Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #429317   SauliusM
 07 Gru 2012 13:59
tai tik tuos 2 voblerius teturejei? reikejo dar kitoki det, kol atrastum, ant kurio kibtu.
 #429319   zet
 07 Gru 2012 14:04
SauliusM rašė:tai tik tuos 2 voblerius teturejei? reikejo dar kitoki det, kol atrastum, ant kurio kibtu.
kad niekad speceliai eseriu negaudziau, nebent palei dugna su nedideliais tvisteriais ir eseriams nelabai turiu ko. Tik vat keista, iki valties atsiveja, o nekimba.Ta diena pasigailejau, kad neturejau mazu sukriu, kazkada vaikysteje ant ju gerai kibo.
 #429321   SauliusM
 07 Gru 2012 14:06
zet rašė:
SauliusM rašė:tai tik tuos 2 voblerius teturejei? reikejo dar kitoki det, kol atrastum, ant kurio kibtu.
kad niekad speceliai eseriu negaudziau, nebent palei dugna su nedideliais tvisteriais ir eseriams nelabai turiu ko. Tik vat keista, iki valties atsiveja, o nekimba.Ta diena pasigailejau, kad neturejau mazu sukriu, kazkada vaikysteje ant ju gerai kibo.
neatsimenu beveik nei vieno atvejo kad ezeruose eseriai nekibtu tarkim ant tepalo spalvos mikriku. arba ant dorado stick 4,5cm vobleriuko arba ant zipbaits rigge 7F tvicinant... nu gali kibt geriau, gali silpniau, bet kazkiek vistiek kibs. nu nebent spalva jau kokia visai ne i tema nutaikysi. arba isimtis butu gal labai ankstyvas pavasaris arba labai velyvas ruduo
 #429322   giedriuzzz
 07 Gru 2012 14:07
Nu čia jau nieko nepadarysi jei ešerys ne valgyt o dulkintis nori :lol:
 #429330   zet
 07 Gru 2012 14:20
SauliusM rašė:o jei su valtim pavejui pasileist ir vobleri tampyt is paskos tai cia velkiavimas ar tvicingas bus?
tai bus mix'as, kitaip tariant bus velkiavimas tvicinant arba tvicingas velkiaujant :) beje pats daznai praktikuoju, kai irkluoti nereikia.
 #429331   Rapolas
 07 Gru 2012 14:21
zet rašė:ka jus darytumete tokioje situacijoje....
Bandyčiau gaudyt ne ešerius, o lydekas :-D
Ešeriai pripažino masalą "savu" ir sekioja paskui jį, bet neįma (ir neturėtų imt ). Nors kartais, jei masaliukas nedidelis- ir ešeriai gali pasijausti "kanibalais" (pvz. salmo butcher- iukas, ešerio spalvinimas).
O DUO vobleris (kaip ir pvz. IMA FARINA) pasižymi dvigubu judesiu (gražiai virsta ant šono ir kartu vizgina uodegą), kuris lb patinka lydekoms, vat jos tai neturėtų sekioti iš paskos tokiam "vizgintojui"- o griebt :-D
 #429341   zet
 07 Gru 2012 14:37
Rapolas rašė:
zet rašė:ka jus darytumete tokioje situacijoje....
Bandyčiau gaudyt ne ešerius, o lydekas :-D
Ešeriai pripažino masalą "savu" ir sekioja paskui jį, bet neįma (ir neturėtų imt ). Nors kartais, jei masaliukas nedidelis- ir ešeriai gali pasijausti "kanibalais" (pvz. salmo butcher- iukas, ešerio spalvinimas).
O DUO vobleris (kaip ir pvz. IMA FARINA) pasižymi dvigubu judesiu (gražiai virsta ant šono ir kartu vizgina uodegą), kuris lb patinka lydekoms, vat jos tai neturėtų sekioti iš paskos tokiam "vizgintojui"- o griebt :-D
tai taip ir buvo, toliau buvo bendraujama su lydekom. Beje, man sekmingiausia is rigge spalva vieno modeliuko panasi i sita :)
http://www.zipbaits.com/catalog/2012_ca ... _127sy.htm

zvejai kolegos pamate ji pas mane sake, kad tokio patys niekad nesidetu, bet kai kartu pazvejojom ir ne viena zvejyba, tai dabar tas modeliukas ir ju arsenale atsirado :)
 #429351   Rapolas
 07 Gru 2012 14:50
zet rašė:...zvejai kolegos pamate ji pas mane sake, kad tokio patys niekad nesidetu, bet kai kartu pazvejojom ir ne viena zvejyba, tai dabar tas modeliukas ir ju arsenale atsirado :)
:gutgut Žali tonai- senai žinoma tiesa lydekoms. Vat su salačiais tai jau tamstai būtų šiokia tokia problem ,ir tektų rinktis kitų žvejų-kolegų siūlomus sidabrinius tonus :-D
 #429353   zet
 07 Gru 2012 14:53
ar cia man tik atrodo, ar rapalos buki kabliai vobleriu. Turiu gal 4 rabalos skirtingus voblerius ir ju visi kalbiai salyginai buki. Vienas astriausiu is vobleriu kabliu buvo pas kazkoki lietuviska modeliuka - aisku kabliai ne lietuviski. Testavima atlieku taip. Uzkabinu vobleri ant nago, ir ziuriu, ar slysta , ar kabinasi, ir kokiu kampu. Tai rapalos siuo testu patys bukiausi. Nors zuviai pakirsti ir nereikia neregeto galiuko astrumo.
 #429354   zet
 07 Gru 2012 14:54
Rapolas rašė:
zet rašė:...zvejai kolegos pamate ji pas mane sake, kad tokio patys niekad nesidetu, bet kai kartu pazvejojom ir ne viena zvejyba, tai dabar tas modeliukas ir ju arsenale atsirado :)
:gutgut Žali tonai- senai žinoma tiesa lydekoms. Vat su salačiais tai jau tamstai būtų šiokia tokia problem ,ir tektų rinktis kitų žvejų-kolegų siūlomus sidabrinius tonus :-D
bet kai tas zalias tonas svieciantis gerai yra...
 #429355   SauliusM
 07 Gru 2012 14:54
Rapolas rašė:
nu vat jau ne pirma kart nusistebiu tavo salatiniu spalvu supratimu. tai tau salaciam vobleriai su oranziniu pilvu maziau tinkami. tai dabar zali netinkami.... nu as asmeniskai salaciam tiek zipo 824 (su oranziniu pilvu) tiek 820 (zalias pusiau skaidrus AYU) ivardinciau kaip dvi labiausiai salaciam tikusias spalvas...
http://www.zipbaits.com/catalog/2012_ca ... gge_90.htm
nors... kuom daugiau gauudysi, tuom ir pagausi, o salaciui matyt nesvarbu daugiau ar maziau tos spalvos
 #429357   SauliusM
 07 Gru 2012 14:57
zet rašė:ar cia man tik atrodo, ar rapalos buki kabliai vobleriu. Turiu gal 4 rabalos skirtingus voblerius ir ju visi kalbiai salyginai buki. Vienas astriausiu is vobleriu kabliu buvo pas kazkoki lietuviska modeliuka - aisku kabliai ne lietuviski. Testavima atlieku taip. Uzkabinu vobleri ant nago, ir ziuriu, ar slysta , ar kabinasi, ir kokiu kampu. Tai rapalos siuo testu patys bukiausi. Nors zuviai pakirsti ir nereikia neregeto galiuko astrumo.
rapalos ne rapalos, koks skirtumas. daugumoj atveju nuo vobleriu originaliai sudeti kabliai skrenda nafig ir i ju vieta stojasi owneriai, nu gamakatsu is bedos jei tinkamu modeliu owneriu negaunu
 #429358   zet
 07 Gru 2012 14:58
Vitolis rašė:Megabasai dažyti kur kas geriau. Nors gerą žodį dėl dažymo atsparumo galima tart ir Rapalai. A vot LC, kai kurie Juozukai, Zipbaitai, tikrai nėra atsparūs pažeidimams. Ypač LC. Nors visi jie puikūs viliokliai. Nors ir nepigūs velniokai. O Pontončikai ir gaudo gerai ir atsparūs beveik visi. Dar man patinka StraikPro, Daiwa, Sebile dažymo kokybė. Ir dirba gerai.
megabass ivairiai, turiu vision ne vieno dazymo. Tai kur dengtas kazkokiu laku ar dazais po triju lydeku dantu gerai nuejo. Kitas matosi kazkokiu kitu budu spalvintas, ir atsparus lydeku dantims
 #429360   zet
 07 Gru 2012 15:01
SauliusM rašė:
zet rašė:ar cia man tik atrodo, ar rapalos buki kabliai vobleriu. Turiu gal 4 rabalos skirtingus voblerius ir ju visi kalbiai salyginai buki. Vienas astriausiu is vobleriu kabliu buvo pas kazkoki lietuviska modeliuka - aisku kabliai ne lietuviski. Testavima atlieku taip. Uzkabinu vobleri ant nago, ir ziuriu, ar slysta , ar kabinasi, ir kokiu kampu. Tai rapalos siuo testu patys bukiausi. Nors zuviai pakirsti ir nereikia neregeto galiuko astrumo.
rapalos ne rapalos, koks skirtumas. daugumoj atveju nuo vobleriu originaliai sudeti kabliai skrenda nafig ir i ju vieta stojasi owneriai, nu gamakatsu is bedos jei tinkamu modeliu owneriu negaunu
dekui, naujiena. Pats tik rigge maziausiam pakeiciau, nes 3kg lydis kablius gerai istiesino , nors i kranta visgi islipo.
Ir kai keiciau, tai buvo mintys, ar nekeicia zaidimo taisykliu, palinkimo kampo, suspendingo savybiu. Jus juos sveriat kablius, ar tiesiog is akies.
 #429361   Rapolas
 07 Gru 2012 15:01
shelwius rašė:Man asmeniškai puikiai pasigauna salatis su vobliku, kurio raudona/oranžinė papilvė, o ir žalius tonus labai mėgsta.
Ir blizges sidabrines pasidažai šitais tonais? :-D
 #429362   SauliusM
 07 Gru 2012 15:03
zet rašė:Jus juos sveriat kablius, ar tiesiog is akies.
is patirties :-D
 #429368   shelwius
 07 Gru 2012 15:11
Rapolas rašė:
shelwius rašė:Man asmeniškai puikiai pasigauna salatis su vobliku, kurio raudona/oranžinė papilvė, o ir žalius tonus labai mėgsta.
kai kurias salatines pasidažau panašiai kaip "Jūra" - raudonai balta eglute- Neries salačiai tikrai mėgsta :gutgut :

Paveikslėlis
 #429369   SauliusM
 07 Gru 2012 15:13
turiu viena va butent tokio modelio ir butent taip padazyta tavo. gal net butent sita. visai teisinga blizge
 #429409   Rapolas
 07 Gru 2012 17:43
zet rašė:... bet kai tas zalias tonas svieciantis gerai yra...
... gal.. skaidriam vandeny :-D
 #429413   Rapolas
 07 Gru 2012 17:53
SauliusM rašė:...nu vat jau ne pirma kart nusistebiu tavo salatiniu spalvu supratimu. tai tau salaciam vobleriai su oranziniu pilvu maziau tinkami. tai dabar zali netinkami.... nu as asmeniskai salaciam tiek zipo 824 (su oranziniu pilvu) tiek 820 (zalias pusiau skaidrus AYU) ivardinciau kaip dvi labiausiai salaciam tikusias spalvas...
http://www.zipbaits.com/catalog/2012_ca ... gge_90.htm
nors... kuom daugiau gauudysi, tuom ir pagausi, o salaciui matyt nesvarbu daugiau ar maziau tos spalvos
Lydekoms, jau rašiau, daugiau pfg tos spalvos... o salačiui (iš šiokios-tokios patirties)- nevisai..
Man dažniau pasiteisina balta (balsva, skaidri) papilvė, bet neblogai veikia ir oranžinė, ypač kai "mutniakas" :-D Grynai raudona irgi yra suveikusi- turbūt žinai Jackson Artist-ą perlamutrinį su raudona papilve ;) O dėl salotos arba grynai žalių tonų- tai kažkaip salačiai nepasitaikė, nebent jei neskaityt sidabrašonės aukšlės imitacijos su ale žalsva nugarėle.
 #429415   Rapolas
 07 Gru 2012 17:55
shelwius rašė:
Rapolas rašė:
kai kurias salatines pasidažau panašiai kaip "Jūra" - raudonai balta eglute- Neries salačiai tikrai mėgsta :gutgut :
Ale "luga" (pieva :D).. perėjai prie klasikinio raudongalvio "voblerio" su oranžiniais ir žaliais tonais :-D
 #429419   Rapolas
 07 Gru 2012 18:01
shelwius rašė:
Vitolis rašė: O Pontončikai ir gaudo gerai ir atsparūs beveik visi.
nepasakyčiau, man tai greit nuo kablių trynimosi ir žuvies dantų lakas nulakstė, ypač nuo šapalinių vobleriukų...
Jei palyginti Pontoon21 ir kokius ZipBaitus (kad ir ridžus), tai įvertinus P21 kainą- Zipai tikrai rūko.. :-D
 #429420   edmundaxx
 07 Gru 2012 18:06
Dėl nudažymo pakolkas man silniausi pasirodė LC. Jackall irgi ne daug atsiliko. P21 irgi gerai apsitrynė, nors nedaug ir mirkiau juos. O vat Rapaliniai, ir nemažai maudėsi, bet kablių žymių praktiškai nėra.
Gailai kai geriausi masalai greitai apsitrina, o tokie looseriai kaip Rapalos nei kiek. :grin:
 #429421   Tadunce
 07 Gru 2012 18:07
Jei tokie looseriai, tai už ketvirtadalį kainos supirkčiau, kad nesimėtytų dėžutėj :-D

Man mažesnieji rapaliniai (iki 6-7cm) labai neblogai pasiteisinę Šventojoje
 #429422   Rapolas
 07 Gru 2012 18:08
zet rašė:... Vienas astriausiu is vobleriu kabliu buvo pas kazkoki lietuviska modeliuka - aisku kabliai ne lietuviski.
AISĖ komplektuoja savo voblerius su EAGLE CLAW kabliais, kurių keisti nėra jokio reikalo ;-)
 #429423   Rapolas
 07 Gru 2012 18:11
edmundaxx rašė:...Gailai kai geriausi masalai greitai apsitrina, o tokie looseriai kaip Rapalos nei kiek. :grin:
Vat jau prie ko ko... bet prie RAPALA dažymo nlb reikėtų kibt, o jeigu įvertint ilgaamžiškumą dažymo- tai jpn giliai pasislėpę rūko.. :-D
 #429425   edmundaxx
 07 Gru 2012 18:13
Tikra teisybė. Va kad Rapalos dar ir darbinė kokybė būtų kaip nudažymo, tai visi LC, ir visi JPN seniai bankrutavę būtų. :-D
  • 1
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • 407
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė