Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #422891   aidas32
 15 Lap 2012 12:04
looking4snow rašė:O kam tada titaninius Barnaul zmones perka, jeigu sunkesnis graztas toks jau geras? :twisted:
Kai grąžtas lengvai gręžia tai tie keli šimtai gramu nieko nelemia cia jau faktas
Nešiojantis ta grąžtą tai jo svoris kažkiek jaučiasi bet gręžiant tikrai jokio skirtumo
Beje aš turėjau sibirska grąžtą kuris buvo padarytas grynai iš aliuminio.
Nu ir kas iš to kad lengvas bet gręžė vistiek prasčiau nei mora ar tuo labiau rapala
Svoris jo buvo 1200g :ruko
 #422894   p.arturas
 15 Lap 2012 12:24
jei i grezima paziureti dar ir kaip i sporta, tai barnaulas liuks graztas.
 #422914   aidas32
 15 Lap 2012 13:00
p.arturas rašė:jei i grezima paziureti dar ir kaip i sporta, tai barnaulas liuks graztas.
100 proc. pritariu kad geras sportas
Ypač tinka kam viršsvoris tai ir riebalus degina ir raumenis stiprina ;-var-var.
 #422927   SauliusM
 15 Lap 2012 13:46
aidas32 rašė:grąžtas lengvai gręžia
kai graztas lengvai grezia tai jis nihera negrezia. nes nei vienas graztas negrezia pats ir leda grezi tu idedamas savo darba. jei grazta lengva sukt, vadinasi jis maziau kabinasi i leda ir reikes padaryt daugiau lengvu apsukimu. jei grazta sukt sunkiau, vadinasi jis labiau kabinasi i leda ir pragresi padares maziau apsukimu. tokia fizika. jokie prietaisai nesutaupo darbo. prietaisai gali tik sutaupyt naudojamos jegos bet prarasti atstuma (daugiau apsisukimu) tokia yra elementari fizika ir kitaip nebuna. ir pasakok ka nori bet su jokia lengvai sukama mora man neteko matyt kad kas nors 30-40cm leda pragreztu 4-5 galingais apsukimais, kas su teisingai pagalastu barnaulu ne distrofiko rankose ne joks ne stebuklas.
 #422958   Rapalas
 15 Lap 2012 16:52
Nu 30-40 cm leda su 4 apsukimais drysčiau abejoti, nebent čiakas norisas gręžia, o beto ant ledo važiuojam greičiau ekete išgręžti ar pailsėti ir lentgvai išsigręžus ekete pažvejoti? Kas nori sportuoti ima barnaula, kas nenori ima brangesnius. Kas liečia heinola, nelabai žinau kas ten gali barškėti, jei tai rapala tik kitu pavadinimu. Tik nesuprantu kodėl kaina taip pakilo. Vienintelis minusas gal rankenos plastikinės kiek primena barnaula, bet per 2 sezonus dar neulūžo nė karto ir rapala esu labai patenkintas, gal galėtų būti kompaktiškesnis, bet tas man netrugdo.
 #422983   aidas32
 15 Lap 2012 17:53
Rapalas rašė:Nu 30-40 cm leda su 4 apsukimais drysčiau abejoti, nebent čiakas norisas gręžia, o beto ant ledo važiuojam greičiau ekete išgręžti ar pailsėti ir lentgvai išsigręžus ekete pažvejoti? Kas nori sportuoti ima barnaula, kas nenori ima brangesnius. Kas liečia heinola, nelabai žinau kas ten gali barškėti, jei tai rapala tik kitu pavadinimu. Tik nesuprantu kodėl kaina taip pakilo. Vienintelis minusas gal rankenos plastikinės kiek primena barnaula, bet per 2 sezonus dar neulūžo nė karto ir rapala esu labai patenkintas, gal galėtų būti kompaktiškesnis, bet tas man netrugdo.
pritariu visu 100 procentu tavo mintim ''plot
 #422988   aidas32
 15 Lap 2012 18:05
SauliusM rašė:
aidas32 rašė:grąžtas lengvai gręžia
kai graztas lengvai grezia tai jis nihera negrezia. nes nei vienas graztas negrezia pats ir leda grezi tu idedamas savo darba. jei grazta lengva sukt, vadinasi jis maziau kabinasi i leda ir reikes padaryt daugiau lengvu apsukimu. jei grazta sukt sunkiau, vadinasi jis labiau kabinasi i leda ir pragresi padares maziau apsukimu. tokia fizika. jokie prietaisai nesutaupo darbo. prietaisai gali tik sutaupyt naudojamos jegos bet prarasti atstuma (daugiau apsisukimu) tokia yra elementari fizika ir kitaip nebuna. ir pasakok ka nori bet su jokia lengvai sukama mora man neteko matyt kad kas nors 30-40cm leda pragreztu 4-5 galingais apsukimais, kas su teisingai pagalastu barnaulu ne distrofiko rankose ne joks ne stebuklas.
Vat pernai kai Antalieptes mariose buvo virs 50cm mačiau ne viena tokį ne distrofiką kuris po išgręžtos skylės pailsėdavo :grin:
O keli žvejoje netoli atejo paklaust ko taip lengvai gręžiu, nes iškart variau po 2-3 eketes
Pabandžiusiu ispudis buvo toks pat
- va čia tai bent žmoniskas grąžtas
Beje visi turėjo arba leningrado arba barnaulo grąžtus :ruko
 #422993   Vitolis
 15 Lap 2012 18:22
Nereik nei barnaulo nei leningradsko. Mano pirmoji Mora tokia pat. Užsip...si kol skylę pradziurkini. Tiesa sukt- labai nesunku. Tik nuobodu :-D
 #423022   Karalaitis
 15 Lap 2012 19:48
Pernai pirkau barnaula eseriui 100-ini, isvarem su buvusiu kolega ant tauragno. Tikslaus laiko nepasakysiu, bet buvo gal vasario pabaiga, gal kovo pradzia, ledas ejo po truputi plonyn, buvo atlydis, bet grezti toki leda ne koks malonumas, kai telkso vanduo. Tas dede paziurejo i mano grazta, (zmogus sestoje desimtyje, kai kas pasakytu distrofikas :) jis pats pasakytu, kad svekata ir smegenine prarukes per amziu) ir sako - nu duok ismegint, jei isgresiu 5 skyles, reiskias geras daiktas... Ir ka? uzvede mane ant "sekliaus" ir isgreze be poilsio penkias... Daugiau nekomentuosiu.
 #423174   Karalaitis
 16 Lap 2012 08:32
Airis rašė:..tai mire?....

Dar ne :-D
Tiesa jis pats buvo su garbaus amziaus leningradu, tai po viena ekete kapste is sveikatos... Zodziu irankio stovis, bukle lemia daugiau nei firma, ar kaina.
aidas32 rašė:Vat pernai kai Antalieptes mariose buvo virs 50cm mačiau ne viena tokį ne distrofiką kuris po išgręžtos skylės pailsėdavo
O keli žvejoje netoli atejo paklaust ko taip lengvai gręžiu, nes iškart variau po 2-3 eketes
Beje visi turėjo arba leningrado arba barnaulo grąžtus

Vat noreciau pabandyti ir sulyginti....
 #423180   aidas32
 16 Lap 2012 08:47
Karalaitis rašė:
Airis rašė:..tai mire?....

Dar ne :-D
Tiesa jis pats buvo su garbaus amziaus leningradu, tai po viena ekete kapste is sveikatos... Zodziu irankio stovis, bukle lemia daugiau nei firma, ar kaina.
aidas32 rašė:Vat pernai kai Antalieptes mariose buvo virs 50cm mačiau ne viena tokį ne distrofiką kuris po išgręžtos skylės pailsėdavo
Beje visi turėjo arba leningrado arba barnaulo grąžtus

Vat noreciau pabandyti ir sulyginti....
Tikrai išbandyt ,palygint galėsim be problėmu
tik pirma reikia sulaukt ledo :)
 #423189   p.arturas
 16 Lap 2012 09:10
aidas32 rašė:
Tikrai išbandyt ,palygint galėsim be problėmu
tik pirma reikia sulaukt ledo :)
akropolyje yra :-D
 #423250   Rapalas
 16 Lap 2012 11:16
Kiekvienas renkasi tai ko jam reikia, ir kas jam patinka ar tenkina jo porekius. :)
 #423359   aidas32
 16 Lap 2012 17:28
looking4snow rašė:aidas32, tai pas tave Rapala?
Aha Rapala 115 :/braj;
 #423398   looking4snow
 16 Lap 2012 20:29
Ir senai tu ji turi? Patenkintas 100 proc. ar dabar pirktum jau kitoki?
 #423484   aidas32
 17 Lap 2012 00:09
looking4snow rašė:Ir senai tu ji turi? Patenkintas 100 proc. ar dabar pirktum jau kitoki?
Patenkintas visu 120 proc. nes pernai tikrai džiaugiausi juo gręždamas ir apie kita tikrai negalvoju
Nes aš jau turėjau ir sibirska aliumini grąžtą, leningrado ,barnaulą,Mora expert ir dabar Rapala ir tikrai man jis geriausia gręžia
Nebandžiau tik Mora nova system tai negaliu palygint su juo.
Šiaip aš faktiškai visa žiema ešeriauju blizgėm, balansyrais tai jis man pasiteisino su kaupu ;-var-var.
Naudojau jį kol kas tik 1 sezoną
 #423485   looking4snow
 17 Lap 2012 00:20
Lyginant su Barnaul, leciau greziasi su Rapala? Kad lengviau, tai suprantu, bet o pats grezimo greitis?
 #423490   Wytux
 17 Lap 2012 08:48
jei grazta suksi vienodu greiciu- turbut dvigubai ilgiau gresi su Rapala ta pati leda.
 #423517   HIPIS
 17 Lap 2012 11:19
aidas32 rašė:
HIPIS rašė:http://fishery.com.ua/news.php?news_id=134
Sendien ciupinejau..aplamai :/nek ..nezinau kaip del grezimo, gal ir geris..
Ale sunkus, o rankena, laikiklei, i jokius vartus netelpa..kledarai, barskantis, nepatogus...
O dar kaina kaip uz gera daikta, man nepatiko, imant jog rapalos buvo bent pigesnes..
Iš pradžiu ir aš taip galvojau kad bus nepatogios bet klydau.
Jos labai patogios netgi patogesnes ne Moros expert rankenos jau nekalbant apie Barnaula
o barškėt tai net nežinau kas gali nes paprastesnio sujungimo nelabai rasi.
Kas dėl svorio tai mane stebinat :shock: nu negi jus tokie gležni kad ne 3kg panešt negalit :-D
Beje labiausia vargina žvejyboj ne grąžto svoris, o pats gręžimas. Vat su Rapala tas daromas daug lengviau :)
Vizgi del ranketu, as turiu kita nuomone..Mora man patogiau, vien del esancio..,,sijonelio,, apatinei rankenos dali..Ner reikalo, pasalus rankas, stipriau suiminet, tereik tiesiog apimt ir delno apacia pasideda.. :gutgut
Tuo labiau nepalyginama su MoraNova sistem...ten is vis rankeneles be priekaistu .
 #423650   Vitolis
 17 Lap 2012 18:58
Wytux rašė:jei grazta suksi vienodu greiciu- turbut dvigubai ilgiau gresi su Rapala ta pati leda.
Nenusišnekėjai wycka?????
 #423659   Bratka
 17 Lap 2012 19:27
Wytux rašė:jei grazta suksi vienodu greiciu- turbut dvigubai ilgiau gresi su Rapala ta pati leda.
Ne Wycka,tie rapalos tikrai geri graztai (raudoni)nes yra kitas spalvos tai tie neocen
 #423766   Hookaz
 18 Lap 2012 13:39
Bratka rašė:
Ne Wycka,tie rapalos tikrai geri graztai (raudoni)nes yra kitas spalvos tai tie neocen
seip atvirksciai tie senieji zydrieji geresni skaitos :)

o del grezimo tai jo pirma ekete greziant barnaulas laimes, ant antros issilygins, o toliau negailestingai atsiliks :-D
 #423928   aidas32
 18 Lap 2012 21:55
Hookaz rašė:
Bratka rašė:
seip atvirksciai tie senieji zydrieji geresni skaitos :)

o del grezimo tai jo pirma ekete greziant barnaulas laimes, ant antros issilygins, o toliau negailestingai atsiliks :-D
;-var-var.
 #423983   Rapalas
 19 Lap 2012 09:52
Nu kad raudonas geresnis nei tas zalias ar mėlynas, kas kaip mato, tai nesutikčiau, jie yra identiški tik dažai raudono gėlam vandeniui o žaliai melsvo sūriam vandeniui. Ir mes darėm lenktynes, rapala 135mm, mora spiralen ar koks ten žalias senas 130 berots ir barnaulas 130. Tai mora pirma, barnaulas antras o rapala trečias, bet tikrai sekundės dalių reikalas, bet spėkit kas labiausiai dūsavo :D Aišku kad barnaūlas, nes gręžimui jėgų reikėjo daugiau. Aš jau du pilnus sezonus atgręžiau su saviškiu ir kaip minėjau nenusivyliau, ir dabar jei kaina nebutu tokia pakilusi ir reikėtų gražto vėl imčiau rapala. Jis savo darba atlieka puikiai. Ir aš irgi nesėdžiu o visa diena su blizgutėm ešerių ieškau.
 #424001   Donis
 19 Lap 2012 10:39
O kaip su rapalos graztu peiliukais reikalai? eina gaut? brangus labai? reik ir man isigyti grazta nauja,tai dabar dairausi,senasis leningradskas,kuri turiu jau 20 metu, bus isleistas i pensija :)
 #424008   Hookaz
 19 Lap 2012 10:51
Donis rašė:O kaip su rapalos graztu peiliukais reikalai? eina gaut? brangus labai? reik ir man isigyti grazta nauja,tai dabar dairausi,senasis leningradskas,kuri turiu jau 20 metu, bus isleistas i pensija :)
nera peiliuku ant rapalos graztu...keiciasi visa galva
 #424013   Bratka
 19 Lap 2012 10:54
taip keiciasi visa galva,atsipus jos galandamos,pati galva virs 100 lt kainuoja,bent tiek pernai kolega mokejo.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 72
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė