Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklė dirbtiniais ir gyvais masalais
 #358549   Simonas
 04 Bal 2012 16:49
Evaldas Z rašė:Simonai, 11 sios temos puslapyj buvo kazkiek apie tai diskutuota (paziurek, paaiskes, kas kokia nuomone turi). gal gali savo patirtim pasidalint ? spalvos, modeliai, sistemos, pravedimai, pastebetas pranasumas pries iprasta guma ir pan.
Mano nuomone kaip ir tavo, siuos guminukus iryja ne vien del ju minsktumo, o del atraktantais prisotinto biopolimero. Kai eserys aktyvus tai manau tikrai nera didelio skirtumo ar ant valgomos ar ant silikonines gumos gaudysi, skirtumas siuo atveju tik pakirtime valgomos gumos naudai.
Taciau esant nekibai, dzigaujant ir daran dideles pauzes, valgoma guma atakuoja tiesiog gulincia ant dugno. Darau pauzes net ir po desimt sekundziu (labiau primena gaudyma su feederiu), va tada tikrai pasireiskia skirtumas tarp silikono ir valgomos gumos.
Svalvos sviesiam vandenyje labiausiai pasiteisina vadinami tepaliukai ivairiu atspalviu.
Kur drumstas vanduo sviesus, ruzavi, naturaliu spalvu.
Asmeniskai gaudziau tik reins, dbr jau laukia naujo sezono ir keitech'ai.
Geriausiai is reins pasiteisino Rock shad'ai ir G tail'ai.
 #358576   dusys
 04 Bal 2012 18:33
Siaip jei nezinai tai kam is viso sneketi nesamones. Pries snekant galetum pasiskaityti ir pasidometi, o ne reiksti savo nesamoninga nuomone. Siaip jei pats butum jais gaudes suprastum ir nereiktu cia rasyneti dabar.

Simonai tu tiek metu neturi kiek as esu gaudes ir skaites. Ir as nesakau kad tu kalbi nesamones ar ,kad tavo nuomone nesamoninga.
Kalbu ne is pirsto islauzes, o remiuosi ilgamete praktika.Bet tiek jau to, neturi kur pinigu kisti pirk ta savo "valgoma" guma.
O ten kur aprasei savo nuotykius su 10 sekundziu pauze, tai zinok ,kad dedes taip moka ir su nevalgoma guma.
 #358583   Simonas
 04 Bal 2012 18:57
dusys rašė:Simonai tu tiek metu neturi kiek as esu gaudes ir skaites. Ir kalbu ne is pirsto islauzes, o remiuosi ilgamete praktika.Bet tiek jau to, neturi kur pinigu kisti pirk ta savo "valgoma" guma.
O ten kur aprasei savo nuotykius su 10 sekundziu pauze, tai zinok ,kad dedes taip moka ir su nevalgoma guma.
Is pradziu sneka ejo apie tai kas yra "valgoma guma" as tau pabandziau paaiskinti, kad ten joks nereklaminis triukas, kad ten yra ne silikonas, o biodegraduojantys polimerai su atraktantais, kuriuos zuvis gyliai iryja (manau ne vienas as ta pastebejau), del to ji taip ir vadinama.
As nesakau, kad silikonas yra prastas ir nesakau, kad ta valgoma guma yra kazkoks tai minkstuju masalu apogejus ar revoliucija. Kiekvienas is ju turi savu pliusu ir minusu, ir kiekvienas masalus renkasi pagal savo poreikius.

Nu idomu butu pasimokyti is dedziu.
 #358589   dusys
 04 Bal 2012 19:04
Tai as ir norejau pasakyti ,kad zodis "VALGOMA" yra reklaminis triukas. Nes nevalgomi dalykai negali vadintis valgomais.
O siaip as pats gaminu gumas ir galiu tau silikona pagaminti minkstesni uz tavo ta "valgoma" guma.
Ir eserys ja pagriebes ryja iki tol kol nepakerti. Ir jai per ilgai islauki tai be operacios nebeapsieisi.
 #358606   Simonas
 04 Bal 2012 19:17
dusys rašė:Simonai as pats gaminu gumas ir galiu tau silikona pagaminti minkstesni uz tavo ta "valgoma" guma.
Ir eserys ja pagriebes ryja iki tol kol nepakerti. Ir jai per ilgai islauki tai be operacios nebeapsieisi.
Nu idomu, tai nori pasakyti viskas tik del minkstumo ir jokie atraktantai jokios itakos neturi? Gal turi kokiu foto savo gumu, butu idomu paziureti i tavo gaminius.
 #358624   dusys
 04 Bal 2012 19:34
Kiek as pastebejau tai atraktantas veikia tik tuomet kai masalas stovi. Panasiai kaip tu rasei apie tas 10 sekundziu pauzes.
Jaigu nuo guminuko netrenkia kokianors "Chemija" tai atraktanto as isvis nenaudoju. Man labiau pasiteisina neutralus kvapas, Nes atraktantas gali suveikti ir priesingai.
Judanciam masalui Kvapas jokios ytakos nedaro.
O nuotraukas kaskaip ikelsiu. Tik nekoks is manes kompjuteristas, ir nelabai susigaudau kaip tai padaryti.
Jau senai buciau laimikiuose pasireiskes ::hai-bai.
 #358637   Simonas
 04 Bal 2012 19:46
dusys rašė:Kiek as pastebejau tai atraktantas veikia tik tuomet kai masalas stovi. Panasiai kaip tu rasei apie tas 10 sekundziu pauzes.
Jaigu nuo guminuko netrenkia kokianors "Chemija" tai atraktanto as isvis nenaudoju. Man labiau pasiteisina neutralus kvapas, Nes atraktantas gali suveikti ir priesingai.
Judanciam masalui Kvapas jokios ytakos nedaro.
O nuotraukas kaskaip ikelsiu. tik nekoks as kompjuteristas, ir nelabai susigaudau kaip tai padaryti.
Jau senai buciau laimikiuose pasireiskes ::hai-bai
Kaip foto ikelti gerai parodyta cia: zvejotribuna.net/forumas/viewtopic.php?f=5&t=373&start=0

As taip pat manau, kad judanciam masalui atraktantas dideles itakos neturi (kaip kazkas apie kazkokius kvapo sleifus sneka), bet kaip eserys atakuoja masala ir pajaucia atraktanta, tai tikrai mano nuomone jis ta masala nori praryti. O silikona (kuriuos perku parduotuvese) daznai palieka ir nekartoja.
 #394574   Vegys
 08 Rgp 2012 06:37
Kodėl nesąmonė ? Norma ... Tik žvejot ne taip įdomu. Dažnai išbandžius, suradus spalvą, persirišu kaip tu sakai į paternosteri su vienu mikriku. Ale žūklės pradžioje - visai galima bandyt.
 #395210   Vegys
 10 Rgp 2012 06:39
Su tikslu surast kibiausią spalvą. Ant girliandos maunu skirtingas spalvas.
Beje, o kodėl tai pavadinai nesąmone ? :)
 #395254   Rapalas
 10 Rgp 2012 08:51
Aš tai užmačiau tokiu ofsetiniu kabliuku su žvineliu ir su viela spygliuota, kažkaip patiko labai ir nutariau pameginti, visiems reinsams keichams tiks manau. Ir gerai bus kur kliuviniu yra :D
Paveikslėlis
free picture hosting
 #395468   dusys
 11 Rgp 2012 04:33
Vegys rašė:Su tikslu surast kibiausią spalvą. Ant girliandos maunu skirtingas spalvas.
Beje, o kodėl tai pavadinai nesąmone ? :)
Na su girlianda gali nebent auksti atrasi, kuriam stovi zuvys, bet tikrai ne spalva.
Nes kibiausia spalva perkabinus is apacios i virsu, jos kibumas pasikeis.
 #395481   Vegys
 11 Rgp 2012 10:26
dusys rašė:Na su girlianda gali nebent auksti atrasi, kuriam stovi zuvys, bet tikrai ne spalva.
Nes kibiausia spalva perkabinus is apacios i virsu, jos kibumas pasikeis.
Nesutinku. Pvz girlianda iš 3 gumų. Kartais kimba ant pirmos, kartais ant vidurinės, kartais ant paskutinės. Kodėl ? Tokio bajerio, kad kibtų ant girliandos, o po to gaudant paternosteriu su 1 guminuku nekibtų - nebuvo.
Aukštį su girlianda sunku atradinėt (bent jau man), nes ją toks įspūdis kelia į viršų. Uždėjus didesnį svorį problema išsispręstų, bet didesnio svorio dėt nesinori. Girliandos ilgis pas mane ~ metrą, jei kalbi apie aukščio paiešką dėl ilgio, tai tarp pirmo ir paskutinio guminuko aukščio skirtumas tikrai nedidelis, tas niekaip neįtakoja aukščio atradimą, bent jau man. Ir šiaip ... dažniausiai kimba palei dugną, net jei ir verda vanduo. P.s. gaudau 3-8 m gylyje.
 #404503   HazeNN
 10 Rgs 2012 15:51
gausis kazkokia tai pieva reikia kablio be svorio! dugna ravesi ir reiks sukt kaip manijakui o tada kils pagrindinis svarelis nuo dugno :))))
 #404527   Sportininkas
 10 Rgs 2012 17:05
o tipo darant tipo paternosteriu jei galima tai pavadint... svarelis ant 10~cm pavadelio (8gr pas mane) ir kabliukas su guminuku ant 30-40 ir daugiau cm pavadelio? be svarelio guminukas jau.. as taip gaudau tai man pats geriausias budas mikro guminukais eseri imt
 #404844   savas
 11 Rgs 2012 13:50
As naudoju mikro galvakabli tokiose situacijose. Kiek pastebejau, jei guminukas tiesiog pamautas ant kabliuko, tai traukiant jis sukasi apie isilgine asi, o uodegele vos vos dirba. To pasekoje vaizdelis nelabai koks - maziau patinka zuvinams, susuka pavadeli. Uztenka mikroskopinio svorio ir ta beda isnyksta. Zoletose vietose dar maunu polistirolo granule pries guminuka - gaunasi neutralaus pludrumo ar net kylantis masaliukas. Tikrai pasiteisina - zymiai maziau uzsikabinimu, nenervina pagrindinio valo ir pavadelio susisukimas.
Tik vat galvakabliu tokiu susivairuot problematiska. Iseitis - darytis.

Va, cia toks galvakabliukas. Svinuko skersmuo 2,5 mm.

Paveikslėlis
 #404870   Edosius
 11 Rgs 2012 14:54
Švinuko nebandei tiesiog užspausti ant kablio :?:
 #404880   savas
 11 Rgs 2012 15:38
Bandziau :lol: . Visiskas sss... Tokio maziuko neina normaliai uzspaust, jei ir pavykdavo, tai tik keliems metimams. Per pusvalandi pasidariau aliuminine formele ir dabar ramus - nieks nesitabaluoja, nenukrenta ir nereik keiktis kai tie mikrobai is pirstu krenta. Tarp kitko, a pats bandei tokius mazus sugraibyt? Manau, kad ne, bo tada tokio klausimo tur but nebutu... :-D
 #404883   Edosius
 11 Rgs 2012 15:45
"Sugraibyt" ir "graibyt" teko, bet va ant kablio "užgraibyt" neteko, del to ir klausiu ;-)
 #406612   HazeNN
 16 Rgs 2012 15:26
gal kas galetu pamestelt informacijos apie moscow rig kokiu straipsniu ar ko rusu nemoku kaip zinau pasmus jis paternosteriu vadinamas bet video maciau tai rusai visai kitaip nei mes juo zvejoja pravedimas ir t.t
 #408975   blight
 24 Rgs 2012 19:30
savas rašė:As naudoju mikro galvakabli tokiose situacijose. [...]
Tik vat galvakabliu tokiu susivairuot problematiska.
Aš va užmačiau vienoj pardėj tokių, ale tai skirtų žiobriams gaudyt. Manau visai tiks kaip mikro galvakabliai :-D Pasiėmiau keletą pabandymui, nes kainą tai nemažą lupa - 2 lt/vnt :evil: Nuotraukos tik nevykusios, nes fotkinau tamsoj su blicu, tai soriukas.
PaveikslėlisPaveikslėlis
 #409203   Evaldas Z
 25 Rgs 2012 13:40
blight rašė: nes fotkinau tamsoj su blicu, tai soriukas.
a jau pasiekei ta lygi, kai namie slapstytis reikia su sudeliais visokiais zvejybiniais :-D
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 32
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė