Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Apie viska... ir rimtai, ir nerimtai
 #396670   Artikas
 15 Rgp 2012 21:35
Tfu.... ok pasigooglinsiu nors žinau. O Jūs pamėginkit paskaityti truputėli aukščiau kur išsakau savo nuomonę, jog mano manymu kvaila APMOKESTINTI tokį dalyką kaip padėką ( piniginė išraišką už tam tikrus nuopelnus).
PAJAMOS?!!! Juokinga. Pajamos yra turnyrų prizinio fondo laimėjimas, alga ir t.t. o čia pati valstybė skiria padėką "premijos" formoje. Kaip minėjo žvejys keliuose postuose aukščiau mano nuomone tokie dalykai privalo būti skelbemi į rankas, o ne ant popieriaus...
 #396681   Sokratas
 15 Rgp 2012 21:48
ko tu čia tiek pergyveni, Artikai, gal tave nuskriaudė, ar artimą tavo.... Yra tvarka ir viskas, o manyti kitaip- niekas nedraudžia...

Neužilgo rinkimai, bolotiruokis seman, jei išrinks, sukurpsi naują įstatymą, jei dauguma prabalsuos, valio, ir nebeatims nuo premijų... o dabar čia verkt be reikalo, kai nėr dėl ko....
 #396684   tukasG
 15 Rgp 2012 21:51
Jopapa :shock: , iki kokių laikų dasigyvenom :shock: ... Pasirodo, dabar jeigu po internete pasirodžiusiu straipsniu paliksi keletą komentarų reikšdamas priešingą nuomonę, negu oficiali valdžios politika tuo klausimu, tai automatiškai saugumo filtrų būsi priskirtas prie "kremliaus šmėklų"... http://www.lrytas.lt/-13449489191343543 ... 97klos.htm Labai primena laikus, kai sovietmečiu nesunkiai galėjai užsitarnaut "anglų šnipo" etiketę, ko pasekmės istorijos vadovėliuose minimos... Demokratija...? Žodžio laisvė...? :roll: :n.nee:
 #396688   SauliusM
 15 Rgp 2012 21:58
tukasG rašė:Demokratija...? Žodžio laisvė...? :roll: :n.nee:
demokratija tai cia isvis ne prie ko sitoj vietoj. o del zodzio laisves, tai tu gali sakyt ka nori ir nieks taves nebaus, kol su savo zodziais nedarai kazkokios zalos kazkam ar kita neskatini ja daryt. jei zodzio laisve tu supranti, kad gali sneket ka nori, tai tipo siaip laisve turetu reikst kad gali daryt ka nori, vos ne iki tokio lygio, kad kaimynui plaktuku i galva... taigi laisve...
o siaip tai atgavo lietuviai laisve, bet per 20 metu taip ir nesubrendo dar buti laisvais ir ka su ta laisve daryt nelabai supranta panasu. gal cia irgi reik, kad karta pasikeistu. nes mazdaug jei as laisvas tai turiu issidirbinet kaip tik i galva saus ir su niekuo nesiskaityt. paskui tik kruvoskonfliktu su aplinkiniais del tokio laisves supratimo kyla. ypac kai prisimena zmones apie savo teises, bet pamirsta apie savo pareigas ir elementaria kultura. kazkas man is uzsienieciu berods yra sakes kazkada. kad jei zmogus yra laisvas, tai jis gali daryt ka tik nori, bet tai nereiskia, kad esi laisvas betko noreti.
 #396694   tukasG
 15 Rgp 2012 22:11
Matai, Sauliau, Tu nevisai apie tai diskutuoji... Tame straipsnyje labai aiškiai paminėta, kokiais klausimais nerekomenduojama aktyviai reikšt skeptišką nuomonę apie valdžios vykdomą politiką ... ES, NATO, kariuomenė, Lietuvos santykiai su Lenkija, Lietuvos istorija ir t.t. Kvepia raganų medžiokle ir inkvizicijos laužų dūmais... Tuo labiau, kad rinkimai ant nosies...
 #396702   SauliusM
 15 Rgp 2012 22:27
nu kad apie jokia raganu medziokle ten nieks nekalba. neissigalvok. o kad maskva gali samdyt visokius komentatorius kuriee pesimizma skleis (kaip marenas pvz, ji gal irgi nusamde) tai visai realu. tai negi nieks i tai turi nereaguot tavo manymu?
 #396705   tukasG
 15 Rgp 2012 22:39
Nemanai, kad žengus žingsnį A, gali sekt ir žingsniai B, C, D... Nejaugi nebeprisimeni laikų, kai anekdotus apie valdžią buvo galima pasakot tik labai artimam ir patikimam draugui ir tai pašnibždom... Mano požiūriu komentarai po delfio straipsniais tikrai nekelia didesnio pavojaus valstybei, negu Sovietų Sąjungos laikais žmonių pasakoti anekdotai apie "tautų vadus"...
 #396709   SauliusM
 15 Rgp 2012 22:42
tukasG rašė:Nemanai, kad žengus žingsnį A, gali sekt ir žingsniai B, C, D...
nu cia jau paranoja atsiduoda. ar gal tau irgi sumokejo, kad panika skleistum?
tukasG rašė:Mano požiūriu komentarai po delfio straipsniais tikrai nekelia didesnio pavojaus valstybei..
nu kad jie yra labai neblogas metodas skleist panikai, pesimizmui ir paranojai tarp... nu kaip cia pasakyt... nu sunkiai savarankiskai mastanciu ar lengvai pasiduodanciu itakai. o tokiu mases...
 #396712   tukasG
 15 Rgp 2012 22:51
Tai ne panika, o prisiminimai laikų, kai savos nuomonės politikos klausimais turėjimas ir jos reiškimas galėjo "padovanot" puokštę nepatirtų "įspūdžių"... Pradedant "draugišku" pokalbiu KGB kabinete, baigiant kulka į pakaušį...
 #396718   tukasG
 15 Rgp 2012 23:00
O koks skirtumas kieno vykdoma politika gali už įsitikinimus kalėjiman pasodint...? Ar maža pasaulį pavyzdžių, kur opozicija cypėje tupi...? Nejaugi norėtum, kad Lietuva būtų viena iš tokių šalių...?
 #396719   SauliusM
 15 Rgp 2012 23:02
tukasG rašė:O koks skirtumas kieno vykdoma politika gali už įsitikinimus kalėjiman pasodint...? Ar maža pasaulį pavyzdžių, kur opozicija cypėje tupi...? Nejaugi norėtum, kad Lietuva būtų viena iš tokių šalių...?
nenoreciau, bet nematau, kaip cia vdrug netycia demokratine valstybe, o dar priklausanti ES ir NATO staiga gali imt ir isivest autoritarini ar totalitarini rezima. nesupyk, bet mano supratimu, tai cia kliedesiai...
 #396722   Skumbrotas
 15 Rgp 2012 23:10
tukasG rašė:Tai ne panika, o prisiminimai laikų, kai savos nuomonės politikos klausimais turėjimas ir jos reiškimas galėjo "padovanot" puokštę nepatirtų "įspūdžių"... Pradedant "draugišku" pokalbiu KGB kabinete, baigiant kulka į pakaušį...
Į savi pasižiūrėkit pirma... Nepatiko ką marėns tauzija - aida stuksent mentūrai :!: Kgbišnikų bent darbas toks buvo, vaikus už tą darbą maitino, o kas jumis stuksent verčia, geniai su iniciatyva :?:
P.S. tik nepradėkit vėl tos idijotiškos sąsajos su "abejingumu nusikaltimams" - ne apie tai kalba, tauzijomas ir savo požiūrio reiškimas nėra nusikaltimas :!:
 #396724   SauliusM
 15 Rgp 2012 23:16
Skumbrotas rašė:..."abejingumu nusikaltimams" ...
bet taip yra. nori tu tai suprast ir pripazint ar nenori
Skumbrotas rašė:...tauzijomas ir savo požiūrio reiškimas nėra nusikaltimas :!:
bet tai tik tavo nuomone. kiti tuo klausimu gali turet kitokia nuomone. o kieno nuomones paisoma demokratinej santvarkoj tai turbut tau nereik aiskint.
 #396725   tukasG
 15 Rgp 2012 23:17
Skumbrotai, čia jau aš įsižeidžiau... Prašau pateikt citatą, kur aš ruošiuosi skūst Marėną. Taip, aš jį draugiškai įspėjau, kad vyksta procesai, apie kuriuos kalbu ir dabar, ir pasiūliau būt atsargiu ką nors viešai teigiant, bet ne daugiau... Galėtumėt ir atsiprašyt...
 #396743   tukasG
 16 Rgp 2012 06:48
Aš Tamstos nebūtais dalykais nekaltinau ir visokiais ten paukščių vardais nepravardžiavau... Na, bet tegu Viešpats Jums būna gailestingas paskutinio teismo dieną...
 #396748   Sokratas
 16 Rgp 2012 07:10
Skumbrotas rašė:
tukasG rašė:... Galėtumėt ir atsiprašyt...
Tik po jūsų, ponuliai, tik po jūsų... :jeheje:
Nei po jūsų , nei prieš jus, to nėr buvę ir nebus .
Skumbrotas visada teisu, jei dar nežinojai, TukaiG, brangus :lol:
 #396753   Vytenisnl
 16 Rgp 2012 07:28
Skumbrotui: 3. Per dvi mikro įmones. Negaliu daugiau išlaikyti, esu smulkus. Dar ir pats turiu dirbt (kas čia per verslininkas, ane?:)).

Dėl komentarų "komentuoju ką noriu" - panika sukelt labai nesunku. Kokia žala? Tie patys žlungantys bankai, auganti infliacija (galinti pasiekti ir super infliaciją), neramumai lygioj vietoj (nuo kurių 99% atveju kenčia kiti paprasti žmonės, o ne į ką nukreipti tie neramumai) ir t.t.

Nusikaltimų atskleidimas = stukenimas - labai atgyvenes ir žalingas požiūris. Bet apie tai jau kalbėjom. Neverta kartotis, verta tik primint. Kad gerbiamas Skumbrotas galėtų visą tautą ant "ožių" nurašyt. Tik kad nereikėtų susidurt, kai tavo vaiką gatvėj muša, o visi eina pro šalį akis nusukę "išsiaiškins patys". Arba kad nebūtų kaip maskvoj, kai po eilinės avarijos vietoj normalaus aiškinimosi su policija ir draudimais tave tiesiog apdaužo, nes nepraleidai prabangesnės mašinos (video youtube pilna).
 #396756   tukasG
 16 Rgp 2012 07:41
bobis rašė:ar-valstybė-privalo-pasirūpinti-jaunimu
http://www.lrytas.lt/-13448687601344327265-.htm
Straipsnyje daug tiesos, bet kaip ir visur gyvenime, yra keletas bet... Sutinku, kad gyvenimo sėkmė priklauso, nuo asmeninių pastangų, aktyvumo, bet ne kiekvienas iš prigimties gali būt tiek verslus, kad susikurtų ir sugebėtų išlaikyt sau darbo vietą... Ypač provincijoje yra tokių vietovių, kur beveik visiškai mirus bet kokia stambesnė pramonė, bet kokia stambesnė gamyba, ten darbo vietų tikrai mažiau negu galinčių ten gyvent ir dirbt žmonių. Aišku, aktyvūs, darbštūs žmonės randa išeitį emigruodami iš tokių vietovių į didmiesčius ar užsienį, bet dėl to tuštėja kaimai, miesteliai, nemanau, kad tokia padėtis yra normali ir kad valstybė turi nekreipt dėmesio į tokius procesus. Aišku, kiekvienu tinginiu nepasirūpinsi, jeigu jis pats nenorės savimi rūpintis.
 #396760   SauliusM
 16 Rgp 2012 07:54
bobis rašė:ar-valstybė-privalo-pasirūpinti-jaunimu
http://www.lrytas.lt/-13448687601344327265-.htm
siaip tai teisingas straipsnis ir 95% as sutikciau su tuo, kas ten parasyta, bet... yra pora bet...
1. dar yra tevai, kuriu atsakomybe pastatant vaikus ant koju ne paskutinej vietoj.
2. ir valstybes vaidmuo cia irgi nera visiskai nulinis. valstybe gal pasirupint ir neturetu. bet valstybe turetu motyvuotam jaunimui sudaryti salygas pasirupinti patiem savimi. Adamkus pvz labai gerai nesenai pasake. Jaunimas Meilutytes pavyzdziu kudroj sekti negales...
 #396798   tukasG
 16 Rgp 2012 10:11
Į temą apie valstybės paramą jaunimui: http://www.vtv.lt/naujienos/darbo-rinka ... siama.html . Parama panašiais projektais mano galva - skatintina. Tokia parama nepanaikina būtinybės jaunuoliui stengtis, būt aktyviam, dalyvaut konkurencinėj kovoj, stengtis laimėti joje, bet tuo pačiu leidžia pirmąją kovą kovot savo svorio kategorijoj...
 #396803   Vytenisnl
 16 Rgp 2012 10:26
tukasG rašė:Į temą apie valstybės paramą jaunimui: http://www.vtv.lt/naujienos/darbo-rinka ... siama.html . Parama panašiais projektais mano galva - skatintina. Tokia parama nepanaikina būtinybės jaunuoliui stengtis, būt aktyviam, dalyvaut konkurencinėj kovoj, stengtis laimėti joje, bet tuo pačiu leidžia pirmąją kovą kovot savo svorio kategorijoj...
Na man tai kreivai atrodė, ypač kai pats darbo santykiais laikinus darbus forminau jau po mokyklos baigimo per vasaros atostogas. O ten darbai buvo trumpalaikiai :) Bet aišku geresnė iniciatyva nei nieko išvis nepadėt. Tik vat apie savo svorio kategorijas kalbant... Prastesnėj pozicijoj atsiduria tas, kuris turėjo per mokslus darbuotis (kai dirbo ne pagal specialybę, bet dėl pinigų) nei tas, kuris nedirbo (arba dirbo Anglijoj) ir kuriam lengvata priklauso
 #396804   SauliusM
 16 Rgp 2012 10:32
as tai manau, kad sita darbo rinka naturaliai issisegmentuot turetu vieni be darbo patirties nueis pas tuos darbdavius, kuriem ta lengvata mokestine aktuali, kiti su darbo patirtim nueis pas kitus darbdavius, kuriem svarbesni darbuotojo sugebejimai nei mokestines lengvatos. nemanau, kad tokia iniciatyva kazkam padarytu kazkokios reiksmingos zalos, ir jau vien del to manyciau, kad tai yra teigiama iniciatyva.
 #396818   Vytenisnl
 16 Rgp 2012 11:25
Kad teigiama nesiginčyju, tiesiog daugiau saugiklių įvesčiau pats (trukmės, kol lengvata galioja, sąlygos lengvatos netekti ir pnš). Ir gal pridėčiau į darbo rinką grįžtančius asmenius (po ilgalaikio nedarbo), asmenis kardinaliai keičiančius profesiją.

Beje, apie Zuokulos bilietukus kažkaip diskusijos čia nėr, net keista :))
 #396825   tukasG
 16 Rgp 2012 11:34
Labai teisingai Saulius pastebėjo. Ne visuomet darbdaviui svarbiausia yra tai, kad ateinantis darbuotojas būtinai suteiktų galimybę pasinaudot lengvatomis, vis tiek dažniausiai daugiau dėmesio skiriama kandidato asmeninėms savybėms, tinkamumui konkrečiam darbui. Pats esu susidūręs su panašia situacija, kai kažkada teko darbintis pagal darbo sutartį. Darbdavys ieškojo darbuotojų "stovinčių darbo biržoj", nes jam už bedarbių įdarbinimą buvo suteikta lengvata, bet, kad ir labai apgailestaudamas, jog aš neturiu teisės būt registruotas bedarbiu (nes tuo pat metu vykdžiau individualią veiklą ir buvau registruotas kaip darbdavys), visgi sutiko priimt į darbą ir mane (matyt nebuvau prasčiausias kandidatas).
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 165
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė