Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #415133   tukasG
 16 Spa 2012 13:42
Arvidys rašė:Jeigu mano balsas nera toks galingas, kad sugriautų valstybę. Tai logiškai mąstant tas pats mano balsas nėra galingas, kad kažką pakeistų. Toliau logiškai mąstant jei aš nebalsuoju, tai nieko čia baisaus.
Pats baisiausias ir pavojingiausias dalykas yra abejingumas. Nebūdamas abejingas Tu renkiesi vieną ar kitą poziciją, į kurią sulauki vienokio ar kitokio atsako. Kitaip sakant matydamas savo pasirinkimų rezultatus ir jų pasekmes kaupi išmintį sau ir daraisi išvadas sau, o ir valdžios žmonės mato tendencijas žmonių nuotaikose ir reaguoja į jas. Kai didelė dalis žmonių nebalsuoja iš vis, tai jie ne tik kad perleidžia savo sprendimų teisę kitiems, už juos nuspręsiantiems (nebūtinai teisingai, nebūtinai naudingai), bet tuo pačiu neduoda signalo valdžiai apie savo nuotaikas, į ką valdžia negali tinkamai reaguot. Kitaip šnekant gaunasi efektas, aprašytas lietuvių liaudies patarlėje "tylios kiaulės gilias šaknis knisa"...
 #415146   vava
 16 Spa 2012 14:53
gal palikit jus Arvidį ramybeje. Gal kada nors, tikiuosi netolimoje ateityje, jis is abejingo teliuko pasidarys pilieciu, kuriam bent minimaliai rupi, kas vyksta valstybeje
 #415159   Sokratas
 16 Spa 2012 15:33
sunkus atvejas, ko gero nepasidarys...
O blogiausia, kad daugelis jaunimo taip mąsto...Tiksliau- nemąsto... Vat ir turim ką turim...Kažkaip atrodė, užaugs nauja, nepriklausoma karta, kyšininkai bus išnaikinti, ir gyvenimas ims gerėti, bet ta naujoji karta nežino kas yra komunizmas, nežino rusijos bogybių, nedyvai, kad gali pasiprašyt vėl Rusijos prieglobstin... na , duok Die, gal nebespės prie mano amžiaus to padaryt...

O konkrečiai mano gyveno nieks nepagerins, balsavau už tuos, katrie, bent jau negadintų jo, neblogintų, ir kurie pirmiausiai žiūrėtų valstybės reikalus, o ne savo...Įvardinti nenoriu, nes visada atsiras tokių, katrie pasakys, kad durnasi esi, kad už juos balsavai :lol:

Užtenka to ką turiu, tik keista, kad pvz toks Marenas sakosi visko turįs, o šaukiasi komunistų, arba mano, kad į seimą turi eiti tie, kurie ieškos teisybės (per tokius teisybės ieškotojus, net pilietiniai karai kyla kai kur), o ne gerins valstybės padėtį....

Teisingai sako vyrai, abejingumas yra baisiai blogai, baisiai...
 #415190   biofizikas
 16 Spa 2012 17:49
mes dar ir nepasiduodam laukiam antro turo ir eisim balsuot ir bandyt taisyt padeti. Blogiausia kad kiek Kubilius pasuko Lietuvos vaira link vakaru europos ateje socdemai su viktoru pasuks atgal i rytus ir bijau kad nepasuktu dar daugiau. Gal as ir perdedu biski bet atsisukimas i rusija mano galva yra pats blogiausias dalykas Lietuvai. Del to reik rinktis desine puse o ne populistine kaire. Apie atomine nebesiplesiu nes pilieciai gan ryskiai issake ''savo'' nuomone bet reik prisimint kad ne is zemes ukio mes gyvenam. o viktoriukas jau prakalbo apie duju terminalo busima nasta nes jo firmele gi imortuoja dujas is gasprmo. Ubliudkas negaliu. Nu bet reik tiketis kad visko nesugriaus o patys sugrius nes nepasidalins atkatais su didziaakiu, kuris ryte sake tes derybas su hitachi o po pietu jau sake kad konservu projektai kuriems nepritaria zmones bus naikinami, ir suprask tu zmogau? :) projektas ten nemenkas 32mlrd lygtais ar isdrys sustabdyt dar klausimas nes byres pinigeliais ten oi byres :)
 #415241   marenas
 16 Spa 2012 20:02
WooHoo rašė:
Arvidys rašė:Tiesa pasakius man net neįdomu visi ten tokie patys tik keičiasi vietom ir nieko nekeičia...
Labai klysti, paaugsi, nustosi alų barake gerti - suprasi.. ;-)
seip nelabai klysta,gal klysta kad nesikeicia,seip keiciasi i bluoga puse,kainos nesamoningos,algos neatitinka kainom.kaip pries 20m ivede kainu kilima taip ir kyla,bet nekrenta.tad zmogus nuormalei pasake.
o kad uspaski isrinko zmones,tai ir irodo,kad zmones prarado vilti,nieko nebesupranta,ir jie viel tikisi o gal tas zmogelis isgelbes lietuva,bet deja to nebus.
jai jis nuors pakrutintu pirsta kad surast tuos kas zude,isviesint juos,tai man to ir uztektu,o kad kaska padaeys pasvajokit,dar keturis metus,o paskui dar.melas melas ir melas.lai jie burnas visi su muilu issiplauna.
 #415245   Wytux
 16 Spa 2012 20:08
marenas rašė:....kaip pries 20m ivede kainu kilima taip ir kyla,bet nekrenta.....
Marenai, parodyk nors viena sali kurioje yvesta kainus kritimas ... :roll:
 #415246   Rapolas
 16 Spa 2012 20:11
Kaip tai kainos nekrenta.. Krenta ir dar kaip krenta.. jau net girti pilotai lėktuvais kyla ir krenta.. ir dar ilgai kris (jeigu girti kils) ;-)
 #415262   SauliusM
 16 Spa 2012 20:33
o as tai manau,kad Lietuva yra nuostabi salis gyvenimui. Cia tikrai yra gera gyventi jei gauni Europini atlyginima. Nes realiai gyveni Europoj ir lektuvas iki tarkim Frankfurto skrenda viso labo 2 valandas, kas yra greiciau nei su auto nuvaziuot is Vilniaus i Palanga, bet viskas gerokai pigiau. pradedant nekilnojamu turtu ir t.t...
aisku gali kilt rimtas klausimas, o ka daryt jei neuzdirbi kaip europietis? ogi pradet mokytis, kelt savo kvalifikacija ir eit dirbt, kad uzdirbtum. arba emigruot n.x pas Batenka i Belarusija pvz...

P.S.: as tikiuosi cia ne labai ziauriai parasiau?
 #415267   Rapolas
 16 Spa 2012 20:41
SauliusM rašė: P.S.: as tikiuosi cia ne labai ziauriai parasiau?
Nu dėl emigracijos pas Batiušką, tai čia gal ir žiaurokai :-D nes gali iš ten ir nebegrįžti.
Jei būtum parašęs į kokią nors Venesuelą, tai visas tekstas būtų toks visai "normaliokas" ;-)
 #415272   SauliusM
 16 Spa 2012 20:46
Rapolas rašė:nes gali iš ten ir nebegrįžti.
o ne nesvarbu? :roll: uztat pigu pas Batenka emigruot. o bilietas i Venesuela tai jobtvajroges kiek kainuoja :-D
 #415276   Rapolas
 16 Spa 2012 20:56
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:nes gali iš ten ir nebegrįžti.
o ne nesvarbu? :roll: uztat pigu pas Batenka emigruot. o bilietas i Venesuela tai jobtvajroges kiek kainuoja :-D
Tai jai ruošies bėgti iš Tėvynės ,koks skirtumas kiek tos "jobtvajrogės" kainuos ,o ir giminės gali susimest ,juk siuntinių tai vistiek lauks ;-)
 #415282   Rapolas
 16 Spa 2012 20:59
SauliusM rašė:
Rapolas rašė:...siuntinių tai vistiek lauks ;-)
is Venesuelos tai cia tipo kokaino? :lol:
Nu tai ne :-D
 #415541   marenas
 17 Spa 2012 18:30
SauliusM rašė:
tukasG rašė:Protingai išdėstyta nuomonė: http://www.lzinios.lt/Komentarai-ir-deb ... -uzmokesti . O ir šiaip turėtų būt naudinga pasiskaityt tiems, kas skundžiasi, kad mažai uždirba, bet nesupranta to reiškinio priežasčių.
marenas nesupras...
neveltui ir sako,kad keliems gerai kuriems nuskilo fortuna,tad jie ir gali rasyt ,kad kiti kvaili nemoka gyvent,isju ir galim sunkt,o protingi mokies kaip apsukt mokescius,ir jie mato tik save daugiau nieko,ir draugai pasjuos tik prie babkiu,nes neligis su kitais,sauliau tu esi snobas,pasiputes zmogus.nemazai zmoniu baige aukstasias,dyrba uz 1300lt moteris,vyrai deriau statybose dyrba,arba emigruoja,jaunimas ir emigruoja su aukstaiseis,dyrba valytojom,zuvies skruodiejai,ir nezada gryst nes jiems ten uz toki darba moka tiek kad jie pragyvena,nei lietuvoi su aukstuoju dirbdami lietuvoi.atsimerk ir pagalvok biski apie paprastus zmones.
nejau pas tave visi gyminei verslininkai daktarai,seimo narei,nejau visi kaifuoja,ar kurie nekaifuoja,nuo ju atsiribuoji isvadini nevikeleis,liurbeis ir pasakai,eikit dyrbt daugiau ne po astuones o po dvylika val gal tada pragyvensit.jai pastave nier tai gal pas zmuona yratokiu nevykeliu?
 #415546   Sokratas
 17 Spa 2012 18:57
Pats sakai, jei nepatinka alga čia, emigruoji ten, kur patinka. tame aš įžvelgiu tik gėrį...
Kur galėjai emigruot sovietų laikais? tiek čia valytoja gaudavo 80 rb, tiek Maskvoj. Na nebent už uralo galėjai palėkt, ten ,,dabavkės" duodavo , bet duodavo ne šiaip sau, o už sunkias gyvenimo sąlygas ...
O lygybės nėr prasmės ieškot, žmonės skirtingi, išsilavinimai skirtingi, algos skiriasi, kitaip ir būti negali. bet jei tau mažai čia 5-ių lt už valandą, varai ten kur gausi 20 eurų už tiek pat....LAISVĖ yr didelis dalyks, Marenai.
 #415550   Wytux
 17 Spa 2012 19:07
laisve yra kujovai kai galvoji, kad kiti turi tavim pasirupinti - duoti darbo, dideli atlyginima, buta pagal paskyra, awtomobili ir t.t.

man tik idomu ar marenas tais 'nuskriaustaisiai' kazkaip kitaip nei kalbomis rupinasi ar ne ? :roll:
 #415560   Sokratas
 17 Spa 2012 19:41
na taip, sovietmečiu nerūpėjo tie dalykai, kur gaut darbo, ar pavyks sumokėt už butą ir pn. Tais dalykais buvo pasirūpinta, ir buvo tame gerumo, negalima sakyti kad, vien blogumai. Didžiausias rūpestis buvo kur gaut nusipirkt tą, kur aną... Kaimynas vagia iš gamyklos, gerai gyvena, aš dirbu ten, kur nėr ką vogt- man blogiau, kaimynas-partinis gauna kelialapisu snatorijon, vaikams į stovyklas, aš nepartinis, man nebelieka, ir pn...
Bet kur mes būtume nuėję toliau su tokia sistema, kaip tą kapitalizmą būtume pralenkę, tai vienas Marenas turbūt težino :grin:

Kažkaip kartais kyla tokia mintis, jei Sovietų Sąjunga nebūtų subyrėjusi, žinotumėm kas per daiktas yra tas internetas, ar tik kažką kažkur būtume girdėję, kad toks egzistuoja, o su kuo ten jį valgyt, nežinotume :lol:
 #415562   Wytux
 17 Spa 2012 19:51
Ne nu buvo kazkuriu dalyku, bet is kitos puses nu ir nafik stovet eileje prie desros tris valandas arba dvidesimt metu laukt kol tau leis nusipirkt Ziguli ....
Del interneto tai gal perlenkei, nes rusyne jis yra , o ir koks Batuska manau pas save kelis kabelius pajunges :-D beje, ydomi detale- Druskininkuose yra tokai sanatorija "Baltarusija", kuri dar ir dabar priklauso Batrarusijai... tai vat ten darbuotojai ,kad ir lietuviai, rudeni gauna is Batuskos kortelestam tikram kiekiui bulviu :-D
 #415578   Sokratas
 17 Spa 2012 20:35
Wytux rašė:Ne
Del interneto tai gal perlenkei, nes rusyne jis yra , o ir koks Batuska manau pas save kelis kabelius pajunges :-D
nemanau kad perlenkiau. Dabartinė Rusija- tai ne Sovietų Sąjunga, kur didžiausias baubas ir siaubas valdančiąjai klasei buvo, kad ,,tarybinė liaudis" nesužinotų tiesos, kaip ,,blogai" jie ten prie kapitalizmo gyvena...
Tik nedaugeliui pavykdavo pasižiūrėt realiai, kaip ten yra iš tikrųjų, toj ,,zagranicoj" ...
1982 metais nuskilo ir man laimė išvykt už ,,kordono", gerai savaitei į Ispaniją. Tai va, jau nekalbant apie tai, kiek charakteristikų prieš tai reikėjo parašyti, kiek tikrinimų praeiti, visos panašios kelionės būdavo įmanomos tik per Maskvą. O prieš išvykstant, visą savitę Maskvoj vyko auklėjamoji programa, po Lenino muziejus , mauzoliejus, ir pn, vyko paskaitos, apmokymai, kaip tarybinis žmogus turėtų atsakyti į netikėtus į netkitus ir suktus kapitalistų klausimus. O pirmas klausimas grįžus atgalios maskvon ir priėjus prie pasų kontrolės buvo: ,,nikto nieastalsia tam"?
O kur internetas laisvas, tų dalykų nuslėpt neįmanoma. Na gal ir būtų tas internetas, bet, manau, jis būtų visiškai kitoks, po ,,supuvusio kapitalizmo'" puslapius nepavaikščiotum. Be to ,manau, ne dažnas įpirktų normalų kompiuterį...

Valdžia buvo nuskačiusi kursą 80 kapeikų-1 balsas, o reali buvo 1-as baksas turbūt apie 10 rublių, nepamenu tiksliai, bijausuklyst, bet kažkur panašiai juodojoj rinkoj. taigi, jei kompas kainuoja apie 1000 baksų, tai tas būtų rusiškai pinigais apie 5000-10 000 rublių... Suma ne kiekvienam mirtingąjam, kas pamenat kokia buvo rubliuo vertė :)
 #415594   Wytux
 17 Spa 2012 21:04
Manau kad tavo vizija del neto ir kompu siuometu tiktu tik kokiai S.Korejai , nes net Kinijoj, kur reikalai griestesni nei Rusijoj , siuo klausimu l.dideliu problemu ner...
 #415599   Sokratas
 17 Spa 2012 21:19
šio metu taip, bet tada prieš 30 metų Sovietų sąjunga savo santvarka nesiskyrė nuo Š,Korėjos, tai ir sakau, jei SSSR nebūt subyrėjusi, apie internetą , normalų internetą, kokį dabar turim, galtume tik pasvajot...
Na nesvarbu, beprasmiškai čia šnekėt, kas būtų, jei būtų...

Ko tai Marenas užsnūdo, nebeatsikerta, nebėr apie ką diskutuot :lol:
 #415606   Wytux
 17 Spa 2012 21:33
toki koki dabar turim tai taip(nes dabar lygtais sustriausia nete pasaulyje turim) , bet kad isvis nebutu neto ir kompu - tai nenoreciau sutikti nes..... dar CCCP laikais musu mokykloje buvo irengtos kompiuteriu klases ... nu ok., tai buvo pirmos klases LTSR ir 2 ar 3 visoje TSRS , o bet taciau jos buvo pries ...milijona metu :-D ir manau kad iki sios dienos (jei CCCP nebutu zlugus) mes siuo klausimu butume rusijos(realiausiai)-bielorusijos(pesimistinis variantas) lygyje kazkur...
 #415614   Sokratas
 17 Spa 2012 21:41
galbūt galbū, bet kaip ten bebūtų, laisvas internetas, kaip ir bet kokia laisvė ir tiesa- ir TRSR nesuderinami dalykai.
Užteko biški valdžiai vadžias atleisti, biški laisvės babandyt duoti ir buvo ragas Sovietų imperijai...
 #415615   marenas
 17 Spa 2012 21:53
Wytux rašė:laisve yra kujovai kai galvoji, kad kiti turi tavim pasirupinti - duoti darbo, dideli atlyginima, buta pagal paskyra, awtomobili ir t.t.

man tik idomu ar marenas tais 'nuskriaustaisiai' kazkaip kitaip nei kalbomis rupinasi ar ne ? :roll:
as nuors kalbomis uzstoju neturtingus zmones,nes gal ir man gali but blogai,nrs jokiu garantiju nier lietuvoi.o padiet kaskuom as neigaliu.artimiems ispaskutiniu reiktu padiet,jai jie nevikelei,tevukas staza turi 40msuvirsum,liko 2m iki pensjos ir stai vezys,mama35m stazas gimdymo namuose pradyrbo,db be darbo,senam zmogui darbo nier,ir iki prieslaikines pensijos dvieju metu truksta,tad nieko negauna.kur jusu ta teisybe,toi supuvusioi lietuvoi.jie ir turbut buvo kalti kad neismoko vokt bizniaut,but nesazyningems,lipt per galvas.ir ka jie turi.
gamta turim,kuria ir baigia nusikt,atvazioja valti isileist i vandeni,tai jie dar priepat nenueja toliau sugeba nusisykt,cia taip daro nebedziai o snobai,nes jiems nusisykt ant kitu,ir aukliejimas toks burzujiskas.nekenciu tokiu zmoniu kurie apie kitus negalvoja,nuoriu syku,nuoriu masina uzstatau betkur,tai jug ir burzujiska elgsena.
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 165
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė