Bandžiau šiandien aukščiau Vilniaus. Išvažiavau vėlai, nes kol žiūrėjau į orų prognozes ir galvojau verta/neverta, beveik ir pietūs atėjo. Apsispręst padėjo išlindus saulė. Bet deja, ji švietė tik tol, kol licenciją pirkau. Iš namų išeinant jau lynojo

Pirmas blynas prisvilęs. Nuvažiavęs į vietą pamačiau, kad karabino nė vieno neturiu dėžutėj, suktukai tik ant dviejų blizgių ir tie apgailėtini. Kažkur pintuke mazgas užsirišęs, gal už kokių 30 m. Nemačiau, ale metant girdisi. Taip sakant nepasiruošęs ...
Pirmoje vietoje žvejai kitam krante ilsėjosi. Ten kur jie gaudė - geresnė vieta, ale šį kart rinkausi vietą, kad mašina arti būtų, kad lietuj užėjus pasislėpt galėčiau. Vieną kart tuo pasinaudojau. Pabodo tenai, nes jokio veiksmo nesimatė.
Pervažiavau į kitą vietą. Lijo. Ten kitoje upės pusėje tris žvejus mačiau. Vienas toliau, du per kokia 150 m . Pamėčiau, blizgę palaidojau. Rišu kitą - pūkšt pūkšt viduryje upės, tiesiai priešais mane. Smagus išsivertimas. Rišu blizgę, skubu ... Tie iš kito kranto irgi atėjo į šią vietą - bet ne naglai, šonuose, ty netrukdė man žvejot. Ale kiek buvau - laimė nė vienam nenusišypsojo. Kadangi normalios striukės nuo lietaus neturiu, nusprendžiau važiuot namo. Šlapioka buvo + rankos šalo, reiktų lietuj lyjant jau pirštinių.
Reiks bandyt kitą savaitgalį. Tik geriau pasiruošus. O gal ir oras geresnis bus.