Ikvepti Corko shaikos linksmybiu, ir praeitu zvejibu pasisekimais ir ne. Sestadienio pavakare islekem basu pavaikyti. Lekem i vasaros pradzioje atrastus basinius plezus, vietos tikrai neblogos ir del oro salygu ir zuvingos. Nes jei vienuose plezuose buna pilna zoliu ,tai tada lekiam i netoliese uz kampo esancius. Si kart kaip ir daugelis zveju besiruosdamas kerejau, ne taip kaip visada ,bet naujoviskai todel mano zvejyba ir buvo kitoniska nei praejusios. Taigi prie vandens buvom apie devinta vakare, bangos po truputi rimo, vanduo ka tik pasiekes uksciausia taska pradejo gryzimo rituala, o mes skubejom. Skubejom segti sistemeles, kabinti masalus ir mesti.......Sutemo, jau kokia valanda kaip turejo basas uodegom stipriau krutint pradeti, ir musu masalus kaip patrake griebti , bet kur tau nieko panasaus nevyko.....Pradejau nerimauti del naujai iskeptu kerejimo apeigu ,kaip staiga akies krasteliu pastebejau ,kai biciulis griebes kota pakirto...... 1-0 basu naudai....atsikabino betraukiant. Nuotaika kolegos stovykloj pakili, tik man nerima kelia nepajudintos mano surfu virsunes, belieka laukti. Permetineti, sviezinti masalus ir laukti.....
,,pirmas yra" pasigirdo dziaugsmo sukis is biciulio puses. Taigi pirmas vilkeseris isvyliotas nuo atoslugio pradzios praejus daugmaz trims valandoms.
Uploaded with
ImageShack.us
Danguje kabejo menulis kaip blynas su prasidejusiais delcios pozymiais, mano surfai tylejo net tada ,kai biciulis isprase ir antra basiuka i kranta , ir si syki jau kur kas didesni nei pirma.
Zinai pamegink sugalvoti nora ,kai meteoritas krenta - sako pildosi....lepterejo lyg ir paguodos zodzius priejes biciulis. Kad labai jau jie greitai krenta ir sit suvito gan nemazas galima sakyti didelis sviesulys .....spejau, spejau sumurmeti BASAS...... DIDELIS. ir sviesulys beartedamas prie zemes skilo i dvi dalis. Geras zenklas turetu buti.
Zenklas tikrai geras - pakeiciau naujus masalus, prailginau pavadelius ir laukiau. SUVEIKE vienas didelis smugis, bet surfas neissoko is stovo, atleido vala, stiprus pakirtimas..... Atsitiko neytiketinas dalykas, matomai po pirmo smugio zuvinas apsisuko ir pasidave i kranto puse, po to vel staiga apsisuko ir tuo metu kirtau. Garsus pokstelejimas ir viskas nutilo. Basas nusinese i gelmes apie 60 metru valo su visa sistemele , o as likau ant kranto rankose laikydamas sulauzyta surfa ir ziuredamas i dangumi beriedanti menuli.
Nepraradau vilties griebiau spina, ir stacia galva puoliau i jura. Spiningavimas nakti juroj ydomus ir gal kiek pavojingas procesas, aisku reik ir ipratimo. Nei tamsiu metu ,nei prasvitus basai taip ir nepraziugino si karta. Isvados tokios: nekeiskit savo zvejybiniu burtu, o gal i dvi dalis pasidalines meteoritas padalino mano surfa.....o gal nesekme, blogas kotas ir patirties stoka. Faktas vienas - basas mane padare kaip reikiant.