Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #409600   Xrapas
 26 Rgs 2012 13:59
Rapolas rašė:... 99 ir 111-to kol kas nesiryžau imti (su tuo ilgesniu liežuviu), nes pabijojau, kad šiemet vanduo gali būti jam per žemas...
Aš daugiau į ežerus nusitaikęs :donknow' ...
 #409602   Rapolas
 26 Rgs 2012 14:08
Xrapas rašė:
Rapolas rašė:... 99 ir 111-to kol kas nesiryžau imti (su tuo ilgesniu liežuviu), nes pabijojau, kad šiemet vanduo gali būti jam per žemas...
Aš daugiau į ežerus nusitaikęs :donknow' ...
Na tuomet aišku,- geriau didesni modeliai rudeniop. Aš jau šiek-tiek apleidau ežerus, gal ir reiks kuomet atnaujint įgūdžius ::liux
 #409606   Xrapas
 26 Rgs 2012 14:15
Rapolas rašė:...geriau didesni modeliai rudeniop...
Žiūrėsim :donknow' ...Skoniai kažkaip kiekvienais metais keičiasi.
Stambesnio kalibro "šovinių" pasiruošęs turiu, jei ką :-D

Paveikslėlis
 #409624   Tadunce
 26 Rgs 2012 15:15
Rapolai, bassday spalva, tai ;-var-var.

Gal ir gerai, kad triturusas už 70km,...
 #409628   Rapolas
 26 Rgs 2012 15:24
Tadunce rašė:Rapolai, bassday spalva, tai ;-var-var.

Gal ir gerai, kad triturusas už 70km,...
Tadunce, jei ir už vieno km būtum, jau nebgautum tos spalvikės (klouno) šito modelio 92F- bent jau prie mano akių paskutinį iš vitrinos išėmė. Mažesnių modelių dar buvo (85-to ir 72-to), tai jei lb nori arba lėk pats, arba prašyk pažystamų, kad užgriebtų :/braj;
 #409632   Saugirdas
 26 Rgs 2012 15:28
Rapolas rašė:Neatsilaikiau ir šiandien Triturus-e aš japanskiems kerams… "DUO DeepFEAT 90D – 12g (9cm)."
Kiek iš Taves atemė už šitą žaisliuką?
 #409633   Rapolas
 26 Rgs 2012 15:30
Saugirdas rašė:
Rapolas rašė:Neatsilaikiau ir šiandien Triturus-e aš japanskiems kerams… "DUO DeepFEAT 90D – 12g (9cm)."
Kiek iš Taves atemė už šitą žaisliuką?
Žiauru kiek daug, 70 lietuviškų - 15 procentų :-D
p.s.: dvi rapalos būtų išėjusios velkiavimui
 #409650   Saugirdas
 26 Rgs 2012 16:23
70 :superšokas
Šeštadienį Neryje tokį š radau tik kitokio spalvinimo, dažais aptrintais... Nu naxrem, vadinasi ne be reikalo bridau paiimt. :-D
 #409785   Rapolas
 27 Rgs 2012 07:37
Aišku, kad nebe reikalo ;-)
Jei finansine puse žiūrėt ,tai tokią žvejybą net sėkminga galima pavadint. O jei dar paskaičiuot, kad už tokį voblerį ~5kg lašišos (per akciją) išeina, tai išviso nekurie gali šoke atsidurt :-D
Saugirdas rašė:70 :superšokas
Šeštadienį Neryje tokį š radau tik kitokio spalvinimo, dažais aptrintais... Nu naxrem, vadinasi ne be reikalo bridau paiimt. :-D
 #409790   Xrapas
 27 Rgs 2012 08:06
Rapolas rašė:... nebgautum tos spalvikės (klouno)...
Rapalos Husky Jerk "klounas" kartais iššauna, bet turiu dar vieną panašiai išmargintą "japoną":

Paveikslėlis

Gal keturi sezonai be jokio atsako :e:e ...
Bene reikia mėgint upėj pamėtyt? :roll:
 #409792   Rapolas
 27 Rgs 2012 08:16
Xrapas rašė:
Rapolas rašė:...Žiauru kiek daug...
Kažin, kaip šitie? :roll:
http://www.plat.co.jp/shop/catalog/defa ... ist-r.html
Tikrai, kaina jau žymiai realesnė (680 jenų ~ 23 lt). Realiai, jei pažiūrėt, tai plastikinis vobleris (nedažytas) kainuoja 5-7 lt, o turint omeny, kad kaikurių modelių BASSDAY dažymas yra gan prastos kokybės (laikymo prasme- t.y. intensyviau naudojant), tai galutinė kaina tikrai yra žiauroka ;-) Įdomu, kaip ten su Daiwa kokybe bus. Man tai šitas šiek-tiek "užneša" į:
http://www.bassday.co.jp/english/fe_cat ... _nj85.html
Gal ir visai nieko būtų atsisiųst pabandymui ;-)
 #409794   Rapolas
 27 Rgs 2012 08:21
Tikrai, sakyčiau, ne ežerinis modelis. Pas japonus yra panašūs Bassday Range Minnow II, tai su jais upėje tikrai neblogi rezultatai. Ai, buvo dar berods Owner panašus modelis, su kuriuo vargau ežere- tai irgi nieko.
Xrapas rašė:
Rapolas rašė:... nebgautum tos spalvikės (klouno)...
Rapalos Husky Jerk "klounas" kartais iššauna, bet turiu dar vieną panašiai išmargintą "japoną":

Paveikslėlis

Gal keturi sezonai be jokio atsako :e:e ...
Bene reikia mėgint upėj pamėtyt? :roll:
 #409795   SauliusM
 27 Rgs 2012 08:23
Rapolas rašė:... plastikinis vobleris (nedažytas) kainuoja 5-7 lt...
cia tu apie tuos kinietiskus primityvus be jokiu uzmetimo sistemu balansu ir primityviais kinietiskais viduriais? ar kazka padoraus teko kur uzmatyt uz tokius pinigus? nes nu nedazyti megabassai (o ne kitajskos ju kopijos) po 7 lt tai sudomintu net labai mane...
 #409797   MariusM
 27 Rgs 2012 08:32
Manau daug ką sudomintų nedažyti originalai už žemą kainą. Vakar net čiupinėjau vieną tiuninguotą voblerį, darbo kokybę, o ir spalvų parinkimas :gutgut
 #409800   SauliusM
 27 Rgs 2012 08:41
MariusM rašė:Manau daug ką sudomintų nedažyti originalai už žemą kainą. Vakar net čiupinėjau vieną tiuninguotą voblerį, darbo kokybę, o ir spalvų parinkimas :gutgut
jo, galetu pavaryt Fabai kokiu nedazytu zipbaitu uz trecdali kainos :gutgut jauciu taip iskart kokiu 20 vnt ir pasiimciau :-D
 #409802   Rapolas
 27 Rgs 2012 08:46
SauliusM rašė:
cia tu apie tuos kinietiskus primityvus be jokiu uzmetimo sistemu balansu ir primityviais kinietiskais viduriais? ar kazka padoraus teko kur uzmatyt uz tokius pinigus? nes nu nedazyti megabassai (o ne kitajskos ju kopijos) po 7 lt tai sudomintu net labai mane...
Tai aišku, kad "kitaiskus"... Kur tu rasi nedažytus megabassus ar bassday už tokią kainą.
Beje, jei tu sakai, kad jie be balanso, tai gal siunteisi jau juos ir žinai:
http://wlure.com/index.php?cPath=28_29& ... 915e84a31a
Taip, jie neturi tobulų užmetimo sistemų, už kurias mes (praktiškai) dabar ir mokame "pasakiškus" pinigus. Ir tikrai- ne už ką kitą.. nes jei mane pvz. domintų tik pačio voblerio darbas, tai aš pirkčiau Dorado, Salmo, Rapala ir lietuviškus (Aisės, Vivingros) voblerius.
 #409803   Xrapas
 27 Rgs 2012 08:49
Rapolas rašė:...buvo dar berods Owner panašus modelis, su kuriuo vargau ežere- tai irgi nieko...
Čia owneris ir yra :-ou-je .
 #409806   SauliusM
 27 Rgs 2012 08:53
Rapolas rašė:
SauliusM rašė:
Tai aišku, kad "kitaiskus"... Kur tu rasi nedažytus megabassus ar bassday už tokią kainą.
Beje, jei tu sakai, kad jie be balanso, tai gal siunteisi jau juos ir žinai:
http://wlure.com/index.php?cPath=28_29& ... 915e84a31a
Taip, jie neturi tobulų užmetimo sistemų, už kurias mes (praktiškai) dabar ir mokame "pasakiškus" pinigus. Ir tikrai- ne už ką kitą.. nes jei mane pvz. domintų tik pačio voblerio darbas, tai aš pirkčiau Dorado, Salmo, Rapala ir lietuviškus (Aisės, Vivingros) voblerius.
kazkurie buvo i nagus papuole. nu dirbt dirba, bet taip poslyksciai... tai labai ilgai ir netestavau as anu. jei man asmeniskai tektu rintis tarp situ kinietisku stebuklu ir aises ar vivingros, tai manau, kad aise su vivingra laimetu daugeliu atveju
 #409808   Rapolas
 27 Rgs 2012 09:02
SauliusM rašė:... kazkurie buvo i nagus papuole. nu dirbt dirba, bet taip poslyksciai... tai labai ilgai ir netestavau as anu. jei man asmeniskai tektu rintis tarp situ kinietisku stebuklu ir aises ar vivingros, tai manau, kad aise su vivingra laimetu daugeliu atveju
:beer'2 O jeigu dar Aisė ir Vivingra sugalvotų įmontuot neblogą užmetimo sistemėlę, tai gal ir "basdeičikų" nebreiktų :-D
 #409820   Rapolas
 27 Rgs 2012 09:58
Žiū- ir alia pointeris "netraukia" net penkių litukų ,kiba dažymo fabrikėlį reik atidaryt :-D
 #409821   SauliusM
 27 Rgs 2012 10:03
Rapolas rašė:
SauliusM rašė:... kazkurie buvo i nagus papuole. nu dirbt dirba, bet taip poslyksciai... tai labai ilgai ir netestavau as anu. jei man asmeniskai tektu rintis tarp situ kinietisku stebuklu ir aises ar vivingros, tai manau, kad aise su vivingra laimetu daugeliu atveju
:beer'2 O jeigu dar Aisė ir Vivingra sugalvotų įmontuot neblogą užmetimo sistemėlę, tai gal ir "basdeičikų" nebreiktų :-D
tik kad pas juos ir su giliai nerianciais ir su tvicinginiais lengva itampa...
 #409826   Rapolas
 27 Rgs 2012 10:21
SauliusM rašė:... a tai cia ne tos pacios kitaiskos podjobkes?
Nepabandęs- greičiausiai, nesužinosi.. Kai pagalvoji,- tai pora "dolcų" nėra baisūs pinigai, lyginant su tuo, kad ir nusipirkęs kokį brangesnį originalą už pvz. "pidisoką" (ar daugiau) gali pasijusti lb giliam "proliote" :-D
Na, aš truputį su "žargonu", bet (manau) supratai, ypač, kai nusiperki gerą ir brangų voblerį, bet nežinai, kur ir kaip jį reikia panaudoti ;-)
 #409828   SauliusM
 27 Rgs 2012 10:24
Rapolas rašė:
SauliusM rašė:... a tai cia ne tos pacios kitaiskos podjobkes?
Nepabandęs- greičiausiai, nesužinosi.. Kai pagalvoji,- tai pora "dolcų" nėra baisūs pinigai, lyginant su tuo, kad ir nusipirkęs kokį brangesnį originalą už pvz. "pidisoką" (ar daugiau) gali pasijusti lb giliam "proliote" :-D
Na, aš truputį su "žargonu", bet (manau) supratai, ypač, kai nusiperki gerą ir brangų voblerį, bet nežinai, kur ir kaip jį reikia panaudoti ;-)
nu supratau, bet kazkaip kuo toliau tuo maziau tu praliotu, nes nu kazkaip jau su laiku pradedi suprast, ko ir kam reikia, ir belekokio briedo vien del to, kad grazu, nebeperki...
 #409829   Xrapas
 27 Rgs 2012 10:36
Rapolas rašė:Žiū- ir alia pointeris "netraukia" net penkių litukų...
Tas alia pointeris tai greičiau alia raidenas, sprendžiant iš nosies kilputės ir balasto. Tik šitam dar vienu šratu mažiau (turbūt taupo :-D )
Kitas reikalas, kad orginalus pointeris stabiliai gauna į kaulus nuo tikro raideno...va čia tai tragedija :e:e :-D
 #410029   SauliusM
 27 Rgs 2012 23:04
nu as irgi sia savaite papuoliau ant vobleriu, kelis kart:

Paveikslėlis
  • 1
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 407
  • VDS, VPS serveriai