Na va, kazhkurioje temoje prisizhadejau reportazha, tai reikia teseti pazhadus.
Po pavasariniu zhvejybu atejo vasara, kaip ir shtilis mano zhvejybose, pasedejimas prie ezhero gaudant karpiukus, nera ta zhvejyba kuri mane uzhkabina, bet kai daugiau nieko nesumastau, tinka ir tai…
O va tyliais vasaros vakarais buvo ruoshiamasi lashishoms, surishta arti 400 museliu, skirtyngu spalvu ir kombinaciju, labai padeda nervams nuraminti kol nera pachios zhvejybos.
Va taip ir vasara prabego, ir rugsejis ipusejo… Del mashinuko bumso pakeliui i zhukles vieta, teko atideti sezono atidaryma savaitelei, bet pagaliau mes prie upes…
Kadangi domintis tokia zhvejyba informacijos netruksta, jau zhinojau kad zhuvis pasieke mano megstama vieta, nuo jos nusprendzhiam ir pradeti. Sustojam aikshteleje apie 5:30 ryto ir jau be musu stovi gal 12 mashinu… Truputi pikta, nes galejom buti pusvalandziu ankschiau, bet teko laukti naujoku ekipazho kurie velavo. Persirengiu ir su tamsa einu prie vandens net nesitikedamas kad mano megstamas tashkas bus laisvas. Prie vandens laukia siurprizas – tashkas laisvas, greitai stojuosi ir laukiu kol prades shvisti ir bus galima pradeti zhukle. 6:15 – pirmi metimai… tylu, net keista… kazhkas jau traukia, ishtraukia, o pas mane nei bum… kazhkas ne taip, bandau viska nuleisti tam, kad per metus atpratau ir nejauchiu kas ir kaip, o gal neveikia mano surishtos muses, reikia pasitikrinti – na ir zhioplys ash, muse persimetus per vala taip, kad kabliuko kotelis zhemyn zhiuri, o ash dar kazhko tikiuosi… Na nuo zhioplumo vaistu nera. Susitvarkius sistema zhuvies ilgai laukti nereikia, apie 6:30 segu pirma, ir prasideda lakstymas paskui…Jau nepamenu po kelinto uzhkabinimo ishtraukiu pirma:

Pastaroji mane pavaike taip, kaip dar nei viena per visus praejusius 8 sezonus. Vala teko painioti ish po akmenu ir paskendusiu shaku, o paskui dar ir puse shpules numesti, nes susipjove i akmenis, aishku visas tas vargas atperkamas 88cm zhuvyte, kuri po foto sesijos keliauja atgalios…
Veliau i kranta ishprashomos ir kitos zhuvys, kai kurios paleidzhiamos, kai kurias pasiima kolegos atvyke pirma karta, kitos atiduodamos zvejams ant kranto.
Keliatas foto:
Per pirma zhvejybos diena ishtraukiau 5, o kiek buvo uzhsikabinusiu nepasakysiu, nustojau skaichiuoti kai buvo virsh 20… Tevukui mano sekesi sunkiau, bet jis paturejo 18 ir ishtrauke 2 (su mano pagalba)
Sekmadienis, antra zhvejybos diena, parkuojames 5 ryto, esam trechia mashina aikshtelej. Nervai ramus, esu tikras kad stovesiu ten kur noriu. Taip ir yra, mano tashkas laisvas, tik per pora metru du makaronai su muselinemis stovi ir laukia zhvejybos pradzhios. Laukiu ir ash… Sulaukes 6:15 vel pradedu zhvejyba, ish kokio penkto metimo segu pirma, kuri po 10 minuchiu vaikymos pelenda po akmenimsi ir nupjauna vala… O veliau seka ramybe, pradedu keisti tashkus, kol randu ta kur stovi zhuvis. Viena isprashau i kranta, dar kelios nutruksta, tevukas mano ish savo dvieju taip pat 1 ishprasho i kranta. Bet and museliniu makaronu pikta, man pasitraukus su zhuvim, stojasi i mano tashka ir nei zhodzhio ir trauktis nezhada. Ai, bala ju nemate, vistiek nei vienos taip ir nepakirto, jiems turbut labiau pikta nei man, kad kazhkoks emigrantas juos apgaude ant spiningo muse prisirishes.
Nuo 6:15 iki 9:15 apturiu 8 traukinukus, kas yra kokius 3 kartus mazhiau nei diena priesh tai per ta pati laiko tarpa, todel pasikalbeje su tevuku nusprendzhiam keisti dislokacijos vieta ir pasizhiureti kas vyksta kitur…
O kitur tikras kolukis, kuriam tinka trys pavadinimai “Battle Zone”, “Combat Fishing” ir “Slaughter House”, o juos apjungus i viena, gautusi tikrasis variantas… Atrodo visa tai mazhdaug taip:
Bet ten kur zhmones, ten ir zhuvis, visa laika bent jau kas nors vedasi zhuvi, o dazhnai ir 4-5 zhvejai turi pasikabine po traukinuka ar net visa traukini…
Ash vis siulau tevukui persirengti ir valandele kita pazvejoti, bet jis nepasirasho, netraukia jo tokia zhvejyba. O prie antro ar trechio sustojimo ash neapsikenchiu, matau yra laisvas tarpas kur ash tilpsiu ir niekam netrukdysiu, einu i mashina, shoku i bridkelnes ir i vandeni, o ten shokiai ir zhaidimai, per pirmas 30min pasivezhinu su 12. Gal tai nuskambes ir zhiauriai, bet ishtraukti net nemeginau, per toki meskeriu mishka eiti mazhas malonumas, todel zhuviai nuplaukus toliau tiesinamas valas, kad zuvis pasilikus atminima plaukia toliau, o pas mane rishama nauja muse (dazniausiai)… Pasicirkinau ash gal 1,5val. Pora veiksmo foto:
Namo kelias tolimas, todel truputi po 12 baigiam zhukle, bet priesh ishvazhiuojant nusprendzhiu pasizhiureti i vieta apie kuria daug girdejes, bet zhinau kad niekada ten nezhvejosiu. Vaizdai tos vietos tokie:
Jauchiu daugeli sudomino ka ten jie nuo tos sienos veikia… O gi bando sugauti zhuvis kurios kitoje upes puseje po tiltu plaukioja:
Tai va tokia ta pirmoji lashishu medzhiokle… Laukiame kito savaitgalio ir zhiuresime koks veiksmas bus nuvykus i zhvejybos vieta.