tenka gaudyt, tai beinertsai man žieminėj žūklėj kol kas visai nelimpa. O gaudant avižėlėm, tai ir dėl spiningėlio reikalingumo tokiai žūklei rimtų klausimų iškyla - balalaika man mieliau ir patogiau, net ir tokiame gyly, minusas tik valo painiojimasis dažnesnis, kai vėjuotas oras...
 #431872   kosta
 16 Gru 2012 20:06
Del gylio visiskai su tavim sutinku :/brazasista
 #431880   tukasG
 16 Gru 2012 20:19
Šiaip tai man kuo toliau, tuo labiau patinka va tokio tipo meškerikės, kaip filmuke: http://www.youtube.com/watch?v=XFTJL1hiIxM ...
Nereik nei ričių, nei žiedelių, nei sargelių jokių... Tobula. Aišku, ne lydekai ar starkiui gaudyt, bet ir tai dar nesu dėl to tikras... Blizgutei, balansyrui, o ir avižėlei - tikrai liuks...
 #431882   kosta
 16 Gru 2012 20:23
Irgi sutinku, mano draugo prosenelis taip gaudydavo, tai mano draugas po siai dienai su ja gaudo ir nemato vargo, dar ir pagauna daugiau, nei tie su imantriausiais irankiais... bet, nulekus i rusyna, su tokia meskeryte nepavaidinsi....
 #431890   tukasG
 16 Gru 2012 20:50
Na, jeigu žvejybinis įrankis daugiau skirtas prieš ką nors pavaidint, tai tuomet valio, bet aš sau kitus prioritetus numatęs... Svarbu, kad patogu, malonu, veiksminga... :)
 #431897   kosta
 16 Gru 2012 21:17
Butent, svarbiausiai patogu ir veiksminga ...
 #431923   SauliusM
 16 Gru 2012 22:50
man asmeniskai tai kazkaip svarbiau, kad zvejojant kazkokiu irankiu tai teiktu malonuma, nei kad butu veiksminga. nes nu taip mastant tai tik durniai su meskerem gaudyt gali, susipirkt visiem tinklus tada ir veiksmingai ir patogiai lupt ta zuvi is vandens.
 #431943   looking4snow
 16 Gru 2012 23:45
Neisivaizduoju saves gaudancio kitaip nei su beinercine rite ziema, visiskai nesvarbu ar 3 metrai po ledu, ar 13... Tiktu turbut ir inercine, bet tik tokia, su kuria galeciau nuolat naudotis, o ne vien vala sutalpinti. Niekada nesupratau traukimo rankomis metant vala belekur ant ledo. Del jautrumo nesigincyju, bet man spiningelio jautrumo pilnai pakanka, kai zuvys aktyvios. Pasyvios ir siaip neidomios, kad ten sekti vos iziurimus sargeliu linktelejimus ar pan.
 #431950   Vaidotas
 17 Gru 2012 00:04
Tiems, kas ieško pigių įnercinių Gariūnuose (gal ir kitur yra, nepastebėjau) yra neblogų po 7 nesiderant :grin: Ašis metaline, stabdukas metalinis :!: , korpusas metalo padengtas plastiku, ritės įvorė plastikinė, tiksliai padaryta, dėl to sukasi visos gerai. Nieko rankom drožt nereikia kaip Rusiškų, nekliba ir labai dailiai padarytos. Gerai kinai patobulino rusų šlamštą.
Paveikslėlis
 #431969   giedriuzzz
 17 Gru 2012 08:40
looking4snow rašė:Neisivaizduoju saves gaudancio kitaip nei su beinercine rite ziema, visiskai nesvarbu ar 3 metrai po ledu, ar 13... Tiktu turbut ir inercine, bet tik tokia, su kuria galeciau nuolat naudotis, o ne vien vala sutalpinti. Niekada nesupratau traukimo rankomis metant vala belekur ant ledo. Del jautrumo nesigincyju, bet man spiningelio jautrumo pilnai pakanka, kai zuvys aktyvios. Pasyvios ir siaip neidomios, kad ten sekti vos iziurimus sargeliu linktelejimus ar pan.

O tu visada kai trauki užkibusią žuvį su beinertsu suvynioji vala?
Jei taip tai ką tu darai kai žuvųs būna pakilę nuo dugno kokį porą metrų, kaip tu nuleidi masalą į reikiamą gylį? Ar visada tik nuo dugno gaudai?
 #432030   SauliusM
 17 Gru 2012 10:55
looking4snow rašė:Neisivaizduoju saves gaudancio kitaip nei su beinercine rite ziema.
tai tu gal labai jaunas dar ir neatsimeni tu laiku, kai jokiu beinertsiniu isvis nebuvo ir nesapnavo niekas. nes jos atsirado gal tik kokiais 92-95 metais kazkur. nu tiksliai nebepamenu jau. ir siaip su marmyske su beinertsine gaudyt tai nu totalus marazmas butu. zmones net balalaikas ir tai tiuninguoja ir lengvina. o ta beinertsine kaip 20 balalaiku sveria...
 #432033   SauliusM
 17 Gru 2012 10:57
Vaidotas rašė:Tiems, kas ieško pigių įnercinių Gariūnuose (gal ir kitur yra, nepastebėjau) yra neblogų po 7 nesiderant :grin: Ašis metaline, stabdukas metalinis :!: , korpusas metalo padengtas plastiku, ritės įvorė plastikinė, tiksliai padaryta, dėl to sukasi visos gerai. Nieko rankom drožt nereikia kaip Rusiškų, nekliba ir labai dailiai padarytos. Gerai kinai patobulino rusų šlamštą.
Paveikslėlis
maciau sitas, nu man tai totaliai baisios pasirode. as sau prisipirkau irgi gal po du litu kainuoja. tokios kur ne visai plastmasines rubl dvacat, o tokios kur ritele is biski kietesnes plastmases o korpusas metalinis.
 #432046   Vaidotas
 17 Gru 2012 11:37
Man tai kaip gulbės tarp kreivų plastiko ančiukų :) Šios atlikus "skrodimą" sužavėjo. Plastikinės turiu tokio pat dydžio, jas išdidžiai nurašysiu dabar. Jau silikonu pateptos :) Šios didelės beja, gal 6-7cm skersmens.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 19
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė