Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Brakonieriavimas, GA veikla, nacionalinių ir regioninių parkų taisyklės, kritika, idėjos, pasiūlymai
 #408654   hipy
 23 Rgs 2012 17:22
tukasG rašė:Puikus, kritiškas straipsnis, apie naująjį Mėgėjų žūklės įstatymą: http://www.zinios1.lt/naujiena/432_nuom ... atyma.html .
ir apie musu gincu pagrinda - telkiniu nuoma mzd vos pora vienas kitam priestaraujanciu sakiniu... del rusniskiu autoriui isvis nepritarciau, jo pavyzdys su kitais LR gyventojais butu tinkamas jei visi privaletu pirkt licenzijas, gi rusniskiai jas privalo pirkt, o visi like prasisuka tik su 50 litu metams...
 #408656   tukasG
 23 Rgs 2012 17:54
Įkeldamas nuorodą į straipsnį nesitaikiau į pasibaigusio mūsų ginčo pratęsimą ;-) , o tiesiog norėjosi pasidžiaugt, kad atsiranda vis daugiau kritiškai mastančių žmonių, įžvelgiančių įstatymuose niuansus, kurių bet kuris žmogus, šiaip permetęs akimis įstatymą, gal būt ir neįžvelgtų... Puiku, kad diskusijos tebevyksta, ne tik prieš įstatymo priėmimą, bet ir po. Vadinasi, galima tikėtis tobulinimo, pataisų ir kuo toliau, tuo labiau visiems priimtinesnio, tobulesnio įstatymo... ;uolrait
 #408662   gdeivis
 23 Rgs 2012 18:20
tukasG rašė: O kas dėl masių, tai jos beveik visada ir nesupranta strateginių, toli siekiančių tikslų, gal todėl jos ir yra masės...
va tokiu principu ir egzistuoja mzd - saujele veikeju kazkoki sh... mala ir savo nauda gaudo, o mases skirtos pinigams sunesti ir abejotiniems sprendimams pritarti...
 #408941   sonca
 24 Rgs 2012 17:29
Yra ir blogesniu dalyku uz MZD, tokiu kaip versline zukle vidaus vandenyse ar brakonieriavimas. Bet mzd tikrai nesistengia palengvinti zvejui gyvenimo, tik valstybei sukurus alis sistema atsirado galimybe pirkti vienkartinius leidimus ir kas svarbiausia pirkti internetu o patys mzd nieko nedare, kad palengvinti leidimu isigijima. Kazi kodel? Is tingumo, is apsileidimo?
 #409433   andrewsas
 25 Rgs 2012 21:36
Neatsimenu ar buvo koks finalinis reziume siuo klausimu. Sian patikrino licenzijas, jokiu spausdintu nereikia, uztenka numerio ir ID. Pagavus gali uzpildyti internete ;-)
 #409456   dub
 25 Rgs 2012 22:47
pasakykit jūs man, ar aplink Kauną yra nors vienas licenzinis ruožas Neryje?? Tas žmogelis pagavo kažkur apie Jonavą, bet tai, kad nerandu aš jokių ruožų aplink Jonavą Neryje... Visi Neries ruožai yra aplink Vilnių:
nuo Lazdynų tilto iki Žirmūnų tilto
nuo Bezdonės žiočių iki Skersabalių kabančio pėsčiųjų tilto
nuo kelio Nr. 262 tilto iki Musės žiočių
nuo kelio Nr. 108 tilto iki Vokės žiočių
nuo Žalesos žiočių iki Nemenčios žiočių
nuo Mažiulėniškių iki geležinkelio Vilnius-Ignalina tilto
nuo Buivydžių pėsčiųjų tilto iki Baluošos žiočių
 #409458   Vegys
 25 Rgs 2012 23:08
dub,
nuo kelio Nr. 262 tilto iki Musės žiočių. Pažiūrėk, kur kelias E262 kerta Nerį :)
 #409460   dub
 25 Rgs 2012 23:19
Vegys rašė:dub,
nuo kelio Nr. 262 tilto iki Musės žiočių. Pažiūrėk, kur kelias E262 kerta Nerį :)
ha, rimtai. ačiū Vegy už info :)
nebūčiau pagalvojęs, kad jei maps.lt neranda kelio, tai googlemaps suras..
 #409492   SauliusM
 26 Rgs 2012 08:02
andrewsas rašė:Neatsimenu ar buvo koks finalinis reziume siuo klausimu. Sian patikrino licenzijas, jokiu spausdintu nereikia, uztenka numerio ir ID. Pagavus gali uzpildyti internete ;-)
o tai kokiu budu jie patikrino? skambino i centriuka ar?
 #409517   Rapolas
 26 Rgs 2012 09:00
SauliusM rašė:
andrewsas rašė:Neatsimenu ar buvo koks finalinis reziume siuo klausimu. Sian patikrino licenzijas, jokiu spausdintu nereikia, uztenka numerio ir ID. Pagavus gali uzpildyti internete ;-)
o tai kokiu budu jie patikrino? skambino i centriuka ar?
Realiai, kiek žinau, sistema ALIS ir buvo projektuota žvelgiant į internetinių ( mobilių.. ) technologijų perspektyvą, kad nebreikėtų papildomo "popierizmo" ir visks būtų operatyvu ir patogu žvejams, t.y. interneto ( ir e-bankininkstes) pagalba nusipirkai licenciją, susimokėjai, gavai "numerį" ir žvejoji sau.. O GA inspektoriai turėtų vežiotis "aparatukus", kurių pagalba lengvai galėtų pasitikrinti (pagal leidimo numerį), ar pilietis turi įsigijęs licenciją ir kuriam ruože.. Girdėjau "pletkus", kad inspektorių brigados dbr turi vieną tokį aparatą ir skambinasi tarpusavyje, jei reikia pasitikrinti. Kaip yra iš tikrųjų- nesusidūriau asmeniškai. Bet jokių popierių vežiotis su savim tikrai nebūtina ,išskyrus asmens dokumentus ;-)
 #409519   SauliusM
 26 Rgs 2012 09:02
Rapolai, tai teorija as irgi zinau, kaip turetu buti, bet va man idomu, kaip yra realiai.
 #409521   Rapolas
 26 Rgs 2012 09:06
SauliusM rašė:Rapolai, tai teorija as irgi zinau, kaip turetu buti, bet va man idomu, kaip yra realiai.
Ta prasme... kiek aparatų yra "pragertų"? ar kiek vietų yra prie Neries, kur nėra mobilaus ryšio? :-D
 #409526   SauliusM
 26 Rgs 2012 09:15
Rapolas rašė:
SauliusM rašė:Rapolai, tai teorija as irgi zinau, kaip turetu buti, bet va man idomu, kaip yra realiai.
Ta prasme... kiek aparatų yra "pragertų"? ar kiek vietų yra prie Neries, kur nėra mobilaus ryšio? :-D
biskiuka idomiau, ar isvis nors vienas aparatas buvo nupirktas. nes kai paskaitai kaikuriu inspektoriu pasisakymus, tai kyla abejoniu ar jie juos nors mate kada buvo ir girdeje apie tokius... :-D
 #409527   Rapolas
 26 Rgs 2012 09:20
Aš ir panašiai garvoju... greičiausiai skambinasi į "štabą" (kur sėdi vienas prie kompo- "diežurnyj" ), pasako leidimo numerį ir gauna atsakymą- piliečio vardą ir pavardę bei ruožą... :-D
 #409528   SauliusM
 26 Rgs 2012 09:21
Rapolas rašė:Aš ir panašiai garvoju... greičiausiai skambinasi į "štabą" (kur sėdi vienas prie kompo- "diežurnyj" ), pasako leidimo numerį ir gauna atsakymą- piliečio vardą ir pavardę bei ruožą... :-D
nu bet toks skambinejimas tai priestarauja sveikai logikai ir asmens duomenu teisines apsaugos istatymam. nu negalima gi telefonais tokiu duomenu sitaip teikt.
 #409537   Rapolas
 26 Rgs 2012 09:45
Aš (dėl visa pikta) nusifotografuoju su mobliu telefonu ALIS leidimą (L10 leidimą limituotai- licencinei žūklei), t.y. atsidarau PDF formato failiuką iš ALIS ir "nupyškinu" visą ekraną, o ten ir numeris, ir visi kiti duomenys. Girdėjau, kad ir kiti panašiai daro, nors kai kurie tik leidimo numeruką užsirašo ir psio.
 #413832   Vegys
 10 Spa 2012 23:02
sistema gal ir netobula, tą ir V. Graičiūnas pripažįsta. Ale sakykit ką norit, patogu nusipirkt leidimą per internetą. Atsikėliau, pažiūrėjau koks oras, noriu lašišą gaudyt bac prisijungiau, susimokėjau, per 10 min turiu licenciją.

Man klausimas dėl ne licencijos (meškeriotojo kortelės), o dėl paprasto bilieto/leidimo - tiek senojo "žydrojo", tiek dėl išnuomotų telkinių. Ar jį reik turėt atspausdintą ar irgi užtenka numerį užsirašyt ?
 #414151   looking4snow
 11 Spa 2012 21:31
V.Graiciuno atsakymas i mano uzduota klausima del tu visu spausdinimu ir pildymu buvo mazdaug toks: jeigu tie visi bilietai ir korteles isigyti per Alis - atsispausdinti ju nebutina. Atsispausdines tu tiesiog palengvini inspektoriams patikrinima.

Prasiau nurodyti ir istatyma, kuriame tai yra parasyta. Deja, kaip ir visi, kuriu to klausiau, sitai nutylejo...
 #414292   Vegys
 12 Spa 2012 16:38
5000 ar 10000 vnt tikrai nieko nepakeis. Suvalgys plėšrūnai, numirs savom mirtim, arba šiaip ant kabliuko pakibę ar į tinklus įsivėlę. Iki neršto ne vieni, o min 8 metai. Ale iki 2020 jei skiria 800 000 lt - gal kas ir pavyks.
Tik man klausimai :
- ar pinigai iš LT kišenės ?
- kodėl šios žuvys išnyko, nors kažkada jos čia veisėsi ?
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 132
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė