Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #423307   Rapalas
 16 Lap 2012 14:07
Bepigu to krašto piliečiams, lietuvoi tiek žuvies nėra, tokių ešeriu koncentracijos. Bet antkeliai tai firminiai, kaip visada rusai, gali nusipirkti papigiai, bet kam jei gali pasidaryti gaidiškai :D
 #423308   Rapalas
 16 Lap 2012 14:08
f'eD rašė:tuoj nufotkinsiu siu dienu kozeri. kai vakar vietinis su aviza priejo pasikalbeti, jis buvo sugaves viena eseri, o as be jokiu matyliu, akiu.. - tris :-D
Ale ilgai trunka tas tuoai :D
 #423734   f'eD
 18 Lap 2012 10:35
Rapalas rašė:
f'eD rašė:tuoj nufotkinsiu siu dienu kozeri. kai vakar vietinis su aviza priejo pasikalbeti, jis buvo sugaves viena eseri, o as be jokiu matyliu, akiu.. - tris :-D
Ale ilgai trunka tas tuoai :D
matyt visgi buvau gaves zenkla, kad neviesint :2idea: ir tai greiciausiai nebuvo susije su balancyrais :-D
 #426279   Rapalas
 27 Lap 2012 13:24
Tuom kad iš viršaus uždėtas kaip sparnelis, pasižiūrinėk foto, nuo snapelio eina platyt, tada link uodegėlės susiaurėja ir tada ta uodegytė dar didesnė nei dabartiniuose.
 #426298   looking4snow
 27 Lap 2012 14:06
Aj tai cia nebe kaip trumpa uodega, o kaip per visa ilgi einantys sparnai.
 #426303   Rapalas
 27 Lap 2012 14:23
Nu sakykim kaip iš viršaus uždetas sparnelis ir padidinta uodega. Aišku tik du dydžiai bus dabar 6 ir 8 cm. Jau šiemet lt turėtų prekiauti.
 #426355   aidas32
 27 Lap 2012 16:48
Rapalas rašė:Nu sakykim kaip iš viršaus uždetas sparnelis ir padidinta uodega. Aišku tik du dydžiai bus dabar 6 ir 8 cm. Jau šiemet lt turėtų prekiauti.
Gaila kad tik 6 ir 8 cm :( butu idomu išbandyt su ešeriais jau šiemet.Nu bet gal dar prigamins ir mažesniu dydžių :)
 #426435   looking4snow
 28 Lap 2012 00:36
Nuo kada eseriui cia blogi dydziai? Tie, kur gaudo 15-20 m gylyje maziau 7 net neima, o standartas 9 cm. Pavargsi skandinti 3-4-5 cm pyplius. :)
 #426439   Vegys
 28 Lap 2012 01:40
ar būtina ešerius gaudyt nuo 15 m gylio ? :)
 #426474   Rukis
 28 Lap 2012 09:47
Yra tu balancyru jau pas mus,zuklyje maciau. Nemanau,kad cia kazkoks stebuklas butu. O 6 ar 8 comai-visai normalus dydis ir nebutinai gyliuose.
 #426478   Rapalas
 28 Lap 2012 09:54
Nu bent jau rusijoje standartas 5-7 cm, tai 6 cm manau pats tas, o dėl gyliu tai visi rašo, kad ešeriai žiema susikelia i duobikes, arba sėklius, kai jie būna 8 metrai. Man apskritai paėmus ant balansųrų nekimba, nors labai stengiuosi ir jais gaudau, bet kažko nepakertu sistemos arba nepataikau ant ešerių būrio.
 #426566   looking4snow
 28 Lap 2012 15:09
Aisku, kad eserius nebutina gaudyti nuo 15 metru gylio, bes cia kaip pvz. paemiau, kad tie, kurie gaudo eserius tokiuose gyliuose, naudoja didelius masalus ir eseriams jie nera per dideli.

As ziema tik ant balansyru ir gaudau paskutinius gal jau 3 metus. Bet eseriai jau yra atsibode, dabar tik lydeku ieskau. Nes tikslingai dideliu eseriu zvejybos taip ir nesugebejau perprasti, o rankioti tuos sprindinus ar kad ir po kelis simtus gramu, tai ne man. Aisku, per ta laika pasitaike ir grazuoliu, virs kg egzemplioriu, bet kiek paskui nebandziau tose vietose surasti ju broliukus, isvis nieko nebepagaudavau... Nurasau tai atsitiktinumams.

Aj, tiesa, turiu rades ezera, kur galima nors ir po penkis klumpinius pagauti per diena, bet tik kai jie sukyla. Nepaslaptis, visi zino ta ezera, kur Lietuvos klumpiu eldoradas - Rekyva. Tiek, kad is Klaipedos toloka daznai privazineti, ir, kaip tycia, nepataikau i sukilimus. Viena kart pasiseke, o daugiau arba buna visai tuscia, arba tik koks vienas 600-800 g pamalonina per visa diena.

Dar del tu dydziu, kaip kontrasta galiu pateikti pvz.: esu Plateliuose pagaves ~5 kg lydi ant 4 cm balansyro. Taip kad cia labai reliatyvus dalykas ir balansyro dydis nelabai turi itakos gaudomu zuvu dydziui. As asmeniskai, nors dabar taikau tik i lydekas, balansyrus renkuosi tik pagal vietos gyli. Jeigu gylis mazdaug iki 8 metru, dedu 5 cm. Jeigu virs 8 metru - 7 cm. Giliau 10-12 metru lydziu jau neieskau, tai didesniu balansyru ir neturiu, bet jeigu ieskociau, deciau jau 9 cm. Naudoju vieninteli masala: Rapala Jigging Rap. Isbandziau paciu ivairiausiu firmu, tai pat ir kita Rapaliuka - Jigging Shad Rap, bet man prilipo tik tas vienintelis modelis.
 #426697   aidas32
 28 Lap 2012 22:21
looking4snow rašė:Aisku, kad eserius nebutina gaudyti nuo 15 metru gylio, bes cia kaip pvz. paemiau, kad tie, kurie gaudo eserius tokiuose gyliuose, naudoja didelius masalus ir eseriams jie nera per dideli.

As ziema tik ant balansyru ir gaudau paskutinius gal jau 3 metus. Bet eseriai jau yra atsibode, dabar tik lydeku ieskau. Nes tikslingai dideliu eseriu zvejybos taip ir nesugebejau perprasti, o rankioti tuos sprindinus ar kad ir po kelis simtus gramu, tai ne man. Aisku, per ta laika pasitaike ir grazuoliu, virs kg egzemplioriu, bet kiek paskui nebandziau tose vietose surasti ju broliukus, isvis nieko nebepagaudavau... Nurasau tai atsitiktinumams.

Aj, tiesa, turiu rades ezera, kur galima nors ir po penkis klumpinius pagauti per diena, bet tik kai jie sukyla. Nepaslaptis, visi zino ta ezera, kur Lietuvos klumpiu eldoradas - Rekyva. Tiek, kad is Klaipedos toloka daznai privazineti, ir, kaip tycia, nepataikau i sukilimus. Viena kart pasiseke, o daugiau arba buna visai tuscia, arba tik koks vienas 600-800 g pamalonina per visa diena.

Dar del tu dydziu, kaip kontrasta galiu pateikti pvz.: esu Plateliuose pagaves ~5 kg lydi ant 4 cm balansyro. Taip kad cia labai reliatyvus dalykas ir balansyro dydis nelabai turi itakos gaudomu zuvu dydziui. As asmeniskai, nors dabar taikau tik i lydekas, balansyrus renkuosi tik pagal vietos gyli. Jeigu gylis mazdaug iki 8 metru, dedu 5 cm. Jeigu virs 8 metru - 7 cm. Giliau 10-12 metru lydziu jau neieskau, tai didesniu balansyru ir neturiu, bet jeigu ieskociau, deciau jau 9 cm. Naudoju vieninteli masala: Rapala Jigging Rap. Isbandziau paciu ivairiausiu firmu, tai pat ir kita Rapaliuka - Jigging Shad Rap, bet man prilipo tik tas vienintelis modelis.
Aš irgi gaudau 3 metus balansyru. Blizges faktiškai nebenaudoju nes mažiukai užknisa
Beje irgi naudoju Rapala Jigging Rap kuri 100 proc. pasiteisino, o su kitais kažkaip nesusišneku :) Gaudau irgi 5-7 cm ir įvairiuose gyliuose netgi iki 20m.
Nežinau kaip kitiem bet mums gaudant didžiuosius ešerius tikrai nereikia dideliu masalu.Taip gaudo vietiniai pas mus ir pagauna labai įspūdingų egzempliorių :)
 #426702   aidas32
 28 Lap 2012 22:34
Rapalas rašė:Nu bent jau rusijoje standartas 5-7 cm, tai 6 cm manau pats tas, o dėl gyliu tai visi rašo, kad ešeriai žiema susikelia i duobikes, arba sėklius, kai jie būna 8 metrai. Man apskritai paėmus ant balansųrų nekimba, nors labai stengiuosi ir jais gaudau, bet kažko nepakertu sistemos arba nepataikau ant ešerių būrio.
Kai pradėjau gaudyt tai i pirmas žvejyba ėmiau tik balansyrus ir gaudžiau kol suradau kaip su jais dirbt.
Beje galbut tam ežere išvis nesidomi balansyrais nes pasitaikė ir man tokiu ežeru, kad maskatuok ten kiek nori beveik nieks neima :)
Vienas toks ežeras yra netoli manes ir nors aš ji pažystu jau gerai, bet ten balansyras faktiškai mires :e:e
 #426730   looking4snow
 29 Lap 2012 03:02
Man irgi toli grazu ne is karto balansyrai "issove". Pirmose zuklese arba visai nieko nepagaudavau, arba uzkibdavo koks atsitiktinis eseriukas ar pora. Reikejo ne vieno sezono, kad pradeciau stabiliai rinkti zuvis. Pradedant sita uzsiemima, svarbiausia surasti tinkama zaidima. Cia yra kertinis akmuo, ar pagausi ant balansyro, ar nepagausi. Pats is saves ar ten belekaip tampomas jis yra visiskai neveiksmingas. Bet laikui begant atradau budus, kaip zvejoti, kad nebebutu tusciu dienu ar net pagauciau kokias 5 lydekas, pavyzdziui. Tik bijau, kad paemus kitoki spiningeli ar net valo stori, visa zaidima reiketu atrasti vel is naujo. Nes man tie visi zurnaluose aprasyti "vadoveliniai" zaidimai neitin pasiteisino. Apjungiau i kruva tai, ka pamaciau youtubeje, Serbakovu filmuose ir t.t.
 #426758   Wytux
 29 Lap 2012 09:34
looking4snow rašė: Apjungiau i kruva tai, ka pamaciau youtubeje, Serbakovu filmuose ir t.t.
pasidalisnsi savo atradimais su murziais ? :roll:
 #426763   Rapalas
 29 Lap 2012 09:46
Aha, būtų nerealų, nes aš ir su vienu spiningėliu ir kitu bandžiau, galvoju per minkšti, nusipirkau makaulės reklamuojamus ir vistiek, atrodo viska taippat darau ir nors tu ka, dedi blizgute ir jami, o balansas tyli.
 #426772   p.arturas
 29 Lap 2012 10:09
scerbakovas ne kart apie valo stori minejo. ale daugumas balansyru ir ypac blizguciu gerai zaidzia tik su 0.2 ir storesniais valais.
 #426804   Rapalas
 29 Lap 2012 11:22
Aš 0,18 mono naudoju. Reiks pastorint.
 #426810   looking4snow
 29 Lap 2012 11:37
Zaidimo aprasyti neimanoma, nes visa esme yra detalese. Baze vienoda, kaip ir visur - keli, leidi, darai pauze. Bet sitas derinys turi begalybe kombinaciju, kuriu viena pritaikiau pagal savo fizinius duomenis ir naudojama spiningeli. Bijau, kad jeigu ir sugebeciau aprasyti, toks zaidimas su kitokiu spiningeliu ar "kitokiu ranku" zvejui, neatnes laukiamo rezultato.

As naudoju 0,16 mm monofila Colmic Power Pro (realiai storesnis). Tarp kitko jau daug metu tiek vasara, tiek ziema, jokio kito monofilo ir nenaudoju - tik Colmic Power Pro. Dar niekada nepavede. Jeigu rites stabdis nepriekaistingas, ir su 0,16 mm prie eketes prisivesi nors ir 10 kg lydeka, todel iki siol nemaciau prasmes storinti. Bet dabar pamaciau ta nauja Serbakovu video, kur jie parodo, kad giliose vietose ir didesniems masalams, jau reikia storo valo, pvz., kaip jie siulo net 0,4 mm fluorokarbona. Reikes sia ziema pabandyti, paziuresiu ar pageres rezultatai gaudant giliose vietose tokiu storu valu. Nes dabar tendencija kaip tik tokia ir yra, kad kai gaudau giliose vietose (tokias laikau mazdaug nuo 10 m ir gilyn), arti dugno praktiskai be isimciu nekimba niekada. Visi kibimai seka, kai masala pakeliu panasiai i viduri vandens. Viskas butu kaip ir logiska, jeigu tiketi Serbakovais - prie dugno mano masalas nezaidzia taip kaip reikia, o pakelus i kokiu pvz., 5 metru gyli, jau pradeda zaisti teisingai. :roll:
 #426851   Vegys
 29 Lap 2012 15:02
Ką storas valas duoda ? Ne toks tamprus ? Didesnis pasipriešinimas vandeniui ir lėčiau planiruoja balansyras ? Ar ... ?
Beje, apie kurį Ščerbakovo video kalbat ? Kaip vadinasi ? Gal nuorodą turit ?
 #426861   Rapalas
 29 Lap 2012 15:20
Gyliuose tai tikrai kuo storiau tuo geriau, nes valas mažiau tamposi, kaip suprantu jiems reikia kieto staigaus timptelėjimo, dėl to ir kieta spiningėli isigyjau, kad ne su botagėliu ten ji tampyti.
 #426864   p.arturas
 29 Lap 2012 15:27
Rapalas rašė:Gyliuose tai tikrai kuo storiau tuo geriau, nes valas mažiau tamposi, kaip suprantu jiems reikia kieto staigaus timptelėjimo, dėl to ir kieta spiningėli isigyjau, kad ne su botagėliu ten ji tampyti.
tai tada pinta ar nanofila naudot gali.
bet manau kad del pasipriesinimo naudoja storesni.
 #426915   aidas32
 29 Lap 2012 18:48
Aš naudoju 0.22 monofilamentini vala ir kažkaip viskas normaliai.Ankščiau naudojau 0,16, bet karta paleidus lydeka apie 8kg valą gerokai pastorinau.
Jeigu naudot dar storesni tai manau tik valą be atminties nes nesamonė gyli kitokiu gausis
 #426951   Vitolis
 29 Lap 2012 20:49
aidas32 rašė:Aš naudoju 0.22 monofilamentini vala ir kažkaip viskas normaliai.Ankščiau naudojau 0,16, bet karta paleidus lydeka apie 8kg valą gerokai pastorinau.
Jeigu naudot dar storesni tai manau tik valą be atminties nes nesamonė gyli kitokiu gausis
Reiks pabandyt susivyniot FC. Turiu berods 0,3 kai pagal ruskelių rekomendacijas, tai turėtų būt gerai. Ne, tai mesiu nafik ir 2.2 monofilą persidėsiu. Reiks kai reikals užgult šiemet ant balansyrų. O tai padiorginu, pasirašo viens kitas dryžius ar "peiliukas" koks ir pakeičiu blizge. Bet jau tas Ščerbakovų detalus išaiškinimas, tai man šypseną sukelia. Nieko ten blatno nėr. Yr kliovas, radai tokią bandą, tai ir patrauksi jūjų. Jei ne, tai tu kaip nori diorgink bus odin x... :-D Keičiam mes ir amplitūdes pravedimo ir aukščius ir dar bileką. Čia pradedantiems, gal ir gera pamoka. Bet žvejojantiems eilę metų, nieko naujo jis neišranda. Kartais kaimo diedukas da ir kaip duoda į kaulus su savo darbo, iš šaukšto, plaktuku iškalta blizge :) Pagrindas, telkinio (dugno reljefo)ir žuvų susibūrimo vietas gerai žinot. AMEN :-D
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 33
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė