Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #407246   tukasG
 18 Rgs 2012 09:20
Įdomu sulaukt tyrimų rezultatų: http://www.kmintys.lt/?psl=gamta_ir_mes&id=181 . Kiek ir kokios žuvies turim...?
P.S. Kupiškio MŽD medžioklės žinovas B. Juodviršis privačiame pokalbyje nusistebėjo žvejų žvejojančių Kupiškio mariose abejingumu. Nors gana nemažai žvejų tuo metu žvejojusių mariose, kai mokslininkai statė bei traukė tinklus, visa tai matė, bet nebuvo gauta nei vieno skambučio apie statomus ir traukiamus tinklus... Visi abejingi...
 #408355   Aiwarez
 21 Rgs 2012 10:58
keista kad kupiškėnai nesigiriate plėšrūnų laimikiais, negi nežvejojat? :roll:
 #408356   giedriuzzz
 21 Rgs 2012 11:02
Viena ausim žvejų parduotuvėje girdėjau, kad jau pradėjo starkiai kabinėtis mariose :roll: ir mačiau guminukų atsargas neblogai pildėsi kai kurie :roll:
 #408389   edmundaxx
 21 Rgs 2012 13:58
Rytoj pasirašyčiau atsibastyt į šitą telkinį, jeigu koks nors vietinis su manim sutiktų paspiningaut. :ruko
 #408454   tukasG
 21 Rgs 2012 22:09
Aiwarez rašė:keista kad kupiškėnai nesigiriate plėšrūnų laimikiais, negi nežvejojat? :roll:
Yra gaudančių, yra pagaunančių. Rezultatai įvairūs. Kai kam visai tuščia, kai kas nesiskundžia (tiek lydekom, tiek starkiais)...
Aš plėšrūnų šiemet beveik negaudžiau, o ir tada, kai gaudžiau, nieko įspūdingo, verto pasigyrimo nesugavau. Spiningauju tik nuo kranto, tai kažkaip paskutiniu metu dažniau bandau laimę kituose, mažesniuose telkiniuose, nes ten geriau sekasi, daugiau prieinamų, žolėmis neužžėlusių vietų.
Mariose laukiu žiemos ir ledo.
 #408493   Vitolis
 22 Rgs 2012 15:45
O ką ten girtis, jei nieks dorai nekimba. Lydekos ten gale marių tai da kabinėjasi, tačiau starkiecai tik neūžaugos. Gaila juos kankint. Kai nuo kranto per pusvalandi įkerti 8 pieštuko dydžio Starkiukus, tai praeina noras juos žalot. Šiemet įskaitiniai tik du ar trys. Nors žvejojau visą vasarą, žinoma ne kasdien, bet užtektinai. Jei kibtų taip, kaip 2009m. rudenį, tai valčių būtų pilna. O ir žinia greit nubanguotų per kraštą. Bet deja yr tep kep yr :-D 'viarkt Donkininkai ant mailiuko ar ant "porcijos" krauna terbon viską, kokie beužkibtų. O kai normalių nėr, tai.......Nemačiau, kad nors vienas GA darbuotojas kada nors, ką nors būtų patikrinęs, kas ką terbon krauna.
 #408592   Mr. Nobody
 23 Rgs 2012 12:16
Vitolis rašė: Kai nuo kranto per pusvalandi įkerti 8 pieštuko dydžio Starkiukus, tai praeina noras juos žalot.
O jeigu pieštukas tokio dydžio? :-D
Paveikslėlis

O šiaip tai su starkiais aš niekad nesutariu kažkaip, ką kartas nuo karto pagaunu tai lydžiai ir ešeriai, bet kimba jie vos ne vienodai , t.y. nei vieni nei kiti nekimba :-D
 #408598   tukasG
 23 Rgs 2012 13:07
Girdėjau gandus, kad šiom dienom Vainiūnišky "lydekų sukilimas" buvo :shock: ... Na, bet kaip sakoma savom akim nemačiau, tai gali būt, kad iš serijos: "Kibo vakar ir kibs rytoj..."
 #408672   Aiwarez
 23 Rgs 2012 18:44
patikrinau šį savaitgaly, abi dienas kibimas buvo pusėtinas
6dienį: 5 ešerukai (<100g), 5 lydekos (visos legalios, bet 2 mažesnes nei 50cm paleidau)
7dienį: 2 lydekos (51cm, 53cm), 1 starkis (47cm), 1 ešeriokas

didžiųjų reiks vėliau užsukti ;)
 #408691   Mr. Nobody
 23 Rgs 2012 19:32
Aiwarez rašė:patikrinau šį savaitgaly, abi dienas kibimas buvo pusėtinas
6dienį: 5 ešerukai (<100g), 5 lydekos (visos legalios, bet 2 mažesnes nei 50cm paleidau)
7dienį: 2 lydekos (51cm, 53cm), 1 starkis (47cm), 1 ešeriokas

didžiųjų reiks vėliau užsukti ;)
Kur maždaug gaudai? Kai aš nei variklio nei echoloto neturiu kažkaip patingiu su irklais pavelkaut tai sėdžiu visada vienoj vietoj sėkliuos , kai tuo tarpu daug kas gaudo gyliuos
 #408746   Fiskius
 24 Rgs 2012 08:57
tukasG rašė:Įdomu sulaukt tyrimų rezultatų: http://www.kmintys.lt/?psl=gamta_ir_mes&id=181 . Kiek ir kokios žuvies turim...?
P.S. Kupiškio MŽD medžioklės žinovas B. Juodviršis privačiame pokalbyje nusistebėjo žvejų žvejojančių Kupiškio mariose abejingumu. Nors gana nemažai žvejų tuo metu žvejojusių mariose, kai mokslininkai statė bei traukė tinklus, visa tai matė, bet nebuvo gauta nei vieno skambučio apie statomus ir traukiamus tinklus... Visi abejingi...
Man tai idomiausia, kad mokslininku ir zveju nuomone kardinaliai skiriasi..."Geras rodiklis, kad menkaverčių pūgžlių, aukšlių, mažų kuojų nedaug tinklais sugavome," O tai tie nususe sauraruriai plakiukai-karsiukai nieko nerodo?
 #408760   tukasG
 24 Rgs 2012 09:43
Mano galva, tai, kad gausu mažiukų plakiukų - karšiukų, rodo, kad telkinys išties karšinio - sterkinio tipo, kad karšiai bei plakiai ten gerai jaučiasi, sėkmingai ir gausiai gyvena bei dauginasi, kad yra pakankamai subrendusių ir galinčių neršt karšių bei plakių, kad gal kiek per daug sugaunama ir suvalgoma plėšrūnų (ypač mažų ir dar nesuspėjusių išneršt), kad per mažai sugaunama ir suvalgoma karšiokų ir plakiokų ir kad vos tik marias patikimai užklos ledas, vėl pusė Lietuvos žvejų suplūs ant Kupšmarių ledo :-D .
 #408776   Fiskius
 24 Rgs 2012 11:20
tukasG rašė:Mano galva, tai, kad gausu mažiukų plakiukų - karšiukų, rodo, kad telkinys išties karšinio - sterkinio tipo, kad karšiai bei plakiai ten gerai jaučiasi, sėkmingai ir gausiai gyvena bei dauginasi, kad yra pakankamai subrendusių ir galinčių neršt karšių bei plakių, kad gal kiek per daug sugaunama ir suvalgoma plėšrūnų (ypač mažų ir dar nesuspėjusių išneršt), kad per mažai sugaunama ir suvalgoma karšiokų ir plakiokų ir kad vos tik marias patikimai užklos ledas, vėl pusė Lietuvos žvejų suplūs ant Kupšmarių ledo :-D .
Mano galva tiek, kiek zvejai suvalgo tu susliku, jokie plesrunai tiek neapzioja :) O padetis vistiek tik blogyn. Kada pagavai ar girdejai kad kas butu pagaves normalu karsi? Kur jie? :roll:
 #408809   tukasG
 24 Rgs 2012 12:33
Aš nepasakyčiau, kad padėtis eina blogyn... Bent jau kiek aš pastebiu iš savo laimikių, tai sugaunamų karšiokų vidutinis kalibras po truputį, bet didėja. Normalių karšių taip pat pagauna ir žiemą, ir vasarą, tik aišku ne kiekvienas ir ne visur...
Matai yra keletas niuansų. Jeigu kimba tik plakiai ir smulkūs karšiukai, vadinasi žvejoji ne ten. Jeigu susirandi ir žvejoji tuose gyliuose, kur laikosi karšiai, tai ten plakių ir labai smulkių karšiukų beveik nebūna. Plakiai ir "mailius" malasi pakrantėse, ne visi vasarą sugeba, nori užmest pakankamai toli, kad permestų tą "mailiaus" zoną. Žiemą irgi reikia atsirast kur maždaug tie, kažkiek stambesni, žuveliokai laikosi. Kas dėl didžiųjų karšių, tai jų nėra labai daug ir jie pakankamai sotūs bei pakankamai atsargūs, kad nekibtų kasdien ir kiekvienam. Kita vertus, kiek žvejų tikslingai taikosi į tuos didžiuosius karšius (kokie dažniausiai naudojami jaukai, masalai, žūklės taktika)...? Turbūt sutiksi su tuo, kad nelabai realu susikaut su geru karšiu, jei beveik nesirenkant žūklės vietos iš anksto pastoviai ir ilgai nejaukintoje vietoje pabarstoma šiek tiek pirktinio jauko "miltelių" ir kaip masalas pasiūloma keletas varganų dzikelių, matylių ar sliekelis. Aišku, gali kaip aklai vištai grūdas papult koks atsitiktinis, bet tie kas sugauna didžiuosius, dažniausiai žvejoja kitaip. Jie turi savo nelabai reklamuojamas vieteles, atokiau nuo masinio susibūrimo vietų, jas ilgai ir tikslingai jaukina, žvejoja ten beveik kasdien, jaukai ir masalai taip pat ne smulkmei gaudyt skirti. Va, tokiems žvejams dažniau ir papuola tie didieji karšiai. Aš tokiai žūklei neturiu nei laiko, nei galimybių, nei kantrybės...
 #408812   Fiskius
 24 Rgs 2012 12:44
Sutinku su tavim, bet pries 10-15 metu buvo kitaip :) As net vaikas budamas palei priekrantes zoles pabarstes sutintu kvieciu sugaudavau viena kita puskarsi. Zinoma pagrindas budavo kuojos, bet man rods ne tokios nususe budavo. Net ten gale prie tilto, prie to tilto, kuris atskiria mazaja mariu dali, sededamas i didziuju mariu puse pagaudavau karioku graziu. Veliau vis smulkyn, mazyn ir apart sausaruriu nieko nebepavykdavo sugauti. Tiesa, dabar jau eile metu tik pravaziuoju pora kartu metuose, bet pazvejoti nebepavyksta, bet kiek girdziu is kitu, tai nekazka...
 #408815   tukasG
 24 Rgs 2012 12:58
Viskas gamtoje keičiasi, vietoj nestovi. Buvo laikas, kai buvo beprotiškai daug lydekų, dabar jų vietą pamažu užima sterkai. Buvo laikas, kai vyravo kuojos, karšių buvo mažai, paskui karšiai ir plakiai labiau išplito. Buvo laikas, kai buvo labai gausu aukšlių ir pūgžliu, dabar jų kur kas mažiau. Vėžių gausiai prisiveisė, ko anksčiau nebuvo. Ir dar daug daug visokių kitų pokyčių, kurie vienaip ar kitaip keičia laimikių sudėtį, bei dydį ir gausą...
 #414645   -=Tadelis=-
 14 Spa 2012 20:49
Šiandien uždarytas sezonas vėžių nieko ypatingo bet per abu 105 vnt.Paskutinį kartą pavalgiau skaniausio dalyko
 #418264   Aiwarez
 28 Spa 2012 19:23
vakar ir šiandien šešiese atkakliai atspiningavom.tik vienam pavyko vakar iškrapštyti 2 lydekas (1kg ir 3.5kg)
likę penkiese likom nesupratę šposo :roll:
visiem taip marios tylėjo šį savaitgaly?
 #423817   Aiwarez
 18 Lap 2012 17:44
Na Kupiškėnai ko tylim? :)
Girdėjau šiandien pliaže naujokai paėmė 2 starkius po 4kg, gal sukilę?
 #423820   tukasG
 18 Lap 2012 17:50
Tyliu, nes nežvejoju dabar... Ledo laukiu... Kaip kiti - nežinau... :)
 #423923   Vitolis
 18 Lap 2012 21:48
Aiwarez rašė:Na Kupiškėnai ko tylim? :)
Girdėjau šiandien pliaže naujokai paėmė 2 starkius po 4kg, gal sukilę?
Kad ne toj bažnyčioj zvanijo :-D Nuo pat ryto viso 8 valtys. Retai kuris su laimikiu. Keletas turėjo po 1-2. Tokie iki kilo. Didesnio nei vieno. Tiesa viens gęrą lydoką išvanojo.7 kg. kitas turėjo 4 kg. Buvo susirinkę irgi prie pliažo, todėl lydokus mačiau pats. Starkiecai visai neaktyvūs. Nuo betonkės (pėstute) turėjau vieną prisilietimą ir viskas. Bet lydelį vieną visvien suviliojau. 1,5kg.
Paveikslėlis
picture hosting
 #424140   Aiwarez
 19 Lap 2012 18:19
žiūriu Vitoli teisingu masalu žuvauji :) pastarųjų mėnesių mano topas :gutgut (jei gerai įžiūriu)
 #424790   Vitolis
 21 Lap 2012 18:57
Aiwarez rašė:žiūriu Vitoli teisingu masalu žuvauji :) pastarųjų mėnesių mano topas :gutgut (jei gerai įžiūriu)
Jei šitas turi raumeny, tai jos :)
Paveikslėlis
photo hosting sites
 #424828   Aiwarez
 21 Lap 2012 20:43
būtent ;) tik aš naudoju gold
viena bėda - išeiga nemaža, plyšta kaip reikalas tai tenka vis patrumpint
 #424922   liorenas
 22 Lap 2012 08:10
Gal biskuti pasirodysiu atsilikes, bet man sitos gumos tapo sio rudenio atradimu... ;uolrait nu labai gerai pagaudziau...einamiausia buvo sviesiai zalios spalvos guma su blizguciais... ;-var-var. jame lydekiai net uzsimerke... :-D
O kad iseiga maza tai nepasakyciau... :roll: su viena guma 5 paemiau ir jei ne keturi kelmai i kuriuos buvau iseges tai dar penkiem butu tikes... :ruko :-D raunant is kelmo kablys atsilenkinedavo, tai susidraske guma labiau nei nuo lydeku...
 #424954   edmundaxx
 22 Lap 2012 10:05
Pasirodysiu ir aš atsilikęs turbūt- pirmą kartą taip kablį įvetą matau, įdomiai atrodo. :roll:
 #424971   Vitolis
 22 Lap 2012 10:55
liorenas rašė: ...einamiausia buvo sviesiai zalios spalvos guma su blizguciais... ;-var-var. ...
Tai kad ir ši yra šviesiai žalia nugarėle. Dar patinka tie išilginiai grioveliai per nugarą ir pilvą, kai reik vert mažesnį kablį ar paslėpt nuo kliuvinių viršūnę ;-var-var.

O Gold spalvikės niekam kol kas neinsiūliau.

Užvertas tradiciškai, kai veri ant ofseto. Tik va nusmunka guma dažnokai, arba net nuplyšta nuo to kablio užrietimo (nuotraukoje matosi, kad jos priekinė dalis jau trumpesnė. nukandau ir užmoviau iš naujo :-D ) Būtina dėt stoporiuką. Ant paprasto galvakablio viskas OK :gutgut bet tada jau nuo kelmų neapsisaugosi. O kaip žinia, kur bruzgynai, ten vilkai :-D
 #424975   edmundaxx
 22 Lap 2012 11:06
O pakirtimui reikšmės tas paslėptas kablys neturi?
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 84
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė